Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 16:48 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Varga Mihály: a magyar GDP idén éves szinten 4,8 százalékkal bővül, jövőre 4 százalék körüli növekedés várható
külföldi működő tőke Magyarországra vonzásának minőségi szempontjait tekintette át.

Varga Mihály elmondta: a külföldi működő tőke beáramlását tekintve igen jó az ország helyzete, az elmúlt öt év során a régióban a bejövő működő tőke GDP-hez mért arányát tekintve három évben is a rangsor élén álltunk.

Kiemelte: a jövőben azonban a beérkező működő tőke megítélésében nem a munkahelyteremtés, hanem a minőségi szempontok, így a kutatás-fejlesztés, illetve a technológia váltás segítése lesznek az elsődleges szempontok. A tanács ennek a témakörnek a további tárgyalását a következő ülésén, december 17-én folytatja - tette hozzá a pénzügyminiszter.

Varga Mihály jelezte: a következő években el kell érni, hogy a gazdaság növekedése érdekében egyre több iparágban valósuljanak meg külföldi befektetések, és a külföldi működő tőke nagyobb szerepet kapjon a kevésbé fejlett országrészek felzárkóztatásában is.

Varga Mihály kiemelte: a pénzügyi szolgáltatások digitalizációja jelentős mértékben járulhat
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:22
A jegybank meghirdette a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítást
hozzátéve, a tizenkét lakásbiztosítassal foglalkozó cég között nagy a koncentráció, a négy legnagyobb társaság a 2018-ban kötött lakasbiztosításokból származó díjbevétel 85 százalékát mondhatta magáénak.

Közölte: a fogyasztóbarát minősítési rendszer iránti már meglévő bizalmat jelzi, hogy a 2017 szeptemberében bevezetett minősített fogyasztóbarát lakáshitelek szerződésszáma idén novemberre közel 60 ezerre nőtt, tízből hat új lakáshitel már ilyen.

Az alelnök jelezte: az mfo termékek megjelenésének elsődleges célja, hogy az ügyfelek a pénzükért magas színvonalú szolgáltatást kapjanak. Ezt a díj és a szolgáltatás egyensúlyával, a biztosítási összeg meghatározása során az értékelvűséggel, a konstrukció érthetőségével (szerződéskötéstől a kárrendezésig), a kárrendezés élethelyzethez igazodó és gyors folyamatával kell elérni - mondta.

Hozzáfűzte: a családbarát, a "zöld" és a digitális szempontok is fontos feltételek a termékek megalkotásánál. A jegybank az mfo-knál a káresemények pontos
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 13:41
Bártfai-Mager Andrea: az állami vállalatok járuljanak hozzá a gazdasági növekedéshez
vagyongyarapodás következzen be, és valamennyi állami cégnél érvényesüljenek az egységes portfólió-kezelési elvek.

Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy olyan állami vagyongazdálkodási rendszert hoztak létre, amely bizonyítja, az állam is tud jó gazda lenni - jelentette ki Bártfai-Mager Andrea.

Bártfai-Mager Andrea felidézte, hogy a nemzeti vagyongazdálkodásban jelentős változás történt 2010 után. Az elmúlt kilenc évben a közvagyon gyarapítása, ésszerű és gazdaságos hasznosítása lett az elsődleges cél, míg korábban a nemzeti vagyon felélése, kiárusítása volt a jellemző.

Fontosnak nevezte, hogy az állami vállalatok minél több együttműködési lehetőséget találjanak, ezért folyamatosan arra ösztönzik őket, hogy osszák meg tapasztalataikat, keressék meg a lehetséges együttműködési pontokat, aknázzák ki a szinergia lehetőségeket.

A stratégiai vagyon és az állami közszolgáltatás szempontjából két meghatározó vállalat ismerte fel az együttműködésben lévő előnyöket, a MÁV-csoport az ország
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 12:01
Palkovics: láthatóvá kell tenni nemzetközi szinten is a magyar felsőoktatást
büszke zászlóshajójává" - fogalmazott a rektor.

