Belépés
2020. január 25. szombat | 4. hét | 25. nap | 13:10 | Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Élesztős arcpakolás
Az élesztő főként C- és B-vitamint tartalmaz, csak friss élesztőt szabad használni és nem szárítottat! Csodákra képes az arccal és a ráncokkal, már az első használat után látható változások tapasztalhatóak.

Hozzávalók:
1 teáskanál méz
1 teáskanál liszt
20 g élesztő elmorzsolva
meleg tej
Elkészítés:
Meleg tejben oszlasd el a keveréket, és azonnal tedd fel az arcodra. 20 percig hagyd hatni, majd meleg vízzel mosd le.

Zsíros bőrre készülő változat
Csak kefir, vagy joghurt kell hozzá és 20 g. élesztő, keverd össze, és tedd az arcodra 20 percre, majd mosd le meleg vízzel

Maszk normál bőrre
30 gr élesztőt keverj elforró felforralt tejben, 15 percre tedd a megmosott arcodra.
Forrás :
pacsakute, 2019. október 08. kedd, 23:26
Sajtos tallér
35 -40 dkg liszt 12,5 margarin elmorzsolva a liszttel 12,5 dkg reszelt sajt ( alma reszelőn ) összekeverni a liszttel,1 egész tojás ,1 kis kanál só ,1/2 kiskanál szódabikarbóna 1dl tejfel 1 evőkanál olaj összegyúrni az egészet..........én a felébe teszek köménymagot is ..........rúddá formázom mint a szalámit, majd felszeletelem kb 3-.4 cm darabokra . A darabokat kisodrom mint a nudlit csak vastagabbra ,feldarabolom kb 1-.1,5 cm darabokra.A lángon felmelegített sütőmbe 4 db fér,Összecsukom megfordítom és kész gyorsan sül.
bozsanyinemanyi, 2018. január 18. csütörtök, 20:26
Bajgli
ozzávalók

Hozzávalók 4 rúdhoz
60 dkg finomliszt
25 dkg zsír
10 dkg porcukor
2 tojássárgája + 1 egész tojás
1 dkg friss élesztő, elmorzsolva
1 csipet só
1 dl tejföl
a kenéshez:
1 tojás
2 rúd diós töltelékhez:
40 dkg darált dió
30 dkg cukor
2 dl víz
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál rum
2 rúd mákos töltelékhez:
40 dkg darált mák
30 dkg cukor
2,5 dl víz
1 citrom reszelt héja

Elkészítés

Először a tölteléket készítjük el, hogy kihűlve tehessük a tésztára: a diós és a mákos hozzávalóit külön edényben felfőzzük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négyfelé vágjuk, és letakarva pár órát hideg helyen pihentetjük.

Két sütőpapír közé teszünk egy tésztagombócot, és négyzet alakúra nyújtjuk. (Sem a sütőpapírt, sem a nyújtófát nem kell
anyu65, 2015. december 12. szombat, 22:30
A világ legfinomabb zserbója!!!
Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
6 dkg cukor
2 dkg élesztő 3 evőkanál tejfölben elmorzsolva
1 kiskanál sütőpor
pici só
2 tojás sárgája
1 tábla csokoládé
A töltelékhez:

35 dkg darált dió
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
rumaroma
Szilva- és baracklekvár, lehetőleg házi!!
Elkészítés:

Végy egy nagy tálat és tedd bele a tészta hozzávalóit, majd jól dolgozd össze. Ha a tészta összeállt, oszd 4 felé, és pihentesd fél órán keresztül.
Állítsd össze a tölteléket: a darált diót keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, és tedd a kezed ügyébe a házi lekvárokat! A finom zserbó titka az, hogy nem sajnáljuk belőle a tölteléket, és ha lehet, házi lekvárt használunk!
Nyújtsd ki az első tészta kupacot, és helyezd a tepsibe. Az alsó réteget kend be szilvalekvárral:
Majd szórd meg egyenletesen darált dióval:
Végül pedig locsolgasd meg rumaromával:
Jöhet a következő réteg. Nyújtsd ki a
suzymama, 2014. április 24. csütörtök, 13:52
Csillagánizs....
CSILLAGÁNIZS
/A természet világa/

Alacsony növésű, örökzöld fa. Sima kérge szürkésfehér. Virágai magányosan nyílnak. Jellegzetes alakú termése a kínai konyha nevezetes ,,öt fűszerkeverék"-ének egyik alkotórésze. A leveléből és a terméséből nyert illóolaj nemcsak fűszer, hanem gyógyszer is, de a kozmetikai ipar is felhasználja szappanok, hajolajak és parfümök illatosítására.


