Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:20 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megindult a forgalom a Váci úti felüljárón
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt közölte: miután a Budapest V. kerületében tartott, a Legfőbb Ügyészség előtti területre bejelentett gyűlés szervezője befejezettnek nyilvánította a rendezvényt, az onnan távozók egy csoportja az úttesten haladva akadályozta a Váci úti felüljáró forgalmát.

A rendőrség felhívta a csoport tagjainak figyelmét arra, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik; velük szemben szabálysértési eljárást indítanak. A felüljárón tartózkodók végül elhagyták az úttestet, így a rendőrség 20 óra után újra megnyitotta a forgalmat - olvasható a közleményben.

Szerdán a Legfőbb Ügyészség tevékenysége ellen tüntettek több százan Budapesten, több ellenzéki párt tagjai szólaltak fel.
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 20:42
A Legfőbb Ügyészség tevékenysége ellen tüntettek Budapesten
A Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott demonstráción ellenzéki pártok, a Demokratikus Koalíció, a Liberálisok, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum képviselői egyaránt azt hangoztatták: Magyarország végképp rálépett a diktatúrához vezető útra azzal, hogy az ügyészség nem ítélte jogellenesnek ellenzéki képviselők bántalmazását egy közintézményben, az MTVA épületében.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy erről az útról akkor fordulhat vissza az ország, ha szolidarisak egymással, összefognak az ellenzéki pártok, a szakszervezetek, a civil szervezetek és a választók.

A demonstráció befejezése után mintegy száz tüntető elfoglalta a Nyugati téri felüljárót, vagyis blokkolták a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti forgalmat.

(FOTÓ)
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 20:02
Brexit - Theresa May: a kilépés halasztása nem oldana meg semmit
A konzervatív párti kormányfő a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos szerda délutáni alsóházi félórájában - az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn kérdésére, hogy garantálja-e a megállapodás nélküli Brexit elkerülését - kijelentette: az utóbbi időben benyújtott képviselői módosítások célja olyan helyzet előállítása, amelyben Nagy-Britannia nem lépne ki az EU-ból a törvényben is meghatározott március 29-i határnapon.

May szerint azonban ez nem oldaná meg a felmerült problémákat, valamikor mindenképpen eljön a döntés pillanata, és a döntési lehetőségek mindig ugyanazok lesznek: megállapodás nélküli Brexit, megállapodásos Brexit, vagy a Brexit elmaradása.

A kilépés feltételrendszeréről az EU-val novemberben elért 585 oldalas megállapodást a londoni alsóház a múlt héten a modern brit parlamentarizmus történetében példátlan, 230 fős többséggel elutasította.

Theresa May a parlamenti szavazás után személyes egyeztetésre hívta az ellenzéki pártok vezetőit a
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 17:01
Elutasította a meghívást az RMDSZ kongresszusára a romániai németek érdekvédelmi szervezetének vezetője
korrupcióellenes harc gyengítését eredményezik és a román jogállamiságot veszélyeztetik". Az elnök további sikereket kívánt az RMDSZ-nek a két román kormánykoalíciós vezető, Liviu Dragnea és Calin Popescu Tariceanu társaságában.

Porr 2013 óta elnöke az FDGR-nek, amelyet korábban Klaus Iohannis államelnök vezetett tizenegy éven keresztül.

Iohannist 2000-ben választották meg Nagyszeben polgármesterévé, két évvel később pedig a német kisebbségi szervezet élére, ahonnan azt követően mondott le, hogy az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) felkínálta neki az államelnök-jelöltséget. Iohannis 2014-ben győzött az elnökválasztáson, ahol a romániai magyarok nagy többségének a szavazatát is megszerezte. Az RMDSZ szerint azonban ezt a megelőlegezett támogatást az elnök nem viszonozta, mi több, kisebbségellenes lépéseket tett.

Az elmúlt három évtizedben az RMDSZ és az FDGR álláspontja a román kisebbségpolitikával kapcsolatban rendszerint eltért egymástól. Porr legutóbb szombaton egy szászmedgyesi
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 16:41
Újabb csoportot szállítottak el a bezárásra ítélt olaszországi menedékkérő-táborból
A kedden elszállított első, 35 fős csoportot a dél-olaszországi Calabria központjaiban osztották szét. Az újabb 75 személy egy része a szintén déli Campania és más olasz tartományok hasonló táboraiba kerülnek át. Ezzel az 535 fős táborból már több mint százan távoztak.

A szerdai buszok indulását a helyszínen Rossella Muroni, az ellenzéki Szabadság és Egyenlőség (LeU) baloldali párt képviselőnője próbálta megakadályozni, hiába.

