Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 19:41 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A vörös veszedelemmel 1919-ben beköltözött a félelem
A VÖRÖS VESZEDELEMMEL 1919-ben BEKÖLTÖZÖTT A FÉLELEM és a BIZALMATLANSÁG az EMBEREK LELKÉBE
Az I. világháború kitörésekor a Monarchia egész területén 19-42 évben határozta meg a HADKÖTELEZETTSÉGET!
Ezzel szemben a magyar törvények 1912-ben 18-50 év közötti férfiak számára írt elő hadkötelezettséget.
1916. január 21-én 50 évről 55 évre emelték fel a Monarchia egész területén a korhatárt. EZ AZÉRT FONTOS, MERT AKI NEM TELJESÍTETTE A BEHÍVÓ PARANCSOT, STATÁRIÁLISAN (AZONNAL) ELÍTÉLHETTÉK ÉS KIVÉGEZHETTÉK!
Vagyis, a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"-elve alapján hozott trianoni döntés eleve már ezért is teljességgel igazságtalan volt! Pedig, mint az adatok is bizonyítják, nem a nép kezdeményezte a háborút és a KÖTELEZŐ HADRAFOGHATÓSÁG miatt teljesíteni kellett a behívó parancsot.
*
Éppen ezért, vissza kell utasítani a ,,KOLLEKTÍV BŐNÖSSÉG"-elvén alapuló vádat! Még akkor is, ha a ,,VÖRÖS VESZEDELEMTŐL" való félelem szülte!
*
A történelmi
furaila, 2020. május 25. hétfő, 23:32
Trump az Emlékezet Napján koszorúzott az arlingtoni nemzeti sírkertben
Az Emlékezet Napja az Egyesült Államokban szövetségi ünnep, ekkor emlékeznek meg a háborúkban meghalt, eltűnt vagy fogságba esett amerikai katonákról.

Az arlingtoni nemzeti sírkertben - amely Washingtonnal szemben, a Potomac folyó másik oldalán található - díszlövésekkel és a nemzeti himnusszal tisztelegtek, és Donald Trump koszorút helyezett el az Ismeretlen Katona emlékművénél.

Az elnök kíséretében volt Mike Pence alelnök, Mark Esper védelmi miniszter és a kabinet több más tagja, valamint a first lady, Melania Trump is.

A megemlékezésen a koronavírus-járvány miatt csak kevesen vehettek részt, és a kormánytagok is betartották a távolságtartási előírásokat.

Donald Trump hétfőn délután emlékező ünnepségen vesz részt a marylandi Fort McHenryben is. Fort McHenry egy katonai erőd Baltimore közelében, s itt zajlott az 1812-es háború egyik döntő ütközete, amelyben az amerikaiak győzelmet arattak a britek felett. A csata inspirálta Francis Scott Key-t a "McHenry erődítmény védelme" című
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 18:02
Koronavírus - ITM: péntektől lehet jelentkezni a high-tech és zöld magyar pályázatra
több mint 70 ezer munkahely létrehozását tudják támogatni, amire szükség esetén további forrásokat lehet allokálni.

A munkahelyvédelmi bértámogatásban a kérelmet benyújtó vállalkozások száma 7566, számuk az egy héttel korábbihoz képest 1307-tel nőtt. A munkavédelmi bértámogatás 119 914 munkavállalót érint, számuk egy hét alatt 34 812 fővel bővült. A támogatott kérelmek aránya 91 százalék, az elutasított kérelmek 60 százalékában adminisztrációs hibát követtek el a benyújtók, a nem támogatott kérelmek felét ismét beadták.

A munkahelyvédelmi bértámogatásban érintett munkavállalók 12 százaléka mikrovállalkozásban, 32 százaléka kisvállalkozásokban, 25 százaléka közepes vállalkozásban, 40 százaléka nagyvállalatnál dolgozik. A munkahelyvédelmi bértámogatásban részesült vállalkozások 96 százaléka a kkv-szektorban működik - mondta.

