Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 03:30 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A stressz csökkentése egyszerűen
A stressz lassan, de biztosan beszivárgott az emberek mindennapjaiba. Rettenetesen nehéz kikerülni, de mégis tenni kell ellene valamit, mert ha megemelkedik a szervezetben a stresszhormon szintje, úgy nagyon sokféle betegségnek vagyunk kitéve. A stressz hatással van az immunrendszer működésére. Ha az immunrendszer képtelen védekezni a kórokozókkal szemben, akkor más betegségek is fenyegethetnek bennünket. Mégis mit tehetnénk annak érdekében, hogy csökkenjen a szervezetünkben a stresszhormon szintje? A cikkből ez is kiderül.

A séta és a testmozgás szerepe
Nem mai megállapítás, hogy a rendszeres testmozgásnak milyen fontos szerepe van a testi, a szellemi és a lelki egészség megőrzésében. Ez a megállapítás akkor is igaz, hogy ha valakin már megmutatkoznak a stressz negatív tünetei. A stressz megemeli a gyulladás szintjét a szervezetben, és ez sok betegséget generálhat. Többek között szív- és érrendszeri betegséget, cukorbetegséget, és bizony az elhízásért is felelőssé tehető, ha magas a
pacsakute, 2020. július 04. szombat, 23:19
Útravaló – 2020. július 1.
Ne legyen kétségünk, az ördög ma is dolgozik. Hányszor élünk még akár mi is úgy, hogy nem vagyunk emberségesek, elvadulunk egymástól, elvadulunk a közösségtől: nem mernek még csak a közelünkbe se jönni. Jézus azonban közel mer jönni, Jézus megszólít így is, és gyógyulást ajánl. Visszaadja emberségünket, visszaadja mélyen emberi önmagunkat. Milyen is az? Ámosz próféta segítségünkre siet: a jót keresi, az igazság szerint él. Isten látja a szívünket, látja a tetteinket: nem lehet vasárnapi, ünnepi kereszténynek lenni csak, át kell hogy hassa az igazság a mindennapjainkat. Ahogyan a víz a mindennapjaink része, úgy kell az igazságnak is a mindennapjaink részévé lenni: ez táplálja igazán a szép és istenes életet.

Magyar Kurír
maroka, 2020. július 01. szerda, 14:27
8 csodálatos dolog
8 csodálatos dolog történhet veled! - egyedüllétben

Sokan tekintenek negatív állapotként az egyedüllétre, és sajnálják azt az antiszociálisnak, szomorúnak gondolt valakit, aki társ nélkül éli mindennapjait. Pedig a magány, ha tudjuk, hogyan kezeljük, rendkívül inspirálóan hathat ránk.
Nem azt mondjuk, hogy mostantól menekülj az emberektől, amikor csak a közelükbe kerülsz, hanem azt, hogy ha az egyedüllét lapjait osztja neked a sors, próbáld meg jól keverni őket. Ha megteszed, 8 remek dolgot tapasztalhatsz meg!
1. Feltöltődhetsz.

A zsúfolt mindennapok során hajlamosak vagyunk elfelejtkezni magunkról, és a legtöbb energiát a körülöttünk lévő emberekbe fektetjük. Igyekszünk boldoggá tenni a szeretteinket, időt szakítani a barátainkra, megfelelni a munkatársainknak. A folyamatos figyelem és tenni akarás nem csak testileg, hanem mentálisan is nagyon megterhelő - ha viszont
liliana01, 2020. június 29. hétfő, 12:40
Koronavírus - Elmarad a vajdasági Tanyaszínház idei turnéja
A szabadkai Pannon RTV beszámolója szerint Magyar Attila, a Tanyaszínház vezetője közölte: szerettek volna vidámságot vinni az emberek mindennapjaiba, de nem kockáztathatják, hogy az összezártság, a próbák és az utazások ideje alatt a produkcióban részt vevő több mint húsz ember egészsége veszélybe kerüljön, illetve azt sem, hogy az a több mint tizenhatezer néző, amely évről évre követi az előadásokat, fertőzésveszélynek legyen kitéve.

