Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 19:58 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Romániában a járvány áprilisi, első tetőzését meghaladó ütemben terjed a kór
gyorsulását jelzi, hogy a pénteki érték csaknem másfélszerese a megbetegedések utóbbi két hétben regisztrált - napi 400 új eset körüli - átlagának, de az utolsó hét átlagát is 36 százalékkal meghaladja. A stratégiai kommunikációs törzs pénteki jelentése szerint az utóbbi 24 órában minden korábbinál több, csaknem 15 ezer tesztet végeztek, ami csaknem másfélszerese az utóbbi hónap átlagos napi tesztelési ritmusának.

Pénteken ismét megdőlt - meghaladta a 8400-at - az ismert aktív esetek száma. Az utóbbi napon az átlagosnak számító 21-nél kevesebb, 13 koronavírus-fertőzött vesztette életét.

Romániában eddig 31 381 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, közülük 21 129-et gyógyultnak nyilvánítottak, 1847-en meghaltak, 236 beteget pedig súlyos állapotban, intenzív osztályon ápolnak.

A járvány leginkább Bukarestben és a fővárostól északra található Arges, Dambovita és Prahova megyében, illetve az erdélyi Brassó megyében terjed. Partiumban és Erdély többi részén - ahol az áprilisi első tetőzés
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 13:42
Koronavírus - Romániában meghaladta a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma
fertőzések napi ritmusa.

Csütörtökön az ismert aktív koronavírus-fertőzöttek száma elérte a 7986-at, meghaladva a járvány áprilisi első tetőzésekor feljegyzett rekordot. A kórházak terhelése azért nem érte még el az akkori értéket, mivel most már nem kezelnek minden fertőzöttet kórházban: több mint 1600 tünetmentes fertőzöttet tíznapos megfigyelési időszak után hazaengedtek, annak ellenére, hogy nem lett két egymást követő tesztjük negatív, tehát nem nyilváníthatták gyógyultnak őket.

Az utóbbi napon 17 Covid-19-ben szenvedő beteg hunyt el, ezzel 1834-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma. Külföldön 122 koronavírussal diagnosztizált román állampolgár vesztette eddig életét.

A betegség romániai megjelenése óta 30 789 embernél mutatták ki a fertőzést, közülük 20 969 meggyógyult, 240-et pedig intenzív osztályon kezelnek.

A járvány június elején kezdett ismét erőre kapni Romániában, miután - a rendkívüli állapot feloldása és a veszélyhelyzet kihirdetése nyomán - lépcsőzetesen
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 13:31
Koronavírus - Médiatanács: az emberek leginkább a közmédiából tájékozódtak a járványról
A kutatás szerint a karantén alatt jelentősen megnövekedett az internetezők és tévénézők száma. A két platform együttesen több mint 90 százalékát fedte le a koronavírusos hírek közvetítésének: előbbi csoport 40 százaléka, utóbbi 40-50 százaléka fordított több időt a hírekre - olvasható a közleményben.

A járványhelyzet első két hónapjában a megkérdezettek 78 százaléka naponta vagy naponta többször, 92 százaléka pedig naponta vagy két-háromnaponta követte figyelemmel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális információkat - írták.

Kitértek arra: az internetezők 72 százaléka jelezte, hogy találkozott rémhírrel az időszakban, aminek a forrása elsősorban a közösségi média - és azon belül a Facebook - volt 66 százalékkal.

A felmérésben résztvevők 63 százaléka gondolta azt, hogy a "média túlfűtötte a koronavírus témáját azzal, hogy túl sokat foglalkozott a járványhelyzettel, 60 százalékuk szerint viszont tárgyszerűen adtak hírt az újságírók" - írták.

Úgy fogalmaztak, "a hírverseny
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 10:31
Hámori István Péter versei
folytatása

"Mondd, mit érlel annak a sorsa,
akinek nem jut kapanyél..."

"És annak a sorsa mit érlel,
aki már mindent feladott..."

"Mondd, mit érlel annak a sorsa",
ki idő után született?
Úgy érzi, lenne itt még dolga,
s övé a kőrből egy szelet.
Tenné, amit kell, tele kedvvel,
a kevésnek is úgy örül,
attól lesz kedveszegett ember,
hogy nyakán hülye főnök ül.

