Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:10 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Évközi 6. vasárnap 02.17
OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
A próféta figyelmezteti Jojákim királyt, hogy ne az emberekbe, hanem az Istenbe vesse bizalmát.
Ezt mondja az Úr:
Átkozott az az ember, aki emberben bízik, aki halandóra támaszkodik, és akinek szíve elfordul az Úrtól. Olyan lesz, mint a cserje a pusztában: semmi jót nem várhat, a kiaszott sivatagban tanyázik, sós és lakhatatlan földön.
Áldott az az ember, aki az Úrban bízik, akinek az Úrban van a reménye. Olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely gyökereit egészen a folyóig ereszti. Ha jön a hőség, nem kell félnie, lombja mindig zöldellni fog. Szárazság idején sem kell aggódnia, akkor sem szűnik meg gyümölcsöt teremni.
Ez az Isten igéje. Jer 17,5-8

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Ha Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a hitünk.
Testvéreim!
Ha mi azt hirdetjük, hogy Krisztus feltámadt a halálból, hogyan állíthatják némelyek közületek, hogy nincs feltámadás?
Ha ugyanis a
maroka, 2019. február 17. vasárnap, 08:08
Szép karácsonyi napot kívánok mindenkinek!
Csendesedni, csendben lenni.
A sok inger, a zaj, a vibrálás, ami ha van, sok, ha nincs kevés.
De mi lenne, ha karácsonykor kihasználnánk az otthon melegét, a pihenést és ezeken a napokon megpróbálnánk elcsendesedni, befelé figyelni?És mielőtt elvárásainkat felépítjük az ellenkező nem felé, ezt a ténymegállapítást kalkuláljuk bele, így sok felesleges kört spórolhatunk meg magunknak.
Eljött a karácsony. Csend honol körülöttünk és bennünk. Most megállunk pár órára, pár napra, hogy átélhessük az ünnep meghittségét, a karácsony misztikumát. Emlékezünk és tervezünk, átgondoljuk, mi van mögöttünk, és mi vár ránk.
Karácsonyban az együtt töltött minőségi idő a legértékesebb, ez hagy maradandó nyomot, magyarul rajtunk múlik, mennyire hagyjuk kiüresedni az
kirscha, 2018. december 26. szerda, 09:14
Labdarúgó NB I - Ideiglenesen Kocsis és Erős irányítják a Kisvárdát
A klub vezetősége hétfőn a csapat eddigi teljesítményének mérlegelése után bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bont Kondás Elemér vezetőedzővel. Ez a labdarúgó NB I mostani idényének első edzőváltása.

"A játékosokkal ismertettem az új felállást, amely szerint Kocsis János készíti fel a csapatot a következő mérkőzésre Erős Gábor segítségével, az én szakmai felügyeletem mellett" - idézte a Kisvárda honlapja a keddi edzést követően Révész Attila sportigazgatót. - "Ez ideiglenes felállás, miközben keressük a végleges megoldást a vezetőedzői szerepkörre. Az Újpest ellen még biztos, hogy így készülünk. Elmondtam az elvárásainkat és azt, hogy sokkal szigorúbban szankcionáljuk majd a fegyelmezetlenségeket, mint eddig. A meccselés Kocsis János feladata lesz, de a kispadon én is helyet foglalok majd, már csak azért is, mert a jelenlegi stábból én rendelkezem pro licenccel."

A Kisvárda a címvédő MOL Vidi FC otthonában elszenvedett 4-0-s vereséggel kezdte a szezont, majd vasárnap ugyancsak
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 21:02
Az agyonkímélt gyermekek korát éljük
és egyben marha nehéz. Az pedig, szerintem nem is kérdés, hogy a következetesség igenis kell a gyereknek, mert a határok lefektetése, biztonságérzetet ad a fiatal kis lelküknek, hogy tudják merre és meddig lehet elmenni, hogy nem a gyerek felelősségére bízzuk, hogy kapásból tudja mi a jó és mi nem. Ha nem vagyunk következetesek, akkor magára hagyjuk a gyereket, és később hiába kérjük számon rajta, hogy miért nem cselekedtél helyesen.