Ez a csillagánizs nem keverendő össze japán csillagánizzsal, ennek ugyanis levele és kardamonillatú termése mérgező. Japánban gyakran ültetik a templomok körül. Kérgéből tömjént nyernek.

DARWINIA OXYLEPIS

A mirtuszfélék(Darwinia) nemzetségébe mintegy 35 faj tartozik,
korall44, 2014. április 17. csütörtök, 17:18
A Gyógyító Művészetek oldaláról hoztam, szeretettel.
legkedvesebb karácsonyi süteménye a bejgli. Mégpedig a mákos, és diós töltelékes.

A mindig meleg, és kissé párás konyhában, ha anyám valami finomságot készített, feltérdeltem a hokedlira, és figyeltem, hogyan serénykedik szorgos keze. Akkor megfigyeltem, és nem gondoltam arra, hogy egyszer még valahonnan az agyam mélyéről élesen előkerül minden pontos részlet. A bejglihez fél kiló lisztet szitált egy tálba, és belerakta a hozzávalókat. Előtte azért egy deci meleg tejbe egy csomag élesztőt tett, elmorzsolva, és egy kis kávéskanál cukrot, majd felfuttatta az élesztőt. A lisztbe ütött kettő egész tojást, egy kis sót tett bele, és négy evőkanál cukrot. Vagy kettő vajat, vagy egy egész margarint rakott még bele, de hidegen, mert ha meleg a margarin, akkor más lesz az íze. A felfuttatott öt deka élesztőt, és a tejet még ráöntötte a lisztre, és az egészet óvatosan kezdve, hogy ne porozzon a liszttel, egyneművé gyúrta, és egy cipót kapott, amit a deszkára téve, konyharuhával letakart, és egy két órát
suzymama, 2013. december 16. hétfő, 09:37
palacsinta kukoricás NO SALTY
hozzávalók 4 főre
30 g olvasztott vaj
2 db tojás
80 g feta sajt , kézzel elmorzsolva
125 g túró
2 dl tej
200 g liszt
0,5 tk sütőpor

200 g kukorica

elkészítés
A vajat a fetával, a túróval, a tejjel és a tojásokkal elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és ízlés szerint sózzuk.
Belekeverjük a kukoricát is.
Két evőkanálnyi palacsintákat sütünk, egy oldalt kb. 3 percig kell sütni.
költség: 500 Ft
drciccancs, 2013. november 09. szombat, 10:32
bazsalikomos pisztráng
trofte me borzilok

4 pisztráng filé
6 szelet pirított kenyér elmorzsolva
1 csokor bazsalikom
6 evőkanál olívaolaj
Só, bors
Zöld vagy burgonya saláta

a kenyérmorzsát, apritott bazsalikomot, sót, borst összekeverem
a pisztrángot kivülről besozom és borsozom , egy serpenyőben elősütöm .
a félkész halat alúfóliára fektetem , a tetejére rendezem el a morzsát, majd 200 fokos sütöben készre sütöm .
ibolya58, 2013. június 06. csütörtök, 10:34
Kakukkfűves burgonya leves recept
Hozzávalók:

1 fej hagyma
30 dkg burgonya
1 l húslé
fokhagyma
2 dl tejszín
1 csipet kakukkfű
1 csipet bors
5 dkg vaj

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, majd félfőre (félbe, majd szeletekre) vágjuk. Takarék lángon vajon, vagy olajon (lehet olíva is) megdinszteljük. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a már kész hagymára tesszük, majd megszórjuk a liszttel. Picit átforgatjuk, majd fokozatosan adagoljuk bele a folyadék 3/4 részét. Beletesszük a kockára vágott krumplit, majd annyi vízzel, vagy húslevessel öntjük fel, hogy a krumplit ellepje. Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, beletesszük a fűszereket (kakukkfüvet picit elmorzsolva). Alaposan leturmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk.
gonda_katalin, 2012. március 18. vasárnap, 17:21
Ízőrzők – Nikla –
a csokis tésztába beledolgozzuk a beáztatott mazsola felét, 1 evőkanál porcukorral összekeverve. Háromfelé választjuk, és mindegyikből kisebb cipót formázunk. Lisztezett terítőre tesszük.
A világos tésztát is ugyanúgy háromfelé választjuk. Ezeket is a barnák mellé helyezzük, letakarjuk, és újabb 10 percet kelesztjük.
Közben három kuglófsütőt jó vastagon megkenünk zsírral.
A megkelt tésztákból először kisodrunk egy világosat, ráterítjük a megmaradt mazsola harmadát kevés porcukorral elmorzsolva, hogy a tésztát ne nedvesítse meg. Ráhelyezünk egy barna cipót, és együtt, egyforma téglalap nagyságúra kinyújtjuk. Hosszában feltekerjük, és úgy helyezzük a sütőformába. A másik két tésztát ugyanígy készítjük el. Még fél órát pihentetjük, tetejüket felvert tojással átkenjük, és csak ezután helyezzük az előfűtött kemencébe, vagy sütőbe.
Amikor elkészült, a tetejét hideg vízzel átmosdatjuk, és szeletelés előtt még megvárjuk, míg langyosra hűl.

