Belépés
2019. március 22. péntek | 12. hét | 81. nap | 05:24 | Beáta, Izolda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orbán: a Fidesz egyoldalúan felfüggeszti az Európai Néppártban jogainak gyakorlását
Néppárt ma jó döntést hozott, mert megőrizte az egységet". Jó döntést hozott abból szempontból, hogy a kampánynak egységesen tudunk nekivágni, továbbá, mert továbbra is támogatni tudjuk Manfred Webert, a Néppárt csúcsjelöltjét, valamint mert semmilyen utat nem zártunk le, így a választások után szabadon dönthetünk a néppárt és a Fidesz viszonyáról - fejtette ki.

A magyar miniszterelnök nagyon érdekesnek, izgalmasnak és tanulságosnak nevezte a néppártban lefolytatott vitát. Mint mondta, az elmúlt hetekben az EPP jövője kérdésessé vált, és avita a néppárt jövőjéről szólt.

Az EPP egy példátlanul bátor vállalkozás: egy olyan pártcsalád, amely az egészen liberális baloldali pártoktól a "magunkfajta" keresztény-konzervatív jobboldali pártokig terjed - mondta Orbán Viktor, majd úgy folytatta: a kísérlet különlegessége, hogy megpróbálja ezeket az egymástól nagyon távol eső pártokat egy közösségben tartani. Az elmúlt időszakban ez egész jól sikerült, és így vált lehetővé, hogy az Európai Néppárt az európai
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 21:12
Szupergyors internet hálózat épült ki Jász-Nagykun-Szolnok megye újabb négy településén
összesen 2156 háztartást érint. Ezen belül Tiszaörsön 295 háztartásban valósult meg hálózatfejlesztés a program keretében - tette hozzá.

Kiemelte: az egész tiszafüredi járásban csaknem öt és félezer háztartás számára akár másodpercenként 2 gigabit letöltési sebességgel optikai technológiával elérhető az internet. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztésekre összesen több mint 3,2 milliárd forintot fordít a kormány.

A Szip program 2015-ös indulása óta - a 2018 végéig kiépített és az elmúlt hetekben kiépült immár több mint 500 ezer új végponttal együtt - Magyarországon több mint 2,8 millió háztartásban érhető el szélessávú vezetékes internet. A Szip idén januárban indult második szakaszában pedig hétről-hétre újabb beruházások átadása várható - tette hozzá.

A Szupergyors internet programra összesen 150 milliárd forintot költ a kormány, ebből mintegy 58 milliárd forint uniós forrás. A program célkitűzése, hogy másodpercenként legalább 100 megabit sávszélességű, lehetőleg gigabit-képes,
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 14:11
Gulyás: felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot
Hozzátette: ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy "három bölcsből" álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a Néppárt testületeinek munkájában.

"A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van" - fogalmazott a miniszter, aki Brüsszelből nyilatkozott az MTI-nek.

Hozzáfűzte: "olyan kompromisszumot nem tudunk kötni, amely korlátoz bennünket a szabadságunkban és abban a politikában, amellyel elutasítjuk a bevándorlást".

Közölte azt is: a Fidesz a keresztény Európa megvédését is a legfontosabb politikai célok között tartja számon.

Az elmúlt hetekben a Fidesz mindent megtett a kompromisszum érdekében, a Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber által szabott feltételeket teljesítette - jelentette ki a politikus.

Gulyás Gergely emlékeztetett: a kizárást a pártcsaládból a Néppárt tizenhárom bevándorláspárti tagpártja kezdeményezte, amelyeknek együttesen 34 mandátuma van a 217 fős frakcióban.

A
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 13:12
A pécsi havihegyi mandulafa lett az év európai fája
A Brüsszelben kihirdetett eredmény szerint a legtöbb, 45 132 szavazatot a pécsi fa kapta.

Az online szavazáson győztes pécsi mandulafa egy csavarodott törzsű, több mint 135 éves fa, ami a Havihegy csúcsán álló pécsi Havas Boldogasszony-templomnál fogadja az érkezőket.

