Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 16:27 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tíznapnyi várakozás
Tíznapnyi várakozás

,,...ti pedig maradjatok a városban, amíg fel nem ruháztattok mennyei erővel." (Lk 24,49)

Isten a rend Istene. Bárki megfigyelheti az ő rendjét a teremtésben. Először jön a rügy, aztán a virág, majd a mag. És az évszakok rendjét is az isteni bölcsesség rögzíti. Rend van a megváltásban: Krisztus születésének, szenvedésének, halálának, feltámadásának és mennybemenetelének tényei egy visszafordíthatatlan rendet alkotnak. És rend van abban is, ahogy részesülünk Krisztus jótéteményeiben: hallanunk kell, mielőtt hinni tudunk, és újjá kell születnünk, mielőtt a Krisztusban való érett hitre eljutnánk. Isten ragaszkodik ahhoz, hogy az egyházban minden ,,illendően és rendben történjék" (1Kor 14,40). Még a halálból való feltámadásnak is rendje van: ,,Mindenki a maga rendje szerint: első zsengeként támadt fel Krisztus, azután az ő eljövetelekor következnek azok, akik a Krisztuséi." (1Kor 15,23)
Isten terve szerint 40 napnak kellett lennie
kalmanpiroska, 2020. május 17. vasárnap, 10:38
Hidvéghi: az EP jó úton halad afelé, hogy a parlamentarizmus karikatúráját csinálja saját magából
magyar emberek továbbra is nemet mondanak a bevándorlásra, és kiállnak a nemzeti függetlenségért a brüsszeli bürokratákkal szemben - hangoztatta.

"Továbbra is ki fogunk állni Magyarországért és a magyar emberekért. Nekünk Magyarország az első, akárhogy is erőlködik az Európai Parlament bevándorláspárti része. Nem fogunk engedni a magyar érdekekből" - fogalmazott.

Kifejtette, az EP a járvány kezdete óta nem tudja biztosítani saját demokratikus működését, egyebek mellett ugyanis az online tartott üléseken a képviselők részvétele erősen korlátozott azáltal, hogy nem szólalhatnak fel. Az EP egy tagállammal összefüggő vitában nem tudja vagy nem akarja megteremteni a lehetőségét annak, hogy az adott ország képviselői érdemben részt vegyenek a vitában, és elmondják a véleményüket. Ezzel a legalapvetőbb demokratikus normákat sérti meg az Európai Parlament, aminek jogi vizsgálatára a járványveszély elmúltával szükség lehet - tette hozzá a Hidvéghi Balázs.

Varga Judit igazságügyi miniszter korábban
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 17:02
Koronavírus - Hivatalba léphetnek a francia önkormányzati választások első fordulójában megválasztott polgármes
feltételeit és dátumát.

A 35 ezer francia településből több mint 30 ezer érintett, itt ugyanis már az első fordulóban megszerezte az egyik jelölt a kellő többséget.

A leköszönő polgármesterek mandátuma a második fordulóig lett volna érvényes, amelyet egy héttel később kellett volna megtartani, de a március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások miatt azt a kormány elhalasztotta.

A tudományos tanács szerint az egészségügyi előírások betartása mellett mostantól megtarthatók az önkormányzati ülések. A polgármesterek ugyanakkor dönthetnek úgy, hogy korlátozott számú résztvevővel tartják meg azokat.

A tudományos tanácsnak május 23-ig arról is döntenie kell, hogy a koronavírus-járvány terjedésének függvényében mikor lehet megtartani a helyhatósági választások második fordulóját azon az 5 ezer településen, ahol az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerezte meg az abszolút többséget.

A helyhatósági választásokon 47 millió francia és 330 ezer Franciaországban élő európai uniós
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 14:32
A MÁV korszerűsíti a FLIRT motorvonat flottáját
járműfejlesztéseinek köszönhetően a későbbi beszerzésű járműflottába az utazási igényekhez igazított részegységek kerültek.