Magyar Attila kiemelte: nem biztos, hogy minden idei rendezvényüket törlik, de a nyári, 27 állomásos turné biztosan elmarad.

A vajdasági Tanyaszínházat 1978-ban alapították, korábban csacsifogattal, ma már traktorral járja a vajdasági falvakat. Magyar Attila korábban elmondta, gyakran bírálják őket, amiért már nem szamárháton közlekednek, de szerinte ma már ez igazán elavult lenne, inkább igyekeztek a technológiai fejlődéseket felhasználva átmenteni a vándorszínház eszméjét a 21. századba. Olyan helyekre mennek, ahol nincs alkalmas terem a kőszínházak
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 14:51
Ma már elismert módszer az aromaterápia
A testi, lelki és szellemi ellazulás az utóbbi években sok ember számára egyre fontosabbá vált. Ennek okai sokfélék. Az ember mindennapjai rendszerint egyre stresszesebbek, ehhez jön mindenféle privát kötelezettség, hobbi, gyerekek, háziállatok és sok más, ami időt vesz igénybe. Ebből a stresszből kínál kiutat az aromaterápia. Egy relaxációs terápiáról van itt szó, amelyet illóolajok segítségével végeznek. Ezek mind a testre, mind a szellemre és a lélekre is pozitív hatással vannak, ellazítanak.

Már sok ezer év óta ismert, hogy illatanyagok segítségével reakciók válthatók ki az emberi testben. Az elme és a lélek is nagyon érzékenyen reagál ezekre. Éppen ezért már az ókori kultúrák idejében - Egyiptomban is - szokás volt a növényekből illatanyagokat kivonni, és így például füstölőt készíteni. Az első parfümöket is ebben az időben állították elő ugyancsak növényekből, illetve növényi alkotóelemekből.

Az aromaterápia története 1910-re nyúlik vissza, amikor egy francia vegyész
pacsakute, 2020. június 18. csütörtök, 21:59
A parancs mint életelem
A parancs mint életelem

Isten parancsa életelemmé válik, melyben mindennapjaink telnek, anélkül, hogy ennek mindig tudatában lennénk. A parancs mint életelem a mozgás, a cselekvés szabadságát, a döntésektől, tettektől való félelem szabadságát jelenti. Ugyanakkor bizonyosság, nyugalom, bizalom, egyenletesség és öröm is. ... Ha a parancs már nem mint a határok megsértőjét fenyeget, hanem tartalma elvarázsol, meggyőz, akkor szabadít meg a döntés félelmétől és bizonytalanságától. ...
Isten parancsa engedély az ember számára, hogy Isten elolt éljen. Isten parancsa engedély. Ebben különbözik minden emberi törvénytől, melyek megkövetelik a szabadságot. Isten parancsa abban mutatkozik meg, hogy megszünteti ezt az ellentmondást, hogy lehetővé válik a lehetetlen, hogy mindaz, ami minden megkövetelhetőn túl van, a szabadság, az az igazi tárgya. Ilyen magasra helyezi a mércét Isten parancsa, olcsóbban nem adja.

Dietrich Bonhoeffer
kalmanpiroska, 2020. június 17. szerda, 18:06
Trianon 100 - Virtuális kiállítás nyílt a Skanzen Facebook-oldalán
Skanzen tematikus évet, amely a magyar kultúra határokon átívelő sokszínűségét hozza közelebb az érdeklődőkhöz.

A Skanzen Magtár 900 négyzetméteres kiállítótere a valóságban három szintből áll. Ezt a látványt adja vissza 3D-ben a múzeum virtuális kiállítása. A tárlat személyes és közösségi történeteken keresztül mutatja be azokat a változásokat, amelyek a paraszti életforma átalakulásához vezettek az első világháború alatt és után. A nagy háború alapjaiban változtatta meg a hátországban élők mindennapjait, átalakult a falu társadalma, felborultak a nemi szerepek. A férfiak a szántóföldek után a lövészárkokban találták magukat, a harcok során pedig addig elképzelhetetlenül távoli vidékekre is eljutottak.

