Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:54 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Franciaországban csaknem ötszázzal nőtt a halottak száma az elmúlt 24 órában
jelentős részük otthonában lábadozik, 767 kórházban 22 800 Covid-19-beteget ápolnak, közülük 5565-en vannak intenzív osztályokon, ez 458-cal több, mint az előző nap.

Az illetékes ismételten kiemelte: a 24 órás megfigyelésre szoruló súlyos, légúti problémákkal kezelt betegek számának változása a legfontosabb adat, mert ez alapján tudják a hatóságok megítélni a két héttel ezelőtt életbe léptetett kijárási korlátozások hatékonyságát.

Franciaországban a súlyos betegek számának görbéje az elmúlt napokban meredeken haladt felfelé, a héten lehet számítani a tetőzésre.

A járvány kezdetén az intenzív osztályokon mintegy 5 ezer ágy állt rendelkezésére, ezt április közepéig meg kívánja triplázni az egészségügyi minisztérium. Jelenleg már mintegy 10 ezer ágy áll rendelkezésére a súlyos betegek ellátására.

A súlyos betegek 34 százaléka 60 év alatti, közülük 68-an - néggyel többen, mint hétfőn - 30 évnél fiatalabbak.

A tájékoztatás szerint március 1. óta 9444-en gyógyultan távoztak a
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 22:23
New York állam kormányzója nem pályázik a demokraták elnökjelöltségére
interjújában azt mondta: nem bánná, ha New York kormányzója lenne a vetélytársa az őszi elnökválasztáson.

Trump úgy fogalmazott: Cuomo "jobb jelöltje lenne a demokratáknak, mint Joe Biden". Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét az eddigi előválasztási eredmények alapján várhatóan a Demokrata Párt elnökjelöltjévé választják a párt nyári elnökjelölt-állító konvencióján.

"Régóta ismerem Andrew-t (...) szerintem jobb jelölt lenne, mint az aluszékony Joe" - fogalmazott Trump. Az elnök az elmúlt napokban többször is elismerő szavakkal szólt Cuomo tevékenységéről a járvány idején.

Cuomo elhárította Trump felvetését, leszögezve, hogy nem az elnökjelöltség, hanem a járvány küzdelmeivel kíván foglalkozni. "Most nem a politizálásnak van itt az ideje" - mondta és leszögezte, hogy nem indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért.

Az elmúlt napokban Cuomo az új típusú koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik legismertebb "arca" lett az Egyesült Államokban. Donald Trump elnökhöz hasonlóan naponta
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 21:04
Koronavírus - Babos Tímea: állítólag törlik a füves pályás szezont is
"Íme mai edzésem színhelye, a lépcső" - mondta az M1 aktuális csatornának küldött keddi videoüzenetében. "Az elmúlt időszak nem volt egyszerű, és a következő sem lesz az, de ez nyilván mindenkinek így van. Érdekesen alakult ez a pár hét, nagyon sok minden változott, de örülök, hogy ennyi időt lehetek itthon."

A világranglistán 100. játékos közölte, tudomása szerint a napokban fogják bejelenteni, hogy lesz-e júniusban füves pályás szezon.

"A pletykák szerint törölni fogják az egészet, benne Wimbledonnal, ami egy újabb hónapot jelent verseny nélkül" - jelentette ki a 26 éves soproni teniszező, majd rátért a jelenlegi elfoglaltságaira. "Megtaláltam azt, amire máskor kevesebb időm van, például a főzést, sokat vagyok a családdal, fejlesztem magam, online tanfolyamokat nézegetek, a francia tudásomat javítom. Át fogjuk vészelni ezt is, Magyarország nagyon jól csinálja, az emberek odafigyelnek, és ez maradjon is így" - tette hozzá Babos Tímea.
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 17:43
Koronavírus - Macron szerint Franciaország hamarosan önellátó lesz maszkból és lélegeztetőgépből
A köztársasági elnök a négy közül a legnagyobb francia maszkgyártó üzemében, a Kolmi-Hopennek a nyugat-franciaországi Saint-Barthélémy-d'Anjou-ban tett látogatásán kedden elmondta: április végére heti 15 millió maszkot fognak előállítani Franciaországban, míg a járvány megjelenése előtt 3,3 millió maszkra rúgott a négy francia üzem termelése. Azt is bejelentette, hogy négy nagyvállalat, az Air liquide, a Schneider Electric, a Valeo és a Peugeot egy konzorciumot hoz létre annak érdekében, hogy május közepéig 10 ezer lélegeztető-gépet gyártsanak, és felszereljenek velük valamennyi olyan francia kórházat, amelyek Covid-19 fertőzötteket lát el.

