Belépés
2019. március 18. hétfő | 12. hét | 77. nap | 18:55 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Március 15. - Médianéző Központ: a Fidesz nagy fölénnyel nyert a Facebookon
A pártok március 15-ei Facebook-aktivitásáról készített gyorselemzés szerint a Fidesz az online térben is jól mozgósít, az ellenzéki pártokat Gyurcsány Ferenc dominálja, a Jobbiktól pedig elfordulnak eddigi követői - olvasható az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben.

A központ közlése szerint a 2018-as országgyűlési választások során már tapasztalható volt, hogy a kormánypárt kifejezetten tudatosan mozog a közösségi médiában és hatékonyságát (interakciók számát) tekintve messze az ellenzéki pártok előtt járt.

Most március 15-én a Fidesz és hat ellenzéki párt (MSZP, Jobbik, DK, Párbeszéd, Momentum, LMP) Facebook-oldalán összesen 134.100 interakció (kedvelés, megosztás, komment) volt. Ebből 113 ezer a Fideszé volt, vagyis az összes, pártokhoz tartozó interakció 84 százaléka - írták.

Ez - a központ szerint - azt jelenti, hogy a Fidesz üzenetei több mint ötször olyan hatékonyan értek célba, mint az összellenzéki tüntetés és az azon részt vevő összes párt üzenetei összeadva.

A vezető
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 10:11
Ellenzéki tiltakozók törtek be a szerb állami televízió épületébe
szombat este a szervezők szerint azért lépett fel a szokásosnál erőszakosabban, mert most lett elegük abból, hogy hónapok óta békésen kérték, adjanak lehetőséget nekik a követeléseik beolvasására, ám ezt nem engedélyezték nekik.

Az RTS épületébe néhány tucatnyian hatoltak be, a rohamrendőrség azonban gyorsan eltávolította őket az épületből, és Nebojsa Stefanovic belügyminiszter bejeletette: mindenkit felelősségre fognak vonni.

A három hónapja tartó tiltakozások közvetlen kiváltó oka egy ellenzéki politikus elleni novemberi támadás volt. A baloldali Borko Stefanovicot máig ismeretlen tettesek verték meg a dél-szerbiai Krusevacon, amikor egy ellenzéki rendezvényen vett részt. A politikus állítása szerint támadói a Szerb Haladó Párthoz köthetők.

A tüntetők a legnagyobb gondnak a fiatalok elvándorlását, a pártfoglalkoztatást, a média elnyomását és a mindenre kiterjedő diktatúrát nevezték.

A tüntetések jelmondata, az Egy az ötmillióból arra utal, hogy az első tiltakozást követően Aleksandar
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 09:51
Szlovák elnökválasztás - Elemző: megosztottak a szlovákiai magyarok - BŐVÍTETT (új: 5. bekezdés)
leváltották, akkor hozta létre a magyar-szlovák Híd-Most pártot. Bugár Béla személye arra jó, hogy megossza a magyarok szavazóit - mutatott rá Farkas Örs, aki szerint a mostani választáson elért 3 százalékos eredménye inkább vereségnek számít.

Farkas Örs szerint a Felvidéken élő magyarok az MKP és a Híd-Most közötti ellentét miatt gyakran keresnek más alternatívát. Sokan szlovák pártra szavaznak, míg mások nem mennek el szavazni.

Az elemző úgy értékelt, a választás nyertese, Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje abban bízhat, hogy azok a szavazók, akik nem rá szavaztak az első fordulóban, nem vesznek részt a második fordulóban.

Farkas Örs kitért arra is, hogy Andrej Kiska jelenlegi köztársasági elnök többször találkozott Soros Györggyel, és Caputová "ezen a vonalon kíván továbbmenni"; a Soros György-féle európai egyesült államok vízióját próbálja követni. Ezzel szemben az első fordulóban második helyen végzett Maros Sefcovics a nemzetállamú gondolkodás híve, nagyobb hangsúlyt
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 09:41
Szlovák elnökválasztás - Elemző: megosztottak a szlovákiai magyarok
Az elemző az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában felidézte: Bugár Béla korábban a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke volt. Amikor onnan leváltották, akkor hozta létre a magyar-szlovák Híd-Most pártot. Bugár Béla személye arra jó, hogy megossza a magyarok szavazóit - mutatott rá Farkas Örs, aki szerint a mostani választáson elért 3 százalékos eredménye inkább vereségnek számít.

