Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 17:13 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Horst Seehofer: a szélsőjobb jelenti a legnagyobb biztonságpolitikai kihívást Németországban
volt tavaly, ami 9,7 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 19 409-höz képest.

A szélsőbaloldalhoz kötött bűncselekmények száma 6449 volt tavaly, ami 39,5 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 4622-höz képest. A baloldali szélsőségesek közé 33 500 embert sorolnak az alkotmányvédelmi hatóság szakemberei. Ez a szám egy évvel korábban 32 ezer volt. Az erőszakra hajlamos szélsőjobboldaliak száma tavaly 9200-ra emelkedett a 2018-ban regisztrált 9000-ről. A színtérre jellemző, hogy csökken a tüntetések közben vagy után - az úgynevezett fekete blokk taktikát alkalmazó szélsőségesek által elkövetett - erőszakos bűncselekmények jelentősége, és a súlypont egyre inkább a demonstrációktól független akciókon van. A műveleteket kisebb csoportok hajtják végre, az antifasizmus elvére hivatkozva súlyos sebesüléseket és komoly anyagi kárt okozó támadásokat intéznek politikai ellenfélnek tartott személyek és szervezetek ellen.

A szélsőséges iszlamisták száma 28 020 volt tavaly, ami 5,5 százalékos növekedés
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 15:32
Három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Kirill Szerebrennyikov orosz rendezőt
elrendelte az ügy újratárgyalását, aminek nyomán olyan találgatások is lábra kaptak, hogy az ügyet esetleg ejthetik vagy enyhíthetik a vádat.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő - még az ítélet több órán át tartó kihirdetése közben - kijelentette, hogy a Kreml nem kívánja kommentálni a bírósági hatáskörbe tartozó ügyet, szemben a művészvilág számos képviselőjével, akiknek véleményét ismeri. Mint mondta, az orosz vezetés nem érez társadalmi nyomást az ügyben és elmarasztaló ítélet esetén nem számít tüntetésekre.

Peszkov úgy vélekedett, hogy az ügy alkalmat ad annak elemzésére, miként lehetne csökkenteni a korrupció lehetőségét a kulturális intézmények számára adott állami támogatás felhasználásában.Olga Ljubimova kulturális miniszter hangoztatta, hogy az államot ebben az ügyben jelentős anyagi kár érte és a tárca mindent elkövet annak érdekében, hogy a jövőben hasonló incidens ne fordulhasson elő és törvénytervezetet készített elő, amely el fogja különíteni a színházigazgatói és művészeti
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 17:02
Amerikai tüntetések - Moszkva: a hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a békés tüntetés jogát
jogát" - hangoztatta Zaharova.

Rámutatott, hogy sok, az eseményről tudósító újságíró megsérült, köztük oroszok is. Hozzátette, hogy Moszkva továbbra is élénk figyelemmel kíséri az Egyesült Államokban zajló eseményeket.

Zaharova szerint eljött az ideje, hogy Washington felhagyjon a kioktató hangnemmel, és a tükörbe nézzen. A szóvivő ezzel arra utalt, hogy az Egyesült Államok rendszeresen bírálja Oroszországot az emberi jogok megsértése címén, egyebek között amiatt, hogy az orosz hatóságok a tüntetések szervezésére vonatkozó szabályozás megsértése miatt rendszeresen fellépnek az ellenzéki aktivisták ellen.

Az orosz média az elmúlt napokban gyakran adott helyet olyan nyilatkozatoknak, amelyek szerint az orosz kormányzatnak élnie kellene a lehetőséggel, és az amerikai nyilatkozatokhoz hasonló bírálatokat kellene megfogalmaznia. Korábban az orosz külügyminisztérium bírálta a sajtó munkatársaival szembeni durva amerikai hatósági fellépést, a washingtoni orosz nagykövetség pedig tiltakozott az
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:03
Moszkva: Kína nélkül nem lesz hatékony a kibővített G7-csúcs
Zaharova szerint Moszkvában felfigyeltek Trumpnak arra a kijelentésére, hogy az Egyesült Államokat, Kanadát, Nagy-Britanniát, Franciaországot, Németországot, Olaszországot és Japánt egyesítő G7 a jelenlegi formájában "egy nagyon elavult országcsoport", amely nem tükrözi kellőképpen a világ realitásait.

