Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 23:10 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Német kancelláriaminiszter: legalább az év végéig tart a járvány
Helge Braun kancelláriaminiszter a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kiemelte, hogy sok más országhoz képest enyhe korlátozásokkal is sikerült megfékezni a járvány első hullámát, mert a német lakosság "példamutatóan viselkedett".

Az igazolt új fertőzések száma "nagyon szépen" csökken, Németország így "megengedhet magának" további lazításokat. Azonban "nem a világjárvány után vagyunk, hanem a kellős közepén", ezért még sokáig a mindennapi élet, a "normálisnak nevezhető" viszonyok része marad a társas távolságtartás szabálya, és az is, hogy a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani a találkozások, közvetlen fizikai kapcsolatok számát.

Az első hullám enyhülése révén a védekezés rendszerét is át lehet alakítani, az egész országot bénító korlátozások helyett helyi, járási és városi szinten lehet elfojtani a járványkitöréseket - fejtette ki a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni védőoltás és a vírus okozta
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 19:44
Elfogadta a meghívást a kormányülésre Karácsony Gergely
fogalmazott, hozzátéve, mindez még nyilván sok egyeztetést, sok munkát igényel.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután közölte az MTI-vel, hogy Orbán Viktor levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán úgy reagált: "mivel Budapest fejlesztése a városvezetés és a kormány együttműködését igényli, ezért azt tartottam normálisnak, hogy megválasztásom után találkozót kezdeményezek a miniszterelnökkel. Megjött a válasz, és úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek."

Kitért arra, hogy az új Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén néhány ügyben már hoznak olyan döntést, amelyet képvisel majd a kormányülésen. Példaként említette a Városliget, vagy a Római-part ügyét.

"Az alapállásom minden más kérdésben is világos, hiszen az úgy normális, ha foggal-körömmel ahhoz a programhoz
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 18:51
Matolcsy: hiba volt bevezetni az eurót
Eljött az ideje, hogy megkeressük az euró csapdájából kivezető utat - írta Matolcsy György, aki "káros dogmának" nevezte, hogy az euró bevezetése a következő teljesen normális lépés lenne az egységes Nyugat-Európa létrehozása felé vezető úton. Az MNB elnöke szerint azonban az európai közös deviza egyáltalán nem tekinthető "normálisnak" mivel bevezetésének szinte egyetlen előfeltétele sem teljesült.

Két évtizeddel az euró bevezetését követően még mindig hiányoznak a globális deviza sikeréhez szükséges alapfeltételek: az egységes államszervezet, az euróövezet bruttó hazai termékének legalább 15-20 százalékát lefedő közös költségvetés, a közös euróövezeti pénzügyminisztérium és az annak vezetésével megbízott pénzügyminiszter.

A közös deviza bevezetését megalapozó elhibázott döntés valódi gyökerét tulajdonképpen egy, Franciaország által állított kelepcének tartja Matolcsy György. Szerinte François Mitterrand, a német újraegyesítés idején Franciaország elnöke Németország befolyásának növekedésétől
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 10:31
Újraélesztés- EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL
gégefedőről és nyitjuk a légutakat. A nyaksérülés együttes előfordulása keringésleállással igen ritka, szükség esetén óvatos hátrahajtás annak gyanúja esetén is megengedett. A műfogás alkalmazása után vizsgálja meg a beteg légzését: a beteg arca fölé hajolva a mellkas emelkedését-süllyedését figyelve a be- és kiáramló levegő hangját és áramlását is érzékeli fülével, illetve arcával a beteg szájánál. Nézz, Hallj, Érezz! A légzést maximum 10 másodpercig vizsgálhatja, mielőtt annak hiányát kimondaná. Normálisnak tekinthető a légzés, ha a 10 másodperc alatt legalább kétszer ritmikusan emelkedik-süllyed a mellkas; érzékelhető légáramlás kíséri és a légvételi kísérlet szemlátomást nem erőlködő, illetve nem zajos. Laikusok számára a keringés meglétének egyértelmű jele a normális légzés, mivel normális légzés hiányában működő keringés sem lehetséges. Egészségügyi szakdolgozók a légzés vizsgálatával egyidejűleg a nyaki ütőér (carotis pulzus) tapintását végezhetik, illetve a keringés egyéb jeleit (pl. mozgás, köhögés,
pacsakute, 2019. október 17. csütörtök, 08:49
Nyári meleggel búcsúzik az október Romániában
Kora délután a legmagasabb hőmérsékleti értéket - 28,6 Celsius fokot - a dél-romániai Titu, városában jegyezték fel. Bukarest belvárosi térségében 28 fokot, a Baneasa repülőtéren pedig 27,7 fokot mutatott a hőmérő. Várhatóan éjszaka sem csökken 10 fok alá a hőmérséklet.