Alacsonyan rezgő léc

Avagy alacsonyak az elvárásaink gyerekeinkkel szemben. Miért mondom? Mert ez így van. Hogy mi miatt? Talán túlterheltek vagyunk, talán nincs türelmünk, de az biztos, hogy a neveletlen gyerek pont ezt tükrözi. Amikor a gyerek rosszul viselkedik (otthon vagy éppen plénum előtt) és elintézzük egy laza vállrándítással, mondván, hát gyerek és a gyerekek ilyenek. Nos, a rossz hír az: nem, nem ilyenek. A gyerekek sokkal többre képesek, mint ahogy azt a szülők általában elvárják tőlük, s ez éppúgy érvényes az elvárt viselkedésre, az idősek
horvathnemagdi, 2018. február 10. szombat, 13:57
Angyalszó - Mit várunk a családtól?
Egyháztól és szolgálattevőitől elvárjuk, hogy Istent tegyék jelenvalóvá életünkben. A családtól elvárjuk, hogy ... Tényleg, mit is várunk a családtól?
Ma, a Szent család, Jézus, Mária és József ünnepén, gondolkozzunk el egy kicsit a család hivatásáról és feladatáról! Mit várunk a családtól? És most ne a családtagok, a szülők és a gyermekek feladatára gondoljunk, hanem a család sajátos küldetésére!.
Amikor most a teljesség igénye nélkül megpróbáljuk összegyűjteni a családdal szembeni elvárásainkat, akkor nem tekinthetünk el attól, hogy Istennek mi a terve a családdal, a család intézményével
és a családi közösséggel, a férfi és a nő szeretetkapcsolatával. Valójában sokkal helyesebb volna azt a
kérdést feltennünk, hogy Istennek milyen elvárása van a családoktól, mi volt az ő eredeti terve, szándéka a családdal, milyen küldetést adott a családnak?
- Elsőként a házastársak egységét, szeretetben kibontakozó közösségét kell megemlítenünk. A házasságban a férfi és a nő közösségre lép
maroka, 2017. december 31. vasárnap, 13:13
Napi evangélium
tegyék jelenvalóvá életünkben. A családtól elvárjuk, hogy ... Tényleg, mit is várunk a családtól?
Ne adjunk felületes és elhamarkodott választ erre a kérdésre! Ma, a Szent család, Jézus, Mária és József ünnepén gondolkozzunk el egy kicsit a család hivatásáról és feladatáról! Mit várunk a családtól? És most ne a családtagok, a szülők és a gyermekek feladatára gondoljunk, hanem a család sajátos küldetésére! Amikor most a teljesség igénye nélkül megpróbáljuk összegyűjteni a családdal szembeni elvárásainkat, akkor nem tekinthetünk el attól, hogy Istennek mi a terve a családdal, a család intézményével és a családi közösséggel, a férfi és a nő szeretetkapcsolatával. Valójában sokkal helyesebb volna azt a kérdést feltennünk, hogy Istennek milyen elvárása van a családoktól, mi volt az ő eredeti terve, szándéka a családdal, milyen küldetést adott a családnak?
Elsőként a házastársak egységét, szeretetben kibontakozó közösségét kell megemlítenünk. A házasságban a férfi és a nő közösségre lép egymással,
katolikusokoldala, 2017. december 31. vasárnap, 12:59
Szép írások
sietségében fellökött az utcán. Mielőtt kijelentenéd, hogy milyen egy agresszív, figyelmetlen idiótával van dolgod és ezzel saját magadban negatív érzéseket ébresztenél, gondolj bele a lehetséges magyarázatokba. Elképzelhető, hogy fellökött, észre sem vette, bocsánatot sem kért, mert rohan az édesanyjához a kórházba, akit épp most szállít oda a mentő. Lehet, hogy egy vonathoz siet, mert ha azt nem éri el, nem lesz ott időben a gyereke első iskolai fellépésén. Sok oka lehet annak, hogy valaki nem elvárásainknak megfelelően cselekszik, de ennek általában jó oka szokott lenni.

Légy elnéző az emberekkel, mert sosem tudhatod, hogy ők éppen min mennek keresztül az életükben.

