Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 17:21 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szombaton kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál
A fellépők között lesz a karakteres, egyéni hangú svéd Johannes Moller, Carlo Curatalo, a tavalyi pozsonyi "J. K. Mertz" Nemzetközi Gitárverseny győztese, valamint Antonio Fiorentino, a Manfredoniai Nemzetközi Gitárverseny győztese és a szintén olasz Luciano Pompilio, a Cittá di Manfredonia nemzetközi gitárfesztivál és az In Concerto Season Chamber Music művészeti igazgatója.

Koncertet ad a szólistaként Stinggel is rendszeresen fellépő bosnyák Edin Karamazov, aki többféle, különböző korszakokból és kultúrákból származó pengetős hangszeren is játszik. Az Eötvös Zenei Alapítvány támogatottjainak koncertjén a jövő ifjú tehetségei - Ádám István, Barta Gergely, Beri Áron, Bozsóki Boglárka, Girincsi Márton, Krizsány Csenge, Nagy Márton és Tokárszky Máté - hangversenyét hallhatja a közönség.

Négy napon is tart mesterkurzust a fesztivál ideje alatt, és szólóban is a színpadra is áll a lengyel Lukasz Kuropaczewski, a lengyelországi Poznan Zeneakadémiájának oktatója, a Lengyel Gitárakadémiai Fesztivál
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 07:05
EP-választás - Gulyás: azok szerepeltek a legjobban, akiket a leghevesebben támadtak
hagyománnyá válik.

Gulyás Gergely azt mondta, hogy jelenlegi információik szerint nem Manfred Weber kerül majd az Európai Bizottság élére, mert nincs meg a szükséges többsége. "Várjuk ki még a végét, nyilván még van hátra másfél-két nap" - tette hozzá. (Az európai uniós állam- és kormányfők csütörtöki, pénteki brüsszeli csúcstalálkozójukon főként az uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről fognak tanácskozni.)

A miniszter azt szorgalmazta, hogy olyan elnöke legyen az EB-nek, aki szakít az elmúlt öt év gyakorlatával, amikor "politikai bizottságként" működött a testület.

Szerinte ennek volt "köszönhető", hogy nem sikerült a jog talaján állva kezelni a migrációs válságot. Az Európai Bizottság, amely elviekben a szerződések őre, nem betartatta a szerződéseket, hanem azokat a tagállamokat ünnepelte, amelyek a szabályokat megszegve anarchikus állapotot hoztak létre - jelentette ki Gulyás Gergely, úgy vélekedve, hogy részben ennek lett a következménye a britek kilépése az EU-ból
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 22:17
Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában
EuroStoxx50 index 0,33 százalékkal csökkent. Londonban 0,31 százalékkal zárt alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,60 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,15 százalékkal gyengült.

Az olajár a tanker-incidensek következtében kialakult közel-keleti feszültség miatt hétfőn is folytatta a már a múlt héten megkezdődött emelkedését. Az olajárat azonban ezzel együtt is alapvetően a romló világgazdasági növekedési kilátások miatt csökkentett keresleti prognózisok tartják nyomás alatt. Az elmúlt hetet így az olajár még a hét utolsó napjaiban elért emelkedés ellenére is veszteséggel zárta.

Az európai kereskedési idő kezdete előtt mintegy másfél órával a globális kereskedelemben a Brent nyersolaj ára 0,22 százalékkal állt magasabban hordónként 62,18 dolláron, a WTI ára pedig 0,06 százalékkal 52,60 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,07 százalékkal jegyzik erősebben 1,1214 dolláron, az arany ára 0,07 százalékkal unciánként 1343,55 dollárra csökkent. Az arany 14 havi csúcsot ért el
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 07:41
Az édesanyja kezei között halt meg
szépségkirálynő haját férje borotválta kopaszra, kapcsolatuk erősebb lett, mint valaha. A szerelmesek egymásból merítettek erőt a fájdalmas küzdelemhez.

- Eldöntöttem, legyőzöm a kórt. Hat hónapon keresztül hetente jártam kezelésre, összesen 27 adagot kaptam - mondta korábban a Borsnak. Kata két évig tünetmentes volt. Egy tavaly novemberi napon azonban minden megváltozott. A rák kiújult. A modell pedig nem kért az újabb kezelésekből. Édesapja zokogva mesélte el, min mentek keresztül az elmúlt hónapokban.

