Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 17:10 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tökéletes ház, tökéletes karrier,tökéletes család, tökéletes
Tökéletes ház, tökéletes karrier, tökéletes család, tökéletes test, tökéletes élet. El kell mondjam, nem létezik. A ház, amit szépnek látsz, tele van küzdelemmel, átvirrasztott éjszakákkal, néha bizony fájdalommal. A tökéletes karrier, amit könnyes szemmel figyelsz, hidd el, nem az. Tele van önfeláldozással, ezernyi bukással, megélt csalódással. A család, ami annyira szép, néha bizony vitáktól hangos. Sokszor rejlik benne a nem bírom tovább megingathatatlan hite. De átbillenti a közös akarat, a szeretet és az egymás nélkül elképzelhetetlen érzése. A test, ami gyönyörű, tele van fájdalommal, lemondással és a sosem tökéletes izgalmával.
Tudod mi a tökéletes? Ami benned van. Amit szívből teszel. Mindegy mennyi, mindegy hol tart, és mindegy az is, mi az álmod. Élsz. És hidd el, ha emelt fővel teszed, ha elfogadod végre, hogy létezni maga a csoda, na abban rejlik a tökéletesség. A tiéd. (Todorovits Rea)
koszegimarika, 2020. június 30. kedd, 07:25
Korhut maradna az Arisz Szalonikiben, de a klubváltás sem elképzelhetetlen
A játékos az M1 aktuális csatornának csütörtökön elárulta: az Arisznál szeretnék, ha maradna, már elé is tettek egy új szerződéstervezetet, amelyről tárgyalnak. Úgy fogalmazott, hogy egy-két évig még ő is maradna, mert szereti az egyesületet, a várost és a szurkolókat.

"Ha közös nevezőre jutunk, akkor maradok, de közben más országokból is érkeztek ajánlatok. Persze az elsődleges cél az, hogy a mostani klubommal megegyezzek" - mondta a 31 éves védő, hozzátéve, hogy július 19-én vagy 20-án rendezik az utolsó hivatalos mérkőzésüket a szezonban, addig még lesz idő beszélni az új szerződéséről.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy az új idény mikor kezdődik Görögországban, a hírek szerint szeptember elején vagy közepén, de a válogatottra annak a hónapnak az elején már Nemzetek Ligája-mérkőzés vár.

"Úgy szeretnék edzeni, játszani és csapatot választani magamnak, hogy a szövetségi kapitány számíthasson rám a nemzeti együttes meccsein" - hangsúlyozta Korhut Mihály.
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 19:02
Putyin: a náci német haderő legyőzésében döntő szerepe volt a Vörös Hadseregnek
több mint 600 ellenséges hadosztályt, valamint az ellenséges repülőgépek, tankok és tüzérségi ágyúk 75 százalékát semmisítette meg. Ez "a becsületes, semmivel el nem homályosított igazság a háborúról", amit meg kell védeni az elkövetkező nemzedékek számára - hangsúlyozta.

"A mai díszszemlét ennek a szent igazságnak a tiszteletére rendeztük meg, a győztesek kiemelkedő nemzedéke számára, amely meghatározta az egész második világháború kimenetelét" - mondta az orosz elnök.

Putyin szerint elképzelhetetlen, milyen lett volna a világ, ha nem kel védelmére a Vörös Hadsereg, amely "pótolhatatlan árat fizetett Európa szabadságáért". Az orosz elnök egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy Moszkva nyitott a párbeszédre és az együttműködésre egy közös biztonsági rendszer létrehozása érdekében, amelyre nagy szüksége van a gyorsan változó világnak. Mint mondta, az országok csak együtt tudják megvédeni a világot "az új veszélyes fenyegetésektől".

A díszszemlét eredtileg május 9-én, a német kapituláció
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 11:51
A MACS megnyugvással fogadta a McLaren-jelentés rá vonatkozó részét
Csoportot bízta meg minden nagy nemzetközi versenyen és szinte az összes világbajnokságon az ellenőrzéssel.