A flotta egységesítése érdekében a Stadler konzorciumnak (Stadler Trains Magyarország Kft., Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft., G-SIS Integrations Informatikai Zrt.)számos feladatot, fejlesztést kell végrehajtania 2022 végéig. Egyebek közt korszerűsítik az utastájékoztató-rendszert, laptopok, mobiltelefonok töltéséhez használható dugaszoló aljzatokat, USB-töltőket szerelnek be az ülések mellé. Továbbfejlesztik az ajtóknál beszerelt mozgássérült-emelőket, a mosdók belső felületét graffiti- és karcálló fóliával fedik be.

A vakok és gyengénlátók tájékoztatására Braille-írásos szövegeket helyeznek el a fedélzeten. Korszerűsítik a videós térfigyelő rendszert, a képminőség javulása mellett a készülékek éjjellátó funkcióval is rendelkeznek majd.

A korszerűsítéstől az utasok elégedettségének javulását, az utasszám további emelkedését, valamint az üzemeltetés és a
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 12:01
Koronavírus - Nagykanizsán védekezési alapot, Szegeden járványkórházat hoznak létre
tudják, hogy csalók járják a városrészt. Ételosztásra hivatkozva lakcímegyeztetést végeznek, ehhez bebocsátást kérnek a lakásokba. Vannak olyanok is, akik fehér ruhában járják Erzsébetvárost és azt mondják, hogy az önkormányzat megbízásából fertőtlenítést végeznek a lakásokban.

A polgármester hangsúlyozta, senkinek sem adtak felhatalmazást ilyen tevékenységekre.

A MÁV is további változtatásokat vezet be a járvány miatt: a helyjegyes vonatokon az utasok választhatnak ülőhelyet a szabadon maradt ülések közül, így maguk alakíthatják az egymástól való távolságot. A vasúttársaság szombaton közölte azt ís, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében a továbbra is arra kéri utasait, hogy jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.

A Wizz Air március 21. és április 20. között törli Budapest és georgiai Kutaiszi közötti, valamint március 23. és április 3. között Budapest és az albániai Tirana közötti járatát, miután a
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 17:52
A francia nemzetgyűlés első olvasatban jóváhagyta a vitatott nyugdíjreformot
erőpolitika használatával megvádolt kormányfő, Edouard Philippe beszédében azt hangsúlyozta, hogy a társadalmi igazságosság miatt van szükség a nyugdíjreformra, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a baloldali ellenzék a parlament munkájának lassításával próbálta meg megakadályozni a javaslat elfogadását.

A Jean-Luc Mélenchon vezette Lázadó Franciaország 41 ezer módosító indítványt nyújtott be a törvénytervezethez, s a nemzetgyűlés az elmúlt nyolc hétben éjjel-nappal, a hétvégéket is beleértve a plenáris üléseken azokat vitatta meg, de a reformjavaslat 67 cikkelyéből csak a nyolcadikig jutottak el.

Emmanuel Macron egyik legfőbb reformja ellen az elmúlt évek legjelentősebb szociális megmozdulása szerveződött: az érintett ágazatok szakszervezetei tömegtüntetéseket szerveztek az utóbbi hónapokban, a vasúti közlekedés és a párizsi tömegközlekedés az elmúlt év végén hetekre le is állt. A december 5-én kezdődött tiltakozások első megmozdulásán a szakszervezetek szerint másfél millióan, a rendőrség
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 13:22
Rekordmennyiségű heroint találtak a pénzügyőrök Röszkén
Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök átalakítás nyomait fedezték fel a belépésre jelentkező brit autón, ezért tüzetes ellenőrzésre félreállították.

Az első ülések kiszerelésével és a kárpit eltávolításával jól láthatóvá váló, házilag kialakított rejtekhelyről nejlonba és alufóliába csomagolva több mint 22 kilogrammnyi, mintegy 264 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyag, a gyorsteszt szerint heroin került elő - ismertette.