Soha ne mondj rosszat másokról

Ezt a legtöbben lehetetlennek tartják és mi tagadás, valóban roppant nehéz betartani, hogy soha nem mondjuk egy rossz szót sem ismerőseinkről, barátainkról, kollégáinkról, szomszédainkról vagy akár családtagjainkról, hisz általában mindig mindenről van kiforrott véleményünk. Azt
kirscha, 2017. szeptember 07. csütörtök, 21:52
Hogyan láttom az életet-1
üdvösségnek nevezünk, viselkedésünk pedig a gyümölcs, mely megterem rajta.
A boldogságot azt jelenti, hogy engedelmesedsz az Atyának és szolgálod az embereket, ahogy tette a fia. Ezen az úton viszont nem lehet elindulni bizalom nélkül. Hinnünk kell a hihetetlenben, és biznunk kell abban, hogy az Atya jót akar nekünk, a boldogságunkat és üdvösségünket akarja.
Vannak emberek, akik minden isteni jelet, figyelmeztetést vagy útmutatást semmibe vesznek. Vajön az előitéleteink, elképzeléseink és elvárásaink akadályoznak abban, hogy felismerjünk az isteni jeleket és meghalljunk a nekünk szóló üzenetet. Mert az Isten nem a mi elvárásainknak akar megfelelni, hanem kéri a mi engedelmességunket. Nélküle soha nem találnánk rá a bűnbánat útjára és a mennyei szeretetére sem.
Vannak pár dolgok amire fel hoznám a figyelmedet. Gondolj bele, képes vagy nyolc órát aludni éjszaka és vajon hány milliónyi szenved álmatlanságban, aki boldogan cserélne veled. Van állásod, meg van tető a fejed felett és napi
relisisi, 2017. augusztus 22. kedd, 13:45
21 lecke Lizzie Velasqueztől,
saját belső igazságodban, és elhinni, hogy való igazak a téged ért bántalmak, rágalmak!

3.Az egészséges önkép és önértékelés nagyon nagyon fontos dolog!
Kérdezd meg Önmagadtól: ,,Milyennek látom ma saját magam? Hogyan látom önmagam? Talán kövér vagyok? Nem vagyok olyan csinos, mint a többi lány? Talán nőiesebbnek/férfiasabbnak kellene lennem? Talán nem vagyok elég jó és nem felelek meg másoknak, sőt még önmagamnak sem? " Legtöbbször nem látjuk a saját magunk felé támasztott elvárásainkat és az önmonológjaink fontosságát, ami mintegy tükörként megmutatja, mennyire vagyunk tisztában önmagunkkal, mennyire értékeljük és szeretjük saját magunkat, és mennyire fogadjuk el magunkat úgy, ahogyan vagyunk!

4.Sokkal több vagy attól, amit az emberek mondanak, és gondolnak Rólad!
Ez a kijelentés úgy igaz, ahogyan van!

5.A csordaszellem" a megfélemlítés kiváló táptalaja
Ne csinálj olyan dolgokat, amit igazából nem is szeretnél, csak azért mert mindenki más
lenke1964, 2016. november 27. vasárnap, 13:21
A vasárnapi nap Angyal üzenete – Isten ajándékai
A vasárnapi nap Angyal üzenete - Isten ajándékai


"Mi, angyalok a Teremtődtől hozunk ajándékokat. Nyílj meg a befogadásukra."

"A mennyország végtelenül hatalmas, és egyre csak tágul, mert folyamatosan szeretetet ad és kap. Ez a szeretet számtalan alakban érkezik el hozzád, és feladatod csupán annyi, hogy elfogadd. Az imáidra adott válaszok most csak arra várnak, hogy hajlandó legyél befogadni őket. Tárd ki a karod az ajándékok előtt! Teremtőd azt akarja, hogy boldog és egészséges legyél, gondtalanul élj, és semmiben se szenvedj hiányt. Engedd el az elfogadás iránti félelmeidet!"