Oana Panduru, az országos meteorológiai szolgálat ügyeletese szerint ilyenkor 9-15 fok közötti hőmérsékleti csúcsértékek, illetve -2 és +7 fok közötti minimumok számítanak normálisnak. Előrejelzése szerint november első napjaiban is folytatódik a rendkívül enyhe, júniusira emlékeztető időjárás Romániában, ahol egy magas légnyomású légköri képződmény miatt legalább a hét végéig kitart a csapadékmentes, szokatlanul meleg idő.
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 14:01
És újra életnagyságban :-)
Rohanós, húzós időszak volt ez nekem. És még nincs teljesen vége, mert munkám van. De élvezem nagyon.
MA volt az első normálisnak mondható "szabadnap"! Reggel kicsit tovább aludtam mint 5:40 :-D Végre! A csajoknak ma mondtam, időben fogunk lefeküdni, mert napközben 2-3x is rám tört a fáradtság.
A mai kajám valami fenomenális volt! Főleg az ebéd és az uzsi <3 Ez a csajszi nagyon tud! Csak sikerüljön nekem is! Bár észre vettem némi nemű változást, de tudom ő még ezzel nem lesz elégedett, így kicsit rá kell turbóznom a héten, mert lesz ne mulass! Igyekszem tartani az előírt étrendet, és kezdem élvezni is, és kipróbálom az általa megadott recepteket. Az elmúlt másfél év alatt rengeteget változtam. Most a súlyom 52 kg, és kezdenek látszódni az izmaim, de még ez nem eredmény! ŰÖssze kell szednem magamat. Szombaton reggel elmentem futni és csodálkoztam, hogy a régen futott távon csak kétszer álltam meg és az is unalomból volt. Hogy mi van??? Hihetetlen állóképességet varázsolt Ádám nekem! És ezért
dundulino, 2018. június 18. hétfő, 20:29
Ha lesz válság, emiatt fog kitörni
Ha lesz válság, emiatt fog kitörni
2018. április 26. 17:31 | forrás: mti | olvasási idő: kb. 1 perc
Hektikus, de még normálisnak tekinthető, kilengésekkel tarkított piaci környezetre lehet számítani 2018-ban, ennek esélye 75 százalék, míg egy komoly gazdasági összeomlás 15 százalékos valószínűsséggel következhet be - mondta Philippe Ithurbide, az Amundi globális elemzési vezetője csütörtökön Budapesten a befektető társaság sajtótájékoztatóján.

Hektikus évünk lesz
Ezzel párhuzamosan mindössze 10 százalék az esélye annak, hogy 2018-ban fennmaradjon a világban a stabil növekedés, az alacsony infláció és kis volatilitású globális gazdaság, melyek a tavalyi évet jellemezték. Philippe Ithurbide rámutatott: 2017 "csodálatos év" volt a nemzetközi tőkepiacokon, beindult a világban az összehangolt, egyidejű gazdasági növekedés, alacsony maradt az infláció és a kamatszint, miközben a jegybankok korábbi pénzteremtési akciói miatt rendkívül sok pénz, jelentős likviditás volt a
tinka1951, 2018. április 27. péntek, 09:53
Ez már nem a vicc része!
javát megszerezzünk, amivel tulajdonképpen nincs is probléma, hiszen ez a létbiztonságot szolgálja, amely nélkül ma már nagyon nehezen lehet megélni. A probléma csupán akkor van, ha elfelejtjük, hogy nem mi vagyunk a tárgyakért, hanem azok szolgálják a mi kényelmünket. Megkönnyítik életünket, kényeztethetjük magunkat ezek segítségével, a tárgyak vannak mi értünk. De mit érnek a tárgyak, az anyagiak, ha nem tudunk teljes, kiegyensúlyozott életet élni?

Kiket gondolunk lelkileg épnek, ,,normálisnak"?
A lelki egészség meghatározása csak első pillanatra tűnik egyszerűnek. A legszélesebb értelemben vett normalitás vagy lelki egészség alatt az alkalmazkodásra való képességet értik az átlagos környezeti tényezőkhöz.
z életkornak és fizikai adottságoknak megfelelő önálló életvezetés, tájékozódás a világban, a helyzetek valóságnak megfelelő észlelése és értelmezése, önmaga és környezetének gondozása, a feladatok ellátása, a munka és pihenés helyes arányainak biztosítása, hozzájárulás a
kirscha, 2018. március 07. szerda, 11:12
Jó reggelt , Fejér megye !
Extrémnek nevezik a következő napok hidegjeit ,
ami a téli időszakban teljesen normálisnak mondható .
a február napközben mínusz 7 fokkal éjszaka már akár
20 fokkal köszön el . Az ilyen hidegeket mégiscsak
rendkívülinek nevezni , főleg , ha március már olyan
pluszokat hoz az első napjaiban , ami a 10 fokot is
elérheti . Testvérek között is 30 . Celsius - foknyi
hőmérséklet - különbséget kell elviselnünk néhány nap
alatt . Na ez már extrém , ami megterhel fiatalt és időset
egyaránt . Figyeljünk jobban egymásra ! Vegyük észre
a didergőt , lássuk meg a furcsán viselkedőket !
A következő napokban ne hagyjunk embereket magukra ,
s ne legyen extrém megkérdezni valakitől , hogy jól érzi -
e magát ! Ne legyen különleges törődni egymással !
Bár ez lehet , hogy később sem ártana !