A NAV a 63 éves angol sofőrt feljelentette és átadta a rendőrségnek.
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 09:00
Szerdán kezdődik a Tudomány világfóruma Budapesten
vizsgálatát választották.

Kiemelte: a rendezvényen a plenáris program kifejezetten a tudomány etikai és felelősségi témájára koncentrá, a tudományos kutatás etikai határaival foglalkozó szekcióval indul. Ezt követően a tudomány finanszírozásának etikai kérdéseit és felelősségét tárgyalják a résztvevők, majd a tudomány "belső ügyei", a tudomány művelésének etikai kérdései kerülnek terítékre, emellett külön szekció foglalkozik a tudományos kommunikációval is.

Az MTA Székházában rendezett plenáris ülések első szekciója többek között amerikai, brazil, orosz és norvég vezető tudósok részvételével olyan tudományos területek felfedezéseinek etikai vonatkozásait vizsgálja, mint például a humángenom-szerkesztés, a nano- és biotechnológia, a mesterséges intelligencia vagy az adattudomány.

A fórumon megvitatják azt is, hogy milyen etikai vonatkozásaik vannak a cégek által támogatott kutatásoknak, milyen elvek alapján lehet megosztani az alapkutatásra és az innovációra fordítandó forrásokat. Az előadók a
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 14:12
Látványos mérkőzéssel avatták fel a Puskás Arénát
hatvanhat év után ismét nemzeti futballarénát avattunk Budapesten. A Puskás Aréna a kontinens egyik legszebb és legmagasabb komfortfokozatú, várhatóan az UEFA legelőkelőbb minősítését kiérdemlő stadionja lett.

A Skardelli György főépítész tervei alapján készült óriási ékszerdoboz valóban lenyűgöző kívülről és belülről egyaránt. Az aréna már bevallottan készen áll a jövő évi Európa-bajnokság megrendezésére is, teljesen felszerelt, minden igényt kielégít, az öltözőktől a sajtóhelyeken át a lelátói ülésekig egyaránt. Mindenhonnan jól látni - függetlenül attól, hogy akadtak, akik már másba nem tudván belekötni, az ellenkezőjét állították -, s tényleg már alig várja az ember, hogy a teli lelátókról megszólaljon a biztatás, a Ria, Ria, Hungária.

Végre van nemzeti stadionunk. Olyan, amelybe órák alatt elkapkodták a jegyeket, s amely a méreteivel, a monumentalitásával Közép-Európában is párját ritkítja. (A futball­értelemben vett klasszikus Közép-Európában csupán az olaszoknak van
menusgabor, 2019. november 18. hétfő, 14:00
EU-tisztújítás - Az EP közlekedési és turisztikai bizottságának első alelnökévé választották Ujhelyi Istvánt
A tájékoztatás szerint az MSZP politikusának kinevezését mindegyik EP-frakció egyhangúlag támogatta.

Ujhelyi István az EP elmúlt öt éves ciklusában is a szakbizottság egyik alelnöki tisztségét látta el. Míg az előző ciklusban negyedik, a júliusi szavazáson a harmadik alelnöki posztot kapta meg.

Az első alelnök helyettesíti a szakbizottság elnökét az EP-bizottsági üléseken, minden hivatalos eseményen, illetve képviseli a szakbizottságot az elnök akadáályoztatása esetén.

A TRAN bizottság vezetői tisztségeinek újraosztására azért volt szükség, mert a korábbi első alelnök lemondott a pozíciójáról, hogy a szociáldemokrata frakció szakkoordinátori feladatait láthassa el a jövőben.

Az Európai Parlament szakbizottságai Ujhelyi István mellett három magyar képviselőt választottak alelnökké július közepén tartott alakuló ülésükön.

