Belépés
2020. február 24. hétfő | 9. hét | 55. nap | 11:00 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jobb elkerülni
,,Ha Efraim megszólalt, mindenki rettegett, naggyá lett Izráelben. De vétkezett Baállal, ezért halál vár reá." Hóseás 13,1

Hatalmas erő és tekintély sugárzik az igaz ember szavaiból. Amikor szól, hatással van mások életére. Szavainak súlya van. Úgy tekintenek rá, mint akinek kijár a tisztelet és az engedelmesség.

De ha ugyanez az ember elbukik, akkor elveszít minden másokra gyakorolt pozitív befolyást. Az emberek nem fordulnak hozzá tanácsért. És ha mégis megkísérelné, hogy tanácsot adjon, megtörténhet, hogy keserűen azt mondják: ,,Orvos, segíts magadon!" vagy: ,,Ugyan, vedd ki először a gerendát a magad szeméből, és azután majd kiveheted a szálkát az én szememből."

Ez csak jobban aláhúzza, hogy mennyire fontos az életben a következetes bizonyságtétel. Fontos a jó kezdet, de ez nem elég. Ha a továbbiakban nem vagyunk éberek, akkor a korábbi napok világosságát könnyen felváltja a szégyenteljes élet homálya.

,,Ha Efraim megszólalt, mindenki
kalmanpiroska, 2019. december 06. péntek, 08:14
26. évközi hét szombat 10.05
lelkesedéssel mondják el tapasztalataikat: ,,Uram, a te nevedre még a gonosz lelkek is engedelmeskedtek nekünk." Igen, az Úr szavának ilyen ereje van, ha a küldött nem tér el attól, hanem hűségesen hirdeti!
Jézus megváltó küldetésének éppen az a lényege, hogy megtörje a gonosz hatalmát, befolyásoló erejét az ember felett. Isten azt akarja, hogy egyedül neki engedelmeskedjünk és őt szolgáljuk. Azt szeretné, ha ettől nem térítene el minket a gonosz. Az ember azonban sokszor gyengének bizonyul és elbukik ebben a küzdelemben. Jóra való törekvésünkhöz új erőt ad annak tudata, hogy Jézus megváltott minket, megtörte a gonosz hatalmát. Ezt tapasztalták meg egykor azok a megszállottak, akikből kiűzte az ördögöt, illetve akikből a tanítványok űzték ki a gonoszt Jézus nevében.
A szolgálatukat hűséggel teljesítők jutalomra számíthatnak, de itt ne evilági kincsekre gondoljunk. A jutalmat Istentől kapják: ,,Annak örüljetek, hogy nevetek föl van írva a mennyben." Jézus ígérete alapján tehát
maroka, 2019. október 05. szombat, 12:30
Csíksomlyóról indult az erdélyi Szent Antal-tisztelet
Ma is gyönyörű kereszténynek lenni, annak ellenére, hogy a világ teljesen mást diktál. Van miből gazdálkodnunk: felnézhetünk szentjeinkre, akik üzennek nekünk, közbenjárnak értünk.
,,Azt tegyétek, amit belül hallotok" - Csíksomlyóról indult az erdélyi Szent Antal-tisztelet
.............
A Szent Antal-nagykilenced végén, június 13-án idén is megtartották a Szent Antal közbenjárásáért bemutatott búcsúmisét Csíksomlyón, a Szent Antal-kápolnánál.
Minden év június 13-án Páduai Szent Antalra figyelünk jobban szentjeink között. Talán nincs is olyan katolikus, aki ne ismerné a hagyományos Szent Antal-szoborábrázolást: amint a ferences szerzetes karján a kis Jézussal tekint a hívek vagy a Mennyei Atya felé.
A Szent Antal közbenjárásáért bemutatott búcsúmisét idén is megtartották Csíksomlyón, a Szent Antal-kápolnánál - itt sohasem maradhat el az ima a szegények védőszentjének közbenjárásáért, hiszen
maroka, 2019. június 18. kedd, 08:26
8. évközi hét hétfő 03.04
OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Térj Istenhez, és tartsd meg törvényeit!
Isten megnyitja a bűnbánóknak a visszatérés útját, megerősíti a hűségben azokat, akik ellankadtak a helytállásban, és az igazak sorsát szánja nekik.
Térj a fölséges Istenhez, és hagyd el bűneidet! Gyűlölj mindenféle utálatosságot.
Tartsd meg az Isten törvényeit és parancsait, és tarts ki szilárdan a fölséges Isten imádásában!
Ne maradj meg az istentelenek tévedésében.
Halálod előtt mondj dicséretet.
Mert a halottnak ajkán elhal a dicséret, csak aki él és egészséges, az dicsérheti Istent.
Milyen nagy az Úrnak irgalmassága, és mily hatalmas az ő könyörülete azok iránt, akik hozzá térnek!
Ez az Isten igéje. Sir 17,20-28