"Azt bizonyítani, hogy mit nem követtünk el, nem egy könnyű történet. Ezt a részét nagyon nehezen éltük meg és ez most már a hatodik hónapja zajlott" - folytatta Tiszeker Ágnes, aki hozzátette, hogy sok támogatást kaptak sportszövetségektől, sportolóktól, versenyszervezőktől, de akkor is elhangzott olyan vád, ami egy doppingellenes szervezet életében a legsúlyosabb.

"A korrupció az elképzelhetetlen, onnantól kezdve nem lehet egy munkát folytatni, ha ez ténylegesen felmerül. Ezért is nagyon örültem a McLaren-vizsgálatnak, még ha ez elsősorban a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség ellen is irányult" - mondta.

Emlékeztetett rá, hogy Richard McLaren felhatalmazása úgy szólt, mindent vizsgáljon meg, ami az ARD-nél vádként elhangzott.

"Mi is említésre kerültünk, ezért hozzánk is eljutottak, gyakorlatilag ízekre szedték a tevékenységünket. Mindenhonnan, sportszervezetektől, nemzetközi
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 14:51
Trianon 100 - Virtuális kiállítás nyílt a Skanzen Facebook-oldalán
valóságban három szintből áll. Ezt a látványt adja vissza 3D-ben a múzeum virtuális kiállítása. A tárlat személyes és közösségi történeteken keresztül mutatja be azokat a változásokat, amelyek a paraszti életforma átalakulásához vezettek az első világháború alatt és után. A nagy háború alapjaiban változtatta meg a hátországban élők mindennapjait, átalakult a falu társadalma, felborultak a nemi szerepek. A férfiak a szántóföldek után a lövészárkokban találták magukat, a harcok során pedig addig elképzelhetetlenül távoli vidékekre is eljutottak.

A kiállítás alapszínei, a szürke és a vörös árnyalatai azt az idegenszerűséget és éles váltást ragadják meg gondolati síkon, amelyet a háború alatti években átéltek az emberek - áll a tárlat ismertetőjében.

Mint írják, a sokmilliós emberveszteség mellett, amelyet a háború és a spanyolnátha okozott, olyan innovációk jelentek meg, amelyek beépültek a mindennapokba. Ekkor terjedt el többek között a konzerv, a teafilter a papírzsebkendő, a ballonkabát, a cipzár
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 19:53
Trianon 100 - Semjén: meg kell haladnunk Trianont!
Magyarországot építünk erős nemzettudattal, annak tudatában, hogy a magyar állam nem pusztán egy adott terület lakosainak közigazgatási szolgáltatója, hanem a magyar nemzet poltikai önkifejeződése, végső értelme; célja a magyar nemzet fennmaradása és fejlődése" - fogalmazott a politikus.

A miniszterelnök-helyettes felidézte, hogy ennek alapján alkották meg az alaptörvényt, amely kimondja: Magyarország felelősséget visel a külhoni magyarságért, ennek mentén zajlik a Kárpát-medencében korábban elképzelhetetlen nagyságrendű gazdaságfejlesztés, identitáserősítés, és azzal, hogy minden magyar teljes jogú állampolgár lehet, megtörtént a nemzet közjogi egységesítése.

Szavai szerint szembe kell nézni azzal, hogy "az ezer év jogán" mindent visszakövetelni irrealitás, a megoldást az Európai Uniótól várni naivitás, a megváltozott etnikai arányokra hivatkozva Trianonba belenyugodni pedig árulás.

Meg akarunk maradni magyarnak, mert annak a csodának, amit magyarságnak nevezünk, ennek a zseniális nyelvnek,
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 19:53
Koronavírus - Fitch: az eddig vártnál mélyebb globális idei recesszióra kell készülni
közül 17 jelezte, hogy már az idei első negyedévben csökkent hazai összterméke.

A cég becslése szerint a világgazdasági szintű GDP-érték 2020 első három hónapjában 3,4 százalékkal csökkent a tavalyi negyedik negyedévhez mérve.

