Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:30 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
GKI: idén éves átlagban 4,3 százalékkal nő a gazdaság
támogatások kifutása miatt 2020-ban már csak 3 százalék alatti, 2,7 százalék körüli GDP-bővülésre számít a GKI.

A cég kutatói úgy ítélik meg, hogy az infláció a tavaszi csúcshoz képest mérséklődik az év hátralévő részében, éves átlagban idén 3,5 százalék, jövőre 3,3 százalék lesz.

Emlékeztetett arra: az első fél évi adatok alapján a magyar gazdaságot a beruházások bővülése és a fogyasztói kereslet hajtja, a belföldi kereslet 5,5 százalékkal, a GDP-nél gyorsabban bővült az első hat hónapban.

Elmondta: a gazdasági várakozások trendje az Európai Unióban és Magyarországon is romló. Az EU konjunktúra-indexe augusztusban csökkent, és ezzel három éves mélypontra esett vissza. A GKI konjunktúra-indexe két és fél éve nem látott szintre esett vissza, amin belül az üzleti várakozások három éves mélypontjukra zuhantak, a fogyasztói várakozások viszont még kissé javultak is - ismertette a GKI elnöke.

Jelezte: a világgazdasági konjunktúra 2018-ban tetőzött, idén a vártnál erőteljesebb lassulás várható,
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 14:21
Önkormányzat 2019 - Már nyomtatják a szavazólapokat
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a nyomda október 4-éig készen áll arra, hogy a jelöltek visszalépését figyelembe vegye, azaz a visszalépőket leveszik a szavazólapról és új szavazólapot nyomtatnak.

Az ezt követően visszalépőket a helyi választási irodákban kell majd "lehúzni" a szavazólapról - tette hozzá.

Pálffy Ilona elmondta: jelölt hiányában elmarad a polgármester-választás Balatonszepezden és Lakhegyen, három településen - Lakhegyen, Apátvarasdon és Rábaszentandráson - pedig az egyéni listás választás marad el jelöltek hiányában.

A legtöbb polgármesterjelölt, kilenc a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hermánszegen indul. Nyolc jelölt van öt településen (Zalatárnok, Őrtilos, Egyházasrádóc, Görcsöny, Királyegyháza).

A legtöbb egyéni listás jelölt Kunágotán indul, 49. Egyeken 48, Hodászon és Alsószentmártonban 46, Halmajugrán 42, Tiszalúcon 40 az egyéni listás jelöltek száma. A jelöltek nem abc-sorrendben
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 13:11
Újabb lengyelországi amerikai bázisról ír alá nyilatkozatot Duda és Trump
A két elnök találkozójának napirendjén részben azok a témák szerepelnek, amelyekről szeptember elején tárgyaltak volna Varsóban. Trump akkor a Floridát fenyegető hurrikán miatt elhalasztotta látogatását.

Krzysztof Szczerski elmondta: a hétfőn aláírandó dokumentum az amerikai haderő lengyelországi állomásoztatásának konkrét helyszíneiről szól, és megerősíti a Trump és Duda által júniusban aláírt, az Egyesült Államok lengyelországi katonai jelenlétének növeléséről szóló nyilatkozat azon pontját, amely szerint Lengyelországban amerikai hadosztály-parancsnokságot létesítenek.

A júniusi nyilatkozat értelmében ezer katonával megemelik a Lengyelországba 2017-ben állandó rotációs jelleggel telepített, jelenleg 4500 fős amerikai alakulat létszámát. Az amerikai hadosztály-parancsnokság létesítése mellett a dokumentum azMQ-9 típusú, felderítő-csapásmérő, pilóta nélküli repülőgépekből álló század telepítéséről, továbbá egy szállítási légibázis, valamint az amerikai haderőt támogató infrastruktúra
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 11:21
Kívülről és belülről is bírálják az RMDSZ-t a marosvásárhelyi polgármesterjelölt-állítás miatt
abban az esetben lehet visszaszerezni, ha sikerül valódi összefogást megteremteni. A megyei MPP-elnök kifogásolta, hogy a Soós indításáról szóló döntést az RMDSZ megyei vezetőségén belüli "kis klikk" hozta meg, és mindez szerinte oda vezet, hogy az RMDSZ polgármesterjelöltje ismét vereséget szenved, és a szövetség elveszítheti a megyei önkormányzat fölötti irányítást is a jövő évi helyhatósági választáson.

