Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:42 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vlagyivosztokba helyeztette át Putyin az orosz Távol-Kelet székhelyét
A makrorégió székhelyének áthelyezését Oleg Kozsemjako, az orosz Tengermelléki terület ügyvezető kormányzója kezdeményezte október elején. Egyebek között azzal érvelt, hogy állam- és kormányfők részvételével éppen Vlagyivosztokban rendezik meg az éves Keleti Gazdasági Fórumot, és a térség fejlesztését célzó számos projekt is ebből a városból indult ki.

Az ötletet az Interfax hírügynökség szerint mind Szergej Furgal, a Habarovszki terület kormányzója, mind Szergej Kravcsuk, Vlagyivosztok polgármestere ellenezte. Putyin viszont, a Távol-Kelet fejlesztésében illetékes minisztérium előzetes tanulmánya alapján, a Kreml szóvivőjének közlése szerint hétfőn áldását adta a változásra.

Kozsemjakót, aki korábban Szahalint igazgatta, az orosz elnök azt követően nevezte ki ügyvivőnek a Tengermelléki terület élére, hogy csalások miatt a választási hatóság megsemmisítette a szeptember 9-én és 16-án, két fordulóban megtartott helyi kormányzóválasztás eredményét.

A választást, amelyen a hivatalban lévő
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 16:32
Amerikai nagykövet: sikerült magasabb szintre emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat
véleménye szerint ez rossz Magyarországnak. Mint fogalmazott, a vitát szerette volna megoldani, ennek érdekében pedig több szinten is megbeszélést folytatott a kormányzattal.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azt hangoztatta, hogy stratégia mélységű nézeteltérések nem terhelik a két ország kapcsolatát, a rendszeres egyeztetések pedig remélhetőleg meghozzák a nyitott kérdésekre is a megoldást.

Kiemelte, érdemi és minőségbeli változás történt az utóbbi hónapokban a két ország kapcsolatában, visszatér a tisztelet kölcsönös tisztelet hangja a párbeszédbe, és lényegi, a két ország stratégiai érdekeit érintő témákat tudtak megvitatni.

Közölte, az Egyesült Államok továbbra is Magyarország egyik kiemelt kereskedelmi partnere, a biztonsági kapcsolat pedig még soha nem volt ilyen magas minőségű, a közös missziókat pedig folytatják.

Elmondása szerint a NATO-beli együttműködésben nincsenek érdemi nyitott kérdések, leszámítva Magyarország Ukrajna-politikáját.
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:42
Bemutatták a baloldali pártok polgármesterjelöltjét Salgótarjánban
politikai háborúskodások" Salgótarjánban.

Hangsúlyozta: Fekete Zsolt személyében olyan jelölttel állnak a választók elé, aki bebizonyította, hogy jól vezeti Salgótarjánt, a város érdekében képes felülemelkedni a politikai sárdobáláson, és ugyan meggyőződéses baloldali politikus, de hajlandó és képes tárgyalni, közösen gondolkodni és együttműködni a város érdekében.

Molnár Károly jelezte: a szövetség tagjai úgy döntöttek, hogy már az idén végigviszik a jelöltállítási folyamatot, ami az elmúlt hónapokban le is zajlott. Egyed Ferdinánd a DK és Dudás Nándor, a Tarjáni Városlakó Egyesület nevében azt hangsúlyozta, hogy elégedettek a városvezetés munkájával, és ezt az utat kell folytatni.

Fekete Zsolt 2016 februárjában négy jelölt közül nyerte meg az időközi polgármester-választást, amelyet az előző városvezető, a 2014-ben megválasztott Dóra Ottó (MSZP) halála miatt kellett megtartani.