Az állami egészségügyi szolgálatnak azonnali 4 milliárd eurós rendkívüli támogatást irányzott elő az államfő, amelyekből gyógyszereket, a lélegeztető-gépeket és a maszkokat finanszírozhatják.

"Újrateremtjük a hazai és az európai szuverenitást" az egészségügy területén - hangsúlyozta Emmanuel Macron, elismerve, hogy Franciaország maszkellátása jelenleg a
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 16:52
Koronavírus - A lengyel felsőház visszadobta a gazdaságmentő csomagot, Szlovénia óva int a húsvéti hazautazások
intézkedéseket.

Szlovákiában újabb 27 személynél diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját, így 363-ra emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette be pozsonyi sajtótájékoztatóján Igor Matovic miniszterelnök. Matovic kijelentette, hogy amennyiben Szlovákia hosszabb időn át is érvényben tudja tartani a koronavírus-járvány megfékezésében hatékonynak bizonyult intézkedéseit, úgy a világjárványt legsikeresebben kezelő öt ország között lehet.

Az országban az elmúlt napokban nem sokkal húsz felett volt az újonnan regisztrált fertőzöttek napi száma. A hétfőn diagnosztizált fertőzöttek egyharmada idősebb 60 évesnél. Hétfő délig közel 8200 vírustesztet végeztek el Szlovákiában, ezek közül 7857 bizonyult negatívnak.

Anze Logar szlovén külügyminiszter azt kérte a külföldön élő és dolgozó szlovénoktól, hogy ne utazzanak haza a húsvéti ünnepekre, hogy elkerüljék a torlódásokat és az egyéb problémákat a határokon.

"A legnagyobb mértékben maradjanak ott, ahol vannak, biztos
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 12:01
Koronavírus - Az ukrán parlament menesztette az egészségügyi és a pénzügyminisztert
tárcavezető leváltását 249 képviselő támogatta. Mindkét miniszter kevesebb mint egy hónapig volt a posztján, március 4-én léptek hivatalba az új miniszterelnök, Denisz Smihal kabinetjének tagjaiként.

Egyes források szerint maguk a miniszterek nyújtották be lemondásukat, Jemec sajtótitkára azonban még hétfőn is cáfolta, hogy a tárcavezető felmondólevelet írt volna. Sajtóhírek szerint az egészségügyi miniszter a koronavírus elleni küzdelemben a korlátozások drákói szigorításának híve volt, és az elmúlt napokban többször fenyegetőzött lemondással, ha nem kap támogatást a vezetésben elképzeléseihez.

Elsőre kellő támogatás híján nem sikerült megszavaznia a parlamentnek a két leváltott miniszter utódját. A délelőtti ülést berekesztették, délután viszont ismét összehívták ezúttal már Volodimir Zelenszkij elnök részvételével, s a törvényhozás 256 szavazattal jóváhagyta Szerhij Marcsenko kinevezését pénzügyminiszternek, 246-tal pedig Makszim Sztepanovot az egészségügyi tárca új vezetőjének.

Nem
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 16:24
Koronavírus - Leáll az Easyjet is
A légitársaság hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az elmúlt napokban az Easyjet 650 mentesítő járatot üzemeltetett, amelyekkel 45 ezer utast szállítottak. Ezeket a kormányokkal együttműködve továbbra is folytatják, de kereskedelmi járatot az utazási szabályok szigorítása miatt nem indítanak el.

A diszkont légitársaság egyelőre nem tudja, hogy mikor indulhatnak újra a menetrend szerinti járatokat, az Easyjet folyamatosan vizsgálja ennek lehetőségét.

Hangsúlyozták, hogy a társaság pénzügyi helyzete stabil, a dolgozók fizetésük 80 százalékát kapják meg.