Karmenu Vella környezetpolitikáért felelős uniós biztos az Európai Parlamentben megrendezett díjátadó ünnepségen hangsúlyozta, az idei nyertes, a pécsi havihegyi mandulafa az örök megújulás magyar szimbóluma.

Magyarország immáron negyedik alkalommal nyerte el valamely különleges történetű fájával a kilencedik alkalommal meghirdetett Európai Év Fája kitüntető címet - tette hozzá.

"A fák arra emlékeztetnek mindannyiunkat, hogy milyen fontos része életünknek a természet" - tette hozzá az uniós biztos.

Tizenöt európai ország 311 érvényes jelölésből kiválasztott 15 fája versengett egymással a 2019-es Európai Év Fája címért. Ez azt mutatja, hogy az európaiak nagyon gondot fordítanak természeti örökségük sokféleségének
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:37
Rogán: a Fidesz addig marad a néppártban, amíg az nem lesz bevándorláspárti
sokan úgy kalkulálnak, hogy a bevándorláspárti baloldal szavazatai nélkül Manfred Weber nem lehet az Európai Bizottság elnöke - fejtette ki.

A tárcavezető szerint ezért sokszor azt érzik, hogy "nem feltétlenül az eredeti néppárti véleményeket tükrözik" az elhangzó mondatok, álláspontok. A néppárt egy jelentős része például nem vall olyan bevándorláspárti nézeteket, mint néhány más tagja és az egész európai baloldal, a zöldek és a liberálisok.

Rogán Antal közölte azt is, a kabinet a következő hetekben a családvédelmi akciótervre koncentrál, azzal kapcsolatos hirdetéseket jelentet meg, és a kommunikációjában is az lesz a hangsúlyos.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kormány elfelejtette volna, mit mondott az elmúlt hetekben, hiszen azt komolyan gondolta - jelentette ki. Egyúttal arra is felhívva a figyelmet, Orbán Viktor miniszterelnök is hangsúlyozta, hogy a politikai álláspontja változatlan.

Megerősítette, a magyar kormányfő továbbra is azt javasolja, hogy a határvédelmi jogok
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 07:30
Külsőségekben is gazdag koreai opera az Erkel Színházban
énekversenyen. Az Ungtét alakító tenor, O Jang Min és a Palmokszurát megszemélyesítő basszista, Jun Szung Wo ugyancsak több előkelő helyezést ért el olasz énekversenyeken, és repertoárjuk is elsősorban az itáliai szerzők műveire terjed ki.

A nyugati szimfonikus zenekari hangzást a koreai hagyományok figyelembevételével két tradicionális hangszer, a csanggu dob és a hegum nevű koreai hegedű egészíti ki, amelyet a közreműködő koreai művészek szólaltatnak meg.

A Magyar Állami Operaház énekkara az elmúlt hetekben már megismerte a darabot, amely különleges és nehéz feladat elé állítja az együttest, hiszen korábban még nem énekeltek koreai nyelven. Erdélyi Dániel karnagy, a mű egyik betanítója szerint a viszonylag könnyen elsajátítható zenemű olykor filmzenei fordulatokat és a magyar népzenéből ismert pentaton dallamokat egyaránt használ. Az előadásban a kíséretet biztosító zenekar mellett az énekkar többek között a nimfák énekében, a vadászkórusban és az esküvői képben is jelentős szerepet kap.

A
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 11:51
A teniszszövetség felmondta a budapesti füves pályás női torna szerződését
Az MTSZ szerdai tájékoztatása szerint már egy héttel ezelőtt, a sportolói nyílt levél megjelenését megelőzően felmondták a szövetség és a mallorcai WTA-torna jogtulajdonosa között kötött feltételes szerződést, amely a füves pályás Mallorca Open 2020-as magyarországi megrendezését szolgálta volna, és amely ugyanakkor soha nem lépett hatályba.

