Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:03 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyári meleggel búcsúzik az október Romániában
Kora délután a legmagasabb hőmérsékleti értéket - 28,6 Celsius fokot - a dél-romániai Titu, városában jegyezték fel. Bukarest belvárosi térségében 28 fokot, a Baneasa repülőtéren pedig 27,7 fokot mutatott a hőmérő. Várhatóan éjszaka sem csökken 10 fok alá a hőmérséklet.

Oana Panduru, az országos meteorológiai szolgálat ügyeletese szerint ilyenkor 9-15 fok közötti hőmérsékleti csúcsértékek, illetve -2 és +7 fok közötti minimumok számítanak normálisnak. Előrejelzése szerint november első napjaiban is folytatódik a rendkívül enyhe, júniusira emlékeztető időjárás Romániában, ahol egy magas légnyomású légköri képződmény miatt legalább a hét végéig kitart a csapadékmentes, szokatlanul meleg idő.
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 14:01
És újra életnagyságban :-)
Rohanós, húzós időszak volt ez nekem. És még nincs teljesen vége, mert munkám van. De élvezem nagyon.
MA volt az első normálisnak mondható "szabadnap"! Reggel kicsit tovább aludtam mint 5:40 :-D Végre! A csajoknak ma mondtam, időben fogunk lefeküdni, mert napközben 2-3x is rám tört a fáradtság.
A mai kajám valami fenomenális volt! Főleg az ebéd és az uzsi <3 Ez a csajszi nagyon tud! Csak sikerüljön nekem is! Bár észre vettem némi nemű változást, de tudom ő még ezzel nem lesz elégedett, így kicsit rá kell turbóznom a héten, mert lesz ne mulass! Igyekszem tartani az előírt étrendet, és kezdem élvezni is, és kipróbálom az általa megadott recepteket. Az elmúlt másfél év alatt rengeteget változtam. Most a súlyom 52 kg, és kezdenek látszódni az izmaim, de még ez nem eredmény! ŰÖssze kell szednem magamat. Szombaton reggel elmentem futni és csodálkoztam, hogy a régen futott távon csak kétszer álltam meg és az is unalomból volt. Hogy mi van??? Hihetetlen állóképességet varázsolt Ádám nekem! És ezért
dundulino, 2018. június 18. hétfő, 20:29
Ha lesz válság, emiatt fog kitörni
Ha lesz válság, emiatt fog kitörni
2018. április 26. 17:31 | forrás: mti | olvasási idő: kb. 1 perc
Hektikus, de még normálisnak tekinthető, kilengésekkel tarkított piaci környezetre lehet számítani 2018-ban, ennek esélye 75 százalék, míg egy komoly gazdasági összeomlás 15 százalékos valószínűsséggel következhet be - mondta Philippe Ithurbide, az Amundi globális elemzési vezetője csütörtökön Budapesten a befektető társaság sajtótájékoztatóján.

Hektikus évünk lesz
Ezzel párhuzamosan mindössze 10 százalék az esélye annak, hogy 2018-ban fennmaradjon a világban a stabil növekedés, az alacsony infláció és kis volatilitású globális gazdaság, melyek a tavalyi évet jellemezték. Philippe Ithurbide rámutatott: 2017 "csodálatos év" volt a nemzetközi tőkepiacokon, beindult a világban az összehangolt, egyidejű gazdasági növekedés, alacsony maradt az infláció és a kamatszint, miközben a jegybankok korábbi pénzteremtési akciói miatt rendkívül sok pénz, jelentős likviditás volt a
tinka1951, 2018. április 27. péntek, 09:53
Ez már nem a vicc része!
javát megszerezzünk, amivel tulajdonképpen nincs is probléma, hiszen ez a létbiztonságot szolgálja, amely nélkül ma már nagyon nehezen lehet megélni. A probléma csupán akkor van, ha elfelejtjük, hogy nem mi vagyunk a tárgyakért, hanem azok szolgálják a mi kényelmünket. Megkönnyítik életünket, kényeztethetjük magunkat ezek segítségével, a tárgyak vannak mi értünk. De mit érnek a tárgyak, az anyagiak, ha nem tudunk teljes, kiegyensúlyozott életet élni?

Kiket gondolunk lelkileg épnek, ,,normálisnak"?
A lelki egészség meghatározása csak első pillanatra tűnik egyszerűnek. A legszélesebb értelemben vett normalitás vagy lelki egészség alatt az alkalmazkodásra való képességet értik az átlagos környezeti tényezőkhöz.
z életkornak és fizikai adottságoknak megfelelő önálló életvezetés, tájékozódás a világban, a helyzetek valóságnak megfelelő észlelése és értelmezése, önmaga és környezetének gondozása, a feladatok ellátása, a munka és pihenés helyes arányainak biztosítása, hozzájárulás a
kirscha, 2018. március 07. szerda, 11:12
Jó reggelt , Fejér megye !
Extrémnek nevezik a következő napok hidegjeit ,
ami a téli időszakban teljesen normálisnak mondható .
a február napközben mínusz 7 fokkal éjszaka már akár
20 fokkal köszön el . Az ilyen hidegeket mégiscsak
rendkívülinek nevezni , főleg , ha március már olyan
pluszokat hoz az első napjaiban , ami a 10 fokot is
elérheti . Testvérek között is 30 . Celsius - foknyi
hőmérséklet - különbséget kell elviselnünk néhány nap
alatt . Na ez már extrém , ami megterhel fiatalt és időset
egyaránt . Figyeljünk jobban egymásra ! Vegyük észre
a didergőt , lássuk meg a furcsán viselkedőket !
A következő napokban ne hagyjunk embereket magukra ,
s ne legyen extrém megkérdezni valakitől , hogy jól érzi -
e magát ! Ne legyen különleges törődni egymással !
Bár ez lehet , hogy később sem ártana !


