Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 06:37 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
FIFA-gála - Megvannak a jelöltek az Év játékosa díjra
A szervezet honlapja szerint az angol csapatból a Premier League legjobb védőjének választott holland Virgil van Dijk, valamint a támadósor két legeredményesebb játékosa, az egyiptomi Mohamed Szalah és a szenegáli Sadio Mané került fel a tizes listára.

A jelöltek között továbbra ott van az elmúlt másfél évtized két legmeghatározóbb labdarúgója, az egyaránt ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo.

A nőknél 12 főből áll a lista, ennek egyharmadát a júliusban világbajnoki címet nyert amerikai játékosok teszik ki.

A szavazáson a szurkolók (25 százalék) mellett a szövetségi kapitányok, válogatott csapatkapitányok és az újságírók voksai döntenek.

A győzteseket a FIFA a szeptember 23-i gáláján hirdeti ki.

A jelöltek listája:

férfiak:Cristiano Ronaldo (portugál), Frenkie de Jong (holland), Matthijs de Ligt (holland), Harry Kane (angol), Eden Hazard (belga), Sadio Mané (szenegáli), Kylian Mbappé (francia), Lionel Messi (argentin), Mohamed Szalah
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 16:52
Vörös riasztás a Reál Madridnál :
a Matracosok elleni súlyos zakó előtt, ha nyögvenyelősen is - 0-2-ről büntetőkkel - de nyert a Zidane-legénység, ergo, a győzelem ízét csak megízlelgethette.
A 47 éves edző optimizmusa abból fakad, amit az edzéséken lát játékosaitól. Úgy gondolja, hogy az elvégzett munkának mindenképpen meglesz a látható, győzelmekben kimutatható eredménye.
A szürke és olykor kíméletlenül nyers realitás viszont azt mutatja, hogy a nem is olyan régen sorozatban három Bajnokok Ligáját nyert klub az elmúlt hét hónapban csak árnyéka önmagának, mérkőzéseinek több mint a felét elveszítette, ami nem azt sejteti, hogy a világ legjobb csapatai közé kellene sorolni a királyiakat.
Amíg korábban rendre hozták a meccseket, relatív magabiztossággal, addig mostanság komoly erőket kell megmozgatnia a játékosoknak, hogy bármilyen mérkőzést megnyerjenek. Ennek a vesszőfutásnak a kezdetét pedig valahol a 2019-es év elején kell keresni.
Még Santiago Solari vezette a csapatot, amikor február 17-én sokak
maroka, 2019. július 31. szerda, 14:57
ÁSZ: kockázatokkal jár a béremelkedésnek a termelékenység javulását meghaladó üteme
A számvevőszék honlapján szerdától olvasható tanulmány a 2008-2018 közötti gazdasági folyamatok elemzésével, a máig ható tendenciák azonosítása alapján a jövőbeni feladatokra vonatkozó következtetéseket igyekszik megfogalmazni.

Előre bocsátja, hogy az elmúlt években a magyar gazdaság dinamikus és kiegyensúlyozott növekedési pályára állt. 2018-ban a bruttó hazai termék (GDP) csaknem 5 százalékkal nőtt, jelentős külkereskedelmi többlet keletkezett, és a felhalmozás meghaladta a GDP egynegyedét.

Az ÁSZ rámutat, hogy az elemzett időszakban a gazdasági növekedés üteme és a külkereskedelmi egyenleg változása között fordított összefüggés állt fenn: amikor a bruttó felhalmozás jelentősen nőtt, akkor a külkereskedelmi egyenleg számottevően romlott, de a külkereskedelmi egyenleg mindig aktívumot mutatott.

A külkereskedelem jelentős többletét finanszírozási oldalról elsősorban az alapozta meg, hogy a háztartások és a nem pénzügyi vállalatokfelhalmozási kiadásai a globális pénzügyi válság hatására
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 10:51
Statisztika: tavaly óta félmillióval nőtt a szegények száma Oroszországban
A Roszsztat szerint a szegénységi ráta az első negyedévben elérte a 14,3 százalékot, avagy 20,9 millió főt, szemben az egy évvel korábban mért 13,9 százalékkal, avagy 20,4 millió emberrel.