Sandalphon egyik fő feladata közvetíteni a fohászainkat és a rájuk adott válaszokat. Azt mondja, hogy minden ima meghallgattatik és megválaszoltatik (noha lehet, hogy nem
sz719eszter, 2016. október 30. vasárnap, 09:52
Remekül sikerült a nyílt hétvége a kecskeméti Toyota....
szeptember 1-jén kezdte meg hivatalosan a tevékenységét Kecskeméten, mint Toyota márkakereskedés és márkaszerviz. Bács-Kiskun megye egyetlen Toyota Márkakereskedése már a nyitás hónapjában bevállalta, hogy beszélgetésekkel, tesztvezetésekkel áll bárki rendelkezésére. Megmutatták, nem lehet olyat kérni/kérdezni tőlük, amit ne tudnának azonnal, vagy rövid időn belül teljesíteni.
Brada István értékesítőt kérdeztük a tapasztalatokról.

- Hogyan értékeli a nyílt hétvége tapasztalatait?
- Elvárásainkon felül teljesített a rendezvény, úgy tűnik, beértek a hirdetések, különféle marketing aktivitások. Főként Kecskemét és vonzáskörzetéből jöttek, de voltak érdeklődők Fülöpszállásról, Dunavecséről, Kiskőrösről is. Az ügyfelek zöme inkább céltudatosan jött, határozottan tudták, mi érdekli őket. Persze voltak olyanok is, akik családi programként tekintettek a nyílt hétvégére. Ők gyerekekkel érkeztek, és akár két-három tesztautót is kipróbáltak. Lehet, hogy ők nem vásárlási szándékkal érkeztek, de meg
vicus54, 2016. szeptember 19. hétfő, 20:35
Érdekességek a Tökéletes Párról
Függetleníteni szerettem volna a boldogságom mindenkitől. Ehhez meg kellett ismerni magam, a mértjeimet, és be kellett vállalnom, hogy én olyan vagyok amilyen. Egy szó, mint száz: szembe kellett néznem lecsupaszított önnönmagammal Ez mind-mind sikerült is, úgy gondolom.

Erre azért volt szükség, mert azt láttam, hogy mindenki (igen, én is!) kapcsolatból kapcsolatba - csúnyán mondva vergődik, mert úgy érzi magát biztonságban. Pedig ilyenkor valójában az történik, hogy önbizalom és önbecsülés nélkül, majdhogynem ugyanott vagyunk. Merthogy nincs annál rosszabb, ha nem hiszel magadban, mert amíg nem hiszel, nem szereted, és nem becsülöd magad, sosem fogod elhinni senkinek, hogy kevesebb vagy egy kapcsolatban. Ha úgy tetszik, ez a piramis alja, erre lehet építkezni, ha ez nincs meg, remegni fog az egész. Ezért ez az első lépés, hogy mielőtt keressük a tökéletes párunkat. Tökéletes összhangba kell kerülnünk önmagunkkal, mert egy kapcsolatban, már sokkal nehezebben
kirscha, 2016. június 21. kedd, 17:46
1/14
Képek, videók
könyv-kotelezo-olvasma nyo
agica2004
2017. május 16. kedd, 18:41
A kedvenc olvasmánya..jpg
basikele
2012. október 03. szerda, 02:40
ennyi kötelezö olvasmány.
jakabgasparne
2010. március 13. szombat, 15:34
ennyi kötelezö olvasmány.
sarkadykati
2010. február 13. szombat, 01:26
kötelező olvasmány
perzsi
2007. augusztus 29. szerda, 09:28
olvasmany.jpg
agica2004
2006. október 21. szombat, 17:32
2 hetes bengáli királytig
sarkadykati
2011. február 20. vasárnap, 06:32
Fehér galamb vagy Szentlé
agica2004
2015. március 26. csütörtök, 15:48
Figyelmeztetés
sacimama
2017. október 28. szombat, 22:06
baby-figyelmeztetés.jp g
agica2004
2014. június 22. vasárnap, 19:35
Udvarias figyelmeztetés.j
snbela44
2013. február 25. hétfő, 13:31
figyelmeztetés.jpg
dnemethk
2013. január 31. csütörtök, 11:26
1.Az ész figyelmeztet....
anci-ani
2012. december 04. kedd, 11:49
figyelmeztetek mindenkit.
sarkadykati
2012. november 27. kedd, 03:25
figyelmeztető táblák
lacipecsenye
2012. október 21. vasárnap, 20:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.