A tábor bezárását és a menedékkérők máshova szállítását több ellenzéki párt és az olasz egyház is tiltakozással fogadta, hangsúlyozva, hogy "állatként" kezelik a menedékkérőket, akiket most "lágerekbe" zárnak. A menedékkérők úgy nyilatkoztak, hogy átköltöztetésükkel megszakad a Castelnuovo di Portóban megkezdett integrációjuk, mivel sokan olaszul tanultak és iskolába is jártak a táborban. Többen a közelben dolgoztak. Hozzátették, nem kaptak elegendő információt arról sem, hova szállítják őket, és mi lesz a további sorsuk.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 14:21
Paksi bővítés - Ismét kezdeményezi parlamenti vizsgálóbizottság felállítását a Jobbik
Informális egyeztetéseik eredményére hivatkozva azt közölte: biztosan meglesz a vizsgálóbizottság létrehozásához szükséges számú képviselői támogató aláírás, akár teljes ellenzéki összefogás is kialakulhat a témában.

A képviselő hangsúlyozta, valódi eredményt csak akkor lehet elérni, ha paritásos alapon, ellenzéki elnök irányítása alatt áll fel a testület.

Kepli Lajos kiemelte, hogy pártja kezdettől támogatja az atomenergia békés célú felhasználását, ám az idő múlásával mind több problémájuk volt a projekt gazdasági-pénzügyi oldalával, korrupciós kockázatával, illetve a titkosított részletekkel kapcsolatban.

Nem szeretnénk megélni, hogy egy újabb Bős-Nagymaros legyen Magyarországon - jelentette ki, utalva arra, hogy negyedszázada úgy hátrált ki a kormányzat a vízerőmű-beruházás mögül, hogy abba már hatalmas, meg nem térülő pénzeket fektetett az ország.

Kepli Lajos felvetette: mivel szerintük a lakosság többsége sem támogatja már az atomerőmű-bővítést, népszavazást lehetne tartani a
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 14:01
Alapjogokért Központ: lemorzsolódhatnak a bizonytalan ellenzéki szavazók közös EP-lista esetén
Párkányi Eszter az M1 aktuális csatornán azt mondta: mandátumok szempontjából is rosszul járna az ellenzék, hiszen külön lista esetén több képviselőt delegálhatnának az EP-be egy friss kutatás szerint.

Az elemző szerint az ellenzéki pártok azért tartanak a külön indulástól, mert akkor pontosan kiderülne, hogy melyik pártnak milyen a támogatottsága. Ha pedig az eredmények rosszak, akkor az önkormányzati választásokon is rosszabb alkupozícióból indulnának - fűzte hozzá.

Az összefogás elméleti szempontból is megkérdőjelezhető, a pártok között áthidalhatatlan ellentétek feszülnek, egyetlen közös pontjuk az, hogy mindegyik Orbán Viktorral szemben határozza meg magát - jelentette ki Párkányi Eszter.
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 12:51
LMP: válságkezelésre van szükség a Honvédkórházban
Demeter Márta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján több javaslatot is tett. Az egyik, hogy vissza kell állítani a Honvédkórházban dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát és növelni kell az intézmény forrásait. Azt is szorgalmazta, hogy a bértábla alapja a minimálbér összege legyen.

Az ellenzéki politikus követelte a kórház parancsnokának menesztését és azt, hogy a tárca az egészségügyben jártas vezetőt nevezzen ki a helyére.

A kormány hagyja az összeomlás szélére sodródni az intézményt, amely a második legnagyobb adósságot halmozta fel a kórházak között; ez mintegy kétmillió ember ellátását veszélyezteti - mondta.

Az LMP társelnöke tömegesnek ítélte az elvándorlást, amelyet a "katasztrofális bérviszonyok" idéztek elő. A helyzetet csak tetézte a honvédségi alkalmazotti státusz bevezetése, amelynek az volt a célja, hogy elhallgattassák a dolgozókat - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy az erről szóló jogszabályt miért nem szavazta le az LMP, Demeter Márta úgy felelt: pártja a
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 12:51
Szakértő: valószínűleg a kormánypárt nyerne Szerbiában előrehozott választás esetén
Ördögh Tibor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán hozzátette, a közvélemény-kutatás szerint, amennyiben most tartanák a választásokat, a kormányzó Szerb Haladó Párt (SNS) 55 százalék, míg a 30 pártból és szervezetből álló ellenzéki tömörülés 12-14 százalékos támogatottságra számíthatna.

Elmondta: az előrehozott választásokra az adna okot, hogy az ellenzék hetedik hete, minden szombaton tüntet Belgrádban és több szerbiai városban, Aleksandar Vucic köztársasági elnök - egyben a SNS elnöke - lemondását követelve. A média a kormánypárt oldalán van, így ők tudják a legtöbb embert mozgósítani, a tüntetések pedig csak azt eredményezték, hogy még inkább megnőtt a kormánypárt támogatottsága.

Rámutatott: jelenleg az SNS koalíciós partnerek nélkül is megnyerné a választásokat, és többséget szerezne a kormányban, ezzel megválva a hátráltató, kompromisszumra kényszerítő tényezőktől.