"Egyetértünk ezzel a megközelítéssel. Álláspontunk jól ismert ezzel kapcsolatban. A világpolitika és -gazdaság kérdéseit nem lehet megoldani nyugati országok exkluzív klubjaiban. Ez az objektív valóság" - mondta.

A szóvivő a G20 csoportot - amelyben egyébként a G7-tagországok is képviseltetik magukat - és a BRICS-csoportot - amelyet Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika alkot - a nemzetközi együttműködés hatékonyabb keretének nevezte.

Trump hétfőn tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt arról az elképzeléséről, hogy Oroszország, Ausztrália, India és Dél-Korea vezetőit is meghívhatja a G7 csoport következő csúcstalálkozójára. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn azt mondta
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 16:22
Az őszödi beszéd üzenete "...nem csináltunk semmit..."
AZ ŐSZÖDI BESZÉD és az ellenzéki tüntetések REJTETT ÜZENETE A MÁNAK

https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

*
5. Kiemelés a beszédből:

,,És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig." (Gyurcsány Ferenc)

Komment, 5.1.-től 5.5-ig:
Nem derült ki semmi újdonság, hiszen ebben az országban 1945- de legfőképpen 1956- és sajnos 1989 óta is HAZUDNAK - a mindenkori felelősök - a tényeken alapuló IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁVAL!

5.1. Megtehették, hiszen megkötötték egymással a PAKTUMOT, ami leginkább a mindenkori politikailag felelős bűnösöket védi a vétlen áldozatok helyett.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

5.2. Például.: az 1956 óta eltelt 64 évben szóba sem jöhet, az a történelmi tény, az akkori miniszterelnökről: HEGEDÜS ANDRÁSRÓL és BATA ISTVÁN honvédelmi miniszterről, hogy a szovjet hadsereg újabb alakulatait magyar vezetői hívták be 1956-ban!!!!
furaila, 2020. május 28. csütörtök, 01:15
2. Az őszödi beszéd üzenete a mának... (Hazugságok)
AZ ŐSZÖDI BESZÉD és az ellenzéki tüntetések REJTETT ÜZENETE A MÁNAK
2. Az őszödi beszéd rejtett üzenete a HAZUGSÁGRÓL
Kiemelések a beszédből:
2. ,,Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet." (Gyurcsány Ferenc)
3. ,,Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." (Gyurcsány Ferenc)
HAZUDTAK AZ EU-NAK IS
Az Európai Tanács rendeletének megfelelően a tagállamoknak minden évben be kell nyújtaniuk aktualizált makrogazdasági és költségvetési előrejelzéseiket, az úgynevezett konvergencia-programot. A Gyurcsány-kormány is benyújtotta határidőre, a valótlan adatokat tartalmazó konvergencia programját. A PÉNZ- ÉS GAZDASÁGI ÜGYEKÉRT FELELŐS spanyol szocialista biztos, JOAQUIN ALMUNIA nyomására azonban a Bizottság megengedte Magyarországnak, hogy a magyar gazdaság állapotát bemutató - újabb - jelentését tavasz helyett a magyar parlamenti választások után, szeptemberben nyújtsa be. Ezzel az Európai Bizottság a Gyurcsány-kormány cinkosává vált,
furaila, 2020. május 26. kedd, 12:55
Hongkongi tüntetések - Százak tiltakoztak Hongkongban a pekingi nemzetbiztonsági törvény ellen, könnygázzal osz
A különleges közigazgatási státusszal bíró város vásárlónegyedében tartott demonstráció feloszlatására a rendőrség több alkalommal vetett be könnygázt.

