Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 14:27 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - DK: osszanak a lakosságnak védőmaszkokat és fertőtlenítőszereket!
A párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nincs értelme tovább késlekedni, a védőeszközöket első körben az orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak kell kiosztani, majd a teljes lakosság részére.

Arató Gergely - aki hangsúlyozta, hogy a DK nem akar pánikot kelteni - úgy fogalmazott: a koronavírus okozta társadalmi ijedtség következtében elfogytak a maszkok és a kézfertőtlenítők a gyógyszertárakból és a boltokból. Hangsúlyozta, hogy a parlament népjóléti bizottságának február 7-i ülésén Pintér Sándor belügyminiszter arról adott tájékoztatást, hogy maszkból és védőfelszerelésből milliós darabszám áll a kormány rendelkezésére, ezek azok az eszközök, amiket a rabok a büntetés-végrehajtási intézetekben hetek óta készítenek. Az akkori tájékoztatás szerint ezekből az eszközökből olyan mennyiséget halmoztunk fel, hogy Magyarország segített a környező országoknak, valamint Kínának is - idézte fel a frakcióvezető-helyettes.

Arról, hogy Gulyás Gergely
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:42
Megnyílt az Utazás 2020 kiállítás
megjelenése az országhoz köthető. Az olasz turisztikai szakemberektől sokat tanulhatnak a magyarok. Eger, a belföldi díszvendég pedig a magyar turizmus egyik legsikeresebb szereplője, tavaly a legtöbb szavazatot kapta az év turisztikai települése kategóriában egy szállásfoglaló oldal versenyében.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arról beszélt: az utazás a legjobb befektetés, megvásárlásával biztosan mindenki gazdagabb lesz, az utazás nyitottá tesz, sok mindenre megtanít. Budapest a budapestiek otthona, és az ország fővárosa, meg kell találni az egyensúlyt a két minőség között - mondta.

Az utazók tömegének megjelenése sok városban az ott élőknek elviselhetetlenné vált, ezt kezelni kell. A verseny élesedik a turizmus piacán, a versenyelőny a minőség lehet - tette hozzá.

Minczér Gábor, Eger alpolgármestere elmondta: évről évre több turista látogat Egerbe, a vendégéjszakák száma tavaly megközelítette a 700 ezret. A város leglátogatottabb helyszíne a Dobó István Vármúzeum, ahol számos
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 12:02
Harag György-emlékév indul az MMA szervezésében
Az idén induló összművészeti rendezvénysorozaton megidézik a kiváló erdélyi színházi rendező életét és színháztörténeti jelentőségű munkásságát - hangsúlyozta Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára az emlékévet bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A programsorozat keretében az egész életművet feltáró vándorkiállítást és diákszínjátszó-szemlét szerveznek. Az MMA Kiadó gondozásában tavasszal két kötet is megjelenik Harag György életéről és munkásságáról, de dokumentumfilm is készül a színházi élet meghatározó alakjáról - tette hozzá az MMA főtitkára.

A vándorkiállítás több mint 40 tablón, mintegy 200 fotón keresztül mutatja be a rendező életművét. A kiállítás hét helyszínen lesz látható, az első állomás Gyula lesz, ahol március 26-án nyílik meg a tárlat, majd Szatmárnémeti, Marosvásárhely, Kolozsvár, Budapest és Szabadka következik, az utolsó helyszín pedig Bukarest lesz jövő márciusban.

Kucsera Tamás Gergely felidézte, hogy az emlékévhez kötődően meghívásos pályázatot hirdetett
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 15:21
Fővárosi Közgyűlés - Elfogadták a 2020-as költségvetést
büdzsét.