Az ITM államtitkára kitért arra, hogy a kutatás-fejlesztés-innováció (k+f+i) területére vonatkozó bértámogatások estében a kérelmet benyújtó vállalkozások száma 574, egy
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 15:22
Koronavírus - Jelentősen visszaesett a világ acéltermelése áprilisban
A worldsteel több mint 160 acéltermelőt fog össze, tagjai a világ acéltermelésének csaknem 85 százalékát adják.

A szervezet nem végleges adatai szerint Kína éves összevetésben 0,2 százalékkal, 85 millió tonnára növelte acéltermelését áprilisban. Eközben India acéltermelése igen jelentős mértékben, 65,2 százalékkal, 3,1 millió tonnára zuhant, Japáné pedig 23,5 százalékkal, 6,6 millió tonnára esett.

Az Európai Unió acéltermelése tavaly áprilissal összevetve 22,9 százalékkal, 10 7 millió tonnára zsugorodott, az Egyesült Államoké pedig 32,5 százalékkal, 5 millió tonnára süllyedt.

A Független Államok Közössége (FÁK) áprilisi acéltermelése 22,6 százalékkal, 6,5 millió tonnára, Ukrajnáé 30,9 százalékkal, 1,4 millió tonnára csökkent.

Az idei első négy hónapban a világ acéltermelése 4,1 százalékkal, 581 millió tonnára csökkent, Kína adta a globális acéltermelés több mint a felét, 319 millió tonnát.

A szervezet honlapján szereplő nem végleges adatok szerint Magyarország áprilisi
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 11:11
Trianon 100
Épp egy évszázaddal ezelőtt a Párizsban tárgyaló magyar delegáció vezetője, Apponyi Albert úgy fogalmazott: a trianoni békediktátum aláírása az öngyilkosságot, elutasítása a halált jelentené hazánk számára. A szomszédok Magyarország területének kétharmadát oszthatták fel egymás között, mert ezt kívánta a győztes nagyhatalmak érdeke. De miért voltak ilyen szigorúak a feltételek? Mit és miért vesztettünk el 1920-ban? A Trianon100 elnevezésű cikksorozatunk első epizódja.

A győztesek írta történelem egyik következménye, hogy száz év elteltével is lehet agresszorról beszélni, a vesztesre bűnbakként mutogatni, az pedig idővel tényleg magára is veszi. Csakhogy az első világháború kirobbanásáért, elhúzódásáért, minden szenvedéséért és tragikus következményeiért nem egyik vagy másik állam, hanem az önző, kegyetlen és elvakult európai nagyhatalmi politika volt a felelős.

Mindkét oldalon.

Alig várták, hogy egymás torkának essenek

A napóleoni háborúk után beállt hatalmi
klarika47, 2020. május 24. vasárnap, 11:11
Szűz Mária, a keresztények segítsége
Mindenható és irgalmas Istenünk, te a Boldogságos Szűz Mária anyai pártfogásában hathatós segítséget rendeltél a keresztény nép védelmére. Engedd jóságosan, hogy a Szent Szűz oltalma alatt megerősödve küzdjünk az életben, és lelkünk gonosz ellensége felett győzelmet arathassunk a halálban. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
................
Az Egyház gyakran megtapasztalta égi édesanyánk, az Istenszülő hathatós segítségét, a keresztény hit ellenségei által támasztott üldözések közepette is. Már a kereszténység első századaiban elterjedt az a szokás, hogy az üldözések viharában a Boldogságos Szűz Máriát hívják segítségül.

A török hódítással fenyegetett Európában hadvezérek és uralkodók fohászkodtak a Szűzanyához oltalomért egy-egy ütközet előtt. A magyar történelemnek egy ilyen pillanatát örökíti meg a
maroka, 2020. május 24. vasárnap, 08:27
Móra László: Az édesanya magyar költők verseiben
Móra László: AZ ÉDESANYA MAGYAR KÖLTŐK VERSEIBEN

Édesanyám! Ez a szó mindjárt az Isten neve után van arannyal beleírva az Élet-szótár könyvébe. Egyetlen szó s benne él az egész világ!