********** Bédné Marika : 2018 . 02 . 26 . 11 : 01 .- Nagy Zoltán Péter Írása alapján
bedmarika47, 2018. február 26. hétfő, 11:09
Kvótaper - Andrej Babis: Prága mindent megtesz annak érdekében, hogy a kvótapernek ne legyen hatása Csehországr
"Meg akarom vitatni a kérdést az Európai Bizottság elnökével. Nem tartom ugyanis normálisnak, hogy az Európai Bizottság ellenünk eljárást indított, de ez nem érinti azokat az országokat, amelyek befogadtak 12 úgynevezett migránst" - mondta Babis újságíróknak.

A cseh miniszterelnök közölte: január 29-én Brüsszelben találkozik Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, hogy megvitassa vele a problémát.

Csütörtöki luxemburgi bejelentés szerint az Európai Bíróság már megkapta az Európai Bizottság keresetét, amelynek révén a harmadik szakaszába lépett az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás.

Lehóczki Balázs, az Európai Bíróság szóvivője a CTK hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy az érintett országoknak most joguk van az Európai Bizottság lépésére reagálni. Szerinte a bíróság első ülésére a témában "novemberben vagy decemberben, de nem előbb" kerülhet sor. A kereset
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 13:22
Katalán népszavazás - A katalán kormány több mint 2300 helyszínt ígér a voksolásra
lebonyolításában 7235 önkéntes működik majd közre, de a feladatra 50 ezren jelentkeztek.

Raül Romevera, a katalán kormány külügyi tanácsosa hangsúlyozta: a büntetőtörvénykönyv szerint a népszavazás nem bűncselekmény, ezért nem kellene úgy kezelni, mintha az lenne. "Ez demokrácia" - jelentette ki, hozzátéve: a katalán lakosság 80 százaléka a voksolás mellett van függetlenül attól, hogy támogatja-e a függetlenséget vagy sem.

Kitért arra is, hogy az európai törvényességen belül nem lehet "normálisnak" vélni a weboldalak bezárását, vagy egy legitim kormány gazdaságába történő beavatkozást. Ezek mind példák arra, hogy a spanyol kormány törvényellenesen cselekszik - jegyezte meg.

"Meg vagyunk győződve, hogy Katalónia polgárai szavazni fognak, megismételjük kérésünket, hogy ne dőljenek be azok provokációinak, akik meg akarják akadályozni a szavazást. Mindent megteszünk, hogy lehessen voksolni" - fogalmazott Oriol Junqueras, katalán elnökhelyettes.

Beszélt arról, ha a spanyol hatóságok
velemenyezd, 2017. szeptember 29. péntek, 15:13
Szeretnéd, hogy a mostani vizes Vb-n sok magyar érem szülessen?
Kedves Hátibácsi!
Nyilván a "komcsik"-ra gondolsz, mikor azt állítod, hogy irányítják a gondolatot. Hát, ha azt vesszük, akiknek a legtöbb anyagi eszköze megvan erre, és szorgalmasan teszik is, azok a komcsik per pillanat épp a fityiszék dicső táborát erősítik. Így a válaszom az első kérdésedre ebből egyenesen adódik: A kormányunk (értsd fidesz) agymosó politikája a hibás.
Azt az (általad) alkalmazott matematikát, ami szerint 45+50+20=2015 én nem értem, de biztos bennem van a hiba.
Viszont azt én továbbra sem tartom normálisnak, hogy magyar ember, magyar embereknek ezt a kérdést felteszi. Szerinted miért van mégis létjogosultsága?
sode01, 2017. augusztus 01. kedd, 09:45
Piros és kék vatikánt üzemeltető földönkívüliek
a debreceni leplező biblia új és régi szövetség teljes egészének összes korában együtt vettek részt mióta az összes gyilkosát a világnak létrehozták a vatikánnal, talmuddal, sátán bibliájával, Lucifer egykori tökéletes Tírus fejedelmével együtt, akit fel akartak támasztani. A kék és fehér földönkívüliek sokkal hamarabb gyilkolták az embereket, mint Derláné a vatikáni hatalmával, mielőtt engem forgattak volna a világ felett azzal, hogy mire megszületek, nem lesz ember, ezt valamennyi földönkívüli normálisnak gondolta, azzal a mondatával Várkonyinak, hogy embereket nem lehet teremteni.
Minden mészárlást, csonkítást, gyalázást végig nézett, amit múvelt a Bertalan utca a tökéletes emberekkel, angyalokkal, azért mert szívük volt és nem ismerték a rosszat.