"Ha a létminimum az inflációval arányosan nőne, akkor a létminimum alatt maradó lakosság aránya változatlan maradna" - állt a statisztikai szolgálat jelentésében.

Makszim Topilin orosz munkaügyi miniszter a megromlott adatokat egyfelől a Roszsztat számítási módszerének megváltozásával, másfelől pedig azzal magyarázta, hogy a tavalyi első negyedévben járt a határideje egy elnöki rendelet végrehajtásának, amely előírta egy sor, állami alkalmazott - egyebek között a közoktatási, a tudományos, a kulturális, az egészségügyi és a szociális szféra alkalmazottjai - fizetésének emelését. A tárcavezető szerint hasonló intézkedés végrehajtása idén nem volt feladat.

A létminimum hivatalos összege a tavalyi első negyedévi 10 038 rubelről egy év alatt 10 753 rubelre nőtt. (A rubel jelenleg mintegy 4,6 forintot
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 17:45
Csehország többet kapott az EU-tól, mint amennyit befizetett az első fél évben
A tavalyi év első hat hónapjában ez az összeg 10,4 milliárd koronát (135,2 milliárd forint) tett ki.

Prága a január-júniusi időszakban 53,9 milliárd koronát kapott Brüsszeltől, míg a befizetések 29,5 milliárd koronára rúgtak.

A minisztérium szerint az idei jobb eredmény elsősorban annak köszönhető, hogy Csehország több pénzt kapott az uniós alapokból, mint tavaly. A brüsszeli kohéziós alapokból 25,6 milliárd korona, míg a mezőgazdasági alapokból 28,3 milliárd korona érkezett Prágába.

Csehország hasonlóan Magyarországhoz 2004 május elsején lett az Európai Unió tagja. Ez alatt az időszak alatt a csehek 595 milliárd koronát fizettek be a közös uniós kasszába, míg abból 1136 milliárd koronát kaptak támogatások formájában. Csehország nettó nyeresége az elmúlt másfél évtized alatt 765,7 milliárd koronát tesz ki - mutatott rá a pénzügyminisztérium.
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 16:45
Az a vélemény, hogy ...
Bejegyzés az "azavelemenyem.blogstar.hu" weboldalról.

Gábor véleménye, 2019.03.01.

Halál helyett élet!

Másfél évtizede röppent fel egy ötlet: legyen múzeum a laktanyából. Azóta mi történt az ÜGGYEL kapcsolatban az elmúlt évtizedben?

SEMMI

Az államtól a város tulajdonába került a terület azzal a céllal, hogy szociális intézményt hozzanak létre. Értelmezésem szerint így sem az egész laktanya lett volna múzeum.

Születtek tervek is, hogy ilyen 20. századi múzeum lesz, olyan 20. századi múzeum lesz. És mi történt?

SEMMI

Vagyis született erről egy határozat.

Szó volt Norvég Alapról, hogy majd onnan lesz finanszírozva. De mi lett vele?

SEMMI

Volt szó Európai Uniós finanszírozásról. De mi lett vele?

SEMMI

Kinek a felelőssége az ÜGY? Mindenkié.

Az egyszerű mosonmagyaróvári polgároké. Mert senki nem állt komolyan az élére, és vitte a zászlót, mint 1956-ban. Emberek
azenujsagom, 2019. július 28. vasárnap, 11:59
Vizes vb - Hosszú, Jakabos és Bernek is döntőzik 400 méter vegyesen, Verrasztó búcsúzott, olimpiai kvótás a fér
harmadik Verrasztó óriási meglepetésre 4:16.95-tel a 13. helyen fejezte be a versenyt. Vele együtt a szám budapesti világbajnoka és olimpiai ezüstérmese, az amerikai Chase Kalisz is búcsúzott, miután csak a tizedik lett.

"Ezt most nagyon benéztem, nem tudom, hogy mi történt, nem volt ezzel soha probléma, csak az olimpián. Egyszerűen minden rossz volt, már az első ötven métertől kezdve. Nagyon szomorú, körülbelül 4:12-es időt szerettem volna, amitől messze voltam" - nyilatkozta Verrasztó.

