Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 18:01 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rövidpályás úszó-vb - Bernek negyedik, Gyurta ötödik 400 méter vegyesen
A szombati fináléban Bernek nagyon erősen kezdett, harmadiknak fordult pillangó után, Gyurta ekkor ötödik volt. Háton Bernek a második helyre úszott fel, láthatóan ekkor kezdett fogyni az ereje. Mell után a gyorsra a magyarok közül elsőként már Gyurta fordult rá negyedikként. Az éremszerzésre egyiküknek sem volt reális esélye, végül Bernek 4:04.71-gyel negyedikként, Gyurta pedig 4:04.74-gyel ötödikként csapott célba.

A számot végig vezetve, hatalmas előnnyel nyerte a japán Szeto Daija (3:56.43), második az ausztrál Thomas Fraser-Holmes (4:02.74), harmadik a brazil Brandonn Almeida (4:03.71) lett.

A futam után a két magyar versenyző teljesen eltérő fizikai- és lelkiállapotban nyilatkozott. A teljesen kimerült Bernek azt mondta, azt követően, hogy gyakorlatilag a teljes nyarat kihagyta jórészt betegség miatt, és így nincs még tökéletes állapotban, egyáltalán nem kell szégyenkeznie egy világbajnoki negyedik hely miatt.

Ezzel szemben Gyurta feldúltan arról beszélt, nem tudja mi történhetett a
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 14:01
Trianoni menekültekről írt könyvet Dékány István
témáról.

A történészek becslése szerint több mint 400 ezer menekült érkezett a szomszédos országok által elszakított területekről, közülük sok ezren kényszerültek hosszabb-rövidebb időt, akár éveket vagonokban élve eltölteni. Dékány István elmondta: a menekültek, akik közül a legtöbben értelmiségi tisztviselők voltak, alapvetően három hullámban érkeztek a magyar fennhatóság alatt maradt területekre.

Amikor az utódállamok elkezdték kiépíteni saját hatalmi gépezetüket a megszállt területeken, elsőként kiutasították az összes olyan vezető tisztségviselőt - főispánokat, főkapitányokat, bírósági elnököket -, akik korábban a magyar államot képviselték, ők adták a menekültek első hullámát. Az alacsonyabb rangban szolgáló állami alkalmazottaknak, szakembereknek általában felajánlották a maradást, ha hűségesküt tesznek az új államhatalomra. Ezt azonban nagyon sokan megtagadták, így nekik is menniük kellett, ahogy azoknak is, akiknek a felváltására máshonnan hozott emberek az új hatalom -
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 10:01
Rövidpályás úszó-vb - Négy magyar is döntőbe jutott
Az előfutamok során a magyarok közül elsőként a háromszoros olimpiai bajnok ugrott medencébe 200 méter vegyesen: 2:05.42 perces ideje több mint egy másodperccel jobb, mint a második Je Si-ven teljesítménye. Érdekesség, hogy Hosszú ebben a számban a 2012-es isztambuli rövidpályás világbajnokságon kapott ki utoljára, akkor éppen a kínaiak - előtte Londonban olimpiai bajnok - kedvence győzte le.

Hosszú 100 méter pillangón végül - ahogyan azt sejteni lehetett csütörtöki nyilatkozatát követően - nem állt rajthoz.

Gyurta Gergely és Bernek Péter 400 méter vegyesen volt érdekelt, előbbi 4:06.13, utóbbi 4:05.49 perces teljesítménnyel a hatodik és az ötödik idővel jutott a fináléba, amely az első olyan döntő lesz Hangcsouban, ahol két magyar ugrik vízbe. Gyurta a futam után jelezte, edzőjével, Kovácshegyi Ferenccel abban maradtak, hogy a fináléba jutás esetén 1500 méter gyorson nem áll rajthoz. Bernek kiemelte, a hosszú kihagyás után a teste még mindig nem áll készen erre a számra, nagyon elfáradt, de
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 07:04
Rövidpályás úszó-vb - Hosszú két számban is továbbjutott, Lobanovszkij szétúszással elődöntős
kilencedik ausztrál Minna Atherton - aki 100-on Hosszú mögött holtversenyben bronzérmes volt - csak két századdal maradt le, így a magyar versenyző "megúszott" egy szétúszást az oroszok tehetségével, Darija Usztyinovával.