A kiállítás alapszínei, a szürke és a vörös árnyalatai azt az idegenszerűséget és éles váltást ragadják meg gondolati síkon, amelyet a háború alatti években átéltek az emberek - áll a tárlat ismertetőjében.

Mint írják, a sokmilliós emberveszteség mellett, amelyet a háború és a spanyolnátha
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 19:53
Isten éltesse a ma nyolcvanéves Kozma atyát!
kegyelmi ajándék, hogy szeretni tudtam őket. Nem érdekelt, hogy kinek mi a felfogása, a véleménye, minden emberrel kapcsolatra törekedtem, mert vallottam, hogy összetartozunk. Soha nem foglalkoztam azzal, hogy mi van a másik fejében, mit érez a szívében. Ez meghatározta az emberi kapcsolataimat. Egy idő után még a kihallgatótisztek felől is felsejlett valami tiszteletfoszlány. Ki hinné, hogy a félelmet keltő kihallgatások, a minden utamat ismerő ,,nyomkövetők" kísérete hozzátartozott a mindennapjaimhoz? Ha tudnák a bajkeverők, hogy mindez inkább az ember elhivatott útját igazolja, az igazságot: Az én utaim a ti utaitok! Ez a fájdalmas tapasztalat nem tudott letéríteni a pályámról.
Amikor a Pesti ferences templomban konferenciabeszédeket tartottam, kicsinek bizonyult az épület. Az utcára is kiszorultak a hallgatóságot alkotó fiatalok. Tudható volt, hogy akadt közöttük tégla, és ott voltak a titkosrendőrök is.
De megadatott a Lélek jelenlétének bizonyossága, hogy hangozzék a felülről jövő
maroka, 2020. június 04. csütörtök, 16:20
Húsvét 6. vasárnapja 05.17
akik nem fogadják el, nem akarnak útmutatásaira figyelni, az általa mondottakat nem ismerik el igazságként. Itt is azt tapasztaljuk tehát, hogy Isten egyetlen embernek sem veszi el a szabad akaratát. Kegyelmét, jóságát, szeretetét és irgalmát mindenkinek felajánlja, s csak az emberen múlik, hogy elfogadja-e azt.
Az Igazság Lelke abban segít minket, hogy megnyíljunk Isten felé és felfedezzük az ő önzetlen szeretetét. Ő a szeretetnek és az örömnek a forrása. A Szentlélek segít minket abban, hogy mindennapjaink során meg tudjuk különböztetni lényeges teendőinket a felesleges és időrabló tevékenységektől. Isten lelke segítségével fejlődik ki bennünk az az érzék, hogy észrevegyük Isten állandó közelségét és jelenlétét. Észrevegyük azt, hogy ő akkor mutatkozik igazán erősnek, amikor mi tehetetlenek vagyunk.
Jézus ezt mondja: ,,Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem." Senki ne beszéljen tehát arról, hogy szereti Istent, ha nem tartja meg Jézus parancsait! Istent szeretni azt
maroka, 2020. május 17. vasárnap, 07:13
Immunrendszerünk gyengítése
Immunrendszerünk gyengüléséért mi magunk is felelősek vagyunk.

Az immunrendszernek fontos feladata van. Az egyik legfontosabb dolga az, hogy megvédje szervezetünket azoktól a betolakodóktól - baktériumok, vírusok, gombák, kémiai anyagok, por, pollenek -, amelyek számtalan betegséget képesek okozni. Azok az emberek vannak kitéve nagyobb veszélynek, vagyis kapnak el bizonyos fertőzéseket és lesznek betegek, akik egészségtelen életmódot folytatnak, nem pihennek eleget és stresszes, hajszolt életvitelük van. A nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a mértéktelen alkohol- és gyógyszerfogyasztás, a dohányzás, az éjszakázás is könnyedén képes legyengíteni az immunrendszert.