Karácsony Gergely főpolgármester expozéjában elmondta, hogy az új városvezetés első költségvetésének kiindulópontja a zöld és szabad Budapest programjára épül. A büdzsé fókuszában az ember, a város lakója áll, ezért - mint fogalmazott - azt "joggal hívhatjuk (...) az esélyteremtés költségvetésének". Ez a büdzsé egy gyarapodó, gondoskodó-szociális, zöld- és klímatudatos város részvételre épülő költségvetése - jelentette ki a főpolgármester, aki hangsúlyozta: a cél világos és egyértelmű: a budapestiek hosszabban, egészségesebben és jobb minőségben élhessenek a városban.

Karácsony Gergely szólt arról is, hogy a büdzsé ugyanakkor még erősen a múlt öröksége által terhelt. A korábbi városvezetés feszítettnek nevezte a költségvetéseit. Ez volt a büdzsé eposzi jelzője, amely kifejező volt, arról azonban elfelejtettek beszélni, hogy ki feszíti azt - mondta a főpolgármester. Kijelentette: a kormány az, amely évről-évre egyre jobban feszíti Budapest pénzügyeit.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott:
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 14:22
Soltész Miklós: a könnyűzene fontos az egyházi zenében
A hazai keresztény könnyűzenét a középpontba állító minikonferencián Soltész Miklós elmondta: a kormány számos, a témában érintett eseményt támogat, köztük az Ez az a nap! című nagyszabású budapesti rendezvényt és több erdélyi ifjúsági találkozót.

"Az ilyen alkalmak nagy lehetőséget jelentenek. A felekezeteknek nyitottnak kell lenniük a könnyűzenére, mert ennek segítségével tudják elérni a mai fiatalokat" - szögezte le az államtitkár. Soltész Miklós kitért arra, hogy a könnyűzene nem lehet öncélú, erősítenie és szolgálnia kell tudni a közösségeket.

László Viktor, az Ez az a nap! főszervezője beszámolt arról, hogy mintegy hetvenezer fiatalt várnak a Kárpát-medencéből július 18-án a rendezvényre, amely a tavaly átadott Puskás Aréna első könnyűzenei eseménye lesz és amely számos Grammy-díjas külföldi előadót fog felvonultatni a keresztény könnyűzene élvonalából. Az Ez az a nap! című, Jézust dicsőítő rendezvénysorozat húsz évvel ezelőtt indult.

A Vasárnap.hu által szervezett konferencián
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 12:41
Mindszenty József az ország legnyomorultabb fegyence...
szinte kézzelfogható a Jóisten szabadító kegyelme - mondja a bejárás vezetője, aki a téren látható épületek történetéről is beszél, majd elindulunk az egykori Conti utcai börtön bejárata felé.

Útközben megállunk a főkapitányság épületének falán elhelyezett emléktáblánál.
..............
Az épületben eredetileg hadbíróság és börtön működött, a két világháború között női fogház volt. 1945-ben a budapesti néptörvényszék rendezkedett be itt, majd a szovjet hadsereg vette birtokba a házat: az állambiztonsági szolgálatuk és egy ideiglenes hadbíróság működött itt, éppolyan vésztörvényszék, mint a nyilas uralom alatt - mondja Kovács Gergely. Ehhez az időszakhoz kötődik több szerzetes keresztútja.
1946-ban ezen a helyen ítélték el alig negyed óra leforgása alatt Kiss Szaléz ferences szerzetest, akit azután Sopronkőhidán végeztek ki; Lukács Pelbárt OFM és Olofsson Placid atya itt kapta meg a tíz-tíz
maroka, 2020. február 26. szerda, 11:12
Kilencven éve született Gyöngyössy Imre költő, filmrendező, író
azt az elkötelezettségét, hogy az embernek nem csak napi gondjával, napi örömeivel kell foglalkozni. Megtanultam, mit jelent az emberi egymásrautaltság, barátság, áldozatvállalás, a következő napba vetett hit ereje" - idézi a közlemény börtönéveiről Gyöngyössy Imrét.