Farkas Örs szerint a Felvidéken élő magyarok az MKP és a Híd-Most közötti ellentét miatt gyakran keresnek más alternatívát. Sokan szlovák pártra szavaznak, míg mások nem mennek el szavazni.

Az elemző úgy értékelt, a választás nyertese, Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje abban bízhat, hogy azok a szavazók, akik nem rá szavaztak az első fordulóban, nem vesznek részt a második fordulóban.
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 08:31
Szlovák elnökválasztás - Fennakadások után késéssel zárták az utolsó választóhelyiségeket
első érdemi részeredményei várhatóan a szavazóhelyiségek bezárását követően két órával lesznek ismertek, a nem hivatalos végeredményeket vasárnap hajnalban, a hivatalos végeredményt pedig vasárnap délben jelenti be a központi választási bizottság.

Ebben az első körben nem végeztek exit poll felmérést, de a végleges urnazárás után közzétették a választás előtt közvetlenül végzett utolsó előzetes felmérés eredményeit. Eszerint Zuzana Caputová lehet a befutó 42 és 46 százalék közötti eredménnyel. Az ellenzéki liberális pártok jelöltje Maros Sefcoviccsal, a legerősebb szlovák kormánypárt jelöltjével jutna a választás második körébe.

Amennyiben beigazolódnak az előrejelzések, és a jelöltek egyikének sem sikerült megszereznie az érvényes szavazatok több mint ötven százalékát, akkor március 30-án második választási kört tartanak, ahová a két legtöbb voksot megszerzett jelölt jut.

Szlovákiában az ország történetében ötödik alkalommal tartottak közvetlen államfőválasztást. A választáson országszerte
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 07:04
Ünneprontók
ahogy most esett: önző érdekeiknek rendelik alá. Hazudnak saját magukért. Hazudnak egymásról az összefogásért.

Hazudják, hogy a Jobbik nem antiszemita vagy rasszista; hazudják, hogy az LMP huszonegyedik századi párt; hazudják, hogy a szocialisták ma már modern szociáldemokraták; és hazudják, hogy Gyurcsánynak is a ,,demokraták" közt a helye. Ahogy hazudják azt is, hogy a mindenféle politikai kalandoroknak, a pártokat, mint alsóneműt cserélgető politikusoknak is ott van a helyük az ellenzéki tüntetés színpadán. És végül hazudják, hogy az úgynevezett civil jogvédők és a mocskos szájú, de nagyon-nagyon hiteles diákok káromkodása is odavaló az ünneplő közönség elé.

Lárifári! - mondhatnánk. Ezek csak egyre hiteltelenebbé válnak, miközben mossák egymás széklettel bekent alsóját. Úgyse fognak ezek sose kormányt buktatni. Kormányozni még kevésbé. De akkor is! Nincs lárifári! Mert ezek ünneprontók, mikor gyalázkodásra, mocskolódásra és hazudozásra készülnek március 15-én,
menusgabor, 2019. március 15. péntek, 21:30
Március 15. - Közös tüntetésen álltak ki az összefogás mellett az ellenzéki pártok
"magyarok törtek magyarokra", amikor a kormány elvette a normális oktatáshoz, a rendes egészségügyhöz való jogot, továbbá nem üldözi azokat, akik a közösből lopnak.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, sok beszéd helyett sok munkára, az egymás elleni szervezkedés helyett saját maguk megszervezésére, a lemondó beletörődés helyett pedig kitartó elszántságra van szüksége az ellenzéknek.

Kezdeményezte, hogy az EP-választáson minden szavazókörben legyen legalább egy ellenzéki ellenőr. Bejelentette továbbá, hogy országgyűlési képviselőkkel rövidesen "blokád alá veszik" a köztévét.

