Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 07:42 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai előválasztás - Elizabeth Warren is támogatja Joe Biden elnökjelöltségét
Warren, aki a múlt hónapban szállt ki az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből, úgy fogalmazott: "Joe Biden csaknem az egész életét a köz szolgálatában töltötte. Tisztában van azzal, hogy egy feddhetetlenséggel és hozzáértéssel irányított kormányzat életeket és megélhetést fog megmenteni. S nem engedhetjük meg, hogy Donald Trump továbbra is veszélybe sodorja minden amerikai életét és megélhetését" - fogalmazott. Egyben sürgette a demokratákat, hogy zárkózzanak fel Biden mögött.

Joe Bident elnökjelöltségét kedden biztosította támogatásáról Barack Obama, volt elnök, a múlt héten pedig legnagyobb korábbi vetélytársa, Bernie Sanders jelentette ki, hogy támogatja őt.

A massachusettsi szenátor támogatása elemzők szerint azt jelzi: a Demokrata Párt vezető személyiségei felsorakoznak a volt alelnök mellé.

Warren több mint egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy indul az elnökjelöltségért. Nem sikerült azonban olyan széleskörű támogatást elérnie a fiatalok és a liberális szavazók körében, mint
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 17:23
Amerikai előválasztás - Barack Obama egykori elnök támogatja Joe Biden elnökjelöltségét
mindig mindenben, de osztoztak abban a meggyőződésben, hogy Amerikát "tisztességesebb, igazságosabb, méltányosabb" országgá kell tenni.

Barack Obama korábban szóvivői révén többször is jelezte, hogy mindaddig nem biztosít egyetlen elnökjelölt-aspiránst sem a támogatásáról, amíg ki nem kristályosodik,hogy ki lehet a Demokrata Párt elnökjelöltje, aki Donald Trump jelenlegi elnök kihívója lesz a novemberi elnökválasztáson.

Bernie Sanders a múlt héten jelentette be, hogy visszalép az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből, s ezzel megnyílt az út Joe Biden jelöltté választásához. Az egykori alelnök egyébként behozhatatlan előnyre tett szert az előválasztási folyamatban. Jelöltté választására a demokraták nyáron, a wisconsini Milwaukee városában tartandó konvencióján kerülhet sor.

Elemzők szerint Obama támogatása új szakaszt nyithat az elnökválasztási küzdelemben, mert a volt elnök személyében az egyik legbefolyásosabb politikus állt Biden mellé. A volt alelnök kampányát sok elemző a
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 20:12
Amerikai előválasztás - Sanders felfüggesztette kampányát az elnökjelöltségért
A tájékoztató után a kampánycsapat közleményben tudatta, hogy a 78 éves szenátor felfüggeszti az elnökjelöltségért folytatott küzdelmet.Bár a közlemény a "felfüggesztés" kifejezést használta, és nem azt írta, hogy a szenátor kiszáll a küzdelemből, de elemzők szerint egyértelmű, hogy a párt elnökjelölt-állító konvencióján augusztusban Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke lesz a Demokrata Párt elnökjelöltje, s ezzel Donald Trump amerikai elnök vetélytársa a novemberi elnökválasztáson.

A magát demokratikus szocialistának mondó Sanders a közlemény kiadása után nem sokkal videóüzenetben fordult híveihez. "A győzelemhez vezető út láthatóan lehetetlen" - mondta a szenátor. Majd leszögezte: "arra a megállapításra jutottam, hogy a demokrata elnökjelöltségért folytatott harc nem lesz sikeres. Ezért ma bejelentem kampányom felfüggesztését". Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy "mozgalmunk megnyerte az ideológiai csatát". Utalva a minimálbér emelésének és az egészségbiztosítás reformjának
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 19:13
Amerikai előválasztás - Bloomberg 18 millió dollárt adományoz a Demokrata Pártnak
ígéretéhez, hogy mindent megtesz Donald Trump jelenlegi elnök legyőzéséért a novemberi választáson.