Verseket és drámákat írt, 1956 tavaszán felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1961-ben filmíró, filmrendező diplomát kapott. Első sikereit drámáival érte el. Csillagok órája című drámáját nagy sikerrel játszotta a budapesti Katona József Színház. Illyés Gyula, Kodály Zoltán az új magyar dráma megújulását látták művében. Számos filmrendezőnek írt forgatókönyveket, alapító tagja volt a Balázs Béla Stúdiónak.

Első szerzői játékfilmjével a biblikus ihletésű, balladai hangvételű Virágvasárnappal (1968) nemzetközi hírnevet szerzett. Következő filmjének, a Meztelen vagynak (1972) forgatókönyvét Kabay Barnával, későbbi állandó rendezőtársával írta. A magyarországi cigányság kapcsán fordult először a kisebbségek máig
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 22:11
Emléknap - Varga Mihály: közös felelősségünk az emlékezés és az emlékeztetés
Varga Mihály kedden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a KDNP II. kerületi szervezete által a budapesti Gyorskocsi utcai börtönnél rendezett megemlékezésen azt mondta: még itt vannak azok az emberek - akár a Fővárosi Közgyűlés bizottsági tagjaként is -, akik a mai napig is ellenforradalomnak tartják 1956-ot.

"Ott ül a parlamentben az a képviselő-pártelnök, aki néhány évvel ezelőtt aláírását adta ahhoz, hogy a vörös csillag ne legyen betiltva Magyarországon" - mondta.

A politikai élet azon képviselői is "itt vannak", akik azt mondják, hogy a Kádár-rendszer nem diktatúra volt - tette hozzá.

Varga Mihály hangsúlyozta: kötelesség tehát elmondani, hogy a kommunizmusnak az ország hány és hány polgára lett áldozata, akitől az életét, boldogulását, jövőjét vették el.

Szólt arról is, hogy ma Nyugaton újra divat baloldalinak lenni, újra divat Che Guevarát ábrázoló pólót hordani, vagy éppen Marx-szobrok előtt tiszteletet tenni.

Mondjuk el, hogy mi megéltük azt az időszakot, amikor
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 22:07
Minden fókalelkű induló átúszta az öt fokos Balatont
remegést. Azt mondta: az úszás előtti pillanatok a nehezebbek, és talán az első néhány méter, amikor a szervezet sokkot kap a hidegtől. Ezt légzéstechnikával küzdik le a jeges úszók. - A vízben a jeges úszó már csak magával foglalkozik, nem a körülményekkel, akkor már nincs az a felfokozott hangulat mint előtte, ami olyan mint a lámpaláz - magyarázta Pék Dezső, akinek kevesebb mint fél órára volt szüksége ahhoz, hogy átszelje a Balatont Szántód- és Tihany rév között. Tavaly márciusban a budapesti Zimányi András volt az első, aki télies körülmények között tette meg ugyanezt a távot. Szinte extázisként élte meg, hogy sikerült teljesíteni a kihívást, ezért arra gondolt, hogy ezt másoknak is át kell élnie. Zimányi András és barátai tavaly létrehozták a Téli Úszó Sportegyesületet és összehozták az első nyilvános téli átúszást. Érdekesség, hogy a teljesítéshez nincs szükség sok éves tapasztalatra, néhány hónapos felkészülés után már egész jó teljesítményre képes, aki hetente többször is gyakorol.
maroka, 2020. február 24. hétfő, 09:49
Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
Mint mondta, mind a négy területen, de különösen a versenyrendezésben sikerült előrelépni. Állítását számokkal támasztotta alá: 2010-ben 39, 2015-ben 59, míg tavaly 145 rangos nemzetközi versenynek adott otthont Magyarország, és 2010 óta 761 eseményt támogatott a kormány.

"Az idén az olimpiára fókuszálunk, de ebben az évben is megközelítjük majd a hazai rendezésű rangos versenyeket illetően a tavalyi számot" - folytatta.