"Mondd, mit érlel annak a sorsa",
aki öreg és elesett?
Naponta úgy áll be a sorba,
hogy ehessen egy keveset.
A nyomorúság bús haragja
szívét szorítja, mint bilincs,
és a kasszánál visszarakja
a két zsemlét, mert pénze nincs.

"Mondd, mit érlel annak a sorsa",
akinek nincs munkája, rég?
Mindenét zálogházba hordta,
s naponta érzi: itt a vég!
Reggel szokásból útnak indul,
mint munkahelyi hontalan.
De soha nem jut álmain túl,
s már nem hiszi, hogy dolga van.

"Mondd, mit érlel annak
menusgabor, 2020. július 08. szerda, 21:30
Furkó és Sándor-Polivka nyerte könnyűsúlyú egypárevezősben az első válogatót
érte el az elmúlt években.

"Hat évvel ezelőtt nagyon tudatosan kezdtem a könnyűsúlyra készülni. Korábban három évig versenyeztem ebben a kategóriában, az elmúlt években dietetikus segítette a felkészülésemet. Tudatos életmóddal és táplálkozással kezdtem neki a fogyasztásnak, ami meglepően könnyen ment" - mondta a válogató női győztese.

Szierer János szövetségi kapitány emlékeztetett: a szerdán és csütörtökön a sukorói pályán megrendezésre kerülő viadal a csapatba kerülésre válogat. A második napon mindkét nem kétpárevezős egységei méretik meg magukat.

"Aki két-, vagy négypárba akar kerülni, az itt vívhatja ki rá a jogot. Az augusztus 15-i második válogató a speciális egységeknek szól majd. Aki egypárban célozza meg az Eb-n való indulást, annak ott kell rajthoz állnia. Illetve a mostani a verseny alapján kialakított csapatoknak is el kell majd ott indulniuk" - ismertette a válogatás folyamatát.

Hozzátette: amíg a férfiaknál népesebb mezőnyből és több jó teljesítmény alapján állíthatják
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 20:02
A bukaresti képviselőház is megszavazta, hogy szeptember 27-én rendezzék az önkormányzati választásokat
ARomániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által beterjesztett törvénytervezetet 253 szavazattal 36 ellenében fogadták el, egyidejűleg a képviselőház elvetette a kormány azonos témájú törvénytervezetét.

A kisebbségben kormányzó jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) szónoka "törvénykezdeményezési inflációnak" minősítette a helyzetet, és úgy vélte: a parlament baloldali többsége számára presztízsokokból volt fontos, hogy az RMDSZ kéznél lévő, azonos dátumról szóló tervezetét kihasználva elutasíthassa a kormány tervezetét.

Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint viszont az RMDSZ - eredetileg egyetlen, a választás dátumát kijelölő, a szenátus által azonban kiegészített - tervezete "teljesebb" volt, és a képviselőház alkotmányossági óvást kockáztatott volna, ha a kormánynak a szenátus által már elutasított tervezetét fogadta volna el.

Benedek Zakariás, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője a magyar közmédiának elmondta: a politikai viták miatt fennállt a veszélye, hogy kifutnak az
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 14:32
Koronavírus - Romániában rekordot döntött a napi esetek száma
A stratégiai kommunikációs törzs szerdai jelentése szerint 555 újabb koronavírus-fertőzést vettek nyilvántartásba az utóbbi napon. Romániában eddig egyszer, a járvány áprilisi első tetőzése idején, április 11-én haladta meg az 500-at a napi esetszám, akkor 523 fertőzést diagnosztizáltak.

Az ismert aktív esetek száma is újból megközelítette az áprilisi csúcsot. Szerdán 7559 fertőzöttről tudtak Romániában. Ennél több fertőzött csak az április 29-i tetőzéskor és az azt megelőző két napon szerepelt a járványügyi hatóságok nyilvántartásában.

Az utóbbi 24 órában 18 Covid-19-ben szenvedő beteg vesztette életét Romániában. Ez elmarad az utóbbi hét átlagától, de kedden 31 haláleset volt, ami szintén a járvány első romániai tetőzésének időszakát idézi.

