Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:38 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Száz éve született A. Szolzsenyicin
hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek... egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.

Nem a Birodalom tág határaihoz kell ragaszkodnunk, hanem szellemünk tisztaságához a megmaradt területen.

Bármihez fogjunk, bármin gondolkodjunk mai politikai életünkben, senki sem számíthat semmi jóra mindaddig, amíg könyörtelen akaratunk pusztán az érdekeink után lohol, nem törődve nemhogy az isteni igazsággal, de még a józan erkölccsel sem.

A föld csodálatos, áldott képessége, hogy termést hoz. És jaj azoknak a közösségeknek,
menusgabor, 2018. december 10. hétfő, 15:30
Szép estét kívánok mindenkinek!Viccek folytatása
Műholdra néz az ablakom. Tényleg sokat változott a világ...
- Nem számított, hogy milyen szegénységben és körülmények között élnek az emberek, csak legyen egy műholdvevőjük, amivel az akciófilmeket és a brazil sorozatokat nézhetik. Igen, változott a világ: "A párttitkár prédikál / A kártyákat újra osztották / Az összes nagy lapot lenyúlták." Hát erre ad választ a refrén:"Nekem már elég volt / Elvtársak, hagyjatok!" Hangot adtam annak az ellenérzésemnek, hogy ugyanaz a kör privatizált, amelyik annak idején államosított.
kirscha, 2018. november 28. szerda, 19:46
Kossuth tér – a kommunista terror véres csütörtökje
illetve szovjet sortűz közül a legbestiálisabb, a történelmi köztudatba csak véres csütörtökként bevonult Kossuth téri vérengzésért. A forradalom vérbe fojtása utáni évtizedekben a Kossuth téri mészárlás tabutémának számított, és más karhatalmi akciókkal szemben, emiatt senki sem jelentkezett a szovjet szuronyokkal hatalomra segített Kádár-féle forradalmi munkás-paraszt kormánynál az ,,ellenforradalom" leverésében játszott szerepe elismertetéséért.

Úgy várta Gerő a szovjet elvtársakat, mint Kara Musztafa a selyemzsinórt

1956. október 25-én reggel a Magyar Dolgozók Pártja (MDP) Központi Vezetőségének (KV) tagjai válságtanácskozásra gyűltek össze az Akadémia u. 17. szám alatti pártközpontban. Gerő Ernő, a KV első titkára, valamint Hegedüs András miniszterelnök más pártvezetők társaságában a ,,szovjet elvtársak", a Kreml küldöttei, Anasztasz Mikojan és Mihail A. Szuszlov politikai bizottsági tagok, valamint a már október 23. óta Budapesten tartózkodó nagy
menusgabor, 2018. október 27. szombat, 20:45
Jánossomorjai beszédek 2017
pártirányítást a finomabban taktikázó Gomulka vette át. A lengyel példa nálunk is követésre talált: heves politikai vita bontakozott ki az írószövetségben, s a mindig legforradalmibb réteg, az egyetemi diákság is megmozdult. Megszervezték a MEFESZ-t (Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége), amely a forradalom kirobbanásában meghatározó szerepet játszott.
Október 23-án az egyetemisták szervezte tüntetéshez tízezrek csatlakoztak. A Bem szobortól a Parlamenthez vonultak, ahol Nagy Imre híres “Elvtársak!" megszólítása törte meg a lelkes lendületet. Még aznap este a nagy jelkép, a Sztálin-szobor is a porba dőlt.
A vidék azonnal reagált a fővárosi eseményekre. Egyetemisták, főiskolások hozták a híreket, szervezték a tüntetéseket. Még ezen nap délutánján Debrecenben az ÁVH felszólítás nélkül a tömegbe lőtt.
Másnap a Nagy Imre-féle “elvtársazás" és Gerő Ernő pártfőtitkár “soviniszta, nacionalista, antiszemita" jelzőktől hemzsegő rádióbeszédén felháborodva a
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 07:07
Jánossomorjai beszédek 2016
elmondta beszédét, amiben leszögezte, hogy a poznani felkelés nem nyugati provokáció volt, hanem egy válasz a belső problémákra. Őszinte volt. Ez az őszinte beszéd megjelent október 23-án a magyar sajtóban.

