Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 23:59 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Articsóka gyógyító erejéről
Az articsóka fogyasztásának a máj látja a legjobb hasznát. Epehajtó és epekiválasztást serkentő, vértisztító és vércukorszintcsökkentő hatása miatt. Enyhe hashajtó hatásának köszönhetően kedvez az emésztési folyamatoknak. Sok helyen használják még afrodiziákum-, vizelethajtó-, leheletfrissítő-, sőt dezodoráló szerként is.

A Földközi tenger térségéből származik. Étkezési célra már régóta használták az egyiptomiak, görögök és rómaiak, azonban Európában, főleg Franciaországban a középkor alkonyától, a reneszánsztól indult hódító útjára. Napjainkban már csak kerti kultúrában található, főleg Franciaországban és Spanyolországban termesztik. Magyarországon, mint kerti dísznövényt ismerik, a fel nem nyílt virágfejeket pedig ma is zöldségként fogyasztják szerte a világon.

Összetétel és hatóanyagok
Az articsóka levele szerves-savakban (almasav, tejsav, citromsav) és
pacsakute, 2019. március 14. csütörtök, 20:24
Az ember mint a teremtő [...]
pillangó.

Ha már most asztrálisan követjük az egész történést, akkor mit látunk? A madár egész alkotottságában egy emberi fejet mutat. A gondolatképzés szervét mutatja. És mit mutat a lepke, mely szintén a levegő lakója, de embrionális alakulásában valami sokkal komplikáltabb lény? Rájövünk, hogy a lepke a fejműködés folytatását mutatja meg, a fejerők kiterjeszkedését bizonyos mértékig az egész emberre. Mert az egész emberben olyasmi történik, ami nem a madár kialakulásának, hanem más természeti folyamatoknak a megfelelője.

Az emberi fejben, ha hozzávesszük az éteri és az asztrális részt is, a tojásképződéshez valami nagyon hasonlóval van dolgunk. Ha csak ez a fej- funkció működne, akkor csak pillanatnyi gondolatokat képezne az ember. A gondolatok azonban mélyre süllyednek bennünk, és igénybe veszik az egész embert. Így aztán emlékként űjra felmerülnek. Mikor pillanatnyi gondolatomat nézem, ahogyan bennem a külvilág hatására felmerül, s utána felnézek a sasra, azt mondom: a sas
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:27
Bicsérdy Béla: A halál legyőzése
vénülésnek is, mely a szervezetben halmozódó életképtelen sejtek atrofiájában (sorvadás) nyilvánul meg. Az élet enyhe melegénél magasabb hőnek kitett tápsejtek értéktelenné válnak, degenerációjuk következtében anyagcserefenntartás céljából semmiféle beavatkozással értékessé már nem tehetők többé. Abban a pillanatban amikor egy élőlényben megszűnik az élet, azonnal beindul egy élet ellenes oszlási folyamat (disszolúció), melynek során a szerves anyag szervetlen anyaggá alakul. A disszolúciós vagy oszlási folyamatoknak számos változatai vannak, mely gyengébb és erősebb rothadás formájában fejeződik ki. A leölt állatokból származó anyagok leggyorsabban rothadnak: az életműködés megszünésének pillanatában azonnal elkezdődik a szétesés. A rothadás tünetei ugyan szabad szemmel még nem láthatóak azonban kezdeti baktériumai már munkálkodnak. A szétesési processzusok kísérő jelenségei a baktériumok és mikrobák, ezeknek munkája révén megy végbe valamennyi rothadási folyamat, egészen a szervetlen anyaggá való
yaskane, 2015. március 10. kedd, 09:22
Tüdőrák, avagy a depi az önbizalomhiány és a zárkózottság be
felszíne, amely összesen vagy 80 négyzetméter, véredényekkel van behálózva.
Az oxigénnel telített vér a szívbe megy, ahol az artériákon át a sejtekhez továbbítódik. A sejtekben az oxigén egyesül a metabolizált cukrokkal és zsírokkal, energiát termel, széndioxidot, vizet és bomlástermékeket hagy maga után.
A széndioxidot felveszi a vér, és a tüdőbe szállítja, ahol is kilélegezzük.
A tüdő is fontos helye a környezet elektromágneses energiája felvételének, és serkentője bizonyos, emésztési folyamatoknak, különösen a vastagbéltraktus kiválasztási funkciójának.

KÓROKTAN
A modern orvostudomány - rohamos terjedése miatt - különös figyelmet fordít a tüdőrákra. Fő okként a cigarettafogyasztást jelölik meg; az epidemiológusok szerint a tüdőrák 80-90%-ban megelőzhető lenne a dohányzás kiküszöbölésével.
Más kutatók a növekvő környezeti és munkahelyi szennyeződést hozzák kapcsolatba ezzel a ráktípussal.
Houstonban például az 1970-es évek során 53%-kal növekedett a
fejesnemagdi, 2012. április 12. csütörtök, 13:19
A helyes táplálkozás néhány alapelve
kezelés szükséges.
Este hat óra után már ne együnk. Ekkor a szervezet a pihenés, a regenerálódás állapotába kerül, és már nem képes jól megemészteni a táplálékot. A késő esti étkezés növeli bennünk a tamaszt, a fáradtságot, lustaságot a másnap reggeli ébredéskor, s így jógagyakorlásunk, meditációnk sem lesz hatékony.
Mindig csak akkor együnk, ha már megéheztünk, azaz az előző táplálék már teljesen megemésztődött, 3-6 óra elteltével. Mindig hagyjunk a gyomorban egy kis helyet az emésztési folyamatoknak. Az a jó, ha evés után erősnek és elégedettnek érezzük magunkat, nem pedig elnehezültnek és elteltnek. Étkezés közben lehet inni, kortyolgatni egy kis gyógyteát, forralt vizet vagy vizet, de étkezés után ne igyunk 1- 2 órahosszáig. Este általában ne fogyasszunk savanyított tejtermékeket, joghurtot, túrót, sajtot vagy más állati fehérjéket. Tejet mindig önmagában vagy gabonafélékkel, édességekkel fogyasszuk, kicsit felforralva és fűszerezve kardamommal vagy kurkumával, ez elodázza a
inrid77, 2012. február 15. szerda, 10:41
Oxigénes víz
Oxigénes víz - több energia, több vitalitás