Megemlítette, hogy már két nagy sikerű verseny zajlott le - a januári, budapesti vízilabda Eb és a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Eb -, és hamarosan következik többek között a női kézilabdázók és a szinkronúszók olimpiai kvalifikációs viadala.

"Mindkettőnknek van hazai rendezésű világversenyről személyes élménye, tudjuk mit jelent ez egy versenyző pályafutásában. Talán egyszeri, vissza nem térő alkalmat" - mondta Vári Attila, a vízilabda-szövetség elnöke, és kiemelte a 2017-es vizes vb-t, amely azóta is mérce a rendezésben. Ő is megemlítette az idei vízilabda Eb-t, amely
velemenyezd, 2020. február 17. hétfő, 11:11
Elemző - Enyhe emelkedéssel nyithat a tőzsde
A visszafogott derűlátást azzal indokolta, hogy az amerikai részvénypiacok kisebb emelkedéssel zárták az előző hetet, és az ázsiai tőzsdék is ugyanígy nyitottak hétfőn. A BÉT ennek ellenére várhatóan alacsony forgalommal fogja zárni a hét első napját - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 276,47 pontos, 0,62 százalékos emelkedéssel, 44 905,98 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 15,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol 4 forinttal, 0,16 százalékkal 2556 forintra csökkent, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 1,07 százalékkal 15 150 forintra erősödött, forgalmuk 8,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 452 forintra esett, forgalma 299,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,87 százalékkal 6920 forintra nőtt, a részvények forgalma 3,8 milliárd forintot ért el.
velemenyezd, 2020. február 17. hétfő, 08:51
Szerdán Ma kezdődik a 40 napos böjt, amellyel a keresztények
Szerdán ma kezdődik a 40 napos böjt, amellyel a keresztények húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére készülnek.

Nagyböjt első napján, hamvazószerdán Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek délután öt órakor az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét.

A negyvennapos böjt a IV. századra vált általánossá a keresztény világban. Mivel a vasárnapokat az egyház nem tekinti böjti napnak, a VII. század óta szerdai nappal kezdődik a nagyböjt, így hamvazószerdától húsvét vasárnapig éppen negyven a böjti napok száma - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményében.

Ferenc pápa 2019-es nagyböjti üzenete szerint "böjtölni annyit tesz, mint megváltoztatni magatartásunkat embertársainkkal és a teremtményekkel szemben. Attól a kísértéstől, hogy mindent elnyeljünk, eljutunk az arra való alkalmasságig, hogy szeretetből szenvedjünk, ami szívünk
koszegimarika, 2020. február 12. szerda, 11:53
1/1037
Képek, videók
vicc magyar lakosság.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:00
05-Német lakosság menekül
furaila
2013. január 31. csütörtök, 06:16
Lakossági Figyelmeztetés!
lyceum
2012. október 01. hétfő, 10:42
Kovács Gergely beszéde.jp
maroka
2020. február 23. vasárnap, 16:05
kovács Gergely már érsek.
maroka
2020. február 23. vasárnap, 15:18
gergely öröme.jpg
maroka
2019. július 19. péntek, 20:52
Levél Pongrátz Gergelynek
furaila
2019. július 16. kedd, 09:33
honfoglalo_Rajnai Gergely
maroka
2018. december 10. hétfő, 23:24
honfoglaló rajnai gergely
maroka
2018. december 05. szerda, 23:46
honfoglaló_rajnai gergely
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:30
honfoglaló_áfra gergely.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:23
gergely névvs.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:43
gergely névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:42
Címkék
kisebbségek máig, utolsó helyszín, Erdő Péter, előző napi, hazai keresztény, egyházi zenében, ázsiai tőzsdék, Katona József Színház, magyar turizmus, arra való, középpontba állító, közlemény börtönéveiről, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, utazás nyitottá, Puskás Aréna, emberi egymásrautaltság,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.