Belépés
2019. december 06. péntek | 49. hét | 340. nap | 23:57 | Miklós
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
AM: a magas minőséget képviselik a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer termékei
kell megfelelniük, és az állandó, kiemelkedő minőségüket az adott iparágban szokásosnál gyakoribb önellenőrzések, rendszeres, akkreditált laboratóriumi vizsgálatok, a védjegy odaítélését megelőző, független audit, és rendszeres utóellenőrzések biztosítják. A védjegynek alap és arany fokozata van, amelyek egymásra épülnek.

Az Agrárminisztérium a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron adta át elsőként azokat az elismeréseket, amelyek az újonnan létrehozott KMÉ védjegy használatára jogosítják fel a nyertes cégeket. Az első Termékmustra eredményeképpen a legjobb 9 tejföl termék 7 felelős vállalkozója pályázhatott a KMÉ arany fokozat megszerzésére. A termékek akár már a közelgő karácsonyi ünnepek előtt megjelenhetnek a boltok polcain.

A KMÉ védjegyrendszer fokozatosan nyílik meg a különböző szakágazatok számára, 2020 januárjától elsőként a tejipar szereplői pályázhatnak fogyasztói tej, tejföl, túró, kefir, joghurt, vaj termékekkel az alap fokozat használatára - áll az AM
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 18:31
Betiltják a szilveszteri petárdázást München belvárosában
működésbe hozni petárdát a városközpont gyalogos övezetében és a környező utcákban. A tiltás megszegői szabálysértési feljelentésre és súlyos pénzbüntetésre számíthatnak. A rendőrség megerősített egységekkel igyekszik majd érvényesíteni az új szabályt.

A környéken élők egyre nagyobb része sürgeti lépéseket a petárdázással, tűzijátékozással járó légszennyezés, zajterhelés, balesetveszély és szemetelés miatt. Azonban az önkormányzat csak a petárdázást tilthatja meg, mert a rakéták és egyéb tűzijátékok használatának szabályozása szövetségi hatáskör.

Így az idei szilveszter sem lesz teljesen mentes a tűzijátékoktól a müncheni belvárosban, kivéve a Marienplatz és a Karlsplatz közötti gyalogos övezetet, amelynek területén régóta teljes körű tűzijáték-használati tilalom van érvényben szilveszterkor is.

Németországban az év eleje óta gyakran előkerülő téma a nyilvánosságban, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem részeként be kell-e tiltani a jelentős légszennyezéssel járó szilveszteri
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 18:11
Európai közlekedésre szóló tanúsítványt kaptak magyar gyártású IC+ vasúti kocsik
generációs InterCity-kocsi a MÁV-START Zrt. Szolnoki Járműjavító telephelyén. Augusztus óta pedig további 70 kocsi gyártása kezdődött el.

Hangsúlyozta: a hazai gyártás előnye, hogy így 30 százalékkal kevesebbe kerül egy IC+ kocsi, mintha azt külföldről szereznék be.

Tájékoztatása szerint az első 20, nemzetközi forgalomra szánt, óránként 200 kilométeres sebességre képes kocsi közül 10 darab másodosztályú, másik 10 darab akadálymentesített, többcélú teres, utóbbiakban a laptopok, mobileszközök használatát elektromos és USB csatlakozók, valamint vezeték nélküli internet segíti. A GPS-vezérelt, fedélzeti audiovizuális utastájékoztató rendszer pontos tájékoztatást ad a vonat helyzetéről, a biztonságról pedig belső videofelügyeleti rendszer gondoskodik.

Kerékgyártó József elmondta, nyár vége óta a tervek szerint halad az újabb 70, belföldi forgalomra tervezett IC+ kocsi összeszerelése, amihez a saját forrás mellett kormányzati költségtérítést kap a vasúttársaság. A flotta 35 többcélú és 35 első-,
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:11
Szakjogász: nehezen bizonyítható a mobiltelefon-használat az autóban
A szakértő azzal kapcsolatban kérdezték, hogy ősz óta jelentősen nőtt a magyarországi utakon történt balesetek száma. Szatmári-Margitai Gergely azt mondta: a baleseteket gyorshajtás, mobilhasználat, illetve a megváltozott időjárási körülmények okozták.

