Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 20:58 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Imádkozott minden megszakítás nélkül.
A 750 éve elhunyt Szent Margitra emlékeztek a Margitszigeten
.............
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek Szent Margit ünnepe alkalmából a legendás szent tanúságtevő életéről és Krisztus, az eucharisztikus színek mögé rejtőző örök vőlegény iránti életre szóló elkötelezettségéről beszélt január 19-én, vasárnap a margitszigeti kolostorromoknál.
A Margit híd felől, biciklivel érkezem. Az utat még így is hosszúnak és kissé veszélyesnek érzem, mert a sétányok csúszósak. ,,Ezt jégkásának hívják", mondja egy úr a feleségének, aki mellett elhaladok. A következő tíz percben hosszan elnyúló, tekintélyes zarándoktömeg: szerzetes nővérek, sok-sok egymás kezét fogó házaspár és családok mellett kanyargok, és közben azon gondolkodom, a szent mekkora népszerűségéről tanúskodik ennek a rengeteg embernek a jelenléte, téli vándorlása. Margit alakja, legendája a sok évszázad ellenére, amely itteni
maroka, 2020. január 20. hétfő, 08:56
Újabb városokban bukkant fel az új, tüdőgyulladás-vírus Kínában
túl is felbukkant: Tajvanon négy, Szingapúrban három, Vietnamban kettő, Nepálban egy betegnél merült fel a fertőzés gyanúja, míg Japánban egy esetben jelentették a vírus megjelenését. Emellett Hongkongban szombatig 90 embert helyeztek karanténba - közülük már 14-et hazaengedtek -, de egyetlen esetben sem erősítették meg az új koronavírus jelenlétét.

Vuhanban a hétvége során 136 új páciensnél diagnosztizálták a vírusfertőzést, egy kezelés alatt álló beteg pedig meghalt - ezzel a betegségben eddig elhunytak száma háromra emelkedett. Az egészségügyi bizottság jelentése szerint a járvány kitörése óta vasárnap estig 198 esetet regisztráltak a városban. Huszonöt ember már gyógyultan távozhatott a kórházból, míg 170-en jelenleg is kezelés alatt állnak, közülük 35 ember állapota súlyos, kilencé pedig válságos. A fertőzöttekkel 817-en kerültek közeli kapcsolatba, közülük még 90 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt, a többieknél nem jelentkeztek a betegségre utaló tünetek.

Az eddig nem ismert
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 07:04
A világ gyászol, II. János Pál pápa elhunyt
mélyen katolikus hitű Szlovákia elnöke, Ivan Gasparovic hangoztatta: II. János Pál pápa a kommunizmus európai bukásának jelképévé vált. Az államfő emlékeztetett arra is, hogy Szlovákiában rendkívüli tisztelet övezte a pápát, akit most az egész ország sirat.
Latin-Amerikában, ahol mély gyökereket eresztett a spanyol és portugál hódítókkal együtt érkező hittérítők által ötszáz éve elterjesztett katolikus hit, a társadalmi igazságosság szószólóját és a szegények védelmezőjét gyászolták a szombaton este elhunyt pápa személyében politikusok, papok és a hétköznapi emberek.
A térséget, ahol a világ egymilliárdos római katolikus közösségének több mint a fele lakik, mélyen megrázta II. János Pál halála. Számos országban nemzeti gyászt rendeltek el: Costa Ricán négy napig, Chilében három napig, Brazíliában egy hétig gyászolják a néhai egyházfőt.
A világ egyik legnagyobb katolikus országának számító, 125 milliós Brazília elnöke, Luiz Inacio Lula da Silva - maga is hitét gyakorló katolikus -
maroka, 2020. január 08. szerda, 19:08
Pio atya legfájdalmasabb sebe, amelyről csak Karol.....
halálát követően egyik kedves barátja, lelki fia, Pietrelcinai Modestino testvér.
A laikus testvér, aki egyben Pio atya földije is volt, bizonyos ház körüli teendőiben segítette őt hivatásszerűen. A szent egyszer azt mondta neki, hogy az egyik legnagyobb fájdalom számára az, amikor a trikóját le kell vennie. Modestino testvér nem értette, hogy mi van a mondat hátterében, arra a fájdalomra gondolt, amit az okozott, hogy a trikó hozzáért Pio atya oldalsebéhez. Csak akkor jött rá a valódi okra, amikor az elhunyt és jövendőbeli szent ruhadarabjait rendezgette annak halála után három évvel, 1971. február 4-én.
A házfőnök azzal bízta meg Modestinót, hogy gyűjtsön össze minden dolgot, ami Pio atya tulajdona volt, és megfelelően szortírozva lepecsételt nejlonzsákokba helyezze őket. Észrevette, hogy a trikón van egy nagy folt a jobb váll tájékán, a kulcscsonthoz közel. A folt átmérője körülbelül tíz centiméteres volt (többé-kevésbé akkora, amekkora a torinói leplen is látható). A trikó lehúzása valóban
maroka, 2020. január 05. vasárnap, 14:55
Házszentelés
Téged...