Ennek az imádságos röpke szónak az elsuttogása könnyeket csal ki a szemedbe, boldogságot, vigasztalást, örömet terítget a lelkedre.

Ez a szó összeforrott veled s el nem hagy bölcsődtől sírodig. Ezt suttogod, ezt hívod, ha messze vet a sorsod, ha szenvedsz, ha keresztút elé érsz, ha csalódol, vagy ha haldokolsz...

Édesanyám! Ez az egyetlen szó önmagában is a legszebb, leghosszabb költemény, - melynek, ha tartalmát, jelentőségét kellene iskolai leckeként megírnod, megtelnék vele nem egy, hanem talán nagyon-nagyon sok füzet! És
menusgabor, 2020. május 23. szombat, 22:00
Labdarúgó NB I - Sigér duplájával fordított a Ferencváros a Debrecen ellen
A meccset eredetileg augusztus elején rendezték volna, de a csapatok nemzetközi kupaszereplése miatt elhalasztották.

OTP Bank Liga, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 2-1 (2-1)-----------------------------------------Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Pintér Cs.

gólszerzők: Sigér (22., 42.), illetve Bódi (13.)

sárga lap: Zubkov (28.), Haratin (36.), Botka (72.), illetve Pávkovics (64.)

Ferencváros:

----------Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic - Haratin, Sigér (Somália, 88.) - Zubkov (Vécsei, 60.), Isael (Skvarka, 83.), Nguen - Boli (Szihnyevics, 83.)

Debrecen:

----------Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér (Milunovic, 77.) - Bódi, Haris (Kundrák, 66.), Varga K. (Csősz, 66.) - Adeniji (Garba, a szünetben), Szécsi

Az eddig megszokott beengedési procedúrával ellentétben a korlátozott létszámú újságírót már a stadionon kívül két helyen is megállították, míg a harmadik változást az jelentette, hogy a
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 18:12
Koronavírus - Feloldották a karantént a horvátországi Brac szigetén, Szlovéniában második napja nincs új fertőz
Brac szigetéről egy 81 éves férfi Splitben volt kórházban, majd miután hazaengedték, barátai és családtagjai meglátogatták. Mint utóbb kiderült, a kórházból tünetmentesen, de koronavírus-ferzőzéssel bocsátották el. A vele kapcsolatba került 37 ember közül 22-en fertőződtek meg, akik később további embereket fertőztek meg. A szigeten a hatóságok 564 embert teszteltek, és közülük összesen 41-en bizonyultak fertőzöttnek. Szombattól az élet újra visszatérhet a rendes kerékvágásba a szigeten.

Zágráb a járvány enyhülésével - szigorú óvintézkedések mellett - fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot. Ugyanakkor továbbra sem lehet 40 fő feletti csoportos összejöveteleket tartani és sporteseményeket rendezni az országban. Ennek feloldását május végére tervezi a kormány.

Bár hivatalosan még nem hirdették ki a járvány végét, Horvátország két hete a határait is újranyitotta: beléphetnek mindazok a külföldi állampolgárok, akik üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt,
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 16:12
Az Eucharisztia liturgiája
MI TÖRTÉNIK A SZENTMISÉN?
..............

.............
Amikor valaki ki akarja fejezni szeretetét és barátságát irányodba, majdhogynem mindig meghív az otthonában. Két fontos dolog kerül előtérbe a következőkben: a párbeszéd és az étkezés. A szentmisében Jézus arra hív minket, hogy barátai legyünk, melyben szintén összetalálkozik ez a két fontos momentum: a párbeszéd, amikor Jézus megszólít minket, s mi pedig az imádságban válaszolunk; illetve az étkezés, amikor az Eucharisztikus lakomában nekünk adja Testét és Vérét.
Az Eucharisztia liturgiája a szentmise legfontosabb része. Három része van: felajánlás, átváltoztatás (ami az egész liturgia középpontja) és a szentáldozás. Reméljük, hogy ez az írás segítségül szolgál az apostoli küldetésedben!