Mindeközben a Szegedi Tudományegyetemen, október 20-án megalakult a MEFESZ (Magyar Egyetemisták és Főiskolai Egyesületek Szövetsége), ami követelte többek közt az orosz nyelv fakultatívvá tételét és a szovjet csapatok kivonását. Megalkották a 16 pont első változatát.
Kezdetben az elvtársak ,,rugalmasan", óvatosan" közelítettek e ,,problémához". Idézem Marosán Györgyöt, aki így nyilatkozott (előre is elnézést kérek a közönségtől!): ,,Elvileg egyetértek, de vigyázni kell, nehogy az egyetemi stricik hangulata átmenjen kommunista és szovjetellenes támadássá." Nos, nem vigyáztak eléggé az elvtársak, mert a MEFESZ október 22-i felhívására másnap a legtöbb egyetemen gyűlést tartottak; az utcára vonultak. A debreceni egyetemi a munkásokkal együtt a
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 06:59
Zsidi Sándor - Mi azokhoz tartozunk...
naponta megaláznak azok a bitangok,
Akik a pénz uralmát bitorolják,
De a hazájukat elárulják!

Mi azokhoz tartozunk...
Akik minden sejtjükkel érzik, tudják,
Ki az oszinte ellenfél, és ki a hamis barát,
Ki itt a Júdás, és ki a Kaifás!

Mi azokhoz tartozunk...
Akik naponta kínlódva, nyomorogva élnek,
És nem panaszkodnak, nem követeloznek,
Mert az igazság erejében hisznek!

Mi azokhoz tartozunk...
Akikre lövettek a nácik és az elvtársak,
És rettegésre, hallgatásra kárhoztattak,
És gyulöletre tanítottak!

Mi azokhoz tartozunk...
Akik nem félnek a múlttól,
És egyenes derékkal állhatnak
A jövo ifjúsága elé; példának!

Mi azokhoz tartozunk...
Akik mindig segítettek, százaknak, ezreknek!
Hálát nem vártak, tették, amit kellett:
Cserébe üldözést, kirekesztést nyertek!

Mi azokhoz tartozunk...
Akik a nemzet jövojében hisznek!
Mi azokhoz tartozunk...
Akik békében
vorosrozsa66, 2018. szeptember 21. péntek, 09:22
Külföldi sajtó Magyarországról - Cseh lap a Sargentini-jelentésről, belga lap a magyar kormányról
Olaszországot is. Amennyiben most Magyarország veszít, Lengyelország, majd pedig mi, Ausztria és Olaszország következünk, illetve mindazok az államok, amelyekben a brüsszeli hatalmasokat bírálók győztek. Az európai képviselők szavazása a várakozásoknak megfelelően megmutatta, hogy rájuk nem számíthatunk, saját halastavukat nem fogják kiengedni, és országaik érdekeit mellőzve védeni fogják az EU-t. Szükség van ezért arra, hogy ne csak a miniszterelnök, hanem az egész cseh kormány hangosan kimondja: a brüsszeli elvtársak ne számítsanak ránk a testvéri segítségnyújtásban Magyarországnak" - zárta jegyzetét Pavel Matocha.

Nem a migrációs politika, hanem az illiberális rendszer kiépítése a fő probléma Orbán Viktor kormányzásával, a bevándorlás kérdésében ugyanis nem muszáj egyetérteni, a jogállamiság korlátozása viszont nem engedhető meg - mondta Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője a Le Soirnak adott interjújában.

Az egykori belga miniszterelnök védelmébe vette a liberális
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 11:52
Külföldi sajtó Magyarországról - Lengyel és román lap a Sargentini-jelentésről
pontja volt, az uniós szinten hozott döntés ezért "ténylegesen megsérti az uniós tagállamok szuverenitásának elvét".