Deutsch Tamás fideszes képviselő a költségvetés-ellenőrző bizottság (CONT) negyedik alelnöke lett, Gál Kinga fideszes képviselőt a biztonság- és
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 14:12
„Az életem veled kezdődik el”
támogatták, felemelteti világító mobiltelefonjaikat a fiatalokkal, és erről élő videót készít a netre. Aztán elmondja legfontosabb üzenetét: ,,Ne adjátok fel! Sokfélék vagyunk, de reménységünk mindannyiunknak lehet." Majd elmesél egy vicces történetet. Történt ugyanis, hogy egy utasszállító gépen arra kérte pilóta barátját, öltöztesse őt pilótaruhába, és hitessék el az utasokkal: Nick fogja vezetni a gépet. Ekkor vagy máskor történt, ez nem világos, de olyan is előfordult, hogy megkérte: tegyék az ülések fölötti csomagrekeszbe, és amikor egy utas kinyitotta a rekeszt, ő ráijesztett. ,,Hú!" - kiáltott a betekintőre. Amikor meg autóval vitték valahova, azzal poénkodott, hogy megfordult a tengelye körül, így a szomszéd autókból figyelők azt hihették, hogy a fejével tett 360 fokos fordulatot
- Amikor megszületett, ,,meglepetés" érte a családját. Az orvosok azt mondták, soha nem fog tudni járni. A szüleitől azonban szerencsére mindig csak azt hallotta, hogy különleges
maroka, 2019. október 26. szombat, 10:03
Karácsony Gergely programjára épülő javaslatokat nyújt be a parlamentnek a Párbeszéd
eltörölni a "lex CEU-t" is. Emlékeztetett arra, hogy Karácsony Gergely konzultálni készül az egyetem vezetőivel.

A budapesti közösségi közlekedés működését a Párbeszéd azzal támogatná, hogy a költségeket egyenlő arányban osztaná el az állam, a főváros és az utasok között - ismertette elképzelésüket.

Végül elmondta, benyújtanak egy átláthatósági csomagot. Példaként azt említette, hogy a korábban Karácsony Gergely által vezetett zuglói önkormányzat olyan rendeletet készített, ami nyilvánossá tette az üléseket és a közbeszerzéseket.

Más témában arról kérdezték, hogy miközben Karácsony Gergely le akarja állítani a stadionépítéseket, ezek a beruházások több kerületben is "súlyos, több tízmilliárdos bevételt hoznak" az érintett önkormányzatoknak, amelyek többek között szociális bérlakásokat is építettek a befolyt pénzből. Szabó Tímea azt felelte, éppen az ilyen beruházások miatt estek el az emberek a kórházi CT-ktől, a lakosság ezek miatt veszített súlyos tíz- és százmilliárdokat, ezek miatt omlik
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 14:11
1/37
Képek, videók
tíznap700ft.jpg
hollygergo
2008. november 23. vasárnap, 12:04
Rendezd el Istenem
sacimama
2015. május 19. kedd, 00:23
Évszakok.jpg
menusgabor
2019. október 23. szerda, 19:38
Évszakok
dandej
2019. május 03. péntek, 23:33
Évszakok hölgyei.jpg
pacsakute
2019. április 29. hétfő, 22:35
évszakok.png
chillik
2017. augusztus 17. csütörtök, 15:04
évszakok.jpg
53ilona
2017. június 05. hétfő, 11:27
evszakok_szemlelteto.j pg
menusgabor
2016. november 08. kedd, 18:36
évszakokk.gif
53ilona
2016. november 01. kedd, 17:42
Évszakok.gif
pacsakute
2016. július 01. péntek, 21:25
évszakok.jpg
bbbarbara
2016. június 18. szombat, 19:23
Isteni bölcsesség
sacimama
2014. szeptember 16. kedd, 02:03
egyházi intézkedés0305_2.
maroka
2020. március 05. csütörtök, 21:27
egyházi intézkedés0305.jp
maroka
2020. március 05. csütörtök, 21:26
Református egyház
dandej
2017. február 19. vasárnap, 12:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.