Az Easyjet Európa második legnagyobb diszkont légitársasága, 2019-ben 337 repülőgépével 95 millió utast szállított és 350 millió font adózott eredményt ért el. A Brexit miatt a légicéget részben Ausztriába költöztették át. Európában egyebek között eddig a Ryanair, a Brussels Airlines, az Austrian Airlines, a Transavia, a SAS Scandinavian, az Air Dolomiti állt le teljesen.
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:42
Koronavírus - Időkorlátot kér a koronavírus-járvány elleni törvénybe az ellenzék
egyetlen egy feltételt szabott, annak a határidőnek a bevezetését, ami garantálja a kormány ellenőrizhetőségét, de nem akadályozza a védekezés sikerességét - nyomatékosította szavait.

A kabinetnek hallgatnia kellene azokra a józan emberekre, akik azt mondják, hogy "Orbán Viktor nem használhatja fel a járványt arra, hogy királyságot csináljon" - fogalmazott. A demokrácia működésének egyik alapelve, hogy a parlament működőképes legyen - érvelt Lukács László György.

Arra is kitért, hogy az elmúlt napokban sok hazugság terjedt el arról, hogy az ellenzék mióta szeretne határidőt építeni a törvénybe. Állítása szerint az első hétpárti egyeztetés óta ez a kérdés folyamatosan előkerült, vagyis az ellenzék nem külső befolyásolás hatására fogalmazta meg követelését.

Varju László, a DK alelnöke leszögezte, minél nagyobb bajban van egy ország, annál nagyobb szükség van az együttműködésre és annál fontosabb, hogy a kormány szolgálja az embereket és kisebbítse a bajt.

A Demokratikus Koalíció négy
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 11:52
Koronavírus - Moszkvában kötelező házi karantént rendeltek el
probléma miatt, közvetlen életveszély vagy egészségük fenyegetettsége esetén, a munkahelyükre való elkerülhetetlen utazás, a legközelebbi üzletben való bevásárlás, legfeljebb száz méterre háziállat-sétáltatás, illetve a háztartási hulladék eltávolítása céljából hagyhatják el.

Az orosz főváros lakóit arra kötelezik, hogy az utcán, az üzletekben, - a taxik kivételével - a tömegközlekedési eszközökön és más nyilvános helyeken legalább másfél méteres távolságot tartsanak egymástól.

"A következő napokban, műszaki és szervezeti intézkedések bevezetése esetén különleges engedéllyel lehet majd az utcára menni, a Moszkva kormányzata által megállapított rendben" - közölte a honlapján Szobjanyin.

Hozzátette, hogy az orosz fővárosban egy héten belül "okos" megfigyelőrendszer kezdi ellenőrizni a kötelező karantén betartását.

"Fokozatosan, de folyamatosan fogjuk erősíteni az ebben a helyzetben elkerülhetetlen kontrollt" - ígérte a polgármester.

Szobjanyin hangsúlyozta: az önizolálás rendszere nem
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 21:32
BM katasztrófavédelem: Magyarország kész csatlakozni az Európai Bizottság programjához
A közleményben emlékeztetnek: a RescEU indulásakor három képességet hoztak létre: a légi erdőtűzoltásit, a sürgősségi egészségügyi orvoscsoportokét, valamint az egészségügyi evakuációét.

A bizottság annak érdekében, hogy támogassa a tagországokat a koronavírus elleni küzdelemben, úgy döntött: az orvostechnikai eszközökből stratégiai mentési célú európai uniós készletet hoz létre. Azok a tagállamok, amelyek vállalják RescEU-készletek tárolását, támogatást kérhetnek a bizottságtól. A bizottság a készletek költségeinek kilencven százalékát fedezi, a fennmaradó tíz százalékot az adott tagállam. Az így létrehozott tartalékkereteket egy vagy több tagállam üzemeltetheti majd a jövőben, az eszközök beszerzéséért a befogadó állam felel - idézte fel a közlemény.