Fekete Zsolt, aki a 2014-es választás után alpolgármester volt, a sajtótájékoztatón kiemelte: az oktatást, a
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 12:01
Karácsony - Kiegyenlítettebb idén a személyi kölcsönök igénylése
Hagyományosan az év végi időszakban a legnagyobb kereslet az áruhitelek és hitelkártyák iránt, az utolsó negyedévben folyósítják Budapest Banknál az éves hitelforgalom közel 40 százalékát. Minden évben a november és december a két legerősebb hónapa hitelkártyáknál. A fogyasztási hiteleket, a személyi kölcsönt, áruhitelt, a hitelkártyát tekintve, a Budapest Banknál 2017. szeptember és 2018. szeptember között 9,4 százalékos volt az állomány növekedése.

Idén a CIB-nél a tavaszi, a nyári és az őszi hónapokban is erős volt az érdeklődés a személyi kölcsönök iránt, decemberben viszont a korábbi évek tapasztalatai alapján várhatóan alacsonyabb lesz a kereslet. Az elmúlt évhez képest idén megnőtt az átlagosan igényelt hitelösszeg, a fiókban igényelt személyi kölcsönök esetében ez meghaladta az 1,7 millió forintot, mígaz online igénylések alacsonyabbak, átlagosan 1,3 millió forint körül vannak. A CIB Banknál a fiókokban igényelt személyi kölcsönöknél az átlagos futamidő 60 hónap, mobilapplikáció esetén során 54
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 07:05
Francia zavargások - Macron: jogos az elégedetlenség, az erőszak elfogadhatatlan
lehettek a múltban.

"Semmilyen elégedetlenség nem igazolhatja egy rendőr, egy csendőr megtámadását. Amikor az erőszak elszabadul, a szabadság véget ér" - mondta Macron.

Az államfő szerint negyven év problémái törtek felszínre az útblokádoknál, amelyeket nem tudott a politika eddig orvosolni, és ebből vállalta a saját részét is a másfél évvel ezelőtti megválasztása óta.

"Tudom, előfordult, hogy megsértettem egyeseket önök közül a szavaimmal" - mondta Emmanuel Macron, akit az elmúlt hónapokban gyakran ért az a vád, hogy lekezelő és arrogáns a szerinte a változásoknak ellenálló franciákkal szemben. Elismerte azt is, hogy sokan érezhették úgy, hogy a sárgamellényesek problémái nem érdekelték őt. Pedig - ahogy fogalmazott - ennek a válságnak az előérzete miatt indult a 2017-es elnökválasztáson és indította el a reformprogramját annak érdekében, hogy mindenki jobban élhessen.

"Nem felejtettem el ezt az ígéretemet. Olyan Franciaországot szeretnék, ahol mindenki méltó módon élhet a munkájából"
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 22:22
Karácsony - Pulykaszövetség: 20-25 százalékkal is nőhet a pulykahús forgalma az ünnepi időszakban
tonna volt a külföldön értékesített pulyka mennyisége, az idén azonban várhatóan 28-30 ezer tonna lesz a pulykahús kivitel. Az export áraknál minimális emelkedés figyelhető meg a tavalyihoz képest. Például az angol piacra kifejezetten a karácsonyi időszakban szállított bőrös pulykamell filé átadói ára 5 százalékkal nőtt - ismertették.

Kitértek arra is, hogy a keltetési-, nevelési-, hizlalási idő hossza miatt a karácsonyra szánt pulykákkal, az eladásra tervezett mennyiséggel már május-június hónapokban számolniuk kell a gazdálkodóknak.

A pulykahús iránti növekvő kereslet a karácsonyt megelőző egy-két hétre koncentrálódik, ebben az időszakban a Gallicoop Zrt. 30-35 százalékos forgalomnövekedést tapasztal elsősorban a pulykamell filé, a pulyka felsőcomb filé és a pulyka darált hús forgalmában - közölte a vállalat az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint az exportigényekben a karácsonyi időszakra 35-40 százalék közötti növekedés tapasztalható.

A várakozások szerint a Gallicoop forgalma hasonló lesz,
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 07:10
Washington: az ENSZ migrációs csomagterve a "világkormányzást" segíti elő a nemzetállamok rovására
viták és vizsgálatok tárgyai".