A Fitch Ratings előrejelzése azt valószínűsíti, hogy az idei második negyedévben 5,8 százalékkal zuhan negyedéves összevetésben a globális hazai össztermék.

A hitelminősítő londoni elemzői hangsúlyozzák: ezek a számok a koronavírus-járvány előtt "egyszerűen elképzelhetetlenek lettek volna".

A Fitch várakozása szerint az idei egész éves világgazdasági recesszió a globális pénzügyi válságot kísérő 2009-es GDP-visszaesésnél több mint kétszer mélyebb lesz.

A Fitch Ratings elemzői kidolgoztak egy szélsőséges forgatókönyvet is arra az esetre, ha a járvány visszatérne és emiatt jelentősen meg kellene hosszabbítani, vagy az év későbbi szakaszában ismét be kellene vezetni a korábbi korlátozó intézkedéseket.

A cég modellszámításai szerint e forgatókönyv
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 19:54
Interjú Székely János püspökkel
környezetszennyezést is tiltani fogja. A szellemi közös áruház pultjaira, a világhálóra nem tehet majd ki akárki akármit, csakis igazat, szépet, szentet és jót, mint egy normális áruház polcaira.
Álmodunk egy olyan világról, amelyben mindenkinek lesz munkája. A munka nem elsősorban a haszon termelését fogja célozni, hanem emellett az ember kibontakozását, a világ szépítését.
Álmodunk egy olyan világról, amelyben az emberi élet újra szent lesz a fogantatástól a természetes halálig. Elképzelhetetlen lesz az, hogy bárki egy másik emberi lény életét kioltsa.
Álmodunk egy olyan világról, amelyben az idősek nagyon fontos szereplői lesznek a társadalomnak. A bölcsesség forrásai, az unokák nevelői, a derű és az imádság forrásai. Álmodunk egy olyan világról, amelyben az ember a fenntarthatóságra, a javak igazságos megosztására és lehetőleg kevés fogyasztásra fog törekedni. Mennyiség helyett minőségre.
Rá fog jönni, hogy csak akkor lehet igazán boldog, ha a Földünkön sehol sincs nyomor, éhezés,
maroka, 2020. május 21. csütörtök, 09:53
A Jóisten nagyon jól kitalálta ezt a világot, csak mi mindig
belső világa hiányos. Majdnem mindegyikünké az. Irigy vagyok a másikra, csoportokat, pártokat szervezek, amelyek erőtere gyenge, eszményei alacsony rendűek. És akkor jönnek a háborúk, a Jézus-verők, a Hitlerek, Sztálinok és Rákosik, akiknek a szívében gyűlölet van. A szabad akaratot nagyon díjazza a Jóisten, és ők ezzel visszaélve pusztítanak. Mindig minden történés után ott van azonban az irgalmas Krisztus, aki azt mondja, jaj, gyerekek, de butusok vagytok, és akkor aranyosan irgalmat gyakorol. Elképzelhetetlen szeretet él Jézusban: a katonák kigúnyolják, ütlegelik, és a kereszten mégis azt kéri: Atyám, bocsáss meg nekik, nem tudják mit cselekszenek. Kis ösztönlények, akik nem tudtak még felemelkedni a szeretet és a szellem magaslatára.
A mostani járvány azonban nem az emberek erőszakos magatartásának következménye, független ettől.
Most sokan kétségbeesnek, hogy jaj, elfordult tőlünk Isten. Pedig szó sincs erről. A Megváltó Krisztus meggyógyít minket. A szenvedéseket nemcsak okosan értelmezni,
maroka, 2020. május 13. szerda, 16:45
Útravaló – 2020. május 9.
Jézus az Atyával és velünk való egysége által olyan szoros kapcsolatot tár fel előttünk, ami nélküle elképzelhetetlen volna az ember számára. Nem úgy mutatja be Atyját és önmagát, mint akik távol akarják tartani maguktól az embert, de nem is feloldódást ígér a nagy mindenségben, személyiségünk elvesztése árán, hanem olyan életközösségre vezet, melyben a Fiú fiú, a teremtmény teremtmény, akik az Atyától nyerik el létük értelmét, de ugyanakkor kölcsönösen boldogítják egymást. Így a Fiú és a fiak arcán fölfedezhetővé válik eredetük okának, az Atyának számos vonása - ,,a természet sóvárogva várja Isten fiainak megnyilvánulását" (Róm 8,19).