Niklai gulyásleves
Hozzávalók: egy kg
horvathnemagdi, 2011. december 04. vasárnap, 06:51
Cipóba sült csülök
1 csomag élesztőt,fél dl langyos tejbe elmorzsolva, fölfuttatunk.Egy tálba, 35 dkg lisztet,1 kiskanál sót,cukrot,5 kanál olajat,1 nagyobb, főtt burgonyát megtörve,és az el készített élesztővel,könnyű tésztává
dagasztjuk.Akkor jó,ha az edény falától elválik.50 percig kelesztjük.Enyhén belisztezett, deszkára borítjuk.
Lisztes kézzel,1 centi vastagságúra lapítjuk ,40 dkg főtt,le bőrözött,ki csontozott csülök húst,a tészta
közepére fektetjük,a tészta széleket,mind a négy oldalon,vissza hajtjuk.Be olajozott tepsibe ,a hajtott oldalával lefele,bele helyezzük.Olajjal meg kenjük,35 percig, még kelesztjük, a tepsibe is.Azután még egyszer,be olajozzuk.Elő melegített,sütőbe toljuk,és közepesnél erősebb lánggal,30 percig sütjük.
Ha még forrón,vízzel bekenjük,a héja fényesebb lesz.
jupiter21, 2011. október 13. csütörtök, 12:01
Darwinia Oxilepis
A Darwinia oxylepis Nyugat-Ausztrália déli részén honos, 1,5 méterre nő meg, tűszerű levelei 10mm hosszúak. Elmorzsolva a leveleket eukaliptusz illatúak, illatszerkészítéshez is használták.Kis ágvégi virágai vannak, melyek a feltűnő, harang alakú, piros színű, módosult leveleken belül helyezkednek el. Az első példányokat James Drummond gyűjtötte 1848-ban. Azt gondolják a szakemberek, hogy elsősorban nektáron élő madarak porozzák be.
karoly49, 2011. augusztus 18. csütörtök, 22:32
1/3
Képek, videók
Arcpakolás foltok ellen.j
pacsakute
2018. december 27. csütörtök, 11:42
Epres arcpakolás.jpg
pacsakute
2014. június 25. szerda, 07:29
Élesztő
dandej
2019. május 02. csütörtök, 17:21
Élesztő
eva6
2019. február 12. kedd, 12:32
Élesztő
sanci81
2017. február 05. vasárnap, 19:14
Élesztő.jpg
pacsakute
2015. március 03. kedd, 06:01
eleszto_szorolap.jpg
menusgabor
2011. március 06. vasárnap, 12:24
élesztő1950.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:35
élesztős muffin
ibolya58
2010. február 07. vasárnap, 09:39
egyszerü-élesztős-repe dt
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:37
egyszerü-élesztős kisült
iraziviki
2009. szeptember 30. szerda, 19:36
Hasznalati targyak
borigit
2014. október 09. csütörtök, 11:01
Használat közben
ezer_mester
2014. március 05. szerda, 09:27
maszkok_hasznalata (2).gi
53ilona
2013. november 19. kedd, 12:50
Amsler- teszt használata.
pacsakute
2013. július 19. péntek, 08:41
Címkék
házi lekvárokat, kozmetikai ipar, első példányokat, Darwinia Oxilepis, természet világa, darabokat kisodrom, darált diót, agyam mélyéről, lisztbe ütött, világ legfinomabb, nagy tálat, mákos hozzávalóit, fokhagymát vékony, deszkára téve, barna cipót, beáztatott mazsola,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.