Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 03:00 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Karácsony Gergely szabad, zöld és szolidáris Budapestet célzó programot hirdetett
A politikus úgy fogalmazott, az ellenzéki előválasztás vitáit követően egységes javaslatot tesz a budapestiek elé, megválasztása esetén pedig egy erős közösség erős, nem pedig erőszakos vezetője akar lenni.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, Tarlós István állításával szemben a főpolgármesternek elsősorban nem a kormánnyal, hanem a budapestiekkel kell jóban lennie, és az ő érdekeikben kell partnerséget kiépítenie mindenki mással, köztük a kabinettel.

A Párbeszéd társelnöke fontosnak nevezte, hogy az embereknek visszaadják a hitét abban, hogy a közügyekről szóló döntésekben mindenki részt vehet. A városvezetők dolga ezért, hogy kinyissák a kaput, amikor az emberek el akarják mondani a véleményüket - mondta.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt kijelentette, nem enged abból, hogy a kampányban vitát folytasson Tarlós Istvánnal. Azt mondta, ezt a vitát azért is várja, mert nem tudja, a jelenlegi főpolgármester milyen programmal indul a választáson, mire kér felhatalmazást a
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 16:12
Meghalt Sára Sándor film rendező 86 éves korában
halál.
..............
- Sára Sándor 1933. november 28-án született a Pest megyei Turán. Apja itt volt aljegyző, majd jegyző lett a közeli Ikladon, ahova 1941-ben az egész család követte. Másodikos elemista korától Aszódra járt iskolába, de a gimnáziumot már a jászberényi nagyszülőknél lakva fejezte be, mert apját pozíciója miatt internálták a második világháború végén. Csak három év múlva került vissza Aszódra, majd Berettyóújfaluban tanult, végül Budapesten érettségizett 1952-ben. A budapesti Vörösmarty Gimnáziumban érettségizett.
A Filmművészeti Főiskola évei alatt rengeteg fényképet készített az elesett, utcán tengődő emberekről. 1956-ban a főiskolán tagja lett a forradalmi bizottságnak. Amikor a hatvanas években enyhülni kezdett a belpolitikai helyzet, Huszárik Zoltánnal csatlakoztak a Balázs Béla Stúdiófiatal alkotókból verbuválódott csapatához.
maroka, 2019. szeptember 22. vasárnap, 13:59
Elindította közvetlen járatát a LOT Polish Airlines Budapest és Szöul között
bizonyult, ezért szükség volt a Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségére is. A szöuli összeköttetés nemcsak gazdasági, hanem kulturális kapcsolatok miatt is fontos, és szeretnék, ha heti három helyett hat, optimális esetben hét járat indulna.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója beszédében azt hangsúlyozta, hogy a LOT az elmúlt évek járatfejlesztéseivel megduplázta, 400 ezer fölé növelte éves utasforgalmát Ferihegyen, és hamarosan a legnagyobb hálózatos légitársaság lesz a budapesti repülőtéren.

Hozzátette: évente 80 ezer utast regisztrálnak a két ország között, így a közvetlen járat megnyitása indokolt volt.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a sajtótájékoztatón azt mondta, nem jöhetett volna létre a járat, ha nem három baráti ország fog össze. Magyarország és Lengyelország régi kapcsolatára alapozva a LOT Polish Airlines magára vállalta, hogy betölti a magyar nemzeti légitársaság szerepét, de a koreai kormánnyal fennálló bizalmi
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 13:31
Húsz éves a hortobágyi Madárkórház Alapítvány
önkénteseket is fogadnak.

Déri János megjegyezte: hét magyar és két erdélyi állatorvos mellett egy osztrák, egy portugál, egy szerb és egy olasz állatorvost képeztek tovább, de tartottak képzést Erdélyben állatorvosoknak és itthon emirátusi hallgatóknak, miközben formálják a szemléletét annak 20-30 ezer látogatónak, akik évente felkeresik a hortobágyi madárparkot.

"Szentesen két éve mentőállomást nyitottunk és folyamatban van nyíregyházi, tiszaföldvári, szigetszentmiklósi, szekszárdi és két budapesti mentőállomásunk engedélyeztetése" - mondta, megjegyezve, hogy a Felvidékről, Erdélyből rendszeresen érkeznek madarak, de voltak Kárpátalján is gólyát műteni.