Az ember
táplálék nélkül 2 hónapot,
víz nélkül 3 napot,
oxigén nélkül 3 percet képes túlélni.

Az oxigén és a víz a legfontosabb szereplője az anyagcsere folyamatoknak és az élet alap elemei. Általában elmondhatjuk, hogy az ember egészségi állapota összefügg a szervezet oxigén szintjével.
Oxigénhiányos állapot esetén a sejt szintű anyagcsere folyamatok rossz hatásfokkal zajlódnak le, a szervezet energia szintje lecsökken. Tudományosan elfogadott tény, hogy a sejtek oxigénhiányos állapota kedvező táptalaj a rákos sejtek szaporodásához. A plusz oxigén megfékezheti bizonyos ráktípusok esetén a daganatok fejlődését. Az oxigénterápiát daganatos betegségek esetén a kemo és sugárterápia kiegészítésére is használják.
A mai kor emberének közel egyharmada oxigénhiánnyal küzd.
A sejtek oxigén ellátását a sejtmembrán öregedése az egészségtelen életmód, mint a kevés mozgás, rossz táplálkozás, dohányzás,
gaby13, 2011. április 13. szerda, 09:35
Az alma jótékony hatásai
Összességében védik az egészségünket.
Alma - emésztést segítő és rákmegelőző

Az alma jótékony hatásai már régóta ismertek. Segíti az emésztést, ami leginkább a rosttartalmának köszönhető.
Asztma teszt
Töltse ki gyorstesztünket, és megtudhatja, mennyire esélyes, hogy Önnek asztmája van. Töltse ki Asztma tesztünket!

Rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, mely javítja az anyagcserét, savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak. A székrekedés és hasmenés egyaránt orvosolható vele. Megköti a bélben a rákkeltő (carcinogén) anyagokat, így csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának kockázatát.

Fontos a koleszterin elleni harcban, és kiváló hatású cukorbetegség esetén is, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. A légutak tisztításával a gyulladás leküzdésében játszik szerepet.
Alma és a vitaminok

Asztma teszt
Az almában megtalálható vitaminok
horvathnemagdi, 2011. január 27. csütörtök, 08:55
Alternatív gyógyászat
emlegették, amely azt jelenti: ciprusi fém, mivel fő lelőhelye Ciprus volt.
A réz vöröses fényű, könnyen alakítható anyag. Kitűnően vezeti a hőt és az elektromos áramot, könnyen oxidálódik. Az emberi szervezetben éppen ez jelenti egyik legfontosabb szerepét, ugyanis részt vesz a szervezetre ható káros oxidációs folyamatok semlegesítésében. Mégsem szokták az antioxidánsok között említeni, pedig legalább olyan kiváló munkát végez, mint az E-vitamin vagy a béta-karotin. De mivel az oxidációs folyamatoknak szerepük van a rákos folyamatok elindításában és egyes szív-, érrendszeri betegségek kialakulásában - melyek a vezető halálokok élén állnak - érdemes a rézre kellő figyelmet fordítani.

A vas barátja, a baktériumok mérge

Annál is inkább, mert a réz számos élettani folyamatban központi szerepet játszik. Elősegíti például a vörösvértestecskék és az oxigént a szövetekbe szállító vastartalmú hemoglobin képződését, valamint az ezek hiányának gyógyítására adagolt vas
migova, 2007. február 01. csütörtök, 12:29
Képek, videók
Articsóka.jpg
pacsakute
2019. március 14. csütörtök, 20:21
Articsóka .jpg
pacsakute
2019. február 28. csütörtök, 17:09
Articsóka
sanci81
2017. április 30. vasárnap, 16:57
Virágzó articsóka.jpg
pacsakute
2017. január 25. szerda, 21:21
articsoka1.jpg
lenke1964
2015. október 12. hétfő, 19:03
articsoka.jpg
lenke1964
2015. október 12. hétfő, 19:03
articsoka-17.jpg
lilagondolatok
2014. november 24. hétfő, 00:03
articsóka technikával.jpg
csipkerozsi
2014. február 24. hétfő, 22:38
fogyasztása
csigamalac
2011. szeptember 10. szombat, 12:58
A legjobb barátok
eva6
2019. március 19. kedd, 16:05
Az-élet-a-legjobb-taná r.j
menusgabor
2018. augusztus 06. hétfő, 18:31
amitől a legjobban lehet
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:42
Szkt- legjobb vill.vezető
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:55
a csend a legjobb.jpg
sz719eszter
2018. június 28. csütörtök, 18:37
Elment az kit legjobban s
irmus
2018. június 15. péntek, 08:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.