Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 12:17 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amikor nem simogatnak a napsugarak, Mert lustábban kel fel
van...

Amikor ostoba törvények ostora ver nyakon,
elítélnek s megítélnek gőgösen s vakon,
amikor magadra maradsz a magad igazával,
s nem rendelkezel már sem házzal sem hazával:
Játssz el egy dalt, csak úgy magadnak halkan,
segít elfeledni, hogy valahol baj van...

Játssz el egy dalt - csak úgy magadnak halkan,
Játszd azt, hogy te is benne vagy a dalban,
Játszd azt, hogy mosolyogsz s nem érdekel semmi,
Játszd, hogy érdemes minden nap embernek lenni,
Játssz koldust vagy királyfit,
Játszd, hogy nem ördög de Isten irányít,
játszd, hogy piros fákon fehér levelek közt zöld virág nyílik,
játszd, hogy fárad az Isten de még bízik,
játszd, hogy jobb lesz,
játszd, hogy szebb lesz,
játszd, hogy még lesz....

Játssz el egy dalt - csak úgy csendben magadnak,
Játszd azt, hogy a dolgok rendesen haladnak!

LIEBE ATTILA: JÁTSSZ EL EGY
koszegimarika, 2019. június 25. kedd, 07:44
Benépesíti az örökkévalóságot
és ne tiltsátok el tőlem Őket, mert ilyeneké az Isten országa" (Mk 10,14). Az Úr Jézus a gyermekekről beszélt, amikor ezt mondta: ,,...ilyeneké az Isten országa". Nem mondta, hogy meg kell nőniük ahhoz, hogy az Isten országába bemehessenek, hanem azt mondta, hogy épp hozzájuk hasonlók, akik Isten országában vannak. Ez rendkívül nyomós érv amellett, hogy a kisgyermekek üdvözülnek.

A másik ezt bizonyító vonal a következő: mikor az Úr Jézus a felnőttekről szólt, azt mondta: ,,Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet" (Lk 19,10). Csakhogy amikor gyermekekről szólt, nem beszélt ,,megkeresésről". Egyszerűen csak azt mondta: ,,Mert az Emberfia azért jött, hogy megmentse, ami elveszett" (Mt 18,11). Ez azt is jelentheti, hogy a gyermekek nem tévelyegnek el, mint a felnőttek, és hogy az Úr, haláluk idején szuverén hatalmával a maga nyájához gyűjti őket. Noha soha nem ismerték meg Krisztus váltságművét, Isten tudja ezt, és nekik tulajdonítja a váltságmű
kalmanpiroska, 2019. június 24. hétfő, 11:02
Krónika 1. rész (napirend előtt: önkormányzati választás, külföldi munkavállalók, egészségügy)
messzemenően támogatja az önkormányzati választásra születő ellenzéki megállapodásokat, mert nincs annál fontosabb, mint tovább gyengíteni az orbáni rezsimet.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint megkezdődött a szokásos baloldali casting, ez azt jelenti: az ellenzéki pártok egymást vagdalják, egymást fúrják a koncért és mindezt előválasztásnak hívják. Ahány nap, annyi árulás - tette hozzá. Megjegyezte, mintha tényleg Karácsony Gergely (Párbeszéd) lenne az utolsó ember az országban, akinek nem tűnt fel, hogy Gyurcsány Ferenc (DK) szavainak igazságmutatója gyakran mutat nulla értéket.

Közölte, amit az ellenzéki pártok most egymással tesznek, azt tennék az országgal, az önkormányzatokkal, Budapesttel is, ugyanúgy átvernék a magyarokat, mint ahogy megtették már nagyon sokszor. Azt mondta: a baloldal 13 évvel a szemkilövetések, az őszödi beszéd és a megszorítások után még mindig Gyurcsány Ferencet ajánlja a magyarok figyelmébe. Kifogásolta, hogy Gyurcsány Ferenc
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 14:42
Szentháromság vasárnap 06.16
földet és a mezőket még nem alkotta meg, és a föld első göröngyét sem.
Ott voltam, amikor az eget teremtette, s az ősvíz színének körét megvonta, amikor a felhőket fölerősítette, s az ősforrások erejét megszabta; amikor kijelölte a tenger határát - és a vizek nem csaptak ki -, amikor lerakta a föld szilárd alapjait. Ott voltam mellette, mint kedvence, napról napra csak bennem gyönyörködött, mindenkor az ő színe előtt játszadoztam. Ott játszottam az egész földkerekségen, s örömmel voltam az emberek fiai között.
Ez az Isten igéje. Péld 8,22-31

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A nekünk ajándékozott Szentlélek által kiáradt szívünkbe az Isten szeretete.
Testvéreim!
Mivel a hit révén megigazultunk, békében élünk az Istennel, Urunk, Jézus Krisztus által. Általa jutottunk hozzá a hitben a kegyelemhez, amelyben élünk, és dicsekszünk a reménységgel, hogy az isteni dicsőség részesei lehetünk.
De nemcsak ezzel, hanem még szenvedéseinkkel
maroka, 2019. június 16. vasárnap, 07:31
A hosszú élet titkai
A hosszú élet titka - Ha csak a fele is igaz......
A világ legidősebb emberei elmondták, szerintük hogyan kell élni ahhoz, hogy aktív és hosszú legyen az életünk. Okoztak meglepetést is a kisöregek! És ami igazán elgondolkodtató, hogy mindezt a tapasztalatok mellett kutatások is alátámasztják.