Közölte, a magyarországi orvostudományi hallgatók 36 százaléka, az egészségtudományi hallgatók 35 százaléka, a külföldi hallgatók 34 százaléka, csaknem 12 ezer hallgató jár a Semmelweis Egyetemre, amelynek 3800 külföldi hallgatója van.

Kiemelte, az SE a világ 28 ezer felsőoktatási intézménye közül az első két százalékban szerepel a rangsorokban; a Times Higher Education legfrissebb, 2019-es listáján a 41. helyen áll Európában.

Merkely Béla elsődleges célkitűzése, hogy a következő tíz évben a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban a legjobb száz, szakterületén Európa legjobb öt gyógyító egyeteme közé kerüljön az intézmény.

Tarlós István főpolgármester a tanévnyitón bejelentette, az évforduló alkalmából a fővárosi önkormányzat és a nagymúltú egyetem között 2011-ben létrejött együttműködési megállapodást megújítják.

Elmondta, Budapest ez év tavaszán Brüsszelből nyerte el az Európa legjobb úti célja díjat, a napokban pedig az Economist brit
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 15:51
Illegális bevándorlás - Kormányszóvivő: a határon szolgálók kapják meg az unió által ígért pénzt
Hollik István mindenekelőtt azt hangsúlyozta: megalázónak és méltatlannak tartja, hogy az EU Magyarország 504 milliárd forintos határvédelmi költségei után 6,6 milliárd forintot hajlandó kifizetni.

Felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök 2017-ben írt levelet először Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, hogy a kerítésépítés és a határvédelem költségeinek felét állja Brüsszel. A kormányfő arra hivatkozott, hogy Magyarország az Európai Unió déli határait is védi.

Az, ahogy Brüsszel kezelte a magyar kormány kérését, nem volt "korrekt és fair" - jelentette ki a kormányszóvivő, kifejtve: először az időhúzást választották taktikának, majd a költségek harmadát, később a tizedét akarták elismerni. Végül Magyarország határvédelmi költségeinek kicsit több mint egy százalékát ajánlotta fel Brüsszel - tette hozzá.

Hollik István kiemelte: az Európai Bizottság nem politikai testület, nem politikai döntést kellett volna hoznia, hanem szakmai szempontok alapján kellett volna mérlegelnie
velemenyezd, 2019. augusztus 26. hétfő, 20:42
Devizahitelek - A Kúria új szempontokat adott a felek közötti elszámoláshoz
forintkamat és az akkori deviza irányadó pénzpiaci kamat különbsége.

A másik lehetséges mód, ha a szerződést a bíróság úgy nyilvánítja érvényessé, hogy a deviza/forint átváltási árfolyamot maximálja, miközben változatlanul hagyja a szerződésben rögzített kamatmértéket a forintosítási fordulónapig. Annak meghatározása, hogy a fogyasztó milyen mértékű árfolyamkockázat viseléséreköteles (maximált árfolyam), bírói mérlegelés tárgya a konkrét szerződés alapján, szükség esetén szakértő bevonásával.

Elsődlegesen annak van jelentősége, hogy a devizaalapú szerződés alacsonyabb kamatmértéke által nyújtott előnyök meddig ellensúlyozták - az adott szerződési tartalom mellett - az árfolyamváltozásból eredő hátrányokat. Jelentősége van továbbá a felvételkori árfolyamnak, az alkalmazott kamatmértéknek. Meg kell vizsgálni, hogy tisztességtelenség hiányában milyen helyzetben lenne a fogyasztó. Figyelembe vehető az is, hogy tájékoztatás hiányában vagy nem megfelelő tájékoztatás mellett is tudnia kellett az átlagos
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 12:01
Deloitte: a hazai vállalatok inkább a hagyományosabb tényezőkre fókuszálnak
súlyos munkaerőhiányos környezetben is nőni fog teljes idejű munkavállalóik száma a tavalyi évhez képest.

Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai vezető partnere szerint a megkérdezett európai magánvállalatok vezetői jellemzően tisztán látják a nemzetközi versenyt alapjaiban alakító felforgató trendek jelentőségét. Erősen szór azonban azoknak a megoldásoknak a köre, amelyekre fókuszálva ezeket a kihívásokat kezelhetőnek látják: a válaszadók 42 százaléka mondta Európában a régióban, hogy elsődlegesen új üzleti modellt terveznek kialakítani, 33 százalékuk fókuszált belső erőforrást szentelt ezekre a célokra, míg közel harmaduk elegendőnek ítélte a témák felső vezetői testületekben való megvitatását.

Általánosan jellemző, hogy a magánvállalatok vezetői és tulajdonosai a folyamatosan erősödő és gyorsuló kihívások ellenére erős alapokat látnak szervezeteikben a változások kezeléséhez. A magabiztosság okaként a legtöbben az új szolgáltatások és termékek kifejlesztését, a magas produktivitást és az
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 17:10
Handó Tünde: meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében
a jog az erkölcsi igazolást, az igazságosság pedig azt igényli, hogy az elveit ültessék át a pozitív normákba. "A kettő között sosincs állandó harmónia, az igazságosság képes megteremteni és elvonni is a pozitív jog legitimitációját" - fogalmazott.

Stumpf István alkotmánybíró előadásában azt mondta, az alkotmányos identitásnak, szuverenitásnak kell, hogy legyen egy érinthetetlen magja, amelyet nem sérthet az Európai Unió döntési rendszere sem. Ennek a magnak a napjainkban is zajló kimunkálása elsődlegesen az alkotmánybíróságok feladata.

Az alkotmánybíróságok tehát ezen a területen stratégiai szövetségesei a mindenkori nemzeti kormányoknak, hiszen a jog nyelvén mondják el a nemzeti identitást, szuverenitást érintő politikai szempontokat - hangoztatta.

Rámutatott, Magyarországon az alaptörvény hetedik módosítása után nyílt meg annak a lehetősége, hogy az Alkotmánybíróság törekedjen összhangba hozni az alaptörvényben foglalt alapvető jogokat és szabadságokat, amelyek nem korlátozhatják az ország
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 15:51
Süli János: a klímapolitikai célkitűzéseket atomenergia nélkül nem lehet végrehajtani
Az energiaellátás biztonságát, valamint a gazdaságossági és a klímavédelmi szempontokat is figyelembe véve Magyarországnak nincs más alternatívája, mint atomerőmű építése - emelte ki előadásában Süli János.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy a kormányzat támogatja a megújuló energiák arányának növelését, és a megújulókra is számít az ország áramellátásában.

A tárca nélküli miniszter felidézte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. elemzését, amely szerint 2030-ra a magyar ipari és lakossági felhasználóknak 3500-5000 megawatt közötti hazai plusz kapacitásra lesz szüksége, ez is indokolja a két új paksi blokk megépítését - fejtette ki.

A magyar villamosenergia-felhasználás átlagosan 30 százalékát kell importból biztosítani, de vannak időszakok, amikor ennél jóval több behozatalra van szükség - mondta el Süli János. Példaként említette, hogy idén március 2-án regisztrálták a valaha mért legnagyobb hazai áramfogyasztást. Volt olyan időszak is, amikor akkor
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 17:52
Új amerikai évszázad project
gyógyszeripar meghajtói, és a kereslet egyre csak nő.

Ameddig a világnak olajra van szüksége, és ameddig az olajat csak USA dollárban adják el, megmarad a dollár iránti kereslet, és ez a kereslet adja meg a dollárnak az értékét.

Az Egyesült Államok számára ez remek üzlet. A dollár papíralapon vagy számítógépes rendszerben digitálisan megy ki, cserébe valós termékek és szolgáltatások érkeznek be. A világ többi részére ez azonban a kizsákmányolás nagyon ravasz formája.