"Módszereinket, így a saját találmányú, áramütést megelőző villanypásztoros leszoktató rendszert Amerikában is alkalmazzák, és az általunk először erre a célra használt, egy irányban átlátható üvegen át való megfigyelést és bemutatást, a tevékenységünk turisztikai bemutatását, a látványkórházat és a bemenős röpdét több helyen vették át az
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 16:32
Utazás Budapestre
sokszor mentünk Budapestre. Először amikor mentünk akkor nem tudtam hogy milyen hely. Az első néhány évben egy Margit szigeti szállásra mentünk ami ma már nem létezik. A Margit szigeti szálláson nem volt sok ember. A szobákban emeletes ágyak voltak. Mivel olcsó szállás volt így olyan tisztaság sem volt. A szobák előtt volt egy hatalmas terasz. Nem volt étkezési lehetőség. Makótól Budapestre egy nagyon firkás vonattal utaztunk és nagyon piszkos is volt. Akkor láttam pl először mozgó lépcsőt , méghozzá a Budapesti nyugati pályaudvaron. Kék színű vonattal akkor utaztunk először. A Margit sziget jó kiránduló hely volt. Amikor visszaértünk Makóra akkor nagyon sok rajzot csináltam Budapestről. Pár évvel később már nem tudtunk a Margit szigeti szállóra menni , ekkor mentünk először az Agro hotelbe. Üdülési csekk segítségével. A nővérem tanárja meg is kérdezte a nővéremtől hogy minden évben pestre megyünk?
Az agro hotelben nagy tisztasság volt és teljesen más volt. Rengeteg fénykép készült. Két évet mentünk az
nobi94, 2019. szeptember 21. szombat, 12:16
Skandináv filmtörténeti kurzus indul a budapesti Art+Cinemában
A sorozat havonta egyszer olyan klasszikusokkal, markáns rendezőkkel és filmművészeti ritkaságokkal ismerteti meg a nézőit, amelyek segítségével közelebb kerülhetünk a skandináv nemzetek sajátos világképéhez. A kurzus házigazdája Zalán Márk filmkritikus, filmtörténész lesz - olvasható a közleményben.

A sorozat leső alkalma szeptember 23-án lesz, az érdeklődők Carl Theodor Dreyer, a dán filmművészet első kiemelkedő rendezőjének Vámpír című alkotását nézhetik meg eredeti nyelven, angol felirattal.

Az 1932-es alkotás borongós hangulata és sejtelmes álomjelenetei ugyan nem arattak különösebb sikert a korabeli nézők körében, ám később, többek között bravúros technikai megoldásait és a vámpírmítosz sajátos, konvencióktól mentes megközelítését mind a szakma, mind a közönség elismerte. Bár Dreyer műve csupán a filmtörténet harmadik vámpírfilmje, ma már a műfaj jelentős és megkerülhetetlen darabjának tekinthető.

Október 16-án Ingmar Bergmantól, az egyetemes filmművészet megkerülhetetlen
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 07:10
Gázrobbanás történt a Kőbányai úti piacon
Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a csarnoképület egyik helyiségében belobbant a gáz, ami kisebb robbanást okozott. Egy vasajtó kiszakadt a helyéről. A gáz ömlött, majd begyulladt.

A fővárosi tűzoltók a szakemberek segítségével elzárták a gázt. Így a tűz megszűnt, nem terjedt tovább az épületben - közölte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a VIII. kerületben a Kőbányai út 31. szám alatt lévő régi piac területén eddig tisztázatlan körülmények között - az első információk szerint - gázrobbanás történt. A robbanás következtében két ember megsérült, őket a mentők kórházba vitték.
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 18:04
Birkózó-vb - Nyugodtan készülhetnek Tokióra a Lőrincz testvérek
Az M4 Sport pénteki Sporthíradójában a 77 kilogrammos súlycsoportban világbajnok Lőrincz Tamás elmondta: tavaly, a budapesti vb-n jobb erőben érezte magát, idén több sérülés és betegség is hátráltatta a felkészülését, ezért Kazahsztánban "csak" az ötkarikás kvalifikáció reményében indult, nem érezte, hogy ebben benne lenne egy aranyérem.

Hozzátette: a vb-n az első mérkőzései voltak nehezebbek, a fináléban, a svéd Alex Bjurberg Kessidis elleni összecsapáson tudta, mire számíthat, ugyanis riválisával többször is együtt edzőtáboroztak. Megjegyezte, bízott benne, hogy meg tudja lepni ellenfelét egy fordított emeléses helyzetből és így is lett, de szinte el sem hitte, hogy technikai tussal győzött.

A 87 kg-os súlycsoportban második Lőrincz Viktor arról beszélt, hogy az aranyért utazott a világbajnokságra, erre tette fel az egész évet. Elárulta: még mindig beugrik neki egy-egy jelenet, hogy min ment el az ukrán Zsan Belenyuk elleni döntő, amelyet ellenfele intésekkel nyert meg 2-1-re. Kiemelte,
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 11:21
Víz-világtalálkozó - A globális vízválság megelőzése az októberi, budapesti konferencia kiemelt témája
nyitott, a kiállítás az esemény második és harmadik napján, október 16-17-én előzetes regisztráció nélkül is látogatható lesz. A szakkiállítás területén külön szakmai program és kerekasztal-beszélgetések is várják az érdeklődőket, egyebek mellett már megvalósult sikeres projekteket is bemutatnak a jelenlevő hazai vállalkozások és szervezetek.

Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére, az ENSZ szervezeteivel és a Víz Világtanáccsal együttműködve a kormány 2013 októberében rendezte meg az első Budapesti Víz Világtalálkozót. Az esemény jelentős szerepet játszott abban, hogy az ENSZ által 2015-ben elfogadott fenntartható fejlődési keretrendszerben (Agenda 2030) a víz és szanitáció kérdésköre önálló célkitűzésként jelenik meg, így iránytűvé vált a fenntartható fejlődésben és a nemzetközi klímapolitikában.

A második Budapesti Víz Világtalálkozót 2016 novemberében tartották, a rendezvény célja az volt, hogy kidolgozza, milyen fordulatra van szükség a fenntartható vízgazdálkodás megvalósításához,
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 07:05
Már lehet jelentkezni a Magyar Nyelvészeti Diákolimpiára
oktatás tananyagától, így a magyar versenyzők többnyire az ország legerősebb gimnáziumaiból kerülnek ki.Kiemelte: az idén az eddigi legtöbb egyéni sikert érték el a magyar diákok. A Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpiának Jongin város adott otthont Dél-Koreában, ahol 36 ország 53 csapata vett részt, összesen 209 versenyzővel. A nyáron megrendezett versenyen bronzérmet és a legjobb megoldás különdíját kapta Kövér Blanka (ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium), bronzérmet kapott Blaskovics Ákos (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium) is.

Dicséretben (Honorable Mention) részesült Dobák Dániel (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium), valamint Árvay-Vass Iván (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium). A csapat további tagjai voltak Egyházi Hanna (ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium), Urszuly Csenge Bori (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium), Vári-Kakas Andor (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium), valamint Alexy Milán (Budapesti Fazekas Mihály
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 18:01
Önkormányzat 2019 - Borbély Lénárd: a kerületek minden korábbinál gyorsabban aszfaltozhatják földútjaikat
A kerületi vezető kifejtette, Csepelen 2010-ben még több mint 50 kilométert tettek ki az aszfaltozatlan utak, ami mára mintegy 30 kilométerre csökkent.

Kiemelte, a Budapesti Útépítési Program első körében Csepel nyerte el a legnagyobb támogatást, mintegy másfél milliárd forintot, amit közel ugyanekkora mértékű önerővel egészített ki, hogy a felújított utak melletti járdaszakaszok, csatornabekötések és gépkocsibeállók is elkészüljenek. Csepelen a megpályázott 7,3 kilométerből több mint 4 kilométert építettek meg, és a fennmaradó szakaszok kivitelezése is zajlik - tette hozzá a polgármester.

Borbély Lénárd szerint ebből a programból is jól látszik, hogy azok az önkormányzatok tudnak valójában sikeresek lenni, amelyek összefognak a magyar kormánnyal. Budapesten mindez úgy igaz, hogy a kabinet, a fővárosi önkormányzat és a kerületek hármas összefogása vezethet sikerre - tette hozzá.

A XXI. kerület vezetője aláhúzta, Csepel számít a kormány további támogatására és a következő pályázatokon is
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 15:51
CAFe Budapest - Két hét múlva kezdődik a kortárs művészeti fesztivál
köztéri és közösségi művészet egyik legeredetibb egyénisége Pestre költözteti Budát, a Halászbástya kartonmását építi meg az Erzsébet téren lelkes városlakók segítségével - tette hozzá.

Káel Csaba kitért arra is, hogy a CAFe Budapest folytatja azt a törekvést, hogy integrálja az októberi fesztiválokat, ide sorolta az eseménysorozat idején megrendezett Art Market Budapestet és a Budapest Ritmo világzenei fesztivált, valamint az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt is.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja elmondta: a fesztivál programjaival a koncerttermek, a galériák és a színházak mellett közterületeken is találkozhatnak az érdeklődők. Mint fogalmazott, a fesztivál együtt lélegzik a várossal, és váratlan helyszíneken, olykor igen rendhagyó terekben is megjelennek programjai. A #kapucsengő sorozat keretében például izgalmas lakásszínházi előadásnak ad otthont a KuglerArt Szalon. A Willany Leó improvizációs táncszínháza a
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 15:21
1/1012
Képek, videók
Karácsony Gergely.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:45
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Japán Tokyo Önkormányzat
megyerimihaly
2009. február 09. hétfő, 19:09
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Előválasztás 2008
kmmmarika
2009. július 08. szerda, 14:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.