Emlékeztetett arra, hogy a rendőrség vörös kód riasztást is kiadott a szeptemberben és októberben történt szokatlanul sok halálos közúti baleset miatt. 2019 első fél évében már csaknem 300 ember vesztette életét a magyar utakon - fűzte hozzá.

A rendőrség tájékoztatása szerint szeptemberben és októberben 127 ember vesztette életét közlekedési balesetben Magyarországon.
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:16
Andy Vajna gyűjteménye is szerepel a Nagyházi Galéria árverésén
Parker angol filmrendező, producer Andy Vajnának készített rajzai és jegyzetei, a Rambo-filmek kései, valamint a Die Hard és a Rambo forgatási képei. Mindezek mellett lehet licitálni Andy Vajna személyes tárgyai, bútorai közül a hongkongi időszakából származó kínai bútorokra és arra az ebédlőasztalra a hozzá tartozó székekkel együtt, amely gyakori helyszíne volt a producer házában tartott megbeszéléseknek. Az íróasztallá alakított rulettasztal korábban a kaszinós irodájának meghatározó bútora volt. Napi használati tárgya volt az a Thaiföldről származó szivardoboz, amelyben a kedvenc szivarjait tartotta.

A személyes használati tárgyak közül a legértékesebb tétel a Bentley Continental GTC kabrió, amelyet a producer még 2007-ben vásárolt az Egyesült Államokban. Művészeti gyűjteményéből kiemelkedik Munkácsy Mihály 1880-ban készített Krisztus Pilátus előtt (Tanulmányfejek) című képe, amelynek kikiáltási ára 28 millió forint. Ezen kívül több Kovács Margit-alkotást is elárvereznek.

Licitálni lehet Andy
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:01
Felmérés: a magyar fiatalok negyede szándékosan tölt le illegális tartalmat a netről
termékek a különböző filmek és sorozatok, 76 százalékkal, ezt a különböző zenék és játékprogramok követik 49 és 48 százalékkal. Az első csoportnál 3 százalékponttal az uniós átlag alatt, a második-harmadiknál viszont 10, illetve 21 százalékponttal az átlag felett vagyunk.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának kutatása azt is felmérte, miért választják a fiatalok az illegális forrásokat. Eszerint tízből közel hat magyar fiatal az árat, több mint harmaduk (35 százalékuk) a csak személyes használatra való szándékot, 34 százalékuk pedig a legális tartalommal szembeni gyorsabb elérést jelölte meg okként.

A fiatalokat kérdezték arról is, milyen tényezők hatására szüneteltetnék a nem törvényes tartalmak fogyasztását. Kétharmaduk (67 százalék) az elérhető áron való hozzáférést, negyedük (24 százalék) a büntetéstől való félelmet, ötödük (21 százalék) pedig a kellemetlen személyes tapasztalatokat jelölte meg leghatékonyabb elrettentő eszközként. Az összes európai fiatal körében 12 százalékponttal
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 15:21
MNB: a kerület polgármesterét fogadta a jegybank budavári központja
Váradiné Naszályi Mártát és önkormányzat küldöttségét Dubéczi Zoltán elnöki főtanácsadó mint a jegybank oktatási programjainak főkoordinátora fogadta. Tájékoztatása kiterjedt többek között Bölcs Vár oktatási tevékenységre, így a Pécsi Tudományegyetemmel és a győri Széchenyi István Egyetemmel indított doktori képzésekre, valamint a Fudan-Corvinus Double Degree MBA programra, Kína és Közép-Kelet-Európa első, kettős diplomát adó MBA-képzésére.

Az önkormányzat képviselői megtekintették az intézmény könyvesboltját és érmekiállítását, valamint meggyőződhettek arról is, hogy a híresztelésekkel ellentétben nincs étterem és borospince a Bölcs Várban - írták.