Tam Tak-chi demokratapárti politikust a rendőrök pár perccel a helyszínen tartott beszéde megkezdése után őrizetbe vették, amiért engedély nélküli gyülekezést vezet. Tam azzal védekezett, hogy "egészségügyi tájékoztatást" tart, amit nem tiltanak a városban jelenleg érvényben lévő, a nyolcfősnél nagyobb gyülekezést tiltó járványelleni óvintézkedések. A helyszínen lévő ápolók jelenlétét hozta fel bizonyítékul, hogy a beszéde nem ütközik a szabályokba.

A hongkongi rendőrség a tiltakozó akció kezdete előtt Facebook-oldalán tett közzé felhívást, amelyben arra szólította fel a hongkongiakat, hogy ne vegyenek részt engedély nélküli gyülekezésben. Közölték: elegendő számú rendőrt helyeztek készenlétbe ahhoz, hogy megtehessék a szükséges lépéseket, és őrizetbe vegyék a szabálysértőket.

A demonstrációt két nappal azt követően tartották a
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 08:41
Az orosz alsóház jóváhagyta az elektronikus távszavazás bevezetését és a megválaszthatóság korlátozását
A duma egyúttal jóváhagyta a közepes súlyú bűncselekmény - egyebek között a tüntetésekre vonatkozó szabályok többszörös megsértése - miatt elítélt személyek választott tisztségre jelölhetőségének tilalmát is.

A járványhelyzetre való hivatkozással elfogadott egyik jogszabálytervezet értelmében a választások és a népszavazások részvevőinek aláírása és szavazata az állami és a regionális szolgáltatások portálján (kormányablakon) keresztül lesz majd leadható. A voksolás rendjét a Központi Választási Bizottság határozza meg.

A jelöltek bejegyezéshez szükséges, az internet segítségével összegyűjtött támogatások aránya nem haladhatja meg az aláírások 50 százalékát. A jelöltállításhoz szükséges elektronikus aláírásgyűjtés lehetőségét rögzíteni kell majd az orosz régiók jogrendjében is.

A módosítás minden szintű választásra, köztük az elnökválasztásra is étvényes, nem terjed ki viszont az orosz alkotmány módosításáról tartandó, korábban április 22-re kitűzött országos szavazásra. Ennek
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 20:13
Hongkongi tüntetések - Több mint 250 embert vettek őrizetbe a vasárnapi megmozdulásokkal összefüggésben
A lap egy bennfentes forrásra hivatkozva azt írta: több mint 200 embert engedély nélküli gyülekezésben való részvétel miatt, míg a rendőrség állatása szerint egy embert Molotov-koktél készítésére alkalmas anyagok birtoklása miatt vettek őrizetbe.

A maszkot viselő tiltakozók vasárnap azt követően vonultak a plázákba, hogy a rendőrség megakadályozott egy interneten szervezett, Hongkongi Függetlenség Menetének nevezett akciót. A hatóságok figyelmeztették az embereket, hogy az új koronavírus-járvány miatti társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírás értelmében legfeljebb nyolcan gyülekezhetnek köztereken. A tüntetők szerint azonban a hatóságok az óvintézkedésekkel visszaélve próbálják korlátozni a polgári szabadságjogokat a Kínához tartozó, ám különleges közigazgatási státusszal bíró területen.

A SCMP tudósítása szerint a bevásárlóközpontokban százak gyűltek össze, többen Hongkong függetlenségét követelő feliratokat tartottak fel, és közösen énekelték a tiltakozások himnuszává vált Dicsőség
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 11:51
Koronavírus/Május 1. - Az olaszok fele tart munkája elveszítésétől a felmérések szerint Sárközy Júlia, az MTI t
bevezetését ígérte, miközben az olaszok nagy része még a márciusra tervezett összegeket sem kapta meg, amiért Giuseppe Conte miniszterelnök bocsánatot kért. Az ellenzéki Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke közösségi oldalán "mészárláshoz" hasonlította a koronavírus olaszországi következményeit a foglalkoztatottságban.