"Lassan azért hozzászokom ehhez a tetőkérdéshez háton, viszont a vegyessel elégedett vagyok" - fogalmazott Hosszú, aki az első két napon három érmet nyert, 400 méter vegyesen és 200 méter pillangón győzött, 100 méter háton pedig második lett.

Az előfutamok során magyarok közül elsőként Földházi Dávid állt rajtkőre 100 méter vegyesen, 53.67 másodperces idejével mindössze három századdal maradt le az elődöntőről, s így 17., visszalépés esetén első számú tartalék lett. "Leesett úszás közben az orrcsipeszem, talán pont ott volt az a három század. Ezzel együtt jól ment, sikerültek a fordulók is. Sajnálom, mert nagyon szerettem volna délután úszni" - nyilatkozta Földházi.

Telegdy Ádámnak egyfajta bemelegítés volt az 50 méter hát fő száma, a 200 előtt, s 25.03 másodperccel a 32.
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 07:05
A Mária-jelenésekről és a muszlimok Mária-tiszteletéről
mutat, akkor az üzenet közvetítője nem Mária szíve szerint cselekszik.
A Mária-jelenésekről és a muszlimok Mária-tiszteletéről nyilatkozott a pápa
2018. december 11. kedd 20:37
A Mária-jelenésekről és a muszlimok Mária-tiszteletéről nyilatkozott Ferenc pápa a TV2000 olasz katolikus televízió ,,Ave Maria" című műsorában. A Szentatyát Marco Pozza padovai börtönlelkész kérdezte. December 11-én este 9 órától kerül adásba Olaszországban és a tévécsatorna honlapján.
Marco Pozza elsőként a Mária-jelenésekről kérdezte a Szentatyát, aki így válaszolt: ,,A hit az evangéliumban gyökerezik, a kinyilatkoztatáson és annak szigorú tekintetbe vételével a hagyományon alapul. A jelenések problémája abban áll - magyarázta Ferenc pápa -, hogy amikor a látnokok, vagy akik átadják az üzeneteket, így szólnak: Mária így és így.... Mária Jézusra mutat, de ha elmarad az, hogy Mária Jézusra mutat, akkor az üzenet közvetítője nem Mária szíve szerint cselekszik. Vagyis abban a
maroka, 2018. december 12. szerda, 11:13
Rövidpályás úszó-vb - Hosszú Katinka az egyedüli továbbjutó a nyitónapon
fordult -, de Hosszú tartotta vele a lépést, s másodikként csapott mögötte célba, az 57.09-es idő pedig a harmadik legjobb a mezőnyben.

"Mindig meg szoktam tippelni, milyen időt úszom, négyszáz vegyesen olyan 4:25 körülire gondoltam, ezért nagyon örülök ennek az eredménynek. Ugyanakkor nem vonok le ebből semmilyen következtetést, csakis az esti döntőre koncentrálok. Mindenképpen a vegyes döntőjére fókuszálok, nagyon közel lesz hozzá a száz hát elődöntője" - nyilatkozta Hosszú.

A magyarok közül elsőként 400 méter gyorson Bernek Péter volt érdekelt: a szám 2014-es dohai világbajnoka - aki gyakorlatilag a teljes nyári szezont kihagyta különböző betegségek miatt - nem kezdett rosszul, de fokozatosan visszaesett, s végül futamában csak a hetedik lett 3:43.74 perces idővel. "Talán kicsit korai volt ez a visszatérés, de próbálkozom tovább. Bízom benne, hogy 400 méter vegyesen tudok majd javítani, addig még van négy napom" - mondta Bernek. Őt az utolsó előfutamban Dudás Dániel követte, 3:46.65-tel
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 07:04
Kercsi-szoros - Kijev: több mint száz hajó vesztegel a Kercsi-szorosnál
A tisztségviselő szavai szerint az ukrán kikötőkbe tartó hajók közül az orosz fél mindkét irányba csak naponta néhány hajót enged át. Az orosz kikötőkbe tartó hajók viszont akadálytalanul közlekedhetnek a szoroson keresztül - tette hozzá.