"Az elmúlt másfél évemhez illik ez a szerencsétlenség, de inkább itt, mint az olimpián. Most a legfontosabb, hogy hazamegyek és megnősülök, utána pedig megműttetem magam, hátha segít, mert az előző betegségem óta a regeneráció és az oxigénfelvevő képesség nem jött vissza. Végre kiderül, mi lehet pontosan a bajom, mert április óta négy antibiotikum-kúrám volt. Nagyon jó lett volna döntőzni, hiszen akkor elmondhattam volna magamról, hogy zsinórban négy világbajnokságon négy döntőben vagyok ott három különböző
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 07:04
Design Hét Budapest - A balti országok az idei díszvendégek
társadalmi felelősségvállalásról szóló események, networking programok, kerekasztal-beszélgetések és designjóga is.

A fesztivál díszvendégei 2019-ben Észtország, Lettország és Litvánia lesznek. A három állam természetközeli szemléletmódja, designereik hagyományokat tiszteletben tartó és egyben megreformáló attitűdje, az új technológiák és innovációk gyors adaptálása, valamint az élet mind nagyobb részét átszövő digitalizáció olyan gyorsan változó és rendkívül inspiráló design-ökoszisztémát teremtett az elmúlt időszakban a balti országokban, amely több szempontból is párhuzamba állítható hazai példákkal, illetve módot ad a tapasztalatcserére. A friss észt, lett és litván designeredményeket kiállításon és workshopokon mutatják be a szervezők.

Visszatérnek a Design Hét Budapest állandó programelemei is: a designerek műhelyeibe betekintést engedő Nyitott Stúdiók, a város érdekes helyszíneire kalauzoló Design Túrák, az idén negyven éve alapított Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 09:42
Novák: több mint 12 ezer család vette igénybe a Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását
hozzá.

A jelzáloghitel elengedésének bővített lehetőségét szintén háromezren igényelték, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását pedig 6400-an kérték eddig - ismertette a legfrissebb adatokat az államtitkár.

Az ingatlanfedezetű jelzáloghitelek elengedésével kapcsolatban emlékeztetett: július elseje óta már a második gyerek érkezésekor lehet kérni egymillió forint, a harmadik gyermeknél négymillió forint, minden további gyermek esetében pedig további egy-egy millió forint jóváírását. A lehetőséggel az elmúlt csaknem három hétben már többen éltek, mint az azt megelőző másfél évben - jegyezte meg.

Novák Katalin az akciótervet mérföldkőnek nevezte a magyar családtámogatások történetében, amely iránt töretlen az érdeklődés.

Elmondta azt is, hogy folyamatosan zajlanak a bölcsődei fejlesztések, egyre több forrást biztosítanak az ágazat számára, hogy minden bölcsődés korú gyermeket nevelő és dolgozó szülőnek segíteni tudjanak; január elsején pedig életbe lép a nagyszülői gyed és a legalább
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 15:02
Egyre nő a presztízse az Óbudai Blues Fesztiválnak
A blues hazai ünnepét immár hetedik alkalommal tartják meg, a fesztivál vasárnap kezdődik és július 25-én, csütörtökön zárul.

A szervező beszámolt arról, hogy az egyik legjobban várt koncert a Ragtime Rumours jövő keddi estje, hiszen a holland zenekar tavaly elnyerte a European Blues Challenge első díját. Július 24-én szerdán lép fel Big Daddy Wilson, aki az amerikai Dél szívéből érkezik, valamint jön Shilpa Ray brooklyni énekesnő, Nick Cave korábbi vokalistája is, aki július 22-én látható és hallható.

Mint elhangzott, a hazai színtér képviseletében mások mellett Little G Weevil (Szűcs Gábor), a Mojo, a Muddy Shoes és a Jambalaya muzsikál a fesztiválon.