- Kétszer küldték el a lányomat mammográfiáról azzal, hogy szimulál. Amikor már a kezét sem tudta emelni, kiállt magáért, de már késő volt. Akkor meg azt vágták a fejéhez, hogy miért nem ment el korábban - mondta feldúltan György, majd percekig csak sírni tudott.

- A tünetmentes évek után nem akartunk hinni a szemünknek. A lányom nem akart kínlódni, nem kért a kemóból. Az édesanyja kezei között halt meg. Annyit kérek önöktől, hogy szeressék
kirscha, 2019. június 11. kedd, 19:12
Tienanmen tér - Az EU a jogvédők és aktivisták szabadon bocsátását kéri
A Tienanmen téri vérengzés harmincadik évfordulója alkalmából kiadott nyilatkozatban a Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője hangsúlyozta, tiszteletben kell tartani a fogva tartottak jogait, illetve az évfordulós megemlékezéssel kapcsolatos valamennyi tevékenységet.

Emlékeztetett arra, hogy a mai napig nem tudni pontosan, hányan haltak meg 1989. június 4-én és az azt követő megtorlásokban. A Tienanmen téren meggyilkoltak, az eseményeket követően fogva tartott vagy eltűnt emberek, valamint a vérengzés hivatalos elismerése fontos a jövő generáció és a kollektív emlékezet szempontjából - írta.

Az Európai Unió továbbra is fontosnak tartja és figyelemmel követi a szólás- és a gyülekezési szabadság betartását, valamint a sajtószabadság tiszteletben tartását Kínában.

"Az emberi jogok egyetemesek és oszthatatlanok. A nemzetközi törvények és szabályok előírják az alapvető szabadságok tiszteletben tartását" - fogalmazott.

Az EU és Kína között létrejött átfogó
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 14:11
ÁSZ-elnök: stabil környezetet teremt a költségvetés tervezete
csaknem nullás költségvetést, amelyben csak egyszázalékos a költségvetési hiány, de ugyanekkora tartalékot is beállítottak - tette hozzá.

Mint elmondta, a költségvetésben magas gazdasági növekedéssel számol a kormányzat, amely kockázatot is hordoz, mivel nem lehet tudni pontosan, hogy másfél év múlva milyen lesz a gazdasági növekedés, ezért rendkívül fontos, hogy kellő tartalékot képezzenek.

Hangsúlyozta: a tartalékok szükségesek, hiszen minden nagy makroelemző arra hívja fel a figyelmet, hogy az elmúlt 9 évben állandósult világgazdasági növekedés nem tarthat a végtelenségig.

Akkor lehet felkészülni a nehéz időkre, amikor van miből és a magyar gazdaság most rendkívül jól teljesít, nagy növekedésből adódó többletek jelenek meg, ezért fontos, hogy a felzárkózás, a beruházás és a megtakarítások megfelelő aránya is kialakuljon - magyarázta.

Domokos László kitért arra is, hogy a családokat is segíteni kellene abban, hogy tartalékokat képezzenek és, hogy az államnak fel kellene használni a
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 12:21
Szigorított biztonsági intézkedésekkel készült fel Peking a Tienanmen téri események 30. évfordulójára
Twitternek is nevezett Weibo mikroblog pedig, számos egyéb, az eseményre utaló kifejezés mellett teljes mértékben letiltotta a Tienanmen szó használatát a bejegyzésekben.

Peking hivatalos álláspontja az üggyel kapcsolatban változatlanul az, hogy a tüntetések leverése helyes döntés volt a kormány részéről, mert ezzel biztosították az ország további fejlődéséhez szükséges stabilitást. Keng Suang a kínai külügyminisztérium szóvivője hétfőn újságírói kérdésre az évforduló kapcsán annyit mondott: az elmúlt 70 évben elért hatalmas eredmények bizonyítják, hogy Peking helyes utat választott az ország fejlődése szempontjából.