A kritikákra reagálva Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke a Maszol.ro hírportálnak elmondta, szerinte véget kell vetni az ujjal mutogatásnak és kritizálásoknak. "Most elsősorban az építkezésre, a munkára kell odafigyelnünk. Persze minden kritikának helye van, egészen addig, amíg ez nem a munkának a rovására megy" - fogalmazott Porcsalmi.

Kovács Levente Maros megyei ügyvezető elnök a Maszolnak elmondta, a szövetség Soós Zoltánban látja azt az embert, aki el tudja nyerni Marosvásárhely polgármesteri tisztségét. Szerinte most már nem lett volna idő előválasztás megszervezésére, "egyébként
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 10:51
Fülöp: kiemelt jelentőségűek a fogyatékossággal élőket érintő intézkedések
hozzátartozókkal együtt több millió embert érint az, hogy a fogyatékosságügyben milyen lépéseket tesz a kormány és az érdekvédelmi szervezetek.

Hangsúlyozta: a fogyatékossággal élők számára az a leglényegesebb, hogy ne "üres, rosszul megfogalmazott együttérzést" kapjanak, hanem segítséget ahhoz, hogy önállóan élhessenek, ehhez pedig elsősorban akadálymentesítés és önálló kereset szükséges.

Kósa Ádám, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke elmondta: a Semmit rólunk nélkülünk! című kiadvány rengeteg jelzésértékű lépést listáz, amelyek jelentős változásokat hoztak az érintettek életébe. A kormányzat a többi között az akadálymentesítés terén ért el jelentős lépéseket - tette hozzá.

Kiemelte: Magyarország a kommunizmus után hatalmas hátránnyal indult a fogyatékosságügy terén, de jelenleg már az uniós középmezőnyben vagyunk.

Megjegyezte, a fogyatékosságügy terén Magyarország indított egy az unióban egyedülálló, 4 milliárd forint
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 10:51
Magyarország a díszvendége a fiatal kínai vezetők idei konferenciájának Hangcsouban
felelős államtitkára hangsúlyozta: a 21. század egyik legnagyobb kihívása a technológia robbanásszerű fejlődése, ami alapjaiban változtathatja meg gondolkodásunkat a munkáról, tudásról, családról, illetve az egymáshoz való viszonyainkról. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása a feltörekvő fiatal generáció vezetőire hárul, akik szüleik bölcsességét és saját kreatív energiáikat, valamint frissességüket felhasználva nézhetnek szembe a feladattal - tette hozzá.

György László az MTI-nek telefonon elmondta: a harmincas, negyvenes éveikben járó, sikeres kínai vállalkozók legfontosabb rendezvényére Magyarország egy saját, fiatalos innovációval, a teqballal érkezett. A magyar fejlesztésű teqball egy új, futballalapú, hajlított asztalon játszott sport, amely edzőeszközként is szolgál a profi és amatőr labdarúgóknak egyaránt, támogatói között pedig számos világsztár megtalálható.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a teqball a remények szerint az lehet Magyarország számára, amit a hetvenes évektől kezdődően az
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 13:52
Már 60 gyereket kezelnek szalmonella-gyanúval Debrecenben, több beteget nem tudnak fogadni
M. Tóth Ildikó elmondta: az újabb betegek biztonságos ellátása érdekében Berényi Ervin, a klinikai központ elnöke helyettesítő szolgáltató kijelölését kezdeményezte szombat este az országos tisztifőorvosnál.