"Már a legelső Óbudai Blues Fesztiválon felléptem, hagyományosan a zenekarommal zárjuk az eseményt, idén is így lesz július 25-én, csütörtökön. A vendégünk Tátrai Tibor gitáros lesz" - közölte Little G Weevil. A gitáros tizennégy évvel ezelőtt ment ki az Egyesült Államokba, hogy magába szívjon mindent a bluesból a műfaj szülőhazájában.
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 11:11
BÉT - Iránykeresés és semleges kereskedés várható
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, semleges, enyhén negatív hangulatban, a keddi értékek körül várható a kereskedés szerdán a BÉT-en.

A vezető elemző szerint a hazai részvénypiacon nyári időszakra lehet számítani, jelentős mozgás nem várható. A Molnál kérdéses, a 3000 forintot elérő árfolyamnál ismét jönnek-e további vevők, bár az olajár keddi esése miatt elképzelhető, hogy nem lesz erős a részvény. A Richter gyengén szerepelt az elmúlt napokban, kedden a nyári mélypontra esett a részvény árfolyama nemzetközi okok miatt.

Milotai Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője az MTI-nek szerdán küldött kommentárja szerint iránykereséssel indulhat a kereskedés.

Felidézi, hogy kedden a magyar vezető részvények közül az OTP nap közben nem mutatott ugyan érdemleges elmozdulást, azonban zárásra a 12 400 forintos ellenállási szint fölé került, amely megtartása esetén folytatódhat szerdán a emelkedés a 12 700 forintos szint felé.

A Mol kis
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 08:31
Dárdai Pálnak egyelőre a szakkommentátorkodás mozgatta meg a fantáziáját
egy másfél hónapos pihenőnél és még nem érzem azt, hogy hiányozna a labdarúgás" - mondta Dárdai Pál, hozzátéve: ilyen szempontból még nem érzi magát "késznek" arra, hogy valami feladatot elvállaljon.

A Hertha április közepén, a szezon hajrára előtt jelentette be, hogy nyáron váltás lesz a vezetőedzői poszton. Dárdai Pál közös megegyezéssel egy év pihenőre megy, visszatérését követően pedig majd egyeztetnek arról, hogy a folytatásban milyen feladatot kap az egyesületnél.

Dárdai Pál elmondta: az elmúlt hetekben a német élvonalból és külföldről is sok ajánlatot kapott, amelyeket visszautasított. A német megkeresés jólesett a hiúságának, a külföldit ellenben kapásból elutasította, mert úgy érzi, az ő mentalitása a német vagy a magyar közegbe való, azokat ismeri, ott érzi jól magát. Ezzel szemben megmozgatta a fantáziáját a televíziós szakkommentátorkodás, amellyel szemben a Herthának sem volt ellenvetése, csupán azt kérték tőle, ne a klub meccseit közvetítse.

"Benne maradsz a Bundesligában, ott
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 09:51
1/295
Képek, videók
Premier_League.jpg
nyotti
2007. szeptember 01. szombat, 15:33
mohamed-bzeeksized-770 x41
sz719eszter
2018. szeptember 20. csütörtök, 13:29
diana-dodi-al- Mohamed Al
agica2004
2017. szeptember 02. szombat, 16:02
Mohamed Gharbi.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 04:04
mohamed.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:04
Az új mohamedán Eifel-tor
farkas1945
2013. február 05. kedd, 13:04
Cassius Clay(Mohamed Ali)
farkas1945
2012. október 10. szerda, 12:06
M-0209-Mohamed-Mirjam. jpg
johannanna
2012. február 10. péntek, 07:45
M-0208-Mohamed2.jpg
johannanna
2012. február 09. csütörtök, 07:05
Mohamed Aly mecset
pacsakute
2011. december 05. hétfő, 12:12
A Mohamed Ali mecset,Kair
farkas1945
2010. november 12. péntek, 17:22
MOHAMED HAMAKI
margherita
2010. február 08. hétfő, 12:47
lion-king-of-beasts-ma ne-
charlotteani
2016. november 12. szombat, 15:22
Nelson Manela.jpg
zsu74
2013. december 20. péntek, 02:29
manege.jpg
matricauvegfestes
2010. április 15. csütörtök, 12:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.