A közlemény kiemelte, az MTSZ az elmúlt hetekben azon dolgozott, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a szándékát támogatandó, rendezze azt a "visszás helyzetet, melyet Márky Jenő jogtulajdonos okozott azzal, hogy úgy tett vállalást a kormány felé a salakpályás verseny Budapestre való visszahozataláról, hogy arra nemcsak semmilyen előzetes jóváhagyása nem volt az erről a végső döntést hozó nemzetközi szervezettől, azaz a WTA-tól, de még csak informálisan sem jelezte szándékát, ahogyan nem egyeztetett az MTSZ-szel sem. A jogtulajdonos a verseny helyszínének módosítására vonatkozó január 15-i határidőt sem tartotta be, aminek következtében még
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 13:41
Gulyás: a bevándorlásról szól a Fidesz néppárti tagságáról indított vita
Gulyás Gergely arra reagált, hogy Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetője, az Európai Bizottság néppárti elnökjelöltje a nap folyamán megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Olyan pártok kezdeményezték a Fidesz kizárását a Néppártból az elmúlt hetekben, amelyekkel eddig is sok területen voltak vitái a nagyobbik kormánypártnak. Ezek a tömörülések szinte kivétel nélkül megszavazták a kötelező kvóta szerinti elosztást, és a bevándorláshoz való viszonyuk is alapvetően eltér attól, amit a magyar kormány helyesnek gondol - hangoztatta a miniszter.

Hozzátette: Manfred Weber és Orbán Viktor szándéka egyaránt az, hogy a Fidesz az EPP-ben maradjon; mindkét félnek érdeke a megegyezés.

Gulyás Gergely ugyanakkor kiemelte, hogy mindenkinek vannak olyan határai, amelyeket nehéz átlépni: a magyar kormányfő egyértelművé tette, hogy a külső határok védelmének, a migráció elutasításának és a keresztény kultúra védelmének ügyében Magyarország nem tud és nem is akar kompromisszumot
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 18:48
Alapjogokért Központ: valamiféle engedményt szeretne tenni a Fidesz felé Manfred Weber
A keddi találkozón a Fidesz európai néppárti tagsága lesz a téma, mivel korábban a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését a néppárt 12 tagpártja hivatalosan kezdeményezte.

Törcsi Péter az M1 aktuális csatornán azt mondta, a találkozó lehetséges eredményéről sokat elmond, hogy Manfred Weber nem a magyar miniszterelnököt kérte meg, hogy utazzon hozzá Münchenbe vagy Brüsszelbe, hanem ő jött Magyarországra. A néppárt EP-választási csúcsjelöltje ezzel elismerte - hogy az elmúlt hetekben tett "igaztalan nyilatkozataival" - túllőtt a célon, többek között azért is, mert a magyar kormánypártoknak jó barátai és megbízható szövetségese a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és pártszövetségese a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) is - fűzte hozzá.

Az igazgató úgy véli, hogy Manfred Weber engedményének egy másik oka a néppárt népszerűségének csökkenése lehet. A nagy múlttal és népességgel rendelkező tagállamok konzervatív, kereszténydemokrata pártjai sokat veszítettek népszerűségükből az
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 12:28
Újra támadnak a házaló csalók: hihető indokkal csengetnek be
A rendőrség közleménye magukat gázszerelőnek kiadó csalókra hívja fel a figyelmet.

Az ember idősebb korára általában kevésbé szemfüles, ezért lehetséges, hogy a nénik és bácsik könnyebben és gyorsabban bizalmukba fogadnak akár vadidegeneket is. Sajnos a csalók ezt jól tudják, és képesek úgy behálózni gyanútlan áldozataikat, hogy azok észre sem veszik.

Az elmúlt hetekben többször is előfordult, hogy magukat gázszerelőnek kiadó személyek csengettek be otthonokba, és a gázrendszer felmérését színlelték, majd előleget kértek. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy fogadják meg tanácsaikat, és hívják fel rá a környezetükben élő idősebb ismerőseik, rokonaik figyelmét is.