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház kijelöléséről, valamint a betegek beutalási rendjéről az egyetemet, a mentőszolgálat hajdú-bihari mentésvezetőjét és a hajdúsámsoni háziorvosi ügyeletet még vasárnapra virradó éjjel tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ központi ügyelete - közölte a sajtófőnök.

M. Tóth Ildikó hozzátette: a debreceni klinikai központban és a Kenézy egyetemi kórházban ápoltak közül jelenleg senki sincs életveszélyes állapotban. A gyermekek súlyos, kiszáradásos tünetekkel, magas gyulladásos paraméterekkel érkeztek, intenzív ellátásra azonban eddig nem volt szükség. Ugyanakkor a folyadékpótlás és magas gyulladásos paraméterek, szeptikus tünetek esetén antibiotikumot adnak a rászorulóknak, a kórházat eddig két gyerek hagyhatta el.

Korábbi sajtóértesülések
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 13:51
Áder: az ENSZ szövetségesként tekint Magyarországra a klímaváltozás elleni harcban
Áder János az M1 aktuális csatornán vasárnap elmondta, most először fordult elő, hogy komoly hatalmi súllyal bíró, nagy országok nem kapnak szólási lehetőséget az ENSZ klímacsúcsán. Véleménye szerint ez összefügghet Antonio Guterres ENSZ-főtitkár korábbi kérésével, amely szerint nem ünnepélyes beszédeket vár a tagországoktól, hanem konkrét cselekvési terveket, amelyek ráadásul a korábbi párizsi vállalásoknál nagyobb elköteleződést mutatnak.

Magyarországnak elismerés, hogy felkérték a felszólalásra, és ezek szerint szövetségesként tekintenek rá a klímaváltozás elleni harcban - emelte ki az államfő.

Áder János pontosította a pénteki rádióinterjújában a szén-dioxid-kibocsátás nagyságrendjével kapcsolatban említett példáját is. A helyes adatok: az Európai Unió egy év alatt annyival csökkentette a kibocsátását, mint amennyi szén-dioxidot Kína valamivel több mint egy nap alatt a légkörbe juttat - mondta el a köztársasági elnök.
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 11:51
Illegális bevándorlás - Manfred Weber új javaslatot sürget a menedékkérők elosztására
menekülteknek. Ezt az együttműködést folytatni kell, több évre meg kell hosszabbítani a megállapodást és szükség esetén növelni kell a Törökországnak juttatott támogatást. Ez "jól befektetett pénz, segít a menekülteknek és Törökországnak, és árt az embercsempészeknek, akik illegálisan be akarnak juttatni migránsokat Európába" - mondta Manfred Weber.

Azzal kapcsolatban, hogy az EU-választáson az EPP csúcsjelöltjeként indult, arra készült, hogy az Európai Bizottság elnökeként folytatja munkásságát, elmondta: minden politikus tudja, hogy el kell viselnie vereségeket, és az a legfontosabb, hogy felálljon a csapásokból.

Hozzátette: örül annak, hogy ismét vezetheti az EPP-frakciót és támogatja a bizottság megválasztott elnökét, Ursula von der Leyent. Mint mondta, aKereszténydemokrata Unió (CDU) - a CSU testvérpártja - politikusa "meggyőződéses európai", aki osztja az EPP politikáját és "tudja, hogy egy erős EPP nélkül tehetetlen volna".

Manfred Weber a többi között német belpolitikai ügyekről is
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 11:41
Tizedik alkalommal rendezik meg a Psychart 24 művészeti maratont
Kovács Emese a Psychart 24 szervezőbizottságának elnöke elmondta, 2009-ben nyitottak egy galériát, amelyben pszichoszociális betegségekkel élők alkotásait mutatták be; 2010-ben rendezték meg először próbaképpen, majd évről évre újra a művészeti maratont.