Dubéczi Zoltán bemutatta a volt budai városháza felújítását elismerő ICOMOS-díjat, és arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy a műemlék épület múlt pénteken Pro Architectura díjat kapott.

Nem merültek föl zaj- és rezgésvédelmi kifogások sem, határértéket meghaladó zajterhelést a megismételt másodfokú eljárásban sem állapított meg a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:23
Köhögésre méz-kávé szirup
voltaképpen ők csak placebót kaptak.

A vizsgálat befejeztével bebizonyosodott, hogy a méz és a kávé keveréke szignifikánsan hatékonyabbnak bizonyult a tartós köhögés enyhítésére, mint a placebo. Nem beszélve arról, hogy a különféle szteroidokkal, vagy más gyógyszerekkel ellentétben a méz és a kávé keveréke kellemes ízű, biztonságosnak és hatékonynak volt mondható. És ezeknél a természetes összetevőknél nem is kell jobb módszer - legalábbis a kutatást végzők szerint.

A méz használata több száz évvel ezelőttre nyúlik vissza. Az ókori Perzsiában például az ecet mellett a méz volt a másik olyan természetes gyógyszer, amelyet majdnem minden betegség esetén bevetettek.

A mézről bebizonyították, hogy csökkenteni képes a prosztaglandin szintézist az alkalmazás területén, illetve növeli a nitrogén-oxid szintjét, nem beszélve arról, hogy antioxidáns hatással rendelkezik.

A szakértők 500 gramm mézet kevertek össze 70 gramm instant kávéval. Alaposan összekeverték, hogy
pacsakute, 2019. november 18. hétfő, 20:15
Ukrán külügyminiszter-helyettes: Kijev nem fogja eltörölni sem az oktatási, sem a nyelvtörvényt
Bizottságának állásfoglalását az oktatási törvényről, és mostanra a testület hét ajánlásából hatot már végre is hajtott. Az utolsót - a magániskolákra vonatkozót - a középszintű oktatásról szóló törvényben rendezi, amelyet első olvasatban a parlament már elfogadott, és reményei szerint még ebben a hónapban véglegesen jóváhagy.

A nyelvtörvény vizsgálatát nemrégiben szintén megkezdte a Velencei Bizottság, állásfoglalása decemberre várható. Bodnar emlékeztetett arra is, hogy Kijev készül egy kisebbségi nyelvhasználatról szóló törvényt is elfogadni, amelynek kidolgozásába szavai szerint be akarják vonni az ukrajnai nemzeti kisebbségi közösségek képviselőit is.

Arra a kérdésre, hogy mit tesz akkor Kijev, ha minden feltétel teljesítése esetén is Budapest tovább blokkolja Ukrajna és a NATO kapcsolattartását, a miniszterhelyettes kijelentette, hogy Ukrajna számára a NATO-val való kapcsolat stratégiai jelentőségű.

"Kinyilatkoztattuk, hogy csatlakozni kívánunk a szövetséghez, tagjává akarunk válni.
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 17:01
Márky Jenő: a teniszszövetség a csőd közelébe jutott
versenytulajdonosával, Ion Tiriac-kal állapodott meg egy ATP-torna bérléséről a Margitszigetet jelölve meg lehetséges helyszínként, amelyre nem rendelkezett a fővárostól sem elvi, sem építési, sem projektengedéllyel. Az MTSZ úgy sodorta kényszerhelyzetbe a kormányzatot, hogy nem volt kellőképpen előkészítve a megfelelő helyszín. Ezután jött a Mikoviny utcában, lakóövezetbe bezsúfolt verseny, amelyet a forgalomelterelés és a parkolóhelyek hiánya miatt lakossági felháborodás fogadott, és a Nemzeti Edzés Központnak még használatba vételi engedélye sem volt akkor. Következett 2018-ban a Kopaszi-gátnál felépített ideiglenes pálya, amely azzal a feltétellel kapott zöld lámpát, hogy az őszi Davis Kupának is otthont ad. Utóbbira végül a Lurdy Ház parkolójában került sor, majd idén már a Sport11 központ volt az ATP-torna házigazdája."