1. Lazíts egy csésze teával!
A tea tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek meggátolni a szívbetegséget, a rákot és a korai öregedést is. Egy izraeli tanulmány kimutatta, hogy akik mérsékelten, de rendszeresen isznak teát, lényegesen tovább élnek, mint azok, akik nem, vagy csak alkalomszerűen isszák.

2. Egyensúlyozás minden reggel
Talán elsőre egy kicsit furcsán hangzik, de ha reggel öltözködés közben az egyik, majd a másik lábadon egyensúlyozol, az erősíti a hát, kismedencei és a gyomor környéki izmokat, mindent, ami támasztja a gerincet." Ez az egyszerű napi rutinnak hosszú távú előnyei vannak, segít abban, hogy az öregedés során is aktívak
lovaszmarika, 2019. június 15. szombat, 17:10
Hende Csaba: a mindennapok hősei azok, akiknek a mentés a hivatásuk
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) pénteki szombathelyi toborzónapján Hende Csaba köszöntőjében azt mondta: biztonságot ad, hogy Szombathelyen az Országos Mentőszolgálat munkatársai látják el az orvosi ügyeletet is. Szakszerűen és költséghatékonyan végzik a feladatot, ezért megengedhetetlen, hogy a szombathelyi közgyűlés, a polgármester kifejezett kérése ellenére, harmincmillió forintot vont el az orvosi ügyelet finanszírozástól - jelentette ki. Hozzáfűzte: ezzel nem csupán azt kockáztatja a közgyűlés "átmeneti többsége", hogy a mentőszolgálat felmondhatja az önkormányzattal kötött szerződést, hanem veszélybe kerülhet a szombathelyiek egészsége is.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója úgy fogalmazott, hogy a mentőszolgálat az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézménye, amely tavaly 1,2 millió esetet látott el. Szólt arról, hogy az elmúlt években sikerült lecserélniük a mentőautók jelentős részét, a járműpark átlagéletkora ma már hét év alatt van, idén pedig 254 új jármű beszerzését
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 16:11
Lwanga Szent Károly és társai, ugandai vértanúk
mert az ő törvényeiért halunk meg."
Utána a harmadikat kínozták meg. Amikor nyelvét követelték, készségesen kinyújtotta, és a kezét is bátran odatartotta. Hősiesen mondta: ,,Az ég adta, de törvényeiért kevésbe veszem. Remélem, újra visszakapom tőle." Még a király és környezete is elámult az ifjú bátorságán, aki a kínokat ennyire semmibe vette.
Miután meghalt, ugyanilyen kínzásoknak vetették alá a negyediket is. Amikor már-már halálán volt, így szólt: ,,Vigasztaló nekünk emberkéz által veszni el, ha belekapaszkodhatunk abba az Isten adta reménybe, hogy ő feltámaszt minket. Ám a te számodra nincs feltámadás az életre."
Ez az Isten igéje. 2Makk 7,1-2.9-14

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyben.
Abban az időben: Jézus látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket: ,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék
maroka, 2019. június 03. hétfő, 09:43
Internetes fórumozás, melyek kiverték a biztosítékot
gyorsan átjött velem a lakás elé és ott úgy tett, mintha az oldaltáskából papírokat venne elő, miközben elmagyarázta, hogy
- ,,Mink valójában erre utasítva lettünk, hogy szereljük le a vezetéket, és munkalapot nem tudunk mutatni. Az bent maradt a központban... ,,
*
Amiért valósággal elkezdtek nekem az ismerőseim a buszmegállóban - bátorítólag átkiabálva a másik oldalról - köszöngetni... olyan gyorsan elhúztak, mint ahogy odajöttek.
*
Akkor éreztem, hogy az egyszerű emberek szeretik, ha valaki kiáll magáért... (helyettük is). Ez nekem újabb lendületet adott a további fórumozáshoz.
*
Ez után az ,,ütközet" után, még mindig remegve az erőfeszítéstől ültem vissza fórumozni. Amint ismét bekapcsoltam a számítógépet, elégedetten vettem tudomásul, hogy működik a netem és a számítógépem sem fagy le. ,,

,,A Vendégkönyvben poszt-kérdező újabb üzenete várt.
post-kerdezo 2005-10-06 16:16:37
furaila, 2019. május 31. péntek, 12:07
Közgazdász: Európának magasan képzett munkavállalókra van szüksége
Felidézte: az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat vizsgálta, milyen a képzettségi arány az egyes európai uniós országok állampolgárai, illetve a bevándorlók körében. A héten megjelent adatok szerint a legalacsonyabb végzettségűek között 17 százalék a helyiek, és 35 százalék a nem uniós országokból érkezettek aránya.