Pénteken déltől várják az érdeklődőket Budapesten a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai épületében, valamint a Debreceni Egyetemen, a rendezők minden szükséges eszközt biztosítanak, az elkészült alkotásokból pedig kiállítást rendeznek majd - tette hozzá a szervező.

Elmondta azt is, hogy a betegek részt vesznek a galéria működtetésében, valamint a program szervezésében és lebonyolításában is, ami erőt és önbizalmat ad nekik.

Simon Lajos pszichiáter kiemelte, a művészeti maraton egyfajta "antistigmaprogram" az előítéletek leküzdésére. A mentális betegségek jellegzetessége ugyanis, hogy a beteg magába fordul, megszűnnek az emberi kapcsolatai, izolálódik, és ha terápia után próbál visszatérni a társadalomba, nagyon sok előítélettel találkozik -
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 11:11
A rendszerváltás korszakát dolgozza fel az M5 csatorna sorozata
Országgyűlés alelnöke és a Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója idézte fel az eseményeket. A sorozat vendégei voltak továbbá Deutsch Tamás és Fodor Gábor, valamint Szűrös Mátyás is.

A szeptember 23-i adásban a rendszerváltozás kori könnyűzenei életről kérdezik a 80-as évek közepének meghatározó rockzenészeit. Az adás vendégei Menyhárt János, Nagy Feró és Waszlavik László lesznek.

A csatornaigazgató szerint a sorozatot kordokumentumnak szánják. Mint elmondta, a rendszerváltás korszaka ugyan jól dokumentált, de ennyi idő után is előkerülhetnek még nem ismert információk, történetek, események. Az is előfordulhat, hogy a sorozat vendégei harminc év távlatából esetleg más összefüggésben világítanak meg akkori történéseket.

Az M5 kulturális csatorna szerkesztőinek munkáját a rendszerváltás korszakát kutató két fiatal történész segíti.

Siklósi Beatrix megjegyezte, az adásokban felidézik majd azt is, hogy az adott témáról a műsor korábbi vendégei
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 10:11
Németh Zsolt: Erdélyt Bukarest és Budapest szövetségesévé kell tenni
"beléphet abba a közép-európai ligába", mely síkraszáll a nemzetek Európájáért.

A politikus kijelentette: azok a határon túli politikai szervezetek állnak a legközelebb hozzá, amelyek a magyarság megmaradásának és önrendelkezésének ügyét immár évtizedek óta következetesen képviselik. Ilyennek mondta az EMNP-t és a Székely Nemzeti Tanácsot (SZNT) is, mellyel közös célnak tekintette a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés sikerre vitelét.

Csomortányi István elnök beszámolójában elmondta: az elmúlt hat hónapban elvégzett munka eredménye, hogy mára egy egységes és tettre kész néppárt áll a közelgő önkormányzati választások előtt. A politikus sajnálatának adott hangot amiatt, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) sem az államelnökjelölt-állításban sem a marosvásárhelyi polgármesterjelölt-állításban nem tartott igényt az EMNP által javasolt koalícióra.

Csomortányi István javaslatára a küldöttgyűlés megszavazta, hogy az EMNP kössön országos koalíciós megállapodást a
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 19:12
1/2001
Képek, videók
106százalék
gezemice1949
2016. április 25. hétfő, 09:32
100-százalékban-biztos -ho
lilagondolatok
2016. április 09. szombat, 08:24
111százalék
gezemice1949
2016. március 10. csütörtök, 09:07
116százalék
gezemice1949
2016. március 10. csütörtök, 09:04
DK 2 százalék.jpg
agica2004
2014. január 09. csütörtök, 15:37
60százalék.jpg
maroka
2013. január 20. vasárnap, 11:51
70 százalék víz2.jpg
basikele
2012. október 07. vasárnap, 00:19
16 százalékos adókulcsw.j
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:02
100 százalék.jpg
agica2004
2010. július 09. péntek, 13:25
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.