Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 15:24 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyöngyösi Márton: révbe ért a Jobbik néppártosodása
A választási eredmények bizonyítják, hogy a Jobbik egy demokratikus erő, és az ellenzéki összefogásnak, a Fidesszel szembeni alternatívaképzésnek az egyik megkerülhetetlen szereplője - értékelt Gyöngyösi Márton hozzátéve: ilyen értelemben a néppártosodási folyamat sikeres volt.

Közölte, a feladata az lesz, hogy ennek az üzenetét az EP-be is elvigye.

Az EP-ről szólva beszélt arról, hogy "nem lesz könnyű dolga" Várhelyi Olivérnek, ha megválasztják az Európai Unió bővítésért felelős biztosává, hiszen biztosként a tagjelölt tagállamoknak a jogállamisággal kapcsolatos felkészültségét igazolnia kell, miközben Magyarországgal szemben a hetes cikkely szerinti eljárás van folyamatban, amelyet pont a jogállamiság megsértése miatt indítottak el.

Gyöngyösi Márton megjegyezte azt is, hogy nagyon nem tenne jót Magyarország renoméjának, ha elhasalna a második biztosjelöltje a bizottsági meghallgatáson.

Beszélt arról is, a Jobbik eltökélt szándéka, hogy egy pártcsaládba kérje a felvételét,
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 16:52
Önkormányzat 2019 - Megalakult a Győri Közgyűlés
A városháza dísztermében tartott alakuló ülés ideje alatt a díszterem ajtajait teremőrök tartották zárva. A kívül rekedt ellenzéki szimpatizánsok időről időre dörömböltek, sípoltak, kiabáltak.

A 23 fős közgyűlésbe a Fidesz-KDNP-nek 15, az ellenzéki összefogásnak (DK-MSZP-Momentum-LMP-Jobbik) kettő, a Civilek Győrért szervezetnek kettő, az Összefogás Győrért Egyesületnek egy képviselője jutott be, további két független képviselő és a polgármester mellett.

A közgyűlés tagjaival együtt esküt tett Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról péntek délutáni határidővel lemondó polgármester.

Az eskütétel után az önkormányzati képviselők egyenként vették át Borkai Zsolttól megbízólevelüket. Két képviselő, Glázer Tímea (DK) és Pollreisz Balázs (MSZP) nem fogott kezet a polgármesterrel.

Pollreisz Balázs az ülés elején azt javasolta, hogy a közgyűlés oszlassa fel magát. Később azt is szorgalmazta, hogy az új önkormányzat bontsa fel a szerződését Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájával, mentse
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 18:12
Krónika 5. rész ( napirend előtt: családok, önkormányzati választás)
nyert.Kiemelte: a "vidéki Magyarországon", az EP-választásokhoz képest 226 ezer szavazattal többet kapott a Fidesz-KDNP, míg az ellenzék 48 ezerrel tudta növelni szavazati számát. A növekmény a kormánypártok oldalán közel ötszörös volt az ellenzékhez képest - jegyezte meg.

Szólt arról is: kétségtelen, hogy "jelentős részgyőzelmeket" könyvelhetett el az a "jelenség", hogy a "nyilasok habozás nélkül összeálltak a szélsőséges liberálisokkal és a kommunistákkal". Úgy vélte: ennek az összefogásnak az összetartó ereje a pénz és a hatalom, ezért remélik, hogy ennek nem azok a városok isszák majd meg a levét, amelyeket ők vezetnek, hanem közösen tudnak dolgozni Magyarország fejlődéséért. "Mert nekünk továbbra is Magyarország az első" - hangsúlyozta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára gratulált a megválasztott képviselőknek és polgármestereknek, kiemelve, hogy fideszesek vannak közülük a legtöbben, hiszen mintegy 600 településen van kormánypárti
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 16:42
Önkormányzat 2019 - Tóth Bertalan: az MSZP készen áll az újabb rendszerváltásra
fölénye nem megkérdőjelezhető.

Közölte, az a feladat, hogy ezekre a helyekre is el kell vinni az üzenetet: van másik, szabad Magyarország.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke a megválasztott képviselőknek címezve szavait azt kérte, érvényesítsék "az MSZP legszentebb politikáját", a társadalmi igazságosságot, a szolidaritást.

Elmondta, örülnek az elért eredménynek, de nem dőlnek hátra; jól vizsgázott az ellenzéki szövetség, ezt kell országosan továbbvinni. Szerinte ennek az összefogásnak az MSZP erős és legstabilabb bástyája, mert a párt elköteleződése megkérdőjelezhetetlen az összefogás, "az egy az egy ellen" politikája mellett.

Kunhalmi Ágnes beszámolt arról, a választmány üdvözölte Karácsony Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) főpolgármesterré választását és bejelentett intézkedéseit.