Imádkozzunk a házastársakért, a gyermekekért és a család minden tagjáért,
hogy kitartsanak a szeretetben!
V.: Kérünk Téged...

Add, Urunk, hogy a gyermekek növekedjenek bölcsességben és
kedvességben Isten és az emberek előtt!
V.: Kérünk Téged...

Halálunk óráján állj mellettünk, Urunk, kegyelmeddel, hogy hűségesnek
találj minket, és a te békédben költözzünk el ebből a világból!
V.: Kérünk Téged...

Add, Urunk, hogy e család minden elhunyt hozzátartozója (NN) elnyerje
szereteted jutalmát: az örök boldogságot!
V.: Kérünk Téged...

P.: Zárjuk fohászainkat azzal az imával, amelyre Jézus Krisztus tanított
minket:
MI ATYÁNK...

V. BEFEJEZŐ IMA ÉS MEGHINTÉS SZENTELTVÍZZEL

1. (Vízkereszt ünnepéhez kötődően) Istenünk, te a mai napon
kinyilatkoztattad Egyszülöttödet a népeknek, s a csillag által
vezetted a bölcseket Betlehembe. Engedd jóságosan, hogy miután
a hitből
suzymama, 2019. december 29. vasárnap, 10:33
Pintér Sándor: félmillió forintos juttatást kapnak a fegyveres testületek hivatásos állományának tagjai
kormány létrehozta a fegyveres testületi juttatás új jogintézményét.A hivatásos állomány arra jogosult tagjai ennek az új fegyveres testületi juttatásnak köszönhetően egyszeri bruttó 500 ezer forintos juttatásban részesülnek. Azok kaphatják meg ezt az összeget, akik 2019. december 1-jén hivatásos szolgálati viszonyban álltak, illetve akiknek 2019 folyamán szolgálatteljesítés közben szerzett sérülés miatt szűnt meg a szolgálati jogviszonyuk. Hozzátette: az év folyamán szolgálatteljesítés közben elhunytak juttatását az örökösnek folyósítják.Néhány kizáró ok kivételével beosztástól, rendfokozattól függetlenül a hivatásos állomány minden tagja megkapja a juttatást - mondta a miniszter. Hozzátette: erre a célra a kormány 49 milliárd forintot csoportosít át a központi költségvetésből."Akik ezt a pénzt kapják, esküjükhöz híven teljesítik a szolgálatukat, életük feláldozásával vagy életük kockáztatásával hajtják végre minden nap a kiadott utasítást, ezért én is hálámat és
velemenyezd, 2019. december 27. péntek, 14:32
Peter Jackson első világháborús dokumentumfilmje csütörtöktől látható a magyar mozikban
mindannyian végtelen sajnálkozással tekintünk rájuk. Úgy gondolunk rájuk, mint akiket egy húsdarálóba küldtek. Ám ők nyilvánvalóan nem azt gondolták, hogy ez történik velük, nem sajnálták magukat" - magyarázta a rendező.