Áldozati adományok
maroka, 2020. május 22. péntek, 10:22
A két favágó
Az erdőben egymás mellett dolgozott két favágó. A fák törzseinek hatalmas volt az átmérője. Sokat kellett fáradozni a fakitermeléssel. Mindketten egyformán jól kezelték a fejszét, de a munkamódszerük nem egyezett: az első kitartó munkával vágta a fába fejszéjét, egyiket a másik után. Ritkán és akkor is csak rövid szünetet tartott. A másik favágó óránként megpihent.
Naplementekor az első favágó csak a munka felét végezte el. Izzadtan és fáradtan tette le a már életlen szerszámot. Szinte teljesen kimerült. A második, szinte hihetetlen, de befejezte a munkát. Egyszerre kezdték a favágást és a fák is nagyjából egyformák voltak. Az első favágó nem hitt a szemének.
- Nem értem a dolgot - mondta. - Minden órában kiadós pihenőt tartottál és mégis előbbre vagy.
- Igen, láttad, hogy minden órában megálltam pihenni. Amit viszont nem láttál az az volt, hogy a szünetet arra is felhasználtam, hogy mindig megélezzem a fejszémet - mondta a másik favágó.

Vereb István
a Laudetur Kiadó vezetője
maroka, 2020. május 22. péntek, 08:49
Koronavírus - Lassan, de nő a forgalom a vidéki éttermekben, üzletekben, nyitnak a szállodák
enyhítésére a helybéliek. Jellemzően óvatosak, betartják a védőtávolságot és maszkot viselnek.

Pécsen a legtöbb belvárosi étterem és kávézó megnyitotta már belső tereit, a forgalom érzékelhetően nő. Minden vasárnap megtartják a vásárt is: jelentősen nőtt a forgalmuk az árusok mellett állandóan ott lévő autókereskedőknek is.

A baranyai megyeszékhelyen a szállodák nagy része a pünkösdi hétvégén vagy június 2-től nyit ki bizonyos korlátozások mellett - így lesz olyan hotel, ahol a maximális vendégszám felét fogadják csak.

Újra fogadnak ügyfeleket a pécsi önkormányzat hivatalai és területi szociális központjai is.

A héten és a jövő héten kinyitnak a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő erdei iskolák, szálláshelyek és arborétumok. Túrák, kirándulások a járványügyi előírások betartásával tarthatók - közölte az erdőgazdaság szóvivője.

Mészáros Péter tájékoztatása szerint már látogatható a Budakeszi Vadaspark, a visegrádi Fellegvár és a Bertényi Miklós Füvészkert, valamint a
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:52
1/1577
Képek, videók
Veszedelemben.jpg
chillik
2017. június 24. szombat, 03:58
A Madéfalvi veszedelem em
farkas1945
2014. január 08. szerda, 13:03
zöld veszedelem.jpg
ildiko04
2009. június 21. vasárnap, 21:43
Poirot - Veszedelem A Rom
rambobby
2007. szeptember 27. csütörtök, 07:30
alvó veszedelem.JPG
solanum
2006. július 03. hétfő, 20:30
beköltözés.jpg
kyrastormy
2013. január 11. péntek, 13:09
Orbán- beköltözés.jpg
agica2004
2010. június 18. péntek, 14:40
beköltözés--.jpg
agica2004
2010. június 18. péntek, 14:39
konyha mielott bekoltoztu
csoani
2008. március 30. vasárnap, 17:24
Bomlott Boudu Beköltözik.
rambobby
2007. szeptember 10. hétfő, 08:42
Jöttem, Láttam, Beköltözt
rambobby
2007. április 25. szerda, 18:30
Bomlott Boudo Beköltözik.
finike
2007. március 06. kedd, 07:56
Szellemi törvények.jpg
pacsakute
2018. december 29. szombat, 19:58
Törvények 1971-ben
furaila
2015. június 04. csütörtök, 12:17
A szellemi törvények
sanci81
2015. május 16. szombat, 11:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.