Magyar Kurír
maroka, 2020. május 09. szombat, 08:10
Koronavírus - Elemzők: májustól már javulhat az ipari termelés mutatója
csökkenésének üteme.

Márciusban a legnagyobb problémát vélhetően még az alkatrész- és alapanyagellátás akadozása okozta, a kereslet visszaesése inkább majd áprilistól lesz meghatározó.

Az első negyedévben az ipar növekedési hozzájárulása összességében semleges lehetett. Várakozásai szerint áprilisban az ipari teljesítmény ennél jelentősebb éves visszaesést szenved majd el, míg májustól ismét kisebb mértékű visszaesés látszódik majd az előző év azonos időszakához képest, azonban később nem elképzelhetetlen növekedés sem az elhalasztott fogyasztás bepótlásának köszönhetően.

Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője megjegyezte, hogy a koronavírus járvány miatti korlátozó intézkedések és egyes ágazatok március végi leállása miatt csökkent az ipari termelés márciusban. Az első negyedévi ipari termelés semleges lehetett a GDP éves változása szempontjából, míg közel 2 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedévhez képest, így 0,4-0,5 százalékponttal csökkenthette a GDP negyedéves
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 12:42
Koronavírus - Felgyorsultak a digitális fejlesztések a pénzügyi szektorban
inkább a folyamatban lévő projekteket gyorsítják, a válság is mutatja ennek a fontosságát. A vállalati szegmens digitális kiszolgálása előtérbe kerül, ahol az adminisztráció egyszerűsítését célozzák - jelezte. Reményét fejezte ki, hogy a vállalati oldalon is lesz tartós igénynövekedés a digitális banki szolgáltatások iránt.

Bruzsa Géza, a CIB Bank lakossági üzletfejlesztési vezetője úgy fogalmazott: irányváltás nincs a fejlesztésekben, de van sebességváltás és gyorsulás. Hozzátette: korábban elképzelhetetlen volt jelzáloghitelek esetében bármilyen digitális csatorna igénybevétele, jelenleg emellett számos folyamat fiókmentessé és érintésmentessé tételén dolgoznak. Az ügyfelek videoazonosítását követően hangaláírással hitelesíthetik a dokumentumokat a piaci termékeik esetében. Ez az államilag támogatott termékeknél még nem lehetséges a jogszabályi környezet miatt. Sajnálatosnak nevezte azt is, hogy a földhivatalok csak papír alapon fogadják el a jelzálogjog bejegyzéséhez a szerződéseket.

Bek-Balla
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 15:02
1/295
Képek, videók
Ronald Reagan és Gorbacso
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:19
Ronald Reagan.jpg
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:16
Ronald Reagan-volt amerik
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:15
600x816_4123_Maria_2d_ rea
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:26
chris-rea.jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 00:24
chris-rea-1980.jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 00:22
chris-rea-2014..jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 00:22
chris-rea-on-comeback- tra
agica2004
2018. március 02. péntek, 00:21
Ronald Reagen 40.elnök 28
agica2004
2017. február 19. vasárnap, 11:32
R8PDZ_Ggs1Rea15sH7oSyt S8b
taszat
2016. szeptember 20. kedd, 01:21
cafkzkpbw4whx0reabhi.g if
strongradios
2016. augusztus 16. kedd, 23:21
tökéletes görögdinnye
irmus
2018. augusztus 26. vasárnap, 12:04
Tökéletes.jpg
sznejuci
2018. augusztus 06. hétfő, 14:29
Nem vagyok tökéletes
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:35
Bármilyen tökéletes is eg
borigit
2017. december 17. vasárnap, 09:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.