"Szánalmas balfaszok vagyunk, ha hagyjuk, hogy igazságtalanul gyalázzanak és alázzanak bennünket az adófizetők milliárdjaiból" - mondta erről.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere úgy fogalmazott, a mai hatalom joggal retteg, mert valami megváltozott, "itt és most létrejött a nemzeti egység".

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke azt kérte a pártoktól, hogy az őszi
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 18:51
Március 15. - Kónya Imre - ÉLETRAJZ
Egyetemi Színpadon és az Eötvös Klubban rendezett irodalmi összeállítások szereplője és szervezője volt, politikai szerepet 1988-ig nem vállalt, az év őszén belépett a Magyar Demokrata Fórumba (MDF).

Egyik kezdeményezője volt az 1988. november 5-i felhívásnak, amelyben 135, különböző szakterülethez tartozó jogász kezdeményezte a Független Jogász Fórum (FJF) létrehozását, a szervezet első megválasztott vezetője Kónya Imre lett. Az FJF 1989. március 15-i felhívása nyomán március 22-én létrejött az Ellenzéki Kerekasztal, amelynek keretében az akkori legjelentősebb nyolc ellenzéki szervezet az FJF koordinálása mellett egyeztette álláspontját a békés rendszerváltozás érdekében. 1989. március és június között a politikai egyeztető tárgyalások előkészítése során az FJF elnökeként ő vezette az Ellenzéki Kerekasztal üléseit. A békés politikai átmenetről az MSZMP és a társadalmi szervezetekből álló harmadik oldal részvételével zajló háromoldalú tárgyalások nyitó plenáris ülésén, 1989. június 13-án ő tett
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 15:02
Március 15. - Tóth Bertalan: ma újra a sajtószabadságért kell küzdeni
Tóth Bertalan a Szabad sajtó-díj március 15. alkalmából tartott pénteki budapesti átadásán az 1848-as forradalom eseményeire utalva azt hangoztatta, hogy a sajtó szabadsága nemzeti sorskérdés, mert nélküle nincs szabadság.

Az ellenzéki párt elnöke szerint ma sok mindent ki lehet mondani, le lehet írni.

El lehet mondani például, hogy ennek az országnak olyan miniszterelnöke van, aki saját kiváltságait a nemzet egészének érdeke elé helyezi, vagy azt, hogy a kormány "lábbal tiporja a jogállamot" és semmibe veszi az európai normákat - mondta.

Kitért arra, hogy a sajtó szabadsága ugyanakkor nemcsak a közlés, hanem a befogadás szabadságáról is szól, arról, hogy a polgárok hozzájutnak-e a véleményformáláshoz szükséges információkhoz, megkapják-e a tényeket.

Ha ezt nézzük, akkor ma Magyarországon nincs sajtószabadság - jelentette ki Tóth Bertalan, hiszen "az uralmon lévők szinte a teljes magyar médiarendszert ellenőrzésük alá vonták, kiépítették a maguk patrónusi, kliensi rendszerét".
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 13:51
Hiábavalónak tartja az autonómiáról folytatott vitákat Dacian Ciolos volt román miniszterelnök
Az Igazság, Egység és Szolidaritás Párt (PLUS) elnöke Csíkszeredában vett részt pártja választási rendezvényén. Az Agerpres hírügynökség tudósítása szerint Ciolos kifejtette, hogy mindaddig fölösleges beszélni az autonómiáról, amíg az emberek szegények. "Nem látom, hogyan segítheti elő a jólét megteremtését, ha mindig ugyanezt a témát vetjük fel, még mielőtt gazdaságfejlesztési megoldásokat javasolnánk. Azt mondom, hogy előbb fejlesszük a gazdaságot, majd meglátjuk, hogyan gondolkodnak az emberek" - mondta Ciolos.