Szlobogyan szerint ily módon próbál Oroszország politikai és gazdasági nyomást gyakorolni Ukrajnára, holott - mint mondta - nincs semmilyen joga arra, hogy szabályozza a Kercsi-szoroson való áthaladást.

November 25-én a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében, a Krím partjaitól 13-14 tengeri mérföldre az orosz parti őrség tüzet nyitott három kisebb ukrán hadihajóra, amelyeket elfoglalt, a 24 főnyi legénységük ellen pedig tiltott határátlépés címén eljárást indított.

Kijev szerint az ukrán hajók előre jelezték áthaladási szándékukat a Kercsi-szoroson, ezért az orosz fél indokolatlanul nyitott rájuk tüzet - ráadásul nemzetközi vizeken a már Odessza felé visszafordult hajóikra - megsértve ezzel az ENSZ tengerjogi egyezményét, valamint az Azovi-tenger
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 14:31
Elhunyt dősebb George Bush 94 éves korában
Gyász táviratot küldött Ferenc pápa az idősebb George Bush halálára.
018. december 6. csütörtök 15:55
November 30-án elhunyt George H. W. Bush, az Amerikai Egyesült Államok 41. elnöke. Ferenc pápa táviratban nyilvánította ki részvétét, amelyet Daniel DiNardo bíborosnak, a Galveston-Houstoni Főegyházmegye érsekének küldött.
A Szentatya szomorúan értesült George H. W. Bush egykori amerikai elnök haláláról. A pápa gyászának ad hangot, és imáiról biztosítja a Bush családot. Az elhunyt elnök lelkét a Mindenható Isten irgalmas szeretetébe ajánlja. Minden gyászolónak az erő és a béke isteni áldását küldi.
George H. W. Bush, az Egyesült Államok 41. elnöke 94 éves korában, a texasi Houstonban hunyt el. Az egykori államfő Parkinson-kórban szenvedett. George H. W. Bush 1989-től 1993-ig töltötte be az elnöki hivatalt, előtte, Ronald Reagan elnöksége idején az ország alelnöke volt. Hivatali idejére esett a Szovjetunió összeomlása, a hidegháború vége, és irányítása alatt vívták meg az első iraki háborút
maroka, 2018. december 07. péntek, 18:44
Kercsi Incidens - Kreml: Moszkva nem tervez korridort nyitni a Donyec-medence és a Krím között
áthaladási szándékukat a Kercsi-szoroson, de nem kaptak választ, ezért az orosz fél indokolatlanul nyitott rájuk tüzet, megsértve az ENSZ tengerjogi egyezményét, valamint az Azovi-tenger és a Kercsi-szoros használatáról szóló kétoldalú megállapodást is. Moszkva ezzel szemben azt állítja, hogy az ukrán járművek sértették meg Oroszország területi vizeit, és a figyelmeztető lövéseket is semmibe véve haladtak a Kercsi-szoros felé, amelyen az áthajózás engedélyköteles. Orosz állítás szerint az ukrán hajók vették elsőként célba az orosz parti őrség járműveit.

A történtek miatt Petro Porosenko ukrán elnök 30 napra hadiállapotot - az ukrán jog szerint a rendkívüli állapot egyik fajtáját - vezette be Ukrajnában. A nyugati országok zöme agresszióval és a nemzetközi jog megsértésével vádolta Oroszországot, önmérsékletre intette mindkét országot, és követelte az ukrán tengerészek elengedését. Moszkva szerint a kercsi "provokáció" ürügy volt a hadiállapot bevezetésére Porosenko számára, aki ekként igyekszik növelni
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 12:24
Síugró vk - Vörös Virág a magyar nők közül elsőként versenyzett nagysáncon
A kőszegi versenyző 96,5 méterre repült, ezzel 12,3 pontjával 48. lett az 56 fős mezőnyben. A legjobb negyven indulhatott a vk-viadalon, melyet a német Katharina Althaus nyert meg.