A legutóbb 2016-ban tartottak előrehozott parlamenti választást a nyugat-balkáni
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:42
Előzetes letartóztatásba helyezték a gdanski főpolgármester megkéselésének helyszínét biztosító cég főnökét
Pawel Adamowiczot január 13-án késelte meg egy paranoid skizofréniában szenvedő férfi, a főpolgármester másnap belehalt sérüléseibe. A hétvégén tömegek kísérték utolsó útjára.

A tragikus kimenetelű szabadtéri rendezvényt biztosító cég ügyvezető igazgatóját, Dariusz S.-t hétfőn vették őrizetbe. Az ügyészség szerint a gyanúsított a merényletet követően két alkalommal hamis tanúvallomást tett.

Közvetlenül Pawel Adamowicz megkéselése után Dariusz S. átadott a rendőrségnek egy újságíró-igazolványt, azt állítva, hogy a merénylő, Stefan W. ennek köszönhetően jutott fel a színpadra, ahol a főpolgármester tartózkodott. Az ügyészség az összegyűjtött bizonyítóanyag és a tanúvallomások alapján utóbb megállapította: a gyilkos az átadott újságíró-igazolványt nem használta.

Emellett Dariusz S. az igazolvány kapcsán egy másik biztonsági őrt is hamis tanúvallomásra próbált rábeszélni - derült ki a gdanski kerületi ügyészség közleményeiből.

Dariusz S. nem ismerte el bűnösségét. Tettéért 8 évig terjedő
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 19:42
Horvát korrupcióellenes tanács: a parlament még sohasem volt ennyire hiteltelen
többség létrehozása, várhatóan néhány hónapon belül előrehozott parlamenti választást írtak volna ki az országban - két év alatt a harmadikat.

A kormányátalakítás óta húsz képviselő váltott frakciót a horvát száborban.

Mislav Bago újságíró, a tanács tagja szerint az ügyészségnek nagy felelőssége van abban, hogy kiderítse, megvásárolták-e ezeket a képviselőket. "Lehetnek jó törvényeink, de ha gerinctelen és laza erkölcsű embereink vannak, semmi sem fog segíteni" - mondta.

A legnagyobb ellenzéki erőt, a Horvát Szociáldemokrata Pártot (SDP) nyolc képviselője hagyta el az elmúlt egy évben. A 151 fős parlamentben a szociáldemokraták 38 mandátummal rendelkeztek, mostanra 30 képviselőjük maradt. A legtöbben, Milan Bandic zágrábi polgármester BM 365 nevű pártjához csatlakoztak, amely, miközben egy mandátumot szerzett a választásokon, jelenleg 11 képviselővel rendelkezik.

Drazen Jelenic legfőbb ügyész elmondta: vizsgálják a képviselők "átigazolásainak" körülményeit. Sajtóhírek szerint néhány
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 19:22
Novák: nemzeti konszenzus van a családok védelmét szolgáló és segítő lépések tekintetében
családbarát hely" - hangoztatta Dömötör Csaba.

Az államtitkár kitért arra is: az Európai Bizottság komoly eredménynek tartja, hogy az általa indított, Európa jövőjét érintő konzultációs kérdőivet 70 ezren töltötték ki. A mostani "családos" konzultációban hússzor többen vettek részt. Az európai összehasonlításban is magas részvételi arány azt bizonyítja, hogy a nemzeti konzultáció jó lehetőség a párbeszédre a választások közötti időszakban - emelte ki.

Dömötör Csaba azt is mondta, hogy egyetlen ellenzéki pártra sem szavaztak annyian, mint ahányan részt vettek a mostani konzultációban. Hozzátette, a konzultáció eredményeit e-mailen is megküldik azoknak, akik erre felhatalmazást adtak.

A kiosztott sajtóanyag szerint arra a kérdésre, hogy a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni 1 358 861 igen válasz (99,18 százalék) érkezett. A családtámogatási programok munkavégzéshez kötését 1 335 319 (97,52 százalék) válaszadó támogatta.

A fiatal
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 17:22
1/1085
Képek, videók
Az uj főkapitány
agica2004
2007. június 05. kedd, 15:52
Budapest karácsonyi fényb
eva6
2018. december 20. csütörtök, 16:57
Budapest eate
eva6
2018. december 14. péntek, 21:23
beyond-budapest-igy-el tek
foldinefehereva
2018. december 04. kedd, 22:30
Liget Budapest 1969
dandej
2018. november 25. vasárnap, 22:04
7702519c67b1budapest.g if
vicus54
2018. május 15. kedd, 19:34
budapest0424.jpg
maroka
2018. április 24. kedd, 11:30
Budapest 01.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:56
Budapest 02.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:56
Budapest 03.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:55
Budapest 04.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:55
Budapest 05.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:54
Budapest 06.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.