Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:54 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fenyő László versei
bátrabb élet öntudatát, hitét
s ajkán lázrögös leheletként
ott pihegjen szomja a kalandnak!

1937.ÖREGÚR

Mosolyodban jégmezők csendje dereng,
messzenéző szemedből lopódzva
alkonyati suhanással bucsúzik a láng,
lépésed olyan megilletődött
mintha mindig templomok, temetőkert,
halk ünnepélyek közt járnál.

A kaland elmúlt a szádról,
a sóhajtás pilléje se repked,
esti alakodhoz egyre több árnyék szegődik -
a madarak elmenekülnek
válladról melegebb vidékre.

Vajjon megbocsájtod-e a szabados suhancnak
hogy nevetést ejt durva szájjal,
megbocsájtod-e az éjszakázó
uccákon a lámpák hangos versenyét
s hogy lélekzeni mer vázádban a virág -:
míg gyászbamárott homlokod körül
az utolsó szárnycsapás
ónos lehellete setteng...

Nyugat 1927
menusgabor, 2019. február 22. péntek, 20:00
Elfogadta Debrecen idei költségvetését a város közgyűlése
Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a növekedés és a városépítés költségvetésének nevezte az elfogadott dokumentumot, amely szavai szerint feszes, kiegyensúlyozott, hitelfelvétel nélküli költségvetés.

"A közgyűlés egésze történelmet írt az elmúlt években, amikor a város jövőjét érintő fontos kérdésekben döntött" - utalt a polgármester a város gazdasági fejlődését megalapozó, a fideszes többség és az ellenzék egyöntetű támogatásával született önkormányzati határozatokra.

"Debrecen rendkívül nagy fejlődési folyamatot él meg, ennek köszönhető, hogy a 2019. évi költségvetés a duplája a tavalyinak" - mondta a polgármester a büdzsé elfogadása után az MTI-nek.

Papp László kiemelte: a város beruházási főösszege meghaladja a 85 milliárd forintot, amiből fontos részt képvisel a BMW-beruházáshoz kötődő észak-nyugati gazdasági övezet fejlesztése.

"Ebben az évben csúcsra jár a beruházási programunk" - tette hozzá, megemlítve az európai uniós támogatással, a Modern városok program
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 15:21
ÁSZ: fontos az önkormányzatok pénzügyi egyensúlyának hosszú távú fenntarthatósága
vizsgálataikkal pedig az a céljuk, hogy javuljon a közpénzügyi helyzet Magyarországon - tette hozzá.

Megjegyezte: a hat helyszínes programsorozat keretében szeretnék megosztani a megyei jogú városok cégeit érintő számvevőszéki ellenőrzési tapasztalatokat, bővíteni a közbeszerzési ismereteket, támogatni a szabályszerű, eredményes működést.

Domokos László rámutatott, az ÁSZ 2011 óta ellenőrizheti az önkormányzati cégeket, és hatvan, a megyei jogú városok többségi tulajdonában álló társaságot ellenőrzött az elmúlt években.

A több mint félszáz Baranya, Somogy és Tolna megyei polgármester, önkormányzati cégvezető részvételével megtartott kaposvári eseményen kiosztott sajtóanyagban szerepel, hogy az önkormányzati gazdasági társaságok hatékonysága, eredményessége kiemelkedő mértékben befolyásolja a szolgáltatásokat igénybe vevő lakosság életminőségét, biztonságát, egészségét, jólétét.

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzés Hatóság elnöke arról szólt, hogy az általa képviselt szerv igyekszik
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 14:01
Elemzők: az idén 9 százalékkal emelkedhetnek az átlagkeresetek
kommentárjában közölte, a tavaly kötött bérmegállapodás és az egyre fokozódó szakemberhiány miatt idén 9 százalékkal nőhetnek az átlagbérek, ami a várt 3 százalékos infláció mellett 5,8 százalékos reálbér-növekedést eredményezhet. Ezzel együtt 2013-tól 2019 végéig már mintegy 51 százalékkal nőhetnek a reálkeresetek.

