Belépés
2020. február 22. szombat | 8. hét | 53. nap | 08:19 | Gerzson
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A republikánusok iowai jelölőgyűlésein Donald Trump lett a győztes az első eredmények szerint
Alig fél órával az urnák zárása után a Republikánus Párt már - ha nem is a teljes eredményt - de a várható végeredményt tette közzé. A republikánusok jelölőgyűlései - a Demokrata Párt híveiével ellentétben - titkos szavazással zajlottak, azaz a szavazócédulát egyszerűen el kellett helyezni az urnákban, így az egész folyamat egyszerűbb és gyorsabb volt.

Az első eredményeket az NBC televízió közölte: ezek szerint Donald Trump a voksok több mint 96 százalékát kapta meg. Két vetélytársa, Joe Walsh egykori kongresszusi politikus és Bill Weld, Massachusetts állam volt kormányzója alig több mint 1-1 százalékos támogatottságra tett szert. Az első részeredmények szerint Walshra a szavazók 1,3 százaléka voksolt, míg Weld a szavazók 1,6 százalékának rokonszenvét nyerte el.

Donald Trump hétfőn a Twitteren többször is buzdította iowai híveit. "Iowai republikánusok, menjetek el ma a jelölőgyűlésekre. A nagyszerű kereskedelmi megállapodások megvannak Kínával, Mexikóval, Kanadával, Japánnal, Dél-Koreával és
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 07:04
Koronavírus - Izrael nem engedi belépni az országba azokat a külföldieket, akik az elmúlt két hétben Kínában já
utasítás ellenére nyilvános helyeket keresnek fel.

Az egészségügyi minisztérium felszólította a telekommunikációs vállalatokat, hogy héber és angol nyelvű telefonüzenetben értesítsék az ország területére érkezőket a koronavírussal kapcsolatos rendeletekről.

A helyi média szerint a tilalom előtt az Izraelbe látogató összes turista 3,5 százaléka érkezett Kínából, és távoltartásuk várhatóan kedvezőtlenül befolyásolja a helyi idegenforgalmat. Számos izraeli gyárba Kínából érkezik, illetve az utóbbi hetekben egyre kevésbé érkezik meg az alapanyag, ami szintén kedvezőtlen hatással lesz az izraeli gazdaságra.

Az El Al izraeli légitársaság már több nappal ezelőtt felfüggesztette más, nagyobb külföldi légitársaságokkal együtt a Kínába tartó és onnan Izraelbe érkező légi járatokat.

A Wizz Air légitársaság budapesti közlése szerint akiktől az izraeli hatóságok megtagadják a belépést, őket a légitársaságok kötelesek visszaszállítani az indulási országba.

Tájékoztatásuk alapján utasoknak az
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 19:33
Koronavírus - Óvintézkedéseket vezetett be a Szent István Egyetem
Az egyetem hétfőn az MTI-vel azt közölte: kínai hallgatóik közül 63 diák a gödöllői campuson, 19 pedig a budai campuson tanul. Az elmúlt hetekben 14-en utaztak haza Kínába, ők várhatóan a jövő héten térnek vissza, erről az intézmény tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK).

Az egyetem számára kiemelten fontos hallgatói, oktatói és munkatársai egészsége, ezért a megbetegedések megelőzésért az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásában megfogalmazott higiéniai előírások kötelező betartását rendelte el az egyes campusokon és a kollégiumokban. A hallgatók és a munkatársak az erről szóló tájékoztatást megkapták - írták.

Az intézmény vezetése arra kéri azokat a hallgatókat és munkatársakat, akik Kínából, különösen annak Hupej tartományából vagy az érintett távol-keleti országokból tértek vissza az elmúlt napokban, vagy térnek vissza hamarosan, hogy két hétig maradjanak távol a közösségi eseményektől, és figyeljék saját egészségi
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 12:11
Mind a 3200 önkormányzat korrupció elleni védettségét ellenőrzi az ÁSZ
A számvevőszék hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az elmúlt hetekben több száz állami és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságnak küldött értesítést egy várható ellenőrzésről, a napokban pedig az összes magyarországi önkormányzatot tájékoztatja arról, hogy hamarosan ellenőrizni fogja a korrupciós veszélyek ellen védettséget biztosító, integritás alapú működésüket. Az értesítésekben az ÁSZ közli azt is, milyen dokumentumok meglétéről fog megbizonyosodni ellenőrzése során.