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Add el, amid van, és kövess engem!
.................................
Abban az időben:
Amikor Jézus útnak indult, odasietett
maroka, 2019. március 04. hétfő, 09:47
Keresztény vagy? Akkor élj keresztényként.
szentmisén..
A világ vége és a saját életünk vége - ez a hét liturgiájának témája, erről szól a napi olvasmány és az evangélium. A Jelenések könyvéből vett olvasmány Babilon elpusztítását írja le. A szép város a világiasság jelképe volt: a luxusé, az önelégültségé, az e világi hatalomé - állapította meg Ferenc pápa. A Lukács evangéliumából vett részlet pedig Jeruzsálem, a szent város elpusztításáról szól.
Az ítélet napján Babilon egy győzelmi kiáltással pusztul el. A nagy parázna asszony elbukik, az Úr elítéli, és rámutat az igazságra: ,,ördögök lakóhelyévé lett, és minden tisztátalan szellem tanyájává". A város hatalmassága mögött romlottság rejlik, mulatságain tettetett boldogság uralkodik. Erőszakos lesz pusztulása, és senki sem találja meg többé. ,,A hárfások, zenészek és fuvolások hangja és harsona nem hangzik fel többé benned", nem lesznek szép ünnepek, a kézművesek sem működnek többé ott, mert nem a munka, hanem a romlottság városa lett Babilon. ,,A
maroka, 2018. november 30. péntek, 16:42
Szép napot mindenkinek!
Amit ha szimbólumnak tekintünk, rájövünk, hogy konkrétan ez történik: agymosás és az agyak kiütése. Például a plakátkampánnyal és a kormány hasonló döntéseivel, hiszen a diktatórikus hatalom csak birkákat tud jól irányítani. Az egyéniségeket ki kell iktatnia.
Az, ahogy egy ember nem tud vagy nem akar beilleszkedni bizonyos keretek közé, amelyekről látja, hogy nagy részük értelmetlen
kirscha, 2018. október 01. hétfő, 16:53
A helyes gondolkodásmód kialakítása
találják szembe magukat. Mivel nem gondolkodnak előre, ezért folyton reakció üzemmódban vannak.

Egy régi német közmondás szerint jobb az üres pénztárca, mint az üres fej. Akiknek helyes gondolkodásmódjuk van, azok felülkerekednek a nehézségeken, beleértve a forráshiányt is, ezért azok, akik nem gondolkodnak, gyakran rá vannak utalva a gondolkodókra.

James Allen írja az As a Man Thinketh [Olyan ő, ahogy gondolkodik] című könyvében: ,,Minden, amit az ember elér, vagy amiben elbukik, egyenes következménye gondolatainak." Elhiszed ezt? Ha igen, akkor nagyra fogod értékelni a helyes gondolkodást, és elsőrendű fontosságúnak fogod tartani életedben.

2) A jól gondolkodók mindenben a jót keresik, nem a rosszat. Ők e szerint a szentírási alapelv szerint élnek: ,,ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe" (Filippi 4:8).

Bob Gass * Mai Ige
dandej, 2018. szeptember 16. vasárnap, 11:03
Egy nap majd rájössz....
Nichi-ya Nikoletta :

Egy nap majd rájössz....

Egy nap majd rájössz, csak a szeretet számít,
ne dőlj be annak, aki fényűzéssel csábít.
A lelked legyen tiszta, maradj mindig ember,
a rossz elbukik, a végén soha nem nyer.

Ne veszítsd el hited, ha teher ül válladon,
könnyű orra esni, ha nem állsz stabil lábakon.
Az élet egy kihívás, a legkeményebb maraton,
másokon is kell segítened, néha pedig magadon.

De míg a jó szándék vezérel, nem hal meg a szeretet,
szárnyakkal ruház fel, bearanyozza az életed.
Idő kell, hogy ezt megértsd, és a lelkedben érezd,
tiszta szívvel kezdted utad, úgy is kell, hogy végezd!
aranyoslila, 2018. augusztus 18. szombat, 21:13
Nichi-ya Nikoletta - Egy nap majd rájössz....
Nichi-ya Nikoletta - Egy nap majd rájössz....

Egy nap majd rájössz, csak a szeretet számít,
ne dőlj be annak, aki fényűzéssel csábít.
A lelked legyen tiszta, maradj mindig ember,
a rossz elbukik, a végén soha nem nyer.

Ne veszítsd el hited, ha teher ül válladon,
könnyű orra esni, ha nem állsz stabil lábakon.
Az élet egy kihívás, a legkeményebb maraton,
másokon is kell segítened, néha pedig magadon.