Romániában a betegség megjelenése óta 30 175 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, közülük 1817-en életüket vesztették, 20 799-en meggyógyultak, 237 embert pedig intenzív osztályon ápolnak.

A hatóságok a távolságtartási és beltéri maszkviselési
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 13:31
Visszalépett Netanjahu jogi képviseletétől egyik ügyvédje
viselőitől ajándékok elfogadását. Ráadásul Partrich tanúként is szerepel az ajándékok elfogadását is taglaló vádiratokban.

A Háárec szerint Micha Fetman attól tartott, hogy nem kapja meg a munkájáért járó díjat, mivel a Netanjahu család több ügyvédnek is tartozik a korábbi büntetőügyek alatt keletkezett jelentős összegekkel.

Fetman csak a közelmúltban csatlakozott a kormányfő jogi képviseletét ellátó ügyvédi csoporthoz, amelyből hasonló okokból előzőleg már többen távoztak. Az első, májusi tárgyalási napon Fetman is jelen volt a bíróságon a miniszterelnök oldalán.

Izrael leghosszabb ideje hivatalban lévő kormányfője ellen januárban nyújtott be hivatalos vádiratot Mandelblitt főügyész csalás, közhivatallal visszaélés és korrupció miatt.

Netanjahu a vádak szerint nagy értékben ajándékokat fogadott el milliárdos barátaitól, és médiabefolyásolás fejében üzletembereknek kedvezmények megszerzésében segédkezett.

A kormányfő tagadja a vádakat, azt állítja, boszorkányüldözés, puccs folyik
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 13:12
Cukrászda Budakalászon, ahol a falról Don Bosco figyel
kérdést kap vendégeitől, és ez már beszélgetési alap. István a napi munka során mindig talál alkalmat, hogy kijöjjön a vendégek közé. Most is szívesen beszélget, az arcán ott a mosoly. ,,Mi úgy szeretnénk evangelizálni, hogy lássák, örömünk van. Boldog ember vagyok, a családom egészséges, boldog, 35 éve tartó házasságban feleségemmel három gyereket neveltünk fel, unokám van. A Szent József Társaskör aktív tagja vagyok. Szeretem a munkám. Amit elkészítek, és ahogy beszélek, az mutassa meg, mi ad nekem naponta erőt" - fogalmazza meg, mit jelent számára ez az evangelizáció.
A Valdocco a találkozásról is szól. Erről beszél a megáldás során Depaula Flavio. ,,Nektek a reményt és a szeretetet kell megerősíteni. A mai korban, ahol én és a telefonom, én és a gépem, én és a tabletem kapcsolata uralkodik, mindez megszűnik egy időre. Emberek jönnek ide vásárolni, olyan dolgokat vesznek, amikben ott a ti kezetek munkája, és ott a ti szeretetetek. Fontos, hogy ma mindenki keresse, hogyan tud
maroka, 2020. július 07. kedd, 12:22
Szombaton indul az idei Mozdulj Balaton!
kapura rúgó és kosárra dobó versenyek, a teqball, az asztalitenisz, a tollaslabda, a petanque, a tchoukball-programok, a lábtenisz, a fitt gépeken végzett gyakorlatok, valamint a vízben fejelés, kosárra dobás és röplabdázás.

"Ha tovább mérséklődnek a járványügyi korlátozások vagy eltörlik azokat, akkor a foci 3 és 6 fős változatát, valamint a streetball és strandkézilabda programokat is lebonyolíthatják a helyi szervezők." - tette hozzá.

A sorozat tavaly is népszerű volt, a 342 helyi programnapon összesen több mint 35 ezer fő vett részt. A sportágak közül a strandröplabda és a strandfoci hatfős változata bizonyult a legnépszerűbbnek.