A The New York Times című napilap a Szövetségi Választási Bizottság adataira hivatkozva pénteken arról tudósított, hogy Michael Bloomberg nem félmilliárd dollárt - amennyit korábban közölt - költött saját vagyonából a kampányára, hanem ennél jóval nagyobb összeget: több mint 900 milliót. Az újság "kudarcosnak" minősítette a milliárdos kampányát.

Michael Bloomberg alig száz napig vett részt az elnökjelöltségért folyó küzdelemben, és az előválasztásokon összesen 58 delegátus támogatását nyerte el. Mivel Bident támogatja, ezért ezek a delegátusok szintén Joe Bident erősítik majd a demokraták nyári elnökjelölt-állító konvencióján, ahol a delegátusok döntenek a párt elnökjelöltjének személyéről.

Bár Biden mellett egyelőre versenyben van még Bernie Sanders vermonti szenátor is, elemzők szerint szinte esélytelen az elnökjelöltségre, Biden előnye ugyanis behozhatatlannak látszik. Az eddigi
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 07:04
Amerikai előválasztás - Tulsi Gabbard is visszalép az elnökjelöltségért folytatott küzdelemból
Gabbard videóközleményben jelentette be döntését, s egyben közölte azt is, hogy Joe Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét biztosítja támogatásáról.

"Noha talán nem mindenben értek egyet az alelnökkel, de tudom, hogy jószívű, és az országunk és az amerikai nép iránti szeretet fűti őt" - fogalmazott a politikusnő. Hozzáfűzte: reményei szerint Biden tisztelettel és együttérzéssel vezeti majd az országot, segít a megosztottság gyógyításában.

A hawaii politikusnő - aki az amerikai kongresszus első buddhista vallású és első szamoai-amerikai törvényhozója - nem az előválasztásokon elért eredményeivel, hanem az új típusú koronavírus okozta járvánnyal magyarázta döntését. Mint fogalmazott: "úgy szolgálhatok most a legjobban, ha továbbra is a hawaii emberek és országunk jólétéért küzdök a kongresszusban, és készen állok arra is, hogy egyenruhát öltsek, ha a hawaii Nemzeti Gárdát mozgósítják".

Tulsi Gabbard korábban kétszer is szolgált a Közel-Keleten a Nemzeti Gárda tagjaként:
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 19:13
Amerikai előválasztás - Hat tagállamban szavaznak kedden az amerikaiak
szenátora, aki hétfőn jelentette be, hogy Bident támogatja. Korábban mind Harris, mind Booker versenyben volt a demokraták elnökjelöltségéért. Amerikai sajtóértesülések szerint amennyiben Joe Biden lesz az elnökjelölt, alelnökjelöltjéül Kamala Harrist választja majd.

Joe Bidennek nemcsak a népszerűsége nőtt meg a szuperkeddi győzelmek után, hanem a kampányának felajánlott összegek is gyarapodtak. A New York-i milliárdos, Mike Bloomberg, miután a szuperkeddi rossz szereplés után kiszállt az elnökjelöltségért folyó versenyből, nyilvánosan azt ígérte, hogy jelentős pénzekkel támogatja majd a volt alelnök kampányát.

Bár kedden hat államban voksolnak, de az elemzők elsősorban a michigani eredményekre figyelnek. Már csak azért is, mert négy éve Bernie Sanders kampánya Michiganben kapott újult erőre, és ebben az államban le is győzte Hillary Clintont, akit később a párt elnökjelöltjévé választottak. A Politico című lap most azt írta: a keddi michigani megméretés rosszul végződhet a vermonti politikus
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 07:04
Amerikai előválasztás - Dél-Karolinában Biden győzött, Steyer kiszáll a küzdelemből
Az első részeredmények szerint Biden a voksok csaknem 50 százalékát szerezte meg, a második helyen, messze lemaradva, valamivel több mint 19 százalékos szavazataránnyal Bernie Sanders végzett. A voksok bő felének feldolgozása alapján Pete Buttigieg volt polgármester, Elizabeth Warren massachusettsi és Amy Klobuchar minnesotai szenátor egyaránt 10 százaléknál kevesebb szavazatot szerzett. A demokraták elnökjelöltségéért versenyző Mike Bloomberg milliárdos a dél-karolinai szavazáson nem vett részt.Az első felmérések szerint Biden elsősorban a 45 éven felüliek és az afroamerikaiak bizalmát nyerte el. Nagyarányú győzelmét elemzők különösen fontosnak tartják, hiszen a volt alelnök az előválasztási folyamat első három szavazásán - Iowában, New Hampshire államban és Nevadában - nem szerepelt jól. A dél-karolinai eredmények azonban meglendíthetik a kampányát, jótékony hatással lehetnek a március 3-án egyszerre 14 államban tartandó előválasztások eredményeire is.