Ugyanakkor kiemelte, hogy a bérnövekedésre jelentős felfelé mutató kockázatot jelent, hogy egyes hiányszakmákban gyorsuló ütemű bérnövekedésre lehet számítani a következő években, amit az elmúlt hónapokban folytatott bértárgyalások is tükröznek.

Az elemző szerint az elmúlt években elhalasztott fogyasztás, a devizahitelek rendezésével kiszámíthatóvá váló törlesztő részletek, valamint a háztartások nettó pénzügyi vagyonának rekordszintre emelkedése miatt a következő években a háztartások fogyasztása lehet a gazdasági növekedés húzóereje.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője az MTI-nek eljuttatott kommentárjában megjegyezte, a bérek idei alakulását nehéz megbecsülni, részben a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:21
Kövér: közös európai rendezésre van szükség az őshonos kisebbségek ügyében
hangzatos szavakban nyilvánul meg, hanem a mostani látogatás is ezt példázza" - fogalmazott a szlovén házelnök. Jelezte, tárgyalásaikon megállapították: a magyar nemzeti közösség elégedett a helyzetével, de további közös projekteket várna.

A közös sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva a szlovén parlamenti elnök azt mondta: örülnének annak, ha minél több befektetés érkezne a Muravidékre és a Rábavidékre egyaránt.

Kövér László ehhez azt fűzte hozzá, hogy Magyarország jó gazdasági állapotban van, és az elmúlt években sikerült a külföldi befektetők körében olyan bizalmat kialakítani, aminek köszönhetően soha nem látott értékben áramlott be működőtőke Magyarországra. Ez jó az országnak, mert munkahelyeket teremt, emeli a munkakultúrát és a technológiai színvonalat, de természetesen a befektetőknek is hasznot hoz.

A magyar kormány igyekszik ezeknek a befektetéseknek egy részét azokra a területekre terelni, ahol munkahelyekre van szükség, de nem voltak korábban ilyen beruházások. "De büszkék vagyunk
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 12:11
Katolikus óvoda épül Pakson
Az egyházmegyének az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint egy Kossuth utcai több mint 700 négyzetméteres volt óvodaépületben alakítják ki az intézményt, amely szeptembertől fogadja a gyerekeket. A Kalkuttai Szent Teréz oltalmába ajánlott óvodában kezdetben két csoportban 50, később négy csoportban mintegy száz kisgyermek nevelésével foglalkoznak majd.

Az óvoda létrehozását a katolikus oktatás iránti igény növekedésével indokolták.

A közleményben kitértek arra, hogy az egyházmegye tíz településen összesen 23 oktatási, nevelési intézményt működtet, köztük Pakson a Balogh Antal Katolikus Általános Iskolát és Gimnáziumot. Az iskolákban összesen mintegy 4500 diák tanul, és több mint 400 pedagógust foglalkoztatnak. A paksi a tizedik lesz katolikus óvodáinak sorában.

A pécsi egyházmegye az elmúlt években csaknem nyolcmilliárd forintból fejlesztette közoktatási intézményeit, ezek között folyamatban van a paksi katolikus iskola felújítása is.
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 07:04
Franciaország az antiszemitizmus jogi kategóriáját kiterjeszti az anticionizmusra
"Az évek óta súlyos helyzet az elmúlt hetekben tovább romlott hazánkban, ahogy egész Európában és a nyugati demokráciák szinte mindegyikében, az antiszemitizmusnak a második világháború óta kétségtelenül példátlan erősödésével szembesülünk" - fogalmazott a köztársasági elnök a Franciaországi Zsidó Intézmények Tanácsának (CRIF) éves vacsoráján Párizsban. "Az antiszemitizmus évek óta ismét áldozatokat követel" - tette hozzá arra utalva, hogy tavaly 74 százalékkal emelkedett az antiszemita incidensek száma az előző évhez képest.