A fehérvérsejteknek (lymphocyták) és az antitesteknek az a feladata, hogy a szervezetbe jutott kórokozókat közömbösítsék. A fehérvérsejtek a csontvelőben termelődnek, és a nyirok szállítja azokat a nyirokrendszeren és a nyirokhálózaton keresztül. Az antitestekre két feladat is hárul. Vagy
pacsakute, 2020. május 07. csütörtök, 00:05
Útravaló – 2020. május 3
sorral később. Vagyis a Mester a báránylétet, mielőtt tőlünk kérte volna, az Atyával való kapcsolatában élte elénk, azzal, hogy egy lett közülünk, és nem szakadt ki az Atyával való hallótávolságból: ,,engedelmes volt mindhalálig" (Fil 2,8). Így szerzett új népet Istennek, és lett népének Pásztorává.
A pásztor képe az ókorban az egyszerű élet szimbóluma volt a városok személytelen forgatagában. Az ember ugyanis mindig azt hiszi, önköz pontúságának kavalkádjával, azzal, ha úgy rendezi mindennapjait, mintha Isten nem is lenne, olyan életteret hoz létre, amely biztonságot jelent, holott ezzel csak az elidegenedés és személytelenség világának lesz forrása. Jézus ebből a bezártságból vezet át bennünket az Egyházba, melynek immár ő az ,,ajtaja" (Jn 10,9), és aki által mindaz, akit megkereszteltek vagy fölszenteltek - ugyanabból a kegyelemből, de különbözőképp részesedve -, meghívást kap, hogy a rábízottak körében jelenvalóvá tegye az Úr pásztor voltát.
Vagyis az önmaga
maroka, 2020. május 03. vasárnap, 11:44
Koronavírus - Kormányszóvivő: az egészségügyet sikerült felkészíteni a járvány tetőzésére
Hozzátette: számítások szerint legkorábban május 3-án érheti el csúcsát a járvány, utána viszont már az a cél, hogy az élet egy szigorú menetrend szerint, de minél hamarabb visszatérjen a rendes kerékvágásba, az emberek újra élhessék mindennapjaikat és dolgozhassanak.

Szentkirályi Alexandra azt mondta: a diákok készülhetnek arra, hogy május 4-én elkezdődnek az írásbeli érettségik, bár - tette hozzá - ebben van bizonytalanság. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár egyeztet majd a diák-, a pedagógus- és a szülői szervezetekkel. Ha szükséges, még van lehetőség a május 4-ei időpont felülvizsgálatára - jelezte a kormányszóvivő.
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 22:33
1/140
Képek, videók
Vérnyomás csökkentésére.j
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:45
a stressz.jpg
sz719eszter
2018. május 09. szerda, 18:57
a stresszt.jpg
sz719eszter
2018. április 18. szerda, 01:47
Stressz űző
dandej
2018. január 29. hétfő, 19:59
Stressz szintem. jpg.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:27
A stressz akkor alakul ki
sanci81
2017. augusztus 16. szerda, 17:01
Stresszes anyaság.jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:18
stressz
faciendum
2016. június 10. péntek, 00:46
stressz.jpg
felfedezo2
2016. május 14. szombat, 07:37
Stressz
sanci81
2016. február 27. szombat, 15:45
stressz.gif
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 17:13
stressz, burnout.jpg
liza1
2015. december 08. kedd, 20:19
Ha a stressz
sanci81
2015. október 04. vasárnap, 12:08
Címkék
felülről jövő, ember ugyanis, ember számára, stressz lassan, cselekvés szabadságát, lövészárkokban találták, harcok során, megállapítás akkor, emberek mindennapjaiba, első világháború, járvány tetőzésére, lett közülünk, emberi kapcsolataimat, immunrendszernek fontos, gyulladás szintjét, parancs mint,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.