Jackson azt is hangsúlyozta, hogy dokumentumfilmje nem az első világháború tételes bemutatására vállalkozott, azt akarta megmutatni, hogy mit éreztek és éltek át a lövészárokba vezényelt katonák, és miként változtatta meg egy egész generáció sorsát a háború.

A rendező 1940-ben elhunyt nagyapja emlékének ajánlotta a dokumentumfilmet. Bár a Jackson család tagjai nem jelennek meg a képkockákon, mégis érezhető személyes érintettsége.

"Azért szerettem ezen a filmen dolgozni, mert a katonák közös tapasztalatairól számolt be. Úgy éreztem, arról tudok meg valamit, amin a nagyapám keresztülment" - mondta.

A dokumentumfilm tavaly a BFI Londoni Filmfesztiválon debütált. A magyar mozik csütörtöktől vetítik. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatja a közönség,
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 17:51
Krónika 1. rész (napirend előtt: beiskolázás, tüntetések, Trianon)
MegemlékezésKövér László megemlékezett a múlt héten elhunyt Horváth János (Fidesz) volt országgyűlési képviselőről. Az Országgyűlés elnöke azt mondta, a magyar parlamentarizmus nagy alakja távozott, aki személyével is összekötötte a totális diktatúrákkal szembenálló demokratikus nemzedéket a rendszerváltoztatás korának Országgyűlésével.DK: kaffkai abszurditás a beiskolázás folyamataArató Gergely (DK) a hatéves kortól kötelező beiskolázás új szabályait kifogásolta, szerinte ennek megállapítására nem alkalmas egy bürokratikus folyamat. A hivatal papírok alapján dönt a gyermekről, ez egy kaffkai abszurditás - hangoztatta. Véleménye szerint olyan rendszert hoztak létre, amely nem jó senkinek, a gyerek nem számít, az a fontos, hogy a hivatal hozhasson meg minden döntést.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára rögzítette, a kormánynak 2010 óta a gyermek és a család az első, a többi között ezért vezették be a hároméves
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:22
Újabb középkori tömegsírokat tártak fel a kelet-csehországi Kutná Horában
"Eddig 34 tömegsírról tudunk, a csontvázak száma jóval meghaladja a másfél ezret. Csehországban ez a legnagyobb ilyen jellegű középkori temetkezőhely és európai szempontból is minden bizonnyal a legjelentősebbek között van" - mondta Jan Frolík, a cseh Régészeti Intézet illetékese újságíróknak.

Egy-egy tömegsírban 50-70 embert temettek el, többségükben a 14. századbeli járványok és éhínség áldozatait. Levéltári források szerint a régióban leginkább 1318-ban, majd 1348 és 1350 között pusztítottak nagy járványos betegségek és éhínség.

"Egy ilyen tömegsír egy nagyon rövid időszak áldozatainak a maradványait tartalmazza, tehát nagyon jó példája lehet a korabeli helyi lakosság összetételének. Ez szakmai szempontból rendkívül értékes és fontos" - magyarázta a régész. Megjegyezte: ennyi tömegsír felfedezése egy helyen Európában példa nélküli lelet.

A régészeti kutatások a Kutná Hora peremén található híres Csontkápolna teljes felújítása alkalmából kezdődtek. A Csontkápolna alapjait a 14. század
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 16:29
Megkezdődött Kecskeméten a háromnapos Országos Zoopedagógiai Konferencia
feladata az egyes állatkertekben zajló természetvédelmi oktatás bemutatása, élmények, ötletek átadása, tapasztalatok megvitatása.

Mint mondta, a MÁSZ célja, hogy Magyarországon egy egységes állatkerti rendszer alakuljon ki, a szövetségi tagság pedig nívót is jelentsen. A szövetségnek jelenleg tizenhárom tagja van, de szívesen látnának maguk között új gyűjteményeket.

A Szegedi Vadaspark ügyvezető igazgatója köszöntőjében megemlékezett a hazai zoopedagógiai egyik megteremtőjéről, a nemrégiben elhunyt Pintér Tiborról.

Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, a rendezvény házigazdája kiemelte: a Kecskeméti Vadaskert területileg és létszámilag is az ország legkisebb gyűjteménye. Kicsiny csapatuk munkáját dicséri azonban, hogy az elmúlt négy évben mintegy ötven százalékkal növekedett a vadaskert látogatóinak száma.

Munkájuk fontos része a zoopedagógia, és büszkék rá, hogy az elmúlt években már turisztikai célponttá is vált a vadaskert a Kecskemétre
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 13:41
Tudomány Világfóruma - Áder János: a tudomány ma is közös építmény
A köztársasági elnök beszédében megemlékezett a száz éve elhunyt Eötvös Loránd fizikusról és felidézte, hogy amikor a fizikus 130 esztendővel ezelőtt az akadémia elnöke lett, első felszólalásában ő beszélt arról, hogy a tudomány közös építmény.

"Nem különböző tudományokban dolgoznak a nemzetek; egy az épület, melynek építésén mindannyian közreműködnek. Amit az egyik kezd, a másik folytatja, s végül az eredményt magáénak mondhatja mindaz, aki annak létesítésén közreműködött" - idézte Eötvös szavait Áder János.

A köztársasági elnök szerint, ami 130 esztendővel ezelőtt igaz volt, ma hatványozottan az. A tudományban a legkülönfélébb nemzetek kutatói ugyanannak az igazságnak a megismerésén, megértésén munkálkodnak.

A Tudomány Világfóruma a tudományos közösség legforróbb témáit tárgyalja - mondta Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke.

Van-e a kutatónak felelőssége abban, hogyan használják fel a tudományos eredményeit? Hogyan osszuk el az erőforrásokat az alapkutatás és
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 19:52
Krónika 6. rész (interpellációk)
a választ, helyette a parlament tette meg ezt 122 igennel, 39 nem és egy tartózkodás ellenében.

Jobbik a Magnyitszkij-ügyről

Varga-Damm Andrea (Jobbik) arról beszélt, hogy Szergej Magnyitszkij orosz ügyvéd 2008-ban orosz belügyi vezetőket leplezett le, akik 230 millió dollárnak megfelelő összeget sikkasztottak el a költségvetésből. Ennek ellenére ellene indult eljárás adócsalás miatt, és előzetes letartóztatásba került, ahol 2009-ben az egészségügyi ellátás hiánya illetve bántalmazás miatt elhunyt.

Az Egyesült Államokban, Kanadában és több európai országban is vízum- és pénzügyi szankciókat vezettek be a felelősökkel szemben - hívta fel a figyelmet.

Mondandóját azzal folytatta, hogy 2018-ban a kormány megállapodott arról, hogy az orosz Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) Magyarországra teszi át a székhelyét - emlékeztetett. Hozzátette, a pénzintézet alkalmazottai diplomáciai mentességet kapnak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, az Egyesült Államok az elmúlt
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 17:12
1/208
Képek, videók
árnyékolást megszakítani
raczandris
2009. március 03. kedd, 02:56
0 a temetőp - Margitrka t
lovaszmarika
2018. október 31. szerda, 11:05
erdő péter0106.jpg
maroka
2020. január 06. hétfő, 22:22
győr_erdő péter1025.jpg
maroka
2019. október 25. péntek, 10:06
erdő péter0916.jpg
maroka
2019. szeptember 16. hétfő, 21:52
erdő péter bíboros0911.jp
maroka
2019. szeptember 11. szerda, 11:13
erdő péter_veszprém0902.j
maroka
2019. szeptember 02. hétfő, 12:36
erdő péter0901.jpg
maroka
2019. szeptember 01. vasárnap, 16:46
erdő péter0901_2.jpg
maroka
2019. szeptember 01. vasárnap, 16:44
erdő péter0820.jpg
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:48
erdő péter0820_2.jpg
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:48
erdő péter 0610.jpg
maroka
2019. június 10. hétfő, 18:03
erdő péter0514.jpg
maroka
2019. május 14. kedd, 13:24
erdő péter0326.jpg
maroka
2019. március 26. kedd, 16:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.