A választmány támogatja, hogy Demszky Gábor (SZDSZ) és Tarlós István (Fidesz-KDNP) volt főpolgármester díszpolgári címet kapjon a fővárostól - tette hozzá. Szerinte ez nemcsak egy
velemenyezd, 2019. október 19. szombat, 13:31
Önkormányzat 2019 -Tarlós: árfelülvizsgálatot rendelnek el a Lánchíd-tendereknél
A híd állapotának az ellenőrzését heti egyre növelték, valamint főpolgármesteri utasítására a Budapesti Közlekedési Központ soron kívüli szakvéleményt kért a híd általános állapotáról - mondta el Tarlós István.

Emlékeztetett, 2018-ban kétszer kellett visszaadatnia a 3-as metró déli szakaszának felújítására beérkezett ajánlatokat, mert nem alátámasztható magas árak voltak bennük. Most ugyanez a helyzet a Lánchídnál is, úgy tűnik, hogy a beadott ajánlatokban szereplő árak sem támaszthatók alá - közölte a főpolgármester, aki szerint nem valószínű, hogy a bíráló bizottság elfogadja, de ha mégis, akkor - mint kijelentette - azonnal megvétózza.

Tarlós István kiemelte, a felújítás nem marad el, túl sok csúszást nem okoz az ajánlatok visszaadása, továbbá "nem kell aggódni attól se, hogy ezek az árak meghallgatásra találnak". Az is lehetséges, hogy tárgyalásos tenderek lesznek - jegyezte meg.

Tarlós István úgy fogalmazott: "nem kell senkinek aggódnia, a Lánchidat és környezetét felújítjuk, ezeket
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 21:01
Önkormányzat 2019 - Gulyás: a polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél
eszközként tekintenek az önkormányzati tisztségekre.

Az önkormányzati választásokon hagyományosan alacsonyabb a részvétel, mint az országgyűlésin - jegyezte meg a politikus, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy előfordult ugyan, hogy az ellenzék nyerte a helyhatósági megmérettetést, de az akkor megválasztott vezetők mindent megtettek, hogy saját közösségük érdekeit képviselve együttműködjenek a kormánnyal.

"Nem teljesen értjük", hogyan lehet egy a Jobbiktól a Demokratikus Koalícióig terjedő összefogásnak az a célkitűzése, hogy ne csupán megnyerjenek helyhatóságokat (...), hanem onnan, háborús hídfőállásokat kiépítve, totális harcot hirdessenek a kormánnyal szemben - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hangsúlyozta: a kormány bárkivel nyitott az együttműködésre, és azt remélik, hogy hasonló hozzáállású vezetőket választanak három hét múlva a polgárok.

Gulyás Gergely arról is beszélt: az ellenzéki politikusok a kampányban általában olyan területeken tesznek ígéreteket -
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 12:02
Önkormányzat2019 - Elemző: nem sikerült az ellenzéki összefogást megvalósítani
Az elemző szerint erre jó példa a főváros, ahol több olyan főpolgármester-jelölt van, aki nem részese az ellenzéki összefogásnak.

Ide tartozik Puzsér Róbert, Berki Krisztián, vagy Thürmer Gyula is - fűzte hozzá.

A tavaszi ellenzéki ígéret, miszerint létrejön az összefogás, végül nem jött össze - mondta az elemző, aki szerint ez az oka annak, hogy az önkormányzati választási kampányuknak sincs nagy lendülete.
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 21:12
Önkormányzat 2019 - Tarlós: a választási összefogás az ellenzéki pártelitek megélhetési biznisze
A választási együttműködés nem az ellenzéki érzelmű emberek összefogása, az előválasztásokon csupán pár százalék volt a részvétel - mondta Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, hozzátéve, hogy ez az összefogás az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely vezette Zuglóban bukott meg a leglátványosabban az elmúlt öt évben. A XIV. kerületben megmutatkozott, hogy az "összefogásnak mondott ellenzéki látszategyüttműködés a gyakorlatban (...) mire képes" - fogalmazott.

Tarlós István azt mondta, ezek az ellenzéki pártok feladták az elveiket és már nincs saját eszmerendszerük.

A főpolgármester az ellenzéki kampányt felforgatásnak, destabilizációs kísérletnek nevezte, ugyanis - mint mondta - "állítólagos diktatúra elleni küzdelemről beszélnek". Ezt elsősorban Karácsony Gergely stábja teszi - fűzte hozzá.

Tarlós István elmondta azt is, hogy miközben a városról, az önkormányzati teljesítményekről, a reális elképzelésekről, a tervekről, a programokról kellene beszélni,
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 20:52
Választás 2018 - Farkas Örs: veszteségminimalizálás zajlik az ellenzéki oldalon
Azt mondta, a hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredménye felerősítette az ellenzéki szavazókban az összefogás iránti igényt, ám ez az impulzus későn, az egyéni jelöltállítás után, az országos listaállítás idején érkezett, így "nehezen hozható össze".

Mivel látszik az igény, minden párt azt próbálja mutatni, "hogy ők aztán a legnagyobb motorjai az összefogásnak, de hogy, hogy nem, erre soha nem kerül a gyakorlatban sor" - mondta Farkas Örs. A számukra kedvezőtlen választási eredmény esetén pedig elmondhatják majd, hogy rajtuk nem múlott az összefogás - tette hozzá.
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 08:10
Választás 2018 - Nézőpont Intézet: csökkentheti is az ellenzék támogatottságát az összefogás
A politológus arról is beszélt, hogy akár még csökkentheti is az ellenzéki pártok támogatottságát, ha összefognak egymással.

Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: bár van lehetősége az ellenzéki összefogásnak, az valószínűtlen, hogy a választásokig hátralévő három hétben történne meg. Senki nem tudja biztosan, hogy ha összefognak, akkor többen szavaznak-e rájuk, éppen ezért nem fognak össze. Az is lehet, hogy az összefogás csökkentené a támogatottságukat - mondta.

Az elemző beszélt arról is, hogy a kampány az utolsó szakaszába érkezett, a Fidesz "offenzívában van".

Ennek az offenzívának a része az országjárás és Orbán Viktor miniszterelnök folyamatos szereplése, mivel neki nagyobb a támogatottsága, mint a kormánypártoknak - fűzte hozzá.

Mráz Ágoston reagált a Jerusalem Post című napilapban megjelent azon információra, amely szerint német cégek próbálnak nyomást gyakorolni a kormányra. Mint mondta, ez utólagos bizonyíték arra, ami ellen a kormány az elmúlt időszakban küzdött. Egy Soros
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 17:22
Választás 2018 - Deutsch Tamás: Karácsony Gergely migránsok tömegeit helyezné el használaton kívüli laktanyákba
Azt mondta: az ellenzéki pártok az elmúlt hónapokban csiki-csukit játszanak a választókkal. Minden energiájukkal igyekeznek eltitkolni a migrációval, a kötelező betelepítési kvótával, a határzár lebontásával kapcsolatos álláspontjukat.

Deutsch Tamás szerint azonban eljött az igazság órája: Karácsony Gergelynek és az általa vezetett ellenzéki összefogásnak programszerűen, írásban megfogalmazott szándéka, hogy a használaton kívüli laktanyákat uniós forrásból felújítsák és megnyissák a menekültek előtt. Ez azt jelenti, mindent megtesznek azért, hogy Magyarországra tömegesen telepítsenek be Európába érkező migránsokat - jelentette ki.

Az érintett laktanyák egyike az egri, ahová akár több ezer bevándorlóthelyeznének el, amennyiben "döntési helyzetbe jutnak" - hangsúlyozta Deutsch Tamás. Megjegyezte: az ellenzéki összefogás mindezt uniós forrásokból tenné lehetővé, ahelyett, hogy az EU-s pénzeket eredeti rendeltetésüknek megfelelően gazdaságélénkítésre, vagy éppen az oktatás, illetve az egészségügy
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 07:08
Ellenzéki összefogás a miskolci ifjúsági házért
szimpatizánsai, hanem a város lakói, szakszervezeti aktivisták, civilek is kiállnak az intézmény megmaradása mellett.

"Jól látható, hogy a város vezetése fél ettől az összefogástól", mert semmi valódi indoka nincs egy ilyen nagy múltú kulturális intézmény bezárására, nem elfogadható, hogy az ifjúsági házat más helyre költöztessék, és ebben a formában megszűnjön, inkább fejleszteni kellene - közölte Varga László.

Debreczeni József, a Demokratikus Koalíció alelnöke azt mondta, hogy örül az ellenzék összefogásnak. Hozzátette: bízik abban, hogy ez az összefogás nemcsak erre az egy célra jött létre, hanem a 2018-as együttműködés kezdete lehet.

Tóth László, az Együtt miskolci választókerületi elnöke azt mondta: "az a legnagyobb aljasság", ha az emberek kultúrájához, művelődéshez való jogát is "ellopják", márpedig itt ez történik.

Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke, közgyűlési frakcióvezetője kiemelte: egy normális városban elképzelhetetlen, hogy egy ilyen intézkedést a megválasztott
velemenyezd, 2017. augusztus 30. szerda, 19:16
1/6
Képek, videók
Gyöngyösiád.jpg
chillik
2018. március 26. hétfő, 05:02
Gyöngyösi_híd (6).JPG
czko01
2015. szeptember 27. vasárnap, 17:57
Gyöngyösi_híd (5).JPG
czko01
2015. szeptember 27. vasárnap, 17:56
Gyöngyösi_híd (4).JPG
czko01
2015. szeptember 27. vasárnap, 17:56
Gyöngyösi_híd (3).JPG
czko01
2015. szeptember 27. vasárnap, 17:51
Gyöngyösi_híd (2).JPG
czko01
2015. szeptember 27. vasárnap, 17:49
Gyöngyösi_híd (1).JPG
czko01
2015. szeptember 27. vasárnap, 17:49
Gyöngyösi_híd (6).JPG
laczko65
2015. szeptember 25. péntek, 00:53
Gyöngyösi_híd (5).JPG
laczko65
2015. szeptember 25. péntek, 00:52
Gyöngyösi_híd (4).JPG
laczko65
2015. szeptember 25. péntek, 00:46
Gyöngyösi_híd (3).JPG
laczko65
2015. szeptember 25. péntek, 00:44
Gyöngyösi_híd (2).JPG
laczko65
2015. szeptember 25. péntek, 00:44
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.