"A Somogy, Veszprém és Zala megyei strandokon július 11-től augusztus 22-ig minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon, szervezett, ingyenes sportprogramok várják az érdeklődőket" - olvasható a közleményben. A programok javasolt kezdési időpontja 14 óra, de az időjárás függvényében ez változhat. A strandokon kialakított pályákat és a
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 13:21
Goretti Szent Mária szűz és vértanú
lecsapolnak, és megművelnek egy darab földet a Pontini Mocsarak vidékén. A kemény munka, a zsarnokoskodó földesúr és a malária igencsak megnehezítette a dolgukat, és hamarosan a családfő is megbetegedett, és meghalt. Az erős Assunta teljesíteni akarta vállalásukat, ezért tovább folytatták a munkát a földeken. A Serenelli fiú viszont szemet vetett a szorgalmas és erkölcsös Mariára. Mivel a lánynak többször sikerült megszöknie az erőszakoskodó fiú elől, Alessandro egyre megszállottabban akarta a lányt, míg egy napon, nem sokkal a lány elsőáldozása után, több késszúrással halálos sebet ejtett rajta. A közel két órás műtét sem tudta megmenteni a lány életét, aki, miután megbocsátott támadójának, meghalt. 1950-ben XII. Piusz szentté avatta Maria Gorettit. A ceremónián jelen volt Mária édesanyja is.(.)
A film 2020.07.05 21:20 - 22:55 Duna TV lesz látható
Rendezte: Giulio Base
Főszereplők: Martina Pinto, Massimo Bonetti, Luisa Ranieri, Flavio Insinna, Fabrizio Bucci, Manrico Gammarota, Luca
maroka, 2020. július 06. hétfő, 09:03
Koronavírus - Netanjahu: veszélyhelyzet van Izraelben
duplája.

Az ultraortodox Bné Brakban a hétszáz diákot oktató Beit Matitjahu jesiva, vagyis vallásos iskola 210 növendéke kapta el a fertőzést, köztük a jesivát vezető rabbi is. A vírushordozókat kiemelik környezetükből, és "koronaszállodákban" helyezik el, mivel szinte lehetetlen betartani a házi-karantént ebben a különösen zsúfolt városban, ahol minden 2-3 szobás lakásban sokgyerekes nagycsaládok élnek.

"Azonnali és drámai lépések nélkül, ha ezen a héten nem sikerül megfékezni a járványt, tíz napon vagy két héten belül ismét teljes kijárási korlátozásra kényszerül a kormány, hogy a kórházi ellátásra szoruló betegek számának drasztikus emelkedése miatt ne omoljon össze az egészségügy" - hangsúlyozta az izraeli nemzetbiztonsági tanács szakértőbizottságának elnöke, Eli Vaxman professzor a kormány ülésén.

A bizottság azt is javasolta, hogy a válsághelyzet kezelését vegye át a hadsereg polgári védelmi parancsnoksága, amely rendelkezik a döntések végrehajtásához szükséges emberekkel és szervezeti
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:43
1/2046
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
közel a tetőzés
csobyzoli
2013. június 10. hétfő, 11:22
áprilisi-tréfa.jpg
menusgabor
2019. augusztus 02. péntek, 22:36
Áprilisi ezüst esö.jpg
chillik
2018. május 25. péntek, 05:48
Az áprilisi délutánon 01.
chillik
2018. május 04. péntek, 02:23
Az áprilisi délutánon 02.
chillik
2018. május 04. péntek, 02:23
Fésüs Éva: Áprilisi tréfa
maria_kadar_148
2018. április 07. szombat, 23:59
Áprilisi capriccio 01.jpg
chillik
2017. október 25. szerda, 04:25
Áprilisi capriccio 02.jpg
chillik
2017. október 25. szerda, 04:25
Áprilisi capriccio 03.jpg
chillik
2017. október 25. szerda, 04:24
Áprilisi capriccio 04.jpg
chillik
2017. október 25. szerda, 04:24
ÁPRILISI-TÉL.jpg
cserhat3
2017. április 20. csütörtök, 16:10
Vidám pénteki napot
irmus
2017. augusztus 27. vasárnap, 18:26
Pénteki üdvözlet
csalogany13
2016. július 28. csütörtök, 12:09
Pénteki levél
csalogany13
2016. július 20. szerda, 12:24
Címkék
Duna TV, lány elsőáldozása, napi esetek, emberek leginkább, utóbbi napon, Goretti Szent Mária, fővárostól északra, átlagosnak számító, kutatás szerint, Beit Matitjahu, Ráadásul Partrich, sportágak közül, napi esetszám, közmédiából tájékozódtak, korábbi büntetőügyek, augusztus 15-i,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.