A közleményben idézték Domokos László ÁSZ-elnököt, aki tavalyi évértékelésében arról beszélt, innovatív ellenőrzési módszereket dolgoznak ki, és szeretnének eljutni az összes, mintegy 3200 települési önkormányzathoz a monitoringalapú ellenőrzéseikkel.

Az ÁSZ felidézte: az integritás kialakítása azért fontos, mert ez által átlátható és elszámoltatható egy szervezet működése, ami elősegíti a korrupció visszaszorítását, illetve megelőzését.

Emlékeztettek: a számvevőszék 2008-ban indította el
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 10:31
MÁRAI SÁNDOR: A NÉGY ÉVSZAK FEBRUÁR Ezek a hosszú februári
kályhák, elvégezetlen irodalmi és reménytelen, kedvetlen emberi feladatok között, rongyokba és prémekbe bugyolálva -, lila körmeinkre lehelünk, s eszünkbe jut, hogy megint elmúlt egy farsang, az ablakon kocogtat a hamvazó szerda jeges ujja, az öröm elillant és öregszünk.
Így ülünk a februári hajnalban, kedvetlenül és lila körmökkel. Kamránk, melyet ősszel bölcsen megraktunk, kiürült már; a befőtteket és az oldalast megettük, a savanyú káposzta végére járunk. Ismerőseinket elviszi egy tüsszentés is e hetekben.
A nők lakkcsizmásan gázolnak az olvadó hólében, a szennyben
és latyakban, ormótlanul, cinóbervörös orral, mintegy csak jelezve - mütyürkével és pillantással - női jellegüket.
A könyvekre csömörrel pillantunk ez éjjeleken; úgy tetszik, már elolvastunk minden könyvet, s egyik sem tudott segíteni. Napközben félórákat fekszünk a kvarcfény alatt, tátogva, és szomjasan nyeljük, szopogatjuk az ózon ízű fényt, cuclizzuk a mesterséges sugarakat, oly mohón és tikkadtan, mint ahogy egy alvilági
koszegimarika, 2020. február 01. szombat, 23:12
Szíria - Save the Children: csaknem kétszázezer gyerek menekült el az elmúlt két hónapban a harcok miatt
A szervezet az ENSZ becsléseit alapul véve azt közölte, hogy decemberben mintegy 315 ezren menekültek el otthonaikból, januárban pedig csaknem 75 ezren, közülük 37 ezer gyerek.

A jelentés hozzáteszi azt is, hogy január közepén alig egy hét alatt 34 gyerek és 13 nő vesztette életét különböző hadműveletek során.

A Save the Children helyszínen lévő munkatársai szerint jelenleg is hosszú autókonvojok igyekeznek kijutni az északnyugat-szíriai Idlíb és a vele szomszédos Aleppó tartományból.

A héten a szíriai polgárháborút figyelő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szintén azt közölte, hogy a kormányerők előrenyomulását kísérő ágyúzások és légicsapások miatt több környékbeli település szinte teljesen kiürült.

Csütörtökön Idlíbben tíz civil halt meg egy légicsapásban az idlíbi Aríha városában. A támadást sokan - köztük James Jeffreyt, az Egyesült Államok szíriai különmegbízottja - az orosz orosz légierőnek tulajdonította, ám Moszkva tagadta, hogy bevetéseket hajtottak volna
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 07:44
Szíria - Erdogan: Törökország katonai erőt alkalmaz, ha az idlíbi helyzet nem normalizálódik
elviselni egy újabb menekülthullámot; már így is 3,6 millió szíriainak nyújt menedéket, és nem nézheti tétlenül "a határainak feszülő fenyegetéseket" sem. Nyomatékosította: nem fogják engedni, hogy a damaszkuszi rezsim saját népe üldöztetésén keresztül folyamatosan migránsokkal fenyegesse Törökországot.