"A demokraták olyan
velemenyezd, 2020. március 01. vasárnap, 07:04
Donald Trump: a Demokrata Pártban a "radikális baloldal" fogja átvenni a hatalmat
(Pelosi) ezt akarta, szerintem valójában tisztában volt azzal, hogy mi fog történni, és a legrosszabb rémálmai valóra is váltak. Szerintem nem sokáig marad ott, ahol van, úgy gondolom, a radikális baloldal veszi át (a pártban) a hatalmat".

Az elnök panaszkodott, hogy az ellene folytatott többféle vizsgálat, amelyeket "kitalált skandalumoknak" minősített, elvonta a köz figyelmét a kormányzat eredményeiről. Kifejtette, hogy lényegében attól a naptól kezdve, hogy bejelentette indulását az elnökjelöltségért, állandó támadásnak volt kitéve. "Ez nagyon, nagyon tisztességtelen eljárás" - mondta. Ezzel összefüggésben utalt a Mueller-vizsgálatra is, amely a kampánycsapatának egyes munkatársai és oroszok közötti feltételezett összejátszást vizsgálta. "Az egésznek semmi értelme nem volt, nagyon tisztességtelen volt, a családomra nézve is" - fogalmazott.

Ugyanakkor híveit és támogatóit ezek az ügyek nem tántorították el - jegyezte meg Trump. "Forradalom zajlik az országban, úgy értem, pozitív forradalom" -
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 07:04
A The New York Times Klobuchart vagy Warrent látná szívesen az Egyesült Államok elnökeként
februári iowai előválasztások előtt közzétette, hogy kit támogat. Először fordul elő az is, hogy a nem egy, hanem két politikust biztosít a támogatásáról.

A szerkesztőség decemberben hosszas interjúkat készített több demokrata párti elnökjelölt-aspiránssal, és végül négy politikus maradt a lap által támogatandók listáján: Warren és Klobuchar mellett Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka volt polgármestere és Cory Booker, New Jersey egyik szenátora. Booker januárban kiszállt az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből.

A szokatlanul hosszú, két teljes oldalon megjelentetett szerkesztőségi állásfoglalásában a The New York Times Klobuchart és Warrent a stabilitás és az új eszmék leghatékonyabb szószólóinak minősítette.

Méltatásában a lap Warrent "tehetséges elbeszélőként" jellemezte, aki "elegánsan mondja el, hogyan segíti a gazdasági rendszer csakis a gazdagokat". A The New York Times elismeréssel adózott a massachusettsi szenátor gazdasági reformok melletti és korrupció elleni
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 17:13
Kamala Harris demokrata szenátor kiszáll az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből
A politikus e-mail üzenetben hozta nyilvánosságra a döntését. "Elnökségért folytatott kampányomnak nincsenek meg a folytatáshoz szükséges anyagi forrásai" - írta az 55 éves Harris.

"Tizenegy hónappal ezelőtt, amikor Oaklandben elindítottam a kampányunkat, mindenkinek azt mondtam: nem vagyok tökéletes. De mindig tisztességesen és erkölcsi tisztasággal szólok majd, az igazságot mondom. És ma ez az igazság"- írta híveinek Harris. Hozzáfűzte: minden nap folytatni fogja a harcot mindazért, amit a kampányában is fontosnak tartott.