Feltételezés szerint a Vatikánt létrehozó fertelmes iszonyatok, amik végig velük együtt jártak, mint Vatikán kíséretei, miután csillagmedvét is leszedték az égről, rajtuk kezdett töréseivel az egykori amerikai istennők gyilkosainak töréseivel
kohlinka, 2017. február 01. szerda, 14:30
Történetek!
kinyújtotta a kezét.
- Figyelmeztetlek, ne merészelj mókázni velem! - felelte Cynthia, de habozás nélkül keresz-tülmászott az ülésen, a fiú karjai közé. Steve érezte, hogyan remeg a válla. Fázni fog abban az ujjat-lan pólóban, ha kiszállnak a furgonból. A világnak ezen a részén napszállta után lezuhan a higany a hőmérőben.
- Tényleg be akarsz menni a városba, Lubbock?
- Legszívesebben Disneylandben fagyiznék, de asszem, be kellene mennünk és körül kellene néznünk. Ha normális a helyzet... ha normálisnak tűnik... akkor ott jelentjük az eseményeket. De ha bármit látunk, ami a legkisebb mértékben is arra utal, hogy baj van, akkor rögvest indulunk Elybe.
- Szavadon foglak ám! - nézett rá zordul a lány.
- Megteheted. - Sebességbe kapcsolt, és lassan gurulni kezdtek az úton. Nyugaton parázzsá fakult a homokon keresztülszűrődő aranyos izzás. Fentről újabb csillagok kukucskáltak le a földre, de hunyorogni kezdtek, ahogy sűrűsödött a szállongó homok.
- Steve! Ugye még véletlenül sincs
piroska0101, 2017. január 05. csütörtök, 17:11
Egy kis vidámság: 25 zseniális Hofi Géza idézet
mond?
- Lengén kell öltözni, mert kurva meleg lesz.
- Etensön-etensön!
A szigetek lakosságának 70%-a AIDS-es, 30%-a asztmás.<
- Mit mond?
-Aki köhög, meg lehet dugni.
23. Isten, Haza, család
Az Isten se megy addig haza, amíg otthon van a család.
24. Az volt a baj, hogy az első két gól hamar jött. Ühüm. Mihez képest? Ugyanis: amikor a bíró beveszi a szájába, az nem azért van, mert jó a sípnak, hanem onnantól az már a mérkőzés, tudod?
25. "Bolond is lennék normálisnak lenni."

A MI HIMNUSZUNK MÁS , MINT A TÖBBI ...
A Himnuszról:

193 éves Nemzeti HIMNUSZUNK

193 éve, 1823. január 22-én írta le Kölcsey Ferenc Himnuszunk szövegét szatmárcsekei magányában. Erkel Ferenc jó húsz esztendővel később zenésítette meg.

Gyönyörű költői mű e 64 sor.

A tudós irodalomtörténészek azonban nem túl gyakran emlegetik, hogy valójában miért is más ez, mint sok európai ország himnusza.

Mindjárt válaszolok rá - három
sanci81, 2016. december 31. szombat, 20:46
Egy kismama naplója
különböző színeit és fokozatait, a fehéren izzó magtól a sárga és a narancs különböző árnyalataiig, melyek a szélein villódznak. Amikor szemhéjunk elnehezül, hagyjuk, hogy lassan lecsukódjon, de továbbra is képzeljük magunk elé a gyertyát. A képzeletbeli láng közepébe helyezzük el a kisbabát, akit fény vesz körül, és hagyjuk, hogy mindenféle gondolatokat ébresszen bennünk.

Ragyogó arcbőr
A szervezetünkben keringő megnövekedett mennyiségű vér - a kisbaba születésére mintegy duplája a normálisnak -, illetve az enyhén megemelkedett testhőmérséklet kölcsönözheti a bőrünknek a terhességre oly jellemző ,,ragyogást", és ahogy kikerekedik és egyre több folyadékot tart vissza, lágy és bársonyos lesz a tapintása. Ne lepődjünk azonban meg azon se, ha bőrünk kissé kiszámíthatatlanná válik -szokatlanul száraz vagy zsíros lesz, sőt még pattanások vagy aknék is megjelenhetnek rajta. Mindennaposa bőrápolásunkat igazítsuk az arctípusunkban bekövetkezett változásokhoz és a terhesség
lenke1964, 2016. november 26. szombat, 21:39
1/17
Képek, videók
O.V.Romániában.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 21:08
Hunyad vára Romániában.jp
pacsakute
2016. november 23. szerda, 21:31
ősz Romániában 9.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 8.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 7.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 6.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 5.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:05
ősz Romániában 44.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 43.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 42.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 41.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
ősz Romániában 40.jpg
erzsikepuskas
2016. november 07. hétfő, 14:04
A Pandurok-sétánya.jpg
farkas1945
2013. december 28. szombat, 11:12
pandur_jozsef_-_valoga tas
mfmm
2012. március 20. kedd, 08:27
Hátul a Nagy-Pandur.jpg
kismotor
2012. január 27. péntek, 21:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.