A szíriai hadsereg tavaly áprilisban kezdte meg támadását Idlíb és környéke ellen, a térség ugyanis a kormány ellen harcoló felkelők utolsó bástyája. A műveletet az orosz légierő támogatja. Az elmúlt hetekben a kormányerők több települést foglaltak vissza Idlíbben, kedden újra ellenőrzésük alá került a stratégiai fontosságúnak tartott Maarat an-Numan is, a tartomány második legnagyobb települése. A török védelmi minisztérium még aznap arra figyelmeztetett, hogy a támadások humanitárius válságot idézhetnek elő, mert a szíriai rezsim ártatlan civileket gyilkol, valamint emberek százezreit kényszeríti otthonuk elhagyására és elvándorlásra a téli körülmények között.

Erdogan pénteki beszédében a tavaly
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:35
Illegális bevándorlás - Szakértő: felbujtók vannak az illegális határátlépést megkísérlők mögött
Hozzátette: az ötletadók politikai szándékból cselekedhetnek, de szervezett bűnözői csoportok is lehetnek a háttérben.

Horváth József elmondta: az elmúlt hetekben illegális bevándorlók 3-4 fős csoportjai már próbálkoztak azzal, hogy egy időben, több helyen törjenek át egy viszonylag nagyobb határszakaszon, ezzel "tesztelve", hogy a magyar határőrizet hogyan reagál egy folyamatos nyomásra. A keddi áttörési kísérlettel pedig azt nézték meg - folytatta -, hogy a hatóságok mit lépnek, ha egy olyan nyílt határátkelőhelynél próbálkoznak, ahol feltételezésük szerint nincs fegyveres őrség.

Az illegális határátlépéssel kísérletezők megszervezték magukat, összeegyeztették az időt és a helyszínt, amely nem mellesleg egy logisztikailag könnyen megközelíthető hely - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy választásuk tudatos és szándékos volt. Valószínűleg úgy gondolták, hogy kevésbé őrzik a határátkelőt, ha nincs nyitva, vagyis nyilvánvalóan felderítették a helyszínt, nézték az éjszakai biztonsági helyzetet, a
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 11:32
3. évközi hét szerda 01.29
amely egy magvető emberről szól, minden hallgató számára érthetően cseng, hiszen mindennapi munkájukról szólt. A magok elvetése a földbe, majd pedig azok kikelése és növekedése jól ismert volt számukra. Munkájuk során olykor láthatták a gyomnövények elszaporodását, és természetesen azt is megtapasztalták, hogy egyik évben kevesebb, a másikban bőségesebb a termés. A kép, amit Jézus használ, nagyon szemléletes, ott él a hallgatóság fejében, tudatában. Mondatról mondatra felidézik magukban, amit az elmúlt hetekben, hónapokban munkájuk során átéltek. Közben talán azon is elgondolkodtak, hogy a vetéstől az aratásig mennyit kell fáradozni, de a termés mennyisége nem csupán ettől, hanem az időjárástól is függ. És talán a növekedés titkán is eltűnődtek. Mitől kel ki és mitől növekszik a földbe vetett mag? A természet titka ez, s a vallásos ember még hozzáteszi: Isten ajándéka a termés.
Jézus példázata az igehirdetésről és annak eredményéről szól, miként ez az ő magyarázatából kiderül. Az igét hirdető ember
maroka, 2020. január 29. szerda, 11:20
Tőzsde - Nagy eséssel nyitottak az amerikai piacok
valamint utazási ágazatok részvényeit érintette hátrányosan.

A karantén alá helyezett kínai Wuhan városban KFC és Pizza Hut üzleteket üzemeltető Yum China Holdings Inc részvénye több mint hat százalékkal gyengült.