Az elsődlegesen dollárban folytatott nemzetközi kereskedelem szankciók útján erőteljes pénzügyi fegyvert ad Washington kezébe. Ez annak tudható be, hogy a legtöbb nagy volumenű dollárügyletet az USA-n préselnek át.

Ez az olajdollár-rendszer egészen 2000. szeptemberig állt fenn gond nélkül, amikor Szaddám Huszein bejelentette döntését, miszerint Irak olajeladásait dollárról euróra váltja át.

Ez közvetlen támadás volt a dollár ellen, és kétség kívül az év legfontosabb
menusgabor, 2018. november 14. szerda, 19:30
Azbej Tristan: gyakran a keresztény egyházak sem merik felvetni a keresztényüldözést
élőkre irányul" - fejtette ki a helyettes államtitkár. Utalt arra is, hogy a szíriai keresztények tíz évvel ezelőtt még több mint kétmillióan voltak, mára azonban csupán alig 800 ezren maradtak, s jelentős részük belső menekültként él a hazájában. A legnagyobb veszteséget az iraki keresztények szenvedték el: az ő közösségeik 2004-ben még másfélmillió lelket számláltak, de jelenleg alig 300 ezren élnek. "Még a kopt keresztények lélekszáma is megfeleződött" - tette hozzá Azbej Tristan.

"Ma az elsődleges feladat az: hogyan lehetne áttörni a hallgatás falát" - fogalmazott az MTI-nek a politikus. Leszögezve, hogy a kereszténydemokrata szereplőknek őszintéknek és következeteseknek kell lenniük, fontosnak mondta, hogy e feladat megoldásába bevonják más vallások képviselőit is. Kitért arra, hogy a konferencián szép gesztusokat tapasztaltak: muzulmánok álltak ki a kereszténység mellett, egyértelműen a szélsőséges iszlamistákat téve felelőssé az üldözésért. "Az egyik síita imám úgy fogalmazott, hogy a
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 08:51
Illegális bevándorlás - Dömötör: az ország biztonsága az elsődleges
Dömötör Csaba arról beszélt, hogy a migránsok túlnyomó többsége megélhetési okokból érkezik Európába, a brit sajtó például arról írt, hogy egy adott időszakban Olaszországban partot érő több tízezer illegális bevándorló közül mindössze hatszáz érkezett valójában Szíriából, miközben ennél jóval többen hivatkoznak erre az országra.

Kiemelte, Európa népesedési problémáját célzott családtámogatási eszközökkel kell megoldani, és azokra az értékekre kell építeni, amelyek Európát naggyá tették: a munka becsületére, a kulturális és keresztény hagyományokra.

"Semmi okunk arra, hogy az önfeladás útját válasszuk" - fogalmazott az államtitkár.

Kitért arra is, hogy Brüsszelben minél előbb véglegesíteni akarják a betelepítési terveket, a 2019-es európai parlamenti választások után ugyanis már nem biztos, hogy többséget szereznek a kvótapártiak.

Az államtitkár a Helsinki Bizottság azon felvetésére, miszerint a kormány nem hallgatja meg őket, úgy reagált, minden véleményt megfontolnak, a szervezet
velemenyezd, 2018. május 30. szerda, 09:42
1/17
Képek, videók
Varga Mihály 01.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:46
Varga Mihály 02.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 03.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 04.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:45
Varga Mihály 05.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 06.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:44
Varga Mihály 07.jpg
chillik
2018. június 04. hétfő, 05:43
106százalék
gezemice1949
2016. április 25. hétfő, 09:32
100-százalékban-biztos -ho
lilagondolatok
2016. április 09. szombat, 08:24
111százalék
gezemice1949
2016. március 10. csütörtök, 09:07
116százalék
gezemice1949
2016. március 10. csütörtök, 09:04
DK 2 százalék.jpg
agica2004
2014. január 09. csütörtök, 15:37
60százalék.jpg
maroka
2013. január 20. vasárnap, 11:51
70 százalék víz2.jpg
basikele
2012. október 07. vasárnap, 00:19
16 százalékos adókulcsw.j
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.