Az amerikai ENSZ-képviselet kiemelte azt is: bár elismeri sok bevándorló értékes hozzájárulását az amerikai nemzet építéséhez, de nem támogathat olyan megállapodást vagy folyamatot, amely nemzetközi szabályokat erőltetvagy erőltethet erőltethetaz országra."Ez ellentmond annak, hogy a nemzetünk és állampolgáraink legjobb érdekeinek megfelelő döntéseket hozhassuk meg" - szögezte le az állásfoglalás.

Amerikai sajtójelentések szerint az Egyesült Államok az elmúlt hónapokban különösen aktív volt az ENSZ-ben annak érdekében, hogy népszerűsítse és minél több tagállammal elfogadtassa álláspontját a migrációs csomagterv ügyében.

A migrációs csomagtervet eddig - Magyarország mellett - elutasította Ausztrália, Belgium, Olaszország, Svájc, Ausztria, Lengyelország, Csehország, és Bulgária is. ellene szavazott a lett parlament ésa szlovák törvényhozás is.

A hivatalosan Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról nevű migrációs csomagterv
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 19:32
Legyünk türelmesek magunkkal és az utunkkal.Sok minden tört.
Legyünk türelmesek magunkkal és az utunkkal. Sok minden történt az elmúlt években, hónapokban, hetekben és napokban... Rengeteg minden változott bennünk és körülöttünk. Vágyunk a beteljesedésre és talán el is fáradtunk... De most engedjük el kicsit ezeket a szálakat.
Hagyjuk a múltat és ne rohanjunk a jövőbe.
Lassítsunk és nézzünk körül most mi van. Érezzük a bizonyosságot, a hitet. Bízzunk magunkban és a sorsunkban, egy Felsőbb Erőben, ami pontosan tudja, mi a vágyunk, mi van Bennünk és az hova visz.
A lehető legjobb időben történik minden. Az egyik nélkül nincs a másik. Türelem nélkül nincs idő és Szeretet nélkül nincs béke.
koszegimarika, 2018. december 06. csütörtök, 16:12
EP-választás - Választási részvételre ösztönző kampányt indított az Európai Parlament
ösztönözhet másokat a választási részvételre, hogy a szavazáson keresztül részt vehessenek jövőjük alakításában - fogalmazott.

Magyarországon az uniós átlagot meghaladóan tájékozottak a választópolgárok a következő EP-választás időpontjáról: a megkérdezettek 75 százaléka tisztában volt vele, mikor lesz a szavazás, miközben az uniós átlag 41 százalék volt - ismertette Lővei Andrea. Kérdésre válaszolva felidézte, hogy fajsúlyos viták zajlottak az unió jövőjével kapcsolatban az EP-ben az elmúlt hónapokban, amelyeknek volt magyar vonatkozásuk is, ezért lehet a hazai közvélemény tájékozottabb a kérdésben.

Az EP-választásról szólva elmondta, május 23-26. között tartják a választást a 27 tagállamban, ahol összesen 450 millióan szavazhatnak. Az EP-képviselők száma a Brexit miatt 751-ről 705-re csökken, a magyar képviselők száma 21 marad. A választást a tagállamok saját választási rendszerük alapján szervezik meg, meghatározhatnak legfeljebb 5 százalékos bejutási küszöböt is. A szavazás öt tagállamban -
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 12:01
Fülöp Attila: jut elég hely a hajléktalanoknak
Fülöp Attila hozzátette: a veszélyezettség nélküli túlélés záloga, hogy mindenkinek legyen fedél a feje felett, kapjon ruhát, illetve élelmet.

Elmondta: az elmúlt másfél hónapban körülbelül ezerkétszázzal többen vették igénybe a hajléktalanellátást, mint az azt megelőző hónapokban, a hideg időben pedig arra számítanak, hogy még inkább megtelnek a szállók. Kiemelte: a múlt hétvégén 82 százalékos volt a hajléktalanszállók kihasználtsága.