A tőzsdén kívüli forgalomban a piaci nyitás előtt az amerikai légitársaságok, kaszinók és szállodavállalatok részvénye gyengült nagyot. A United Airlines Holdings Inc részvénye három és fél százalékkal, az American Airlines Group Inc részvénye két és fél százalékkal gyengült. Az elmúlt hetekben erőteljes árfolyam-emelkedést élvező technológiai papírok profitkivételnek estek áldozatul, az Apple Inc, Alphabet Inc és Amazon.com Inc részvények két százalékkal gyengültek.

A járványveszély mellett a folyamatban lévő negyedik negyedéves vállalati eredmény beszámoló szezon legfrissebb publikációi alakíthatják még az árfolyamokat az amerikai piacokon. Az S&P-500 index tagjai közül 141 vállalat teszi közzé a héten negyedéves jelentését, közöttük az Apple Inc, a Microsoft Corp és a Boeing Co.
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 15:41
Ganz és Netanjahu Washingtonba tart az amerikai béketárgyalásokra
részrehajló.

A Jediót Ahronót című újság online változata, a ynet pénteken kiszivárogtatások alapján azt jelentette, hogy az új amerikai béketerv szerint Izrael kiterjesztheti majd teljes fennhatóságát Ciszjordánia területének jelenleg is izraeli biztonsági és polgári ellenőrzés alatt álló, úgynevezett C státuszú körzeteinek 30-40 százalékára, és teljes egészében megtarthatja Jeruzsálemet.

Az izraeli lapnak név nélkül nyilatkozó magas rangú kormányzati tisztviselők szerint a tervet az elmúlt hetekben teljes terjedelmében bemutatták Benjámin Netanjahu ügyvivő miniszterelnöknek, és az ő ötlete volt a Beni Ganz ellenzéki vezetővel közös meghívás a Fehér Házba, közvetlenül a terv nyilvánosságra hozása után - értesült a ynet. A lap szerint Netanjahu feltehetően azzal a szándékkal kérte ezt, hogy megkösse Ganz kezét, és a média legfőbb témájává tegye az ellenzéki centrista Kék-fehér párttal szembeni legkeményebb politikai vitákat. A ynet szerint az sem véletlen, hogy éppen azokra a napokra szól a
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 13:18
Amerikai béketerv: Izrael beolvaszthat több mint száz, Ciszjordániában létrehozott települést
Az izraeli lapnak név nélkül nyilatkozó magas rangú kormányzati tisztviselők szerint a tervet az elmúlt hetekben teljes terjedelmében bemutatták Benjámin Netanjahu ügyvivő miniszterelnöknek, és az ő ötlete volt a Beni Ganz ellenzéki vezetővel közös meghívás a Fehér Házba, közvetlenül a terv nyilvánosságra hozása után - értesült a ynet.

A lap szerint Netanjahu feltehetően azzal a szándékkal kérte ezt, hogy megkösse Ganz kezét, és a média legfőbb témájává tegye az ellenzéki centrista Kék-fehér párttal szembeni legkeményebb politikai vitákat. A ynet szerint az sem véletlen, hogy éppen arra a napra szól a meghívás, amikor a kneszet plénuma a kormányfő mentelmi jogáról, a washingtoni törvényhozás pedig Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felelősségre vonásáról tárgyal.

Trump úgy nyilatkozott, hogy meglepte Netanjahu és Ganz pozitív válasza, hogy az izraeli választási kampány közepén Washingtonba utaznak: "Mindketten akarják a megállapodást, békét akarnak, és a palesztinok is békét akarnak.
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 13:01
1/245
Képek, videók
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Az amerikai republikánus
farkas1945
2013. február 01. péntek, 10:41
mai eredmények0114.jpg
maroka
2020. január 14. kedd, 22:26
Eredményekben gazdag ´j h
csalogany13
2014. március 17. hétfő, 16:24
Futball eredmények 1956
lacipecsenye
2012. augusztus 03. péntek, 14:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.