********** Bédné Marika : 2018 . 02 . 26 . 11 : 01 .- Nagy Zoltán Péter Írása alapján **********

**********
bedmarika47, 2018. február 26. hétfő, 11:09
Kvótaper - Andrej Babis: Prága mindent megtesz annak érdekében, hogy a kvótapernek ne legyen hatása Csehországr
"Meg akarom vitatni a kérdést az Európai Bizottság elnökével. Nem tartom ugyanis normálisnak, hogy az Európai Bizottság ellenünk eljárást indított, de ez nem érinti azokat az országokat, amelyek befogadtak 12 úgynevezett migránst" - mondta Babis újságíróknak.

A cseh miniszterelnök közölte: január 29-én Brüsszelben találkozik Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, hogy megvitassa vele a problémát.

Csütörtöki luxemburgi bejelentés szerint az Európai Bíróság már megkapta az Európai Bizottság keresetét, amelynek révén a harmadik szakaszába lépett az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás.

Lehóczki Balázs, az Európai Bíróság szóvivője a CTK hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy az érintett országoknak most joguk van az Európai Bizottság lépésére reagálni. Szerinte a bíróság első ülésére a témában "novemberben vagy decemberben, de nem előbb" kerülhet sor. A kereset
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 13:22
Katalán népszavazás - A katalán kormány több mint 2300 helyszínt ígér a voksolásra
lebonyolításában 7235 önkéntes működik majd közre, de a feladatra 50 ezren jelentkeztek.

Raül Romevera, a katalán kormány külügyi tanácsosa hangsúlyozta: a büntetőtörvénykönyv szerint a népszavazás nem bűncselekmény, ezért nem kellene úgy kezelni, mintha az lenne. "Ez demokrácia" - jelentette ki, hozzátéve: a katalán lakosság 80 százaléka a voksolás mellett van függetlenül attól, hogy támogatja-e a függetlenséget vagy sem.

Kitért arra is, hogy az európai törvényességen belül nem lehet "normálisnak" vélni a weboldalak bezárását, vagy egy legitim kormány gazdaságába történő beavatkozást. Ezek mind példák arra, hogy a spanyol kormány törvényellenesen cselekszik - jegyezte meg.

"Meg vagyunk győződve, hogy Katalónia polgárai szavazni fognak, megismételjük kérésünket, hogy ne dőljenek be azok provokációinak, akik meg akarják akadályozni a szavazást. Mindent megteszünk, hogy lehessen voksolni" - fogalmazott Oriol Junqueras, katalán elnökhelyettes.

Beszélt arról, ha a spanyol hatóságok
velemenyezd, 2017. szeptember 29. péntek, 15:13
Szeretnéd, hogy a mostani vizes Vb-n sok magyar érem szülessen?
Kedves Hátibácsi!
Nyilván a "komcsik"-ra gondolsz, mikor azt állítod, hogy irányítják a gondolatot. Hát, ha azt vesszük, akiknek a legtöbb anyagi eszköze megvan erre, és szorgalmasan teszik is, azok a komcsik per pillanat épp a fityiszék dicső táborát erősítik. Így a válaszom az első kérdésedre ebből egyenesen adódik: A kormányunk (értsd fidesz) agymosó politikája a hibás.
Azt az (általad) alkalmazott matematikát, ami szerint 45+50+20=2015 én nem értem, de biztos bennem van a hiba.
Viszont azt én továbbra sem tartom normálisnak, hogy magyar ember, magyar embereknek ezt a kérdést felteszi. Szerinted miért van mégis létjogosultsága?
sode01, 2017. augusztus 01. kedd, 09:45
1/17
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
HELGESCH.jpg
remeteboy
2006. október 14. szombat, 11:45
HELGESCH.JPG
hamti
2006. július 22. szombat, 07:22
járvány idejé0331.png
maroka
2020. március 31. kedd, 12:07
05-Német lakosság menekül
furaila
2013. január 31. csütörtök, 06:16
TV -székhz ostrom után
furaila
2020. május 25. hétfő, 23:01
karantén-után.jpg
menusgabor
2020. április 02. csütörtök, 21:46
áldozás után0315.png
maroka
2020. március 15. vasárnap, 17:50
Ébredés után.jpg
menusgabor
2019. szeptember 17. kedd, 20:19
0 a több kép egymás után
lovaszmarika
2019. május 19. vasárnap, 14:05
karácsony után
eva6
2019. február 01. péntek, 11:11
Villon után szabadon.jpg
liliana01
2019. január 14. hétfő, 17:21
katinka riport után1215.j
maroka
2018. december 15. szombat, 12:33
ami után vágyakozol.jpg
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:37
Holttestek a sortűz után.
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.