A pekingi keményvonalas kommunista vezetés utasítására a kínai hadsereg 1989. június 3-ról 4-ére virradóra nekilátott a Tienanmen tér kiürítésének, amelyet április óta "megszállva" tartották a demokratikus változásokat követelő tüntetők. Az erőszakos művelet halálos áldozatainak száma máig ismeretlen. A becslések néhány száz és háromezer közé teszik a meggyilkolt emberek számát, de
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 08:51
Agrárkamara: kisebb károkat okozott a májusi jégeső belföldön, mint a határon túl
A NAK kiemelte, hogy jelentős károktól óvja meg a gazdákat és a lakosságot - az Európában egyedülállóan - a teljes országot védő jégkármérséklő rendszer.

Közölték, hogy az elmúlt évek adatai alapján idén a NAK a védekezési szezon kezdetét május 1-jéről április 15-re előrehozta, ugyanis mostanában már április második felében is számítani lehet heves, akár jégesővel kísért zivatarok kialakulására.

Az elmúlt másfél hónapban 26 napon kapcsolták be a generátorokat: áprilisban 4, májusban 22 napon. Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt szükség a legintenzívebb védekezésre, míg Győr-Moson-Sopron megyében csak néhány napon kellett elindítani.

Tavaly annak ellenére, hogy az elmúlt 30 év legzivatarosabb tavasza, nyara volt - a bejelentett viharkárok éves szinten 6-szorosára, a felhőszakadáskárok 2-szeresére növekedtek -, a jégkárok 70 százalékkal, a jégkár aránya pedig az összes bejelentett mezőgazdasági káron belül a harmadára esett vissza. A NAK által kiépített és
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 16:36
Országjárással ünnepli alapítása tizenötödik évfordulóját ..
Országjárással ünnepli alapítása tizenötödik évfordulóját a Magyar Katolikus Rádió
2019. május 29., szerda
Idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját a Magyar Katolikus Rádió (MKR). A jubileumi programokról, fejlesztésekről is szó volt az MKR székházában május 29-én tartott sajtótájékoztatón.
Radetzky András vezérigazgató-helyettes köszöntötte a sajtó képviselőit, majd Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, az MKR vezérigazgatója beszélt a rádió küldetéséről és az elmúlt másfél évtizedről.
A főpásztor elmondta: az alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szándéka az volt, hogy a rádió segítségével elérje azokat, akik katolikusnak vallják magukat, de nincs rendszeres, heti kapcsolatuk az Egyházzal. A műsorfolyam a pre evangelizációs küldetésnek megfelelően az élet minden területét érinti; hitből fakadó látásmóddal szól a gazdaság, a politika, a művészet, a családi élet kérdéseiről, így válhat a társadalom kovászává.
A küldetés fontos eleme a családok segítése, tanítása a rádió
maroka, 2019. május 29. szerda, 16:47
Brexit - Bíróság elé idézik Boris Johnsont az EU-népszavazási kampányban tett kijelentései miatt
Az eljárást egy magánvádló, Marcus Ball kezdeményezte egy jogi iroda közreműködésével Johnson ellen a londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága előtt.

A 29 éves Ball az elmúlt három hónapban 200 ezer fontot (csaknem 75 millió forintot) gyűjtött magánadományozóktól közösségi finanszírozás formájában az eljárás költségeire.

A kereset szerint Boris Johnson közhivatalt betöltő személy által elkövetett visszaéléssel vádolható, mindenekelőtt londoni polgármesterként és parlamenti képviselőkénttett kijelentései miatt.

Johnson 2015 óta alsóházi képviselő, és 2016 májusáig London polgármestere volt, vagyis még e tisztséget töltötte be a brit EU-tagságról 2016 júniusában tartott, a kilépést pártolók szűk, 51,89 százalékos többségű győzelmével végződött népszavazás kampányában.

Theresa May kormányában egy ideig külügyminiszter is volt, de az általa túl enyhének tartott kormányzati Brexit-stratégia miatt tavaly lemondott.

Az eljáró bíró szerdán kihirdetett végzésében úgy
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 14:45
Sportágtörténeti kiállítás a megújult Szép Juhászné Teniszklubban
akinél jobb kezekben nem lehet ez a kis klub. A kiállítás pedig különösen nagy dolog, ezzel édesanyámnak az emlékét tovább tudom vinni" - folytatta.