A május elsején Rómában megszokott szakszervezeti megmozdulás és azt ez kísérő könnyűzenei koncert az idén elmaradt: a felkért művészek interneten lépnek fel. Tüntetéseket viszont tartottak: a venetói Vicenzában a biztonsági távolságot betartásával kereskedők tüntettek boltjaik május 18-ig meghosszabbított bezárása ellen. Triesztben a rendőrség feloszlatta "A vírus pusztít, de ennél jobban öl a kapitalizmus" - felkiáltással tartott, be nem jelentett demonstrációt. Matteo Zuppi bolognai püspök a város egyik teljesen munka nélkül maradt taxis-szövetkezetében mutatta be a május elsejei misét. Torino polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a város zálogháza előtt
velemenyezd, 2020. május 01. péntek, 16:01
Horváth Eszter magyar fotós nyerte a World Press Photo 2020 díját környezet kategóriában
embereket" - mondta Lekgetho Makola, a zsűri elnöke, reményteljes fotónak nevezve a győztes művet.

Chris McGrath, a zsűri egyik tagja szerint a fődíjas kép "nagyon szép, nyugodt fotó, amely magába sűríti a világ minden nyugtalanságát és az emberek vágyát a változásra".

"Ez a pillanat egy egyedülálló, barátságos csoportos tüntetés volt, amelyet abban az időben magam is átéltem" - mondta Csiba a kép születéséről. Omár el-Basír szudáni elnök 30 éves uralmát katonai puccs döntötte meg, és véres tüntetések után a fegyveres erők és az ellenzéki mozgalom átmeneti kormány létrehozásáról állapodott meg.

Az év fotóriportjának a zsűri Romain Laurendeau francia fotóriporternek a Kho, the Genesis of a Revolt című fotósorozatát választotta, amely a 2019-es algériai tömegtüntetések kezdetét, a fiatalok között uralkodó mély nyugtalanságot mutatja be.

A World Press Photo 2020 pályázatra 24 országból 4300 fotós 74 ezer képet küldött. A zsűri 44 díjat osztott ki több kategóriában.

A
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 23:03
Az ukrán parlament kinevezte az új főügyészt
Európai Szolidaritás. Utóbbi szerint ugyanis Venegyiktova a főügyészség élén "politikai üldözéssel fog foglalkozni". Ezt Venegyiktova visszautasította, kijelentve, hogy Ukrajnában nincs politikai üldöztetés.

Porosenko ellen a nyomozóiroda legalább egytucatnyi ügyben indított vizsgálatot, a volt főügyész, Ruszlan Rjabosapka viszont nem találta elegendőnek a vádemeléshez a nyomozók által összeállított anyagokat. Porosenko szerint a DBR "összejátszik" Andrij Portnovval, a 2014-es kijevi Majdan-tüntetések nyomán Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt elnök egykori helyettes hivatalvezetőjével, ő tette meg ugyanis a feljelentéseket ellene a DBR-nél azután, hogy tavaly visszatért Ukrajnába.

Volodimir Zelenszkij elnök az új főügyészjelölt bemutatásakor kiemelte, hogy Venegyiktova lesz Ukrajnában az első női főügyész.

Rjabosapkát a parlament március 5-én menesztette hivatalából bizalmatlansági indítvánnyal, amelyet két párt, a Zelenszkij mögötti Nép Szolgája és a Moszkva-barát Ellenzéki
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 11:52
1/63
Képek, videók
horst-tappert.jpg
basikele
2013. május 06. hétfő, 02:46
Horst Tappert0.jpg
basikele
2013. május 06. hétfő, 02:45
Horst Tappert.jpg
basikele
2013. május 06. hétfő, 02:45
horst tappert derrick-1.j
basikele
2013. május 06. hétfő, 02:44
horstal.jpg
little-fairy
2008. július 03. csütörtök, 10:36
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
Levente Németországban
ercseimarika
2011. július 31. vasárnap, 20:37
Németországban
syska0127
2009. október 23. péntek, 16:02
Aurél Németországban,( ná
vindiesel
2008. július 31. csütörtök, 10:15
86 Ulm Németországban
djedgar
2008. július 10. csütörtök, 09:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.