Emmanuel Macron kedden konkrét intézkedéseket ígért a Strasbourghoz közeli Quatzenheim zsidó temetőjében, ahol csaknem száz sírt felfestetthorogkereszttel gyaláztak meg. A francia államfő jelezte, hogy májusban a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely a rasszista és antiszemita gyűlöletbeszédek visszaszorítása érdekében "nyomást kíván gyakorolni" az internetes szolgáltatókra.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és a franciaországi zsidó szervezetek kérésére
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 07:04
Rétvári: az egészségügyben a praxisközösség a legmodernebb alapellátási forma
hanem az eszközökre is vonatkozik. Mindez hozzájárul a háziorvosok lehetőségeinek bővítéséhez, mert így bizonyos esetekben helyben kezelhetőek olyan betegségek, amelyek ellátásához eddig nagyobb városokba kellett utazni - mondta.

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta, a kormányzatnak fontos a praxisközösségek kialakulása, ezért azok létrehozására pályázatokat is kiírtak, s nemcsak a konvergenciarégiókban, de Pest megyében is.

Rétvári Bence elmondta: kormányzati sikerként értékelik, hogy az elmúlt hat évben egy évvel nőtt Magyarországon az egészségben eltöltött évek száma.

Közölte, már 51 praxisközösség működik Magyarországon, amire a kormány 12,3 milliárd forintos támogatást adott eddig, amiből a Dunakanyar térsége csaknem 150 millió forintot kapott. A továbbiakban szintén pályázati formában 5,8 milliárd forintos fejlesztés indul majd el - fűzte hozzá Rétvári Bence.

Az államtitkár kitért arra, hogy "az erőltetett európai bevándorlásnak" az egészségügyi rendszerre nehezedő többletterhe is
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 20:52
Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata
és értékelésére, a telephely változásaira, a tudomány eredményeiből, nemzetközi gyakorlatból és a műszaki fejlődésből, továbbá a paraméterek monitorozásából következő új ismeretek, tények értékelésére. A műszaki területen túl az atomerőmű szakemberei áttekintették az adminisztratív és humán szakterületet.

A közleményben kitértek arra, hogy a vizsgálat nemcsak pillanatnyi állapotot rögzített, hanem tíz évre vissza és részben előre is tekintett.

Emlékeztettek arra, hogy az erőmű 4. blokkja az elmúlt években külön eljárásban megkapta a további 20 évre szóló üzemeltetési engedélyt. A felülvizsgálat azért is fontos, mert ennek eredményétől függően az engedély korlátozható, súlyos esetben vissza is vonható. Fontos eredménynek nevezték, hogy az OAH felügyelői nem azonosítottak a nukleáris biztonságra hatással lévő, súlyos eltérést. Az atomerőmű szakemberei a felülvizsgálat során számos kisebb eltérést azonosítottak, melyekre intézkedési tervet dolgoztak ki.

A felülvizsgálat az időszakos biztonsági
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 17:41
Rekordösszegű tagi befizetéssel gyarapodott tavaly az OTP és az Allianz önkéntes nyugdíjpénztára
csökkent az évek óta 40 éven stagnáló és 2017-ben is jellemző korról, de jelentős volt a huszonéves új belépők száma is.

Az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár 2018-ban történetének legmagasabb tagdíjbevételét, összesen 9,348 milliárd forint egyéni befizetést könyvelhetett el, ez 10,34 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A tavalyi rekorderedményben jelentős szerepe volt a pénztártagok utolsó negyedévi eseti befizetéseinek, amellyel kihasználhatták az adó-visszatérítés lehetőségét. Az elmúlt év negyedik negyedévében beérkezett befizetések összege több mint a duplájára, azaz 4,14 milliárd forintra nőtt 2018 harmadik negyedévéhez képest, és jelentősen meghaladta 2017 utolsó negyedévének tagi befizetéseit is.