Rámutatott arra: a magyarok által többségben lakott térség számára a beruházások ösztönzése és a gazdaság fejlesztése, valamint az ott élő magyarok és románok problémáinak egyformán való kezelése jelent megoldást.

Ciolos pragmatikus megoldásnak nevezte a beruházások ösztönzését, és megemlítette a Brassó-Marosvásárhely autópálya megépítésének szükségességét, mert ez véleménye szerint külföldi befektetőket vonzana a régióba, ami munkahelyek teremtését biztosítaná.

"Azt hiszem,
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 18:11
EP-választás - Magyarellenesség miatt többször megbírságolt televíziós műsorvezető vezeti a román liberálisok l
A fő ellenzéki politikai erő bővített vezetőségi testülete csütörtökön határozott a listáról. A döntést maga a műsorvezető erősítette meg a Mediafax hírügynökségnek. Mint mondta, azért vállalta a jelöltséget, mert azt akarja, hogy története során először a PNL végezzen első helyen a választásokon.

A kolozsvári származású médiasztárnak évek óta a Realitatea TV hírtelevízióban sugározzák fő műsoridőben minden este a Hatalmi játszmák című műsorát, amelyben gyakran kerül terítékre a magyarkérdés. A televíziós csatornát a román médiahatóság már többször megbírságolta és elmarasztalta amiatt, hogy gyűlöletkeltő, diszkriminatív kijelentések hangzottak el az adásban és sérült a kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz való jog.

A PNL a történelmi román liberális párt, a PNL és az egykor Traian Basescu volt elnököt adó Demokrata Liberális Párt (PDL) összeolvadásából jött létre. A fúzióról a két politikai erő 2014-ben állapodott meg egymással. Ők juttatták győzelemre ugyanabban az évben Klaus Iohannist Románia
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 15:51
EP-választás - Újabb pártokat vettek nyilvántartásba
Mivel a bejelentés megfelelt a törvényi követelményeknek, az NVB egyhangú döntéssel nyilvántartásba vette az LMP-t, az Egyenlőség Roma Pártot és a Demokraták Pártját.

Az NVB a Momentum Mozgalom nyilvántartásba vételét - három ellenzéki ellenszavazattal - visszautasította, mert a bejelentőlapon feltüntetett székhelycím nem egyezett meg a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában szereplővel, illetve, mert a bejelentő Fekete-Győr András képviseleti jogosultsága a nyilvántartás szerint már tavaly nyáron megszűnt.

Az NVB korábban már 14 pártot nyilvántartásba vett a választásra.

Az Európai Parlament 21 magyar képviselőjének választása május 26-án lesz, az EP-választás listás szavazással történik, listát bejegyzett pártok állíthatnak. A listaállításhoz legalább 20 ezer választópolgár - aláírásával hitelesített - ajánlása szükséges, a pártoknak április 23-án 16 óráig kell összegyűjteniük a támogató ajánlásokat és bejelenteni listájukat az NVB-nél.

Az NVB az ülésen 5:3 arányban érdemi
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 14:52
1/1100
Képek, videók
Principe Mediano 20199.jp
impromtu
2008. december 08. hétfő, 21:24
Március 15.
furaila
2019. március 15. péntek, 22:17
márciusi ünnep0315_3.jpg
maroka
2019. március 15. péntek, 11:14
márciusi ünnep0315_2.jpg
maroka
2019. március 15. péntek, 11:13
márciusi ünnep0315.jpg
maroka
2019. március 15. péntek, 11:11
Március 15
eva6
2019. március 15. péntek, 07:37
március15_0312.jpg
maroka
2019. március 12. kedd, 10:22
Vidám Szüret - Március
dandej
2019. február 28. csütörtök, 11:11
8március.jpg
bnedora
2018. november 30. péntek, 13:55
Március 15 01.jpg
chillik
2018. május 26. szombat, 05:50
Március 15 02.jpg
chillik
2018. május 26. szombat, 05:49
március összefoglalva 1
taltos1
2018. március 25. vasárnap, 23:21
Március 15-re-Vicuska Tut
53ilona
2018. március 19. hétfő, 22:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.