Több évtizede működik a magyar hajléktalanellátás, amelyben szoros együttműködésben vesznek részt a szolgáltatók, a mentőszolgálat és a rendőrség. Utóbbi a lehető legemberségesebben alkalmazza az október 15-én hatályba lépett jogszabályt, amely szerint nem lehet életvitelszerűen használni a közterületeket - fogalmazott Fülöp Attila.
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 11:24
Dózsa György úti baleset - Újra elrendelték a gyanúsított letartóztatását
bűnügyi felügyelet szabályait, és úgy ítélte meg, hogy a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsítottnál kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával biztosíthatók.

A végzés szerint M. R. letartóztatása 2018. december 22-ig tart.

Az M. Richárdot képviselő ügyvédi iroda ugyancsak csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a gyanúsított "súlyos beteg, életveszélyes szívműtét előtt áll", és részben ezzel összefüggésben az elmúlt hónapokban többször kapott részleges feloldást a bűnügyi felügyelet alól az ügyészségtől azzal a céllal, hogy orvosi kezeléseken megjelenjen.

Hozzátették: a férfi az orvosi kezelések előtt vagy után rövid időre megállt a tulajdonában álló és általa vezetett étteremnél, ezzel az ügyészség által az orvosi kezelésen részvételre előírt időt nem lépte túl.

Kitértek arra is, hogy az újabb bűncselekményt, amellyel meggyanúsították, a férfi csaknem másfél éve, "de még jóval a Dózsa György úti baleset
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 18:29
CIB Bank: idén már alig lassul a gazdasági növekedés
CIB vezető elemzője az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Jövőre is a belső felhasználás, főleg a lakossági fogyasztás és a beruházások diktálja majd a növekedés tempóját, 2020-tól viszont a belső kereslet gyengülésével párhuzamosan újra a nettó export járulhat hozzá pozitívan a növekedéshez - vélekedett a szakértő.

A CIB Bank november eleji előrejelzése szerint a korábban prognosztizáltnál néhány tized százalékponttal magasabb, 2,9 százalékos lehet az infláció idei éves átlaga. Az elmúlt hónapokban a fogyasztói árindex tartósan átlépte a 3 százalékos küszöböt, októberben megközelítette a 2-4 százalékos jegybanki célsáv felső szélét. A gazdaságban fokozatosan, de egyértelműen erősödik az inflációs nyomás, amit alátámaszta maginflációs mutató és az MNB alapmutatóinak alakulása, így összességében a 3,5 százalékot is elérheti az éves átlagos infláció 2019-ben.

Az infláció alakulásához kapcsolódó monetáris politikáról a CIB Bank elemzése azt emeli ki, hogy a tartósan laza monetáris kondíciók
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 13:58
1/236
Képek, videók
VLAGYIVOSZTOK.jpg
1951anna
2014. január 08. szerda, 15:18
Vlagyivosztok.jpg
farkas1945
2011. január 21. péntek, 09:23
Momó kényelembe helyezte
katy84
2007. június 23. szombat, 13:57
Diakényelembe helyezte ma
sz_szandi
2006. július 26. szerda, 08:51
Távol-keleti menü.jpg
pacsakute
2014. augusztus 09. szombat, 07:14
Távol-Kelet.jpg
szicu
2013. március 13. szerda, 08:16
0 Supliak oleg.jpg
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 13:10
0 _shuplyak_oleg_1345728 7
lovaszmarika
2017. december 10. vasárnap, 18:11
9euUEfcaCKft5OlEg1AjnW zvN
boszi0604
2015. augusztus 05. szerda, 22:52
Oleg Trofimov3.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:21
Oleg Trofimov2.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:20
Oleg Trofimov.jpg
orsi1
2015. január 11. vasárnap, 21:20
Oleg Shuplyak kép
szalai0913
2014. február 24. hétfő, 13:00
0 Oleg Shuplyak érdekes
lovaszmarika
2013. augusztus 11. vasárnap, 18:26
Oleg Makarov kozmonauta l
vargaspace
2012. december 07. péntek, 23:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.