Az Orbán-kormányt a magyarok azért is választották újra, mert a kommunizmus uniformizáló törekvéseinek évtizedei után - a többi közép-európai nemzethez hasonlóan - fontosnak tartják kulturális identitásukat, tudják, hová vezet az egységesítő, nemzetellenes ideológia - hangsúlyozta Lisicki. Az uniós politikusok egy részének hasonló elképzelése van az egységről, mint a volt kommunista elvtársaknak - teszi hozzá.

Mind nyilvánvalóbb, hogy "az új baloldal ideológusai" tervük megvalósításához habozás nélkül erőszakhoz folyamodnak, kihasználják jelenlegi politikai túlsúlyukat, s az engedetlenekkel szemben a fenyítés eszközeit alkalmazzák - állapítja meg. Ez a gőg és elvakultság megnyilvánulása - írja, és arra figyelmeztet, hogy az EU-ban mindez az euroszkeptikus hangulatokat erősíti.

Magyarország esetében a szankciókkal való fenyegetés, a lejáratási és megszégyenítési próbálkozások
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:44
A harc szaga
uszítottak magyarokra.

A harmadszorra is elkergetett politikusok ma idegen országok segítségével akarják a hatalmat magukhoz ragadni. Nem most látunk ilyet először. Meg se lepődünk rajtuk.

A demokráciát a sárba tipró aljasok hadováltak tegnap demokráciá­ról. Tették ezt azért, mert vérszagot szimatolnak a levegőben. Azt hiszik, hogy idegen országok fogják nekik - fogják helyettük - megbuktatni a törvényesen, demokratikusan, kétharmaddal megválasztott kormányt. Az orosz elvtársak helyett ma a migránsok betelepítéséért küzdő nyugati országok vezetőitől várják a makacs magyarok észhez térítését. Mindig is ezt csinálták.