A kaliforniai szenátor lépését az amerikai sajtó első reagálásaibandrámainak és váratlannak minősítette.A The New York Times című napilap például a demokraták választási kampányának "leghirtelenebb" eseményeként jellemezte az elhatározást.

Kampánya kezdetén Kamala Harris az egyik legígéretesebb jelöltnek látszott, és hosszú ideig a legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsok között tartották számon, indulását egyes elemzők egyenesen az amerikai történelem első afroamerikai
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 20:22
Donald Trump a várhatóan a demokraták elnökjelöltségéért induló Bloomberget kritizálta
"Neki sincs varázspálcája" - mondta esetleges vetélytársáról az elnök. Majd hozzátette: "Ha van valaki, aki ellen a legszívesebben indulnék, az éppen a kis Michael".

A 73 éves Donald Trump kijelentette: ha a hozzá hasonlóan milliárdos, 77 éves vállalkozó Bloomberg mégis indul az elnökjelöltségért, akkor szerinte nem lesz sikeres, de "gyöngítheti Bident" (a demokraták pillanatnyilag vezető elnökjelölt-aspiránsát). Trump "egy semminek" nevezte Bloomberget.

A 76 éves Joe Biden, aki pénteken New Hampshire-ben kampányolt, úgy nyilatkozott, hogy örömmel látja az elnökjelöltségért folytatott versenyben az esetleges újabb szereplőt. "Michael rendes ember. Szívesen látjuk" - mondta Biden.

Michael Bloomberggel kapcsolatban - aki 12 éven keresztül New York polgármestere is volt - egy munkatársa csütörtökön este e-mailben tudatta az amerikai sajtóval, hogy mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson. "Muszáj gondoskodnunk arról, hogy Trumpra vereséget mérjünk, csakhogy Mike egyre jobban aggódik
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 23:32
Újabb demokrata párti politikus szállt ki az elnökjelöltségért folytatott versenyből
A képviselő a Twitteren jelentette be döntését. "Áprilisban szálltam be a versenybe azért, hogy hangot adjak azoknak, akikről elfeledkeztek ebben az országban. Ezt a harcot továbbra is folytatom" - fogalmazott. Kiemelte, hogy a globalizálódás és az ipari termelésben bekövetkezett automatizálás miatt megélhetésüket vesztettek érdekében emelte fel hangját.

Ryan mérsékelt politikusként határozta meg önmagát, és a kampányban többször is kifejtette, hogy az ohiói dolgozók érdekeit kívánja képviselni. Elemzők szerint azonban nem sikerült támogatásra lelnie a választók körében, kivált, hogy a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázóknak nagyon népes a tábora. Elmaradtak az adakozók is.

Ohióban 2016-ban Donald Trump győzött.

Ryan azt is közölte, hogy visszatér ohiói választói körébe és megindítja kampányát a jövő évi újraválasztása érdekében.

Tym Ryan a harmadik demokrata párti képviselő, aki visszalép az elnökjelöltségért folyó küzdelemből. Korábban a kaliforniai Eric Swalwell és a
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 19:51
1/7
Képek, videók
elizabeth_taylor_by_ma ria
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:47
Elizabeth Moon- A boldogs
sanci81
2018. január 28. vasárnap, 15:55
H-ELIZABETH-SAROLTA.jp g
cserhat3
2018. január 03. szerda, 18:03
Charlotte Elizabeth Diana
agica2004
2015. június 24. szerda, 16:36
Hölgy tube Elizabeths.jpg
mbartis
2015. június 14. vasárnap, 10:38
elizabeth 2.jpg
cologne53
2015. május 20. szerda, 16:37
Tube Elizabeths.jpg
mbartis
2015. február 03. kedd, 20:09
Elizabeth Mary Watt.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:19
Elizabeth Horovicz.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:42
elizabeth horovitz.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:49
Film (Elizabeth - Az aran
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:27
Elizabeth Barrett Brownin
taltos1
2014. február 15. szombat, 22:49
Előválasztás 2008
kmmmarika
2009. július 08. szerda, 14:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.