De míg a jó szándék vezérel, nem hal meg a szeretet,
szárnyakkal ruház fel, bearanyozza az életed.
Idő kell, hogy ezt megértsd, és a lelkedben érezd,
tiszta szívvel kezdted utad, úgy is kell, hogy végezd!
vorosrozsa66, 2018. augusztus 16. csütörtök, 18:31
18. évközi hét szombat 08.11
kíméletlenül gyilkolja a nemzeteket?"
Majd a próféta így folytatta: ,,Kiállok őrhelyemre, s megvetem lábamat a sáncon, éberen figyelek, hogy lássam: Mit szól hozzám majd az Úr, és mit felel panaszomra."
Akkor az Úr meg is szólalt, és ezt mondta: ,,Írd le a látomást, vésd fel táblára, hogy könnyen olvasható legyen.
Mert ez a látomás a maga idejében beteljesedik és nem hiúsul meg; ha késik, csak várj; biztosan bekövetkezik, tévedhetetlenül.
Akinek nem igaz a lelke, az elbukik, de az igaz élni fog hűségéért."
Ez az Isten igéje. Hab 1,12-2,4

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ha erős a hitetek, semmi sem lesz nektek lehetetlen.
Egy alkalommal egy ember járult Jézushoz, és térdre borulva így kérlelte őt: ,,Uram, könyörülj fiamon! Holdkóros szegény, és sokat szenved. Hol tűzbe esik, hol meg vízbe. Elvittem tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani."
Jézus így válaszolt: ,,Hitetlen és romlott nemzedék! Meddig
maroka, 2018. augusztus 11. szombat, 09:39
Imádság
minden bölcsességével szemben. Tégy így, esedezve kérlek! Cselekedj így [...] hatalmas erőddel! [...] Nem én viszem véghez mindezt, hanem Te! Nekem nincs itt keresnivalóm. [...] Nincs miért versengenem e világi hatalmasságokkal! Boldogan tölteném örömben és békességben a napjaimat. De itt a te ügyedről van szó. [...] Igaz és örökkévaló ügy ez! Ó, Uram, segíts! Ó, hűséges és változhatatlan Istenem! Nem emberre támaszkodom, hisz az úgyis hiábavaló lenne! Ami embertől való, ingatag, ami embertől ered, úgyis elbukik. Istenem! Istenem! Hát nem hallasz engem? Istenem! Hát már nem élsz?
Nem, Te nem halhatsz meg. Legfeljebb elrejted orcád. Te választottál ki erre a feladatra, tudom! [...] Vidd hát véghez, Istenem, akaratodat! Szeretett Fiadért, Jézus Krisztusért kérlek, hogy ne hagyj el engem, oltalmam, pajzsom és erősségem! Uram, hol vagy? [...]
Én Istenem, hol vagy? [...] Jöjj hozzám! Hozzád imádkozom, s én készen állok. [...] Segíts végig készen állnom arra, hogy letegyem életem az igazságért [...], s
kalmanpiroska, 2018. július 25. szerda, 15:57
Ne lázongj !
Június 27.
Ne lázongj !

Sok ember arra pazarolja erejét, hogy a változhatatlant is meg akarja változtatni . Ilyen küzdelemből még senki sem került ki győztesen.
Idős úr nem hiszi, hogy eljárt felette az idő, erősen sportol, hogy rugalmas maradjon - és halálosan kimerül.
Öregedő hölgy nem akarja elfogadni arcának ráncait és hófehér haját. Kozmetikáról kozmetikára fut - és nevetségessé válik ahelyett, hogy tiszteletreméltóvá lenne.
Valaki nem vesz tudomást a természet törvényeiről, télen is átússza a folyót - és életre szóló betegséget szerez.
Aki nem ismeri el az emberi törvényeket, azt a társadalom előbb-utóbb kiveti magából.
Ha valaki nem nyugszik meg Isten akaratán, mint partot vesztett csónak hánykolódik a vízen , míg nyomtalanul alámerül.
Hajtsd meg fejedet az isteni gondviselés előtt és fogadd el alázatosan az életet úgy, ahogy a Mindenható alkotta! - Az alázatos emelkedik, a lázongó elbukik.

( Szenthelyi-Molnár István: Emberek ! Az élet
anyu65, 2018. június 27. szerda, 10:47
1/26
Képek, videók
Lábdagadás elkerülése.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 18:51
Ez elkerült.
hartvigjoe
2015. július 08. szerda, 23:52
Elkerűlt.
hartvigjoe
2014. február 09. vasárnap, 12:04
Túrkevét elkerülte.
hartvigjoe
2013. június 24. hétfő, 17:47
Amikor elkerül...
anna4459
2012. október 17. szerda, 17:55
elkerült.jpg
hartvigjoe
2012. október 07. vasárnap, 20:12
az-anyázások-elkerulés e-v
jegesmedve21
2012. július 19. csütörtök, 08:02
A zivatar elkerülése
hartvigjoe
2011. július 19. kedd, 23:01
Túrkevét elkerüli az eső!
hartvigjoe
2011. július 19. kedd, 06:22
A fájdalom elkerül...97.j
foldinefehereva
2010. augusztus 12. csütörtök, 18:00
Ismét elkerült.
hartvigjoe
2010. augusztus 06. péntek, 15:06
Elkerülő út 5
lamoan
2007. szeptember 09. vasárnap, 20:30
Igaz ember 01.jpg
chillik
2017. március 08. szerda, 08:23
Igaz ember 02.jpg
chillik
2017. március 08. szerda, 08:23
Az igaz emberi kapcsolato
pacsakute
2013. július 18. csütörtök, 18:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.