Hozzá hasonlóan szerencsés egymásra találásról beszélt, Gáspár Balázs is.

"Szerencse, hogy Zsuzsit ismertem és az élet ilyen módon összehozott minket. Megpróbálom úgy továbbvinni a klubot, hogy az méltó legyen Zsuzsi néni emlékének" - ígérte.

Richter Attila, a szövetség főtitkára kiemelte: fontos, hogy minél több ilyen esemény legyen, s az elmúlt években, amikor csak lehetett, próbáltak lehetőséget biztosítani a hasonló múltidézésre.

"Hangsúlyosnak kell lennie annak, hogy a felnövekvő generáció megismerje, honnan indult a magyar tenisz, és lássa, mennyire mások voltak a körülmények" - szögezte le, hozzátéve, talán ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy az eredmény "hajkurászása" helyett hangsúlyosabban legyen jelen a játék és az ellenfél tisztelete.

A megnyitón többen felelevenítették Körmöczy Zsuzsához fűződő emlékeiket, majd 50 perces film
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 12:35
Az Ikarus-gyár történetéről nyílt kiállítás Székesfehérváron
A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeummal közös tárlat a hazai busz- és járműipar történetében különleges helyet elfoglaló legendás Ikarus-típusok és a székesfehérvári Általános Mechanikai Gépgyár történetét mutatja be.

A megnyitón Vitézy Dávid, az MMKM főigazgatója hangsúlyozta, hogy az Ikarus-örökség gondozása intézményük kiemelt missziója, ennek jegyében egy tucatnyi autóbuszt vettek az elmúlt másfél évben és dolgoznak a teljes Ikarus-fotóarchívum feldolgozásán is. Úgy vélte, hogy a gyár történetének megőrzése az utókor számára nemcsak a múltról, hanem a jövőről is szól, hisz bőven van benne használható tudás, amit lehet és kell is hasznosítani.

A főigazgató jelezte, hogy nemsokára új közlekedési múzeum lesz Kőbányán, a volt Északi Járműjavítóban, s ott az Ikarus-történetnek, a legrégebbi és a legújabb buszoknak is kiemelt helye lesz.

Székesfehérvár elmúlt évtizedei, de jelenlegi ipara is elképzelhetetlen lett volna az egykor volt nagy üzemek, köztük az Ikarus és az ott dolgozók nélkül
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 06:57
1/293
Képek, videók
az esztergomi gitárfeszti
totti14
2006. május 13. szombat, 11:38
balatonfüredi Anna Grand
irmus
2012. április 04. szerda, 08:23
Balatonfüredi
mercibabacska
2010. szeptember 30. csütörtök, 09:48
2007 Balatonfüredi nyaral
hajascsaba
2008. január 18. péntek, 19:56
Fellépők
sanci81
2016. október 16. vasárnap, 16:58
PIHENNEK A FELLÉPŐK..jpg
biharijudit
2013. július 14. vasárnap, 12:14
Fellépők
himeshaza
2007. szeptember 02. vasárnap, 16:26
a_pozsonyi_csata_907be n_1
menusgabor
2018. július 05. csütörtök, 20:48
pozsonyi magdi 5honapos u
zsokica45
2018. március 07. szerda, 09:32
pozsonyi magdiop.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:58
pozsonyi magdilé.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:58
pozsonyi magdii.jpg
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:57
pozsonyi magdi unokája.jp
zsokica45
2018. február 24. szombat, 17:57
pozsonyi magdi...jpg
zsokica45
2018. február 10. szombat, 10:06
pozsonyi magdi unokája bo
zsokica45
2018. február 10. szombat, 10:06
Címkék
Domokos László, lányomat mammográfiáról, európai kereskedési, Carlo Curatalo, eseményre utaló, Poznan Zeneakadémiájának, szintén olasz, Antonio Fiorentino, Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, nehéz időkre, Concerto Season Chamber Music, elmúlt három, elmúlt másfél, évforduló kapcsán, eseményeket követően, tanker-incidensek következtében,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.