A magyar kormány az elmúlt napokban részletesen áttekintette a határozatot, felmérte az itthoni lehetőségeket, ezt követően pedig úgy döntött, hogy Magyarország aktívan részt kíván venni a RescEU-ban, így felajánlja, hogy raktárt alakít ki,
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 20:13
Koronavírus - Átlépte a tízezret az igazolt fertőzöttek száma Belgiumban
kórházba, és 1359 ember távozhatott gyógyultan, közülük 296 az elmúlt 24 órában.

A La Libre Belgique című belga napilap vasárnap az interneten megjelent cikkében arról számolt be, hogy Flandriában, az ország északi, flamand nyelvű régiójában jóval többen betegedtek meg, mint a vallóniai, az ország déli, francia nyelvű régiójában. Flandriában a vasárnapi adatok szerint 6831 fertőzöttet tartanak nyilván, Vallóniában pedig 2496-et. A brüsszeli régióban 1065 regisztrált fertőzött van.

Az utóbbi napokban a járvány az ország keleti felében található Liege tartományban terjedt a leggyorsabb ütemben, ahol a csütörtöki alig 200 esethez képest a megerősített fertőzések száma a hétvégén meghaladta a 850-et. A fővároshoz közeli Hainaut tartományban 1011, az ország északi részén, Antwerpenben 1226, az észak-keleti Limburg tartományban 1181 fertőzöttet tartottak nyilván vasárnap délelőtt.

A belga kormány péntek este két héttel, április 19-ig meghosszabbította az oktatási intézmények, bárok, éttermek és a
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 12:41
A járvány legyűrte a globalizmust
inkább az lehet, hogy ,,gondolkozz és cselekedj lokálisan, gyakorolj hatást globálisan".

Mindezt alátámasztja az, amit a járvány elleni fellépés kapcsán az unióban tapasztalhattunk. Brüsszel, amikor már látszott, hogy a járvány megállíthatatlanul terjed Európában és gócponttá válik Olaszországban, még mindig tehetetlenül várakozott, a tagállamok pedig sorra tették meg a szükséges lépéseket saját nemzetközösségük védelmében. Kirívó példája ennek az, amire Matteo Salvini utalt a napokban: a vészhelyzetben megmutatkozott, hogy Európa nem létezik, s hiába kért segítséget Olaszország, Brüsszel nem mozdult (igaz, szerinte a többi tagország sem), egyedül Kína és Oroszország nyújtott segítséget: egészségügyi felszereléseket és orvosokat küldtek az olaszoknak.

De nemcsak a globalista unió, hanem a globalista európai pénzügyi központ, az Európai Központi Bank (EKB) sem tett gesztusokat az olaszoknak. Mind Salvini, a Liga vezetője, mind Giorgia Meloni, az Olaszország Fivérei politikusa
menusgabor, 2020. március 28. szombat, 22:45
1/437
Képek, videók
Franciaországban - BO
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:17
Franciaországban
sanci81
2014. augusztus 31. vasárnap, 18:30
Valahol Franciaországban.
mailona
2012. október 02. kedd, 19:47
Franciaországban
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:42
Franciaországban 2009.sze
judit0716
2010. április 05. hétfő, 10:01
Menton,Francíaországba n
lerzsy
2008. október 06. hétfő, 09:53
halottak napi1101.jpg
maroka
2019. november 01. péntek, 08:19
Halottak elszállítása ism
furaila
2018. november 23. péntek, 17:42
Sortűz utáni halottak
furaila
2018. november 23. péntek, 17:41
0 halottak napján gyrtya
lovaszmarika
2018. november 19. hétfő, 16:38
2013_11_01_halottak_na pja
vorosrozsa66
2018. november 02. péntek, 22:24
halottak napi 1102.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:18
halottak napi 1102_2.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:17
halottak napi 1102_4.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:16
halottak napi templomunkb
maroka
2018. november 02. péntek, 12:14
Címkék
fővároshoz közeli, Denisz Smihal, hatóságok megítélni, kormány szolgálja, Igor Matovic, legnagyobb mértékben, unióban tapasztalhattunk, legközelebbi üzletben, sürgősségi egészségügyi, egészségügyi evakuációét, brüsszeli régióban, jelenlegi elfoglaltságaira, Emmanuel Macron, egészségügyi miniszter, józan emberekre, Anze Logar,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.