Tavaly július 1-jén a CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt az Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztárba, így a pénztár taglétszáma 4500-zal, a tagok megtakarítása 7 milliárd forinttal bővült. Most 182 ezer tagja van az Allianz Nyugdíjpénztárnak, a kezelt vagyon pedig eléri a 198
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 17:22
Illegális bevándorlás - Frontex: a migrációs nyomás az EU külső határain továbbra is jelentős
amely a 2015-ös, legmagasabb adatokat mutató évhez lépest 92 százalékkal kevesebb. Ez nagyrészt a Földközi-tenger középső részén kialakult, főként Máltát és Olaszországot érintő migrációs útvonal mellőzésének köszönhető. Itt az illegális határátlépések száma 80 százalékkal, mintegy 23,5 ezerrel csökkentek tavaly.

Kiemelték, hogy a Földközi-tenger nyugati medencéjében kialakult migrációs útvonal jelenleg az egyik leggyakrabban használt csatorna Európa irányába. A Spanyolországra nehezedő nyomás az elmúlt években jelentősen nőtt, 2018-ban az észlelt illegális határátlépések száma meghaladta az 57 ezret, ami kétszerese a 2017-ben regisztrált számoknak. A Marokkóból útnak indulók - főként a szubszaharai országok állampolgárai és a marokkóiak - száma egy év alatt ötszörösére nőtt - közölték.

A Földközi-tenger keleti medencéjében kialakult, a török-görög tengeri és szárazföldi határokat érintő migrációs útvonalon szintén a migránsok számának növekedését jelezték. A görög hatóságok a spanyolországi
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 16:22
Krónika 8. rész (vagyonkezelő alapítványok)
elvenni a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) vagyonát. Az indítvány "cinikus indoklások tengerében fuldoklik" - jelentette ki.

Amennyiben igazak azok a hírek, hogy százmilliárdos nagyságrendű források érkezhetnek kutatásra és innovációra, akkor érthető, hogy a kabinet miért "kívánja rátenni a kezét az egész szférára" - fogalmazott.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik másik vezérszónoka arról beszélt, hogy a rendszerváltozás idején, majd az azt követő években pazarló módon herdálták el az állami vagyont. Az elmúlt kilenc év alatt ezer milliárd forintnyi vagyont mentettek ki, most pedig megszületik a családi vagyonok elrejtését lehetővé tevő törvény - folytatta érvelését. Az indítványt azért kellett benyújtani, hogy legalizálni lehessen a lopott vagyonokat - szögezte le.

KDNP: nem vagyonkimentő eszközről van szó

Aradszki András (KDNP) hiánypótlónak nevezte az indítványt, ami egy olyan intézményrendszerre tesz javaslatot, ami biztosítja a felhalmozott vagyonok kezelését.

A vezérszónok tagadta,
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 15:51
1/1848
Képek, videók
fenyő lászló.bmp
klara50
2011. április 06. szerda, 01:02
Huszár kaland 01.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:37
Huszár kaland 02.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:36
Huszár kaland 03.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:36
Huszár kaland 04.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:35
Huszár kaland 05.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:35
Huszár kaland 06.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:34
Huszár kaland 07.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:34
Huszár kaland 08.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:33
Huszár kaland 09.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:33
Huszár kaland 10.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:32
Huszár kaland 11.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:32
Huszár kaland 12.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:31
Címkék
fideszes többség, felülvizsgálat azért, utolsó szárnycsapás, francia államfő, több mint, műszaki területen, közös sajtótájékoztatón, Emmanuel Macron, külföldi befektetők, szlovén parlamenti, műszaki fejlődésből, Fenyő László, praxisközösségek kialakulása, gazdasági növekedés, antiszemitizmus jogi, közbeszerzési ismereteket,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.