Vörös Virág a pénteki és szombati normálsáncos viadalon sem jutott túl a selejtezőn.
velemenyezd, 2018. december 02. vasárnap, 21:32
Megalakult az új összetételű vajdasági Magyar Nemzeti Tanács, Hajnal Jenő maradt az elnök
tanácsi választáson az MNT 35 helyéért 70 jelölt indult két választási listán. Harminc helyet a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott lista, a Magyar Összefogás szerzett meg, míg öt mandátum a Magyar Mozgalom - Zsoldos Ferenc nevű listának jutott.

A szerbiai nemzeti tanácsokról - a nemzeti kisebbségek országos önkormányzatairól - szóló törvényt 2009-ben fogadták el. Ez lehetővé tette egyebek mellett azt is, hogy a Kárpát-medence magyarlakta területei közül elsőként a Vajdaságban alakulhasson meg a kisebbségek kulturális autonómiáját szavatoló intézményrendszer. Az első Magyar Nemzeti Tanácsot 2010-ben választották meg. A testület hatásköre az oktatás, a nyelvhasználat, a tájékoztatás és a kultúra területére terjed ki.

A 2011-es népszámlálási adatok szerint Szerbiában 254 ezer magyar él, de az utóbbi néhány évben tapasztalt nagymértékű elvándorlás miatt szakértők úgy vélik, hogy ennél már jóval kevesebben, valamivel több mint 200 ezren élnek a
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 19:31
Szirmák Botond és Mándli Fanni kapott idén Fradi Fair Play-díjat
Az Elek Gyula Arénában megtartott eseményen Kamuti Jenő, a hazai és a nemzetközi fair play bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy a Ferencváros 2017-ben, a honi sportegyesületek közül elsőként hozta létre a klub fairplay-bizottságát.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója azt mondta, hogy idén háromszor annyi jelölés érkezett, mint tavaly. Hangsúlyozta, ez is azt bizonyítja, sikerült hagyományt teremteniük, majd meállapította, hogy a klubnál a díj létrehozása óta elkezdtek a fair playről beszélgetni, az edzők és a szülők ebből a szempontból is figyelik már a gyerekeket.

"A győzelemnél csak egy dolog fontosabb, az út, ahogyan eljutsz odáig. Az is lényeges, hogy a győzelmet sportszerűen, tiszta eszközökkel, becsületesen érjük el" - hangoztatta Nyíri Zoltán.

"Az Igazi Zöld-fehér Hős" elismerést Mándli Fanni triatlonista érdemelte ki, aki júliusban a veresegyházi aquatlon országos bajnokságon a verseny elején komoly lábsérülést szenvedett, de csapattársaira is gondolva nem adta fel a
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:22
1/269
Képek, videók
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
rövidpálcás
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:37
bernekhát.jpg
maroka
2011. július 28. csütörtök, 19:18
Thomas Kinkade.jpg
eva6
2017. október 19. csütörtök, 14:01
Thomas Man
egrilany51
2017. augusztus 12. szombat, 11:52
Thomas Mann üdvözlése 01.
chillik
2017. június 23. péntek, 05:06
Thomas Mann üdvözlése 02.
chillik
2017. június 23. péntek, 05:05
Thomas Mann üdvözlése 03.
chillik
2017. június 23. péntek, 05:05
Thomas Mann üdvözlése 04.
chillik
2017. június 23. péntek, 05:04
Thomas Edison.jpg
pacsakute
2016. május 16. hétfő, 21:31
600full-thomas-gibson. png
zskadi
2016. február 09. kedd, 02:31
farfor-Thomas-Kinkade- 09.
vica60
2015. november 16. hétfő, 11:27
Címkék
Amerikai Egyesült Államok, Bernek Péter, fináléba jutás, Magyar Nemzeti Tanácsot, Marco Pozza, texasi Houstonban, Szeto Daija, Mária Jézusra, jelenések problémája, magyar versenyző, Dudás Dániel, futam után, Igazi Zöld-fehér Hős, Mándli Fanni, Fradi Fair Play-díjat, Zsoldos Ferenc,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.