A kommunisták mindig is gyűlölték a népet, gyűlölték a demokráciát. Ezért találtak most is egymásra a hazugságot és az igazság letagadását a zászlójukra tűző liberálisokkal. Együtt menetelnek a hazug liberálisok a népet a semmibe vevő komcsikkal. Azt hiszik, a mi vérünk szagát érzik a levegőben. De tévednek. Ez a harc szaga. A lázadás
menusgabor, 2018. szeptember 18. kedd, 13:00
Jelentések a Sándor Palota népi változatából
vagyis a Sanyi Panelből.
Én a Sanyi Panel lakója folytatom folyamatos harcomat - minél nagyobb hírveréssel természetesen - a Föld ivóvízkészletének megmentése érdekében, bár a csapból agyonklórozott víz folyik, amitől az automata mosógépem fűtőszála állandóan tönkremegy, ha lenne. Egy kínai mosónő felvételén gondolkozik a komornyikom, izé, a személyzetisem. Apropó kínai, a migránsveszély még mindig fennáll, a folyamatos éberségre hívnám fel az elvtársak/polgártársak/testvérek figyelmét. Az illegális bevándorlók első hullámát (Blatta orientalis) vegyi fegyver bevetésével visszavertük, Hágába majd elküldjük a gyurmaelvű Szili Katalint magyarázkodni. A fagyi azonban visszanyalt, a migránsok újabb hulláma ellenünk használ vegyi fegyvert, ezért megállításuk még a határon (ablakban) rendkívül fontos. Eredeti nevén Rhaphigaster nebulosa, Büdös Bence névre kiállított hamis igazolvánnyal igyekszik szent területünkre beszivárogni. Hatásvadász, helyesbítek, határvadász alakulataink a legmodernebb fegyverekkel
naplopoleon, 2018. szeptember 16. vasárnap, 11:58
Csirkék, bérek és kannibálok
A csirkehús árának 10%-os emelésére készülnek. Az indoklás: magasak a terményárak és a BÉRköltségek is megemelkedtek. Az már biztos, hogy nálunk a magas bérek hátráltatják a gazdaság - ami egyébként dübörög - fejlődését. Elvtársak, helyesbítek, polgártársak, sőt testvíreim, javaslom a dolgozói bérek csökkentését.
De hogy is zajlik a folyamat? A köz(önséges) médiában már hónapokkal előtte nagy csinnadrattával bejelentik egy adott termék áfájának csökkentését. Az ár (jó esetben) valóban csökken is valamennyit, de az árak idővel mégis visszaosonnak a csökkentés előtti szintre vagy feljebb. Persze erről már nem beszél a közönséges média, de a csökkentésről mindenki értesül (a csökkentés mindig 0. Viktor személyes közbejárására valósul meg - éljen szeretett vezérünk), de még a nagyvilág is ezen ámul. Pápua Új-Guinea hagyományőrző kannibál törzsei például magyar csirke behozatalán gondolkoztak, de közben érkezett egy nagyobb holland turista csoport.
Kannibálok nálunk is vannak, a Duna-parton a kupola
naplopoleon, 2018. augusztus 30. csütörtök, 10:01
Pokolraszállás II.
Manó azt mondta, hogy gyorsan fogok végezni, ehelyett cirka két órát töltöttem el a humán pokolban. Mikor vádlón közöltem vele, hogy nem lett igaza, pimaszul csak annyit közölt, hogy naiv vagyok. A testi fenyítést megígértem neki. Elfenekelésre gondoltam, oktatóanyagot majd keresek a neten. De jól mondta, naiv vagyok. A fekete gazdaság mára már fénylően kifehéredett, olyannyira, hogy az illetékes elvtársak bele is vakultak. Csak ez lehet az oka, hogy nem látják a magyar valóságot. A munkaügyi központok látogatói persze nem fedik le a teljes magyar társadalmat, de különböző rétegek, osztályok (bizony, ma már nem osztálynélküli társadalomban élünk, hű de jó lett nekünk) tagjai képviseltetik magukat. A mocsárba menthetetlenül lesüllyedők, vagy éppen már a mocsár legalján sétálgatók, illetve a mocsár tetején ügyesen ellavírozók. Vegyük az utóbbiakat, mert például mekkora pofátlan nemtörődömség kell ahhoz, hogy valaki a munkaügyi központban intézze nyilvánosan az éppen folyamatban lévő melóját, s közben azon
naplopoleon, 2018. július 06. péntek, 11:23
1/59
Képek, videók
szolzsenyicin.jpg
menusgabor
2017. április 23. vasárnap, 19:24
Szolzsenyicin.jpg
ujjozsef
2009. február 14. szombat, 16:48
Egy ember méltósága.jpg
pacsakute
2013. március 01. péntek, 19:39
1.Egy ember méltósága....
anci-ani
2013. január 04. péntek, 23:31
A Királyok méltósága - Es
sarkadykati
2010. december 23. csütörtök, 05:52
A világi méltóság...
1maszatka
2009. szeptember 28. hétfő, 20:57
világi méltóság.png
_marcsi_
2007. november 02. péntek, 00:00
mutatja méltóságát
paniko
2006. december 09. szombat, 21:26
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Keresztény Himnusz
dandej
2017. március 30. csütörtök, 20:09
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
kereszténység Krisztusban
sacimama
2016. január 18. hétfő, 21:28
Ó keresztény áldás
sacimama
2015. december 16. szerda, 21:46
Keresztény fodrászat
sacimama
2015. október 26. hétfő, 23:33
anonim keresztény
sacimama
2015. július 22. szerda, 00:58
Címkék
szovjet csapatok, várakozásoknak megfelelően, Központi Vezetőségének, engedetlenekkel szemben, magyar kormányról, Sándor Palota, forradalom kirobbanásában, bevándorlás kérdésében, brazil sorozatokat, brüsszeli hatalmasokat, gyurmaelvű Szili, illiberális rendszer, fővárosi eseményekre, jogállamiság korlátozása, teljes magyar, Sanyi Panelből,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.