Ezek az emberek valószínűleg a legegyszerűbb munkákat végzik, és nem igazán tudnak becsatlakozni abba a folyamatba, amely Európa jövője szempontjából fontos. Jelentős átképzésekre lenne szükségük, ami ugyanakkor költséges - jelentette ki.

A munkaerőpiacot nem lehet jelentősen fellendíteni alacsony képzettségű emberekkel - hangsúlyozta Csath Magdolna.
velemenyezd, 2019. május 25. szombat, 12:11
Az életnek értéket
Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Egy é szigorúan és általánosan hangzik, de ez az egyetlen igazság, melyet minden következménnyel megismertem. Senki nem ülhet a virágos réten, mint Ferdinánd, a bika, és nem szagolhatja büntetlenül a szép virágokat. Ember vagy, tehát embermódra és az emberek között kell élned.
Embermódra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártani az embereknek. Ha megkísérled - feltűnés és hiú szerep nélkül - segíteni az embereket. Néha csak azzal, hogy nem hallgatod el, az egyszerű igazságokat. Néha csak azzal, hogy nem mondod tovább, amit mások hazudnak. Néha csak azzal, hogy nem mondasz igent, amikor mindenki kiabál: "Igen, Igen!" Egy életen át, következetesen, nem beleegyezni abba, ami az emberek hazugsága, nagyobb hősiesség, mint alkalmilag, hangosan és mell veregetve tiltakozni ellene. A halálos ágyon csak akkor pihensz nyugodtan, ha minden nap, minden öntudatoddal, az igazságot
taltos1, 2019. május 13. hétfő, 23:42
Ferenc pápa szerdai beszéde:
jelenléte kísért, aki Szkopjéban született 1910-ben, az ottani plébánián kapta meg a keresztény beavatás szentségeit és tanulta meg szeretni Jézust. Ebben a kicsiny, de a benne működő Szentléleknek köszönhetően erőteljes asszonyban azon ország egyházának és a világ egyéb perifériáin található egyháznak a képét látjuk: kicsiny közösség, mely Krisztus kegyelmével befogadó otthonná válik, ahol sokan találnak felfrissülést életük számára. Imádkoztam Teréz anya emlékművénél, ahol más vallási vezetők és szegény emberek is jelen voltak, majd megáldottam a neki szentelt kegyhely alapkövét.
Észak-Macedónia 1991 óta független ország. A Szentszék kezdettől fogva támogatta útját, és látogatásommal főként hagyományos vendégbarátságát akartam megerősíteni, amellyel képes befogadni más nemzetiségű és vallási embereket. Elkötelezetten befogadott és támogatott sok bevándorlót és menekültet a 2015-ös, 2016-os kritikus időszakban. Jelentős mértékű ott a befogadás, nagyon nyitott a szívük. A bevándorlók nehézségeket
maroka, 2019. május 09. csütörtök, 17:15
Pártos Erzsi
éltél.
Búcsú Pártos Erzsitől a baráttól, a művésztől, a bölcs komédiástól, aki, már régen ki akart szállni a világból, de az nem állt meg a kedvéért, pedig Ö régen a halhatatlanok csapatába vágyott tartozni, drága halottai, családja, barátai és kollégái közé, akiket sajnálatára túlélt. Visszacsengenek bennem mondatai.
- Fiam! Engem itt felejtettek. Én már régen túléltem magam. A jó Isten valamiért azzal büntet engem, hogy itt hagyott, hogy lássam azt a sok rosszat, ami történik a világban. Az emberek megbolondultak. Gyűlölködnek, ölik egymást, irigyek és semminek sem tudnak örülni. Én mondhatom ezt, mert én már semmit nem akarok, csak azért imádkozom, hogy ne szenvedjek sokat, hogy elaludjak, és ágyő! Nézd fiam! Az az öt perc amíg még élek az már csak arra elég, hogy sajnáljam az embereket, téged, a fiatalokat, mert én már semmit se tehetek. Ki hallgat rám, a vén bolondra? Senki. És igazuk, igazatok is van. Én boldog voltam fiam, annak ellenére, hogy volt háború, meg fasizmus, Hitler, meg Sztálin,
liliana01, 2019. május 06. hétfő, 18:56
1/903
Képek, videók
Be, engem simogatnak is!!
janna53
2013. április 23. kedd, 08:44
Ne félj mert én Veled Vag
dandej
2019. május 31. péntek, 09:58
0 a légy boldog mert val
lovaszmarika
2019. április 16. kedd, 18:20
mert ezt akarom.png
menusgabor
2019. április 10. szerda, 19:59
Mert úgy szeret Isten
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 10:10
Erős vagyok, mert képes v
cipello
2018. szeptember 24. hétfő, 11:07
Már nem mert meghalt.
alvaro-hopihe
2018. július 25. szerda, 08:09
Ha elfáradtál, mert elmúl
sz719eszter
2018. június 24. vasárnap, 13:50
Csak mert tudsz
sanci81
2018. június 22. péntek, 17:53
“Mert mi fontos? Az
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:08
Hiányzol,mert magam vagyo
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 11:29
Hiányzol mert nem vagy ve
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 09:59
Mért nem beszéltek, én ha
chillik
2018. május 17. csütörtök, 03:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.