Márky Jenő közölte, az MTSZ főtitkára saját magát nevezi ki a kiemelt nemzetközi versenyek tornaigazgatójának, ami mind szakmailag, mind pénzügyileg összeférhetetlen. "Saját magát
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 12:11
Megnyitotta kapuit a felújított Borsos Ház Budapesten
Egy év alatt készült el az Úri utca 6. szám alatt lévő Borsos Miklós Lakásmúzeum teljes körű felújítása. A Borsos Házban az alkotó csaknem félszáz művét felvonultató állandó kiállításon túl a tervek szerint beszélgetések, irodalmi események, klasszikus zenei koncertek és más, kulturális események is helyet kapnak.

Fertőszögi Péter, a Kogart kuratóriumának tagja, a BÁV művészeti igazgatója a csütörtöki megnyitón hangsúlyozta: a hely szelleme több mint egy lakásmúzeum. E falak között élt a téli időszakokban Borsos Miklós szobrász- és grafikusművész feleségével, Kéry Ilonával az 1980-as évektől. A művész 1990-ben bekövetkezett halála után felesége lakott ott 2002-ig, majd utána alakították ki a lakásmúzeumot.

"A hely őrzi azt a szellemiséget, amelyben ők a vendégeket fogadták, azt a világot, amelyet teremtettek. Még a falak is eredeti állapotban maradtak meg" - hangsúlyozta.

Az első terem volt Borsos Miklós szobája, ott kapott helyet a könyvtár és a szobrász legfontosabb alkotásai, a másik
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:34
Szijjártó: Debrecen az első számú beruházási célpont Közép-Európában
A miniszter elmondta: az NI Hungary mintegy 5,5 milliárd forint értékű beruházásához, amellyel 216 új munkahelyet teremtettek, a kormány 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújtott.

Az idén 1481 milliárd forint beruházás érkezett az országba - összegezte Szijjártó Péter, megjegyezve, hogy "az idén beruházási és export rekordot ünnepelhetünk".

A tárcavezető szerint a modern kori ipari forradalom olyan új technológiákat hoz be a mindennapi használatba, amelyről "korábban nem is álmodtunk". Az új technológia új versenyhelyzetet teremt, és "Magyarország megállja a helyét az új verseny közepette" - tette hozzá, megemlítve az Európai Unióban kimagasló, 5 százalék feletti gazdasági bővülési ütemet.

Szijjártó Péter a siker alapvető feltételének nevezte, hogy a magyar gazdaságot egy termelés-orientált gazdaságból minél inkább egy innováció és fejlesztések által orientált gazdasággá alakítsák át.

Ehhez komoly intézkedések kellenek - tette hozzá, megemlítve ezek közül,
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:13
1/568
Képek, videók
Cinkben gazdag élelmiszer
pacsakute
2019. május 05. vasárnap, 19:33
élelmiszer gyűjtés1126.jp
maroka
2018. november 26. hétfő, 17:38
élelmiszergi.jpg
maroka
2015. május 16. szombat, 23:41
Élelmiszer lánc...jpg
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:20
élelmiszerek kezelése
lacipecsenye
2013. április 16. kedd, 11:54
élelmiszerek éfakulcsa.jp
dnemethk
2013. február 16. szombat, 23:05
génkezelt élelmiszerek.jp
dnemethk
2012. július 22. vasárnap, 22:15
Alapvető élelmiszerek.jpg
pazpeti
2008. december 02. kedd, 23:56
Unicarm-elelmiszer uzlet
margareta51
2007. december 25. kedd, 13:40
alapvető élelmiszerek
magdaseppa
2007. november 12. hétfő, 10:07
Minőségi csere!.jpg
basikele
2013. február 16. szombat, 05:46
Gyenge minőségű felvétel
vargaspace
2012. november 07. szerda, 13:02
Minőségi pálinkák
karesz57
2010. szeptember 28. kedd, 19:08
X - men 2 (minőségi csere
jarosand
2008. június 08. vasárnap, 21:10
X - men (minőségi csere)
jarosand
2008. június 08. vasárnap, 21:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.