Hogyan lehet védekezni a csalók ellen?
Nem szabad otthon nagy mennyiségű készpénzt tartani, és az értékekkel hivalkodni. Otthon tartózkodás esetén is zárva kell tartani a lakásajtót és a kaput. Nem szabad beengedni idegeneket a házba, udvarba, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak, bármilyen jó üzletet
pacsakute, 2019. március 08. péntek, 08:54
Fél milliárd euróért épülhet a belgrádi projekthez hasonló új városrész Zágrábban
miatt várható volt, hogy nem fognak tolongani a befektetők. Követelmény volt például, hogy a beruházónak az elmúlt öt évben a hasonló projektek kivitelezésében kellett részt vennie, amely értéke nem lehetett kevesebb mint 200 millió euró, a beépített területnek pedig meg kellett haladnia az 1 millió négyzetmétert. A kivitelező cégnek továbbá olyan szakemberrel is rendelkeznie kell, aki az elmúlt öt évben fel tud mutatni legalább két elkészült projektet.

A város illetékes bizottsága a következő hetekben megvizsgálja, hogy az ajánlatok megfeleltek-e a szempontoknak, majd különböző pénzügyi és egyéb elemzéseket végez.

Az erre a célra kijelölt terület Új Zágrábban, a lóversenypálya és vásárközpont között helyezkedik el, 1,1 millió négyzetméteren. A városvezetésúgy ítélte meg, hogy a 120 ezres Új Zágrábban nincs elég társadalmi, kulturális, szórakoztató és bevásárló terület, de rekreációs és sportolási lehetőség sem.

Az új városnegyedben lakóparkok, üzletházak, sétányok, bevásárlóközpontok és
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 14:36
Március 15-re globális demonstrációt hirdettek a környezetvédelemért tüntető diákok
"Tetszik vagy sem, megváltoztatjuk az emberiség sorsát. Együtt fogunk fellépni március 15-én és még sokszor mindaddig, amíg nem jut érvényre a klímaváltozás elleni fellépés. Követeljük a világ döntéshozóitól, hogy vállalják a felelősséget és oldják meg a válságot. A múltban önök cserben hagytak minket. De a világ fiataljai elkezdtek mozgolódni, és nem nyugszunk" - írták a The Guardian című brit napilapban pénteken közzétett felhívásukban.

A Youth for Climate nevű mozgalom nem központilag szervezett, és nehéz nyomon követni gyorsan terebélyesedő tüntetéseiket, sokan a FridaysForFuture.org. honlapon regisztrálnak rájuk.

A március 15-i globális fellépésre világszerte már mintegy 500 rendezvényt regisztráltak 51 országban. Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Chilében, Ausztráliában, Indiában, Japánban és Iránban ezen a napon a diákok lógni fognak az iskolákból.

"A legtöbb országban a 18 éven aluliaknak egyetlen demokratikus joguk van, hogy tüntessenek. Nincs, aki
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 18:12
1/234
Képek, videók
Európai néppárt 2010.jpg
agica2004
2011. szeptember 12. hétfő, 15:42
Felfüggesztett-koporsó k;F
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:15
TV2 30 perces felfüggeszt
muhold
2008. március 09. vasárnap, 12:10
TV3 24 órás felfüggesztés
muhold
2008. február 15. péntek, 14:37
Szeretet gyakorlása
sacimama
2014. november 23. vasárnap, 09:28
Türelem gyakorlása
sacimama
2014. augusztus 18. hétfő, 14:14
ostorozás gyakorlása
orban47
2013. szeptember 26. csütörtök, 09:40
fáramászás gyakorlása
erzsikepuskas
2013. szeptember 12. csütörtök, 10:38
tua02beállitás gyakorlása
charlotteani
2008. január 09. szerda, 21:26
Kezelés gyakorlása
palls
2007. július 21. szombat, 18:08
egyoldalú
iole
2012. szeptember 16. vasárnap, 01:20
12egyoldalu.jpg
mama57
2012. június 12. kedd, 14:05
Gy.F.-kampany-kiallita s.j
agica2004
2014. december 16. kedd, 11:52
20140402kampany-Kósa.j pg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:04
20140402kampany-Bajnai .jp
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.