Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:29 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Konrád György halála - Német méltatások
A Süddeutsche Zeitung című lap idézett Frank-Walter Steinmeier német államfő részvéttáviratából, amely szerint a pénteken elhunyt Kossuth- és Herder-díjas író, esszéista, szociológus "nagy szolgálatot tett nekünk, németeknek" azzal, hogy bátran kiállt hazája demokratizálódása mellett és fellépett az európai megosztottság békés feloldásáért.

A német szövetségi elnök az elhunyt özvegyének küldött táviratában hozzátette, hogy Konrád György túlélte a holokausztot és megszenvedte a kommunista diktatúrát hazájában, és így "egészen különleges módon volt szemtanúja az évszázadnak, amelyben oly rettenetes tapasztalatokat szereztek az emberek".

A Süddeutsche Zeitung nekrológjában a többi között arról is írt, hogy Konrád György a rendszerváltás után is betöltötte a közösségért felelősséget vállaló polgár és "erkölcsi tekintély" szerepét, mindig felemelte szavát, amikor úgy érezte, hogy veszélybe kerültek az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok.

Konrád György "mintaértelmiségi" volt, és régóta
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 15:39
Elhunyt Daniel Johnston amerikai énekes-dalszerző
A zenész szerdai halálát menedzsere, Jeff Tartakov közlése szerint szívroham okozta, de egész életét végigkísérték egészségügyi problémái, mániás depressziója. Különcsége is legendás volt - írta a The Guardian.

Zenei pályafutása a nyolcvanas évek elején kezdődött, ismertséget úgy szerzett magának, hogy az austini utcákon saját kazettás házi felvételeit osztogatta az embereknek. 1981 és 2012 között összesen húsz anyagot készített, ezek többsége eleinte csak kazettán jelent meg.

Bár ő maga soha nem futott be igazán, és nem lett szélesebb körökben népszerű, számos csodálója volt az amerikai underground színtéren, köztük Kurt Cobain, Beck, Ezra Furman, Tom Waits, Jeff Tweedy vagy a Simpsons rajzfilmsorozat alkotója, Matt Groening. Sokáig visszautasította, hogy nagy kiadóhoz szerződjön - az Elektrának azért mondott nemet, mert a hozzájuk tartozó Metallicát Johnson sátánistának tartotta. Volt, hogy letartóztatták, mert a New York-i Szabadságszobrot több száz keresztény hal motívummal graffitizte le.
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 15:21
Szűz Mária szent neve 09.12 II. rész
Blogomba: Szűz Mária szent neve 09.12 I. rész

- Igenaptár oldalon
Ennek az emléknapnak, saját olvasmányai vannak
OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Mária reménységünk az életre és minden erényre.
Jó illatot fakasztok én, mint a szőlőtő, és virágaimból pompás, dús gyümölcs terem.
Anyja vagyok én a szép szeretetnek, az istenfélelemnek, a hitnek és a szent reménynek.
Nálam van az út és az igazság minden kegyelme, nálam az élet és erény minden reménye.
Jertek hozzám mind, akik megkívántok engem, és teljetek el gyümölcseimmel.
Mert lelkem édesebb a méznél, és birtoklásom a lépes méznél!
Emlékezetem él minden idők nemzedékeiben.
Akik engem esznek, még inkább éheznek, akik engem isznak, még inkább szomjaznak.
Aki reám hallgat, meg nem szégyenül, akik értem fáradnak, nem esnek bűnbe.
Akik fényt derítenek rám, örök életet nyernek.
Ez az Isten igéje.

SZENTLECKE
maroka, 2019. szeptember 10. kedd, 13:53
Szeptember 8. Égi Édesanyánk Mária születésnapja
Kis Boldogasszony napja. 2019 évben vasárnapra esik és a liturgia nem említi meg.
*
- Vallásos Network oldalon
...............
A mai ünnep eredetileg annak a jeruzsálemi templomnak felszenteíési évfordulója, amely ott áll, ahol a hagyomány szerint Mária született. (Ma Szent Anna-templom.) Bizáncban és Rómában egyaránt már a VII. században megünnepelték Mária születésnapját. Rajta kívül csak Jézusnak és Keresztelő Szent Jánosnak üljük meg földi születésnapját. Ez a nap a nagy Mária-ünnepek közé tartozik.
Mária születése hajnalcsillag az emberiség egén. A megváltás művének kezdete. Isten kegyelmét, szeretetét ünnepeljük, amely Máriában megjelent a világban. Mária születése öröm, ahogy minden születés öröm, mert a reményt erősíti bennünk. Valami szép, valami szent kezdődik.
Számos keleti egyházban a liturgikus év kezdetét jelentette, így természetes,
maroka, 2019. szeptember 07. szombat, 10:11
Pierre Richard: "a díjak sohasem érdekeltek, csak a közönség szeretete"
tudatában ennek, számára természetes volt, belülről fakadt a filmkészítés és ezáltal a mondanivaló is. "Amikor visszanéztem a filmjeimet, nekem tetszettek, és arra gondoltam, hogy a közönségnek is tetszeni fognak" - tette hozzá.

Magyarországon több mint húsz évvel ezelőtt járt magán úton, de számára mindig nagyon meglepő, hogy azok az emberek, akik messze élnek tőle, talán más kultúrában is, ennyire érdeklődnek a filmjei iránt.

A Magas szőke férfi felemás cipőben című vígjátékban a 2017-ben elhunyt Mireille Darc volt a színész partnere. Közös munkájukat felidézve úgy fogalmazott, hogy imádta a színésznőt, aki nemcsak csodálatos művész, de bátor és értékes ember volt. Az 1972-es film forgatásakor a színésznő már sztárnak számított, Pierre Richard akkor még csak feltűnőben volt.

Felidézte, hogy Yves Robert rendezőtől hiába kérte, a forgatás előtt nem tudott megismerkedni a színésznővel. Legelőször a forgatás napján találkoztak, Yves Robert ezt azzal indokolta, hogy akarta látni az arcát,
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 18:52
Boldogságos Szűz Mária királynő
...................
Abban az időben Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!" Ennek hallatára Mária zavarba jött, és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez.
Az angyal azonban folytatta: Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!
Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?" Az angyal ezt válaszolta neki: ,,A
maroka, 2019. augusztus 22. csütörtök, 16:33
Szép estét kívánok mindenkinek!
tudják még ezt kimondani. Ők viszont képesek lennének a változás előidézésére, a diktatúra végét képesek lennének elérni. Remélem, hogy Kim Dzsung lesz az utolsó diktátor. De ezt nem lehet tudni. Reménykedhetünk benne, hogy a rezsim összeomlik és feláll egy új kormány, amelyik elmozdítja majd a Kim családot és megkezdi az igazi párbeszédet a nemzetközi közösségekkel és kinyitja Észak-Koreát és ezzel létrejöhet majd az egyesülés.

- A könyvedben arról is írsz, hogy a nehéz helyzetekben elhunyt nevelőapád lelkéhez imádkoztál. Ez számomra a te életedben felmutatott egy kis vallásos attitűdöt. Most, ennyi év után miben hiszel?

- Tulajdonképpen megpróbáltam azóta Istenben hinni. Dél-Koreában rengeteg keresztény egyház van, katolikusok, protestánsok egyaránt.
Nekem még naponta meg kell küzdenem a mentális fásultságommal, le kell küzdenem az idegességemet. Amikor az emberek megkérdezik, hogy vallásos vagyok-e, azt mondom, hogy vallásos vagyok. Megteszek mindent, hogy higgyek
kirscha, 2019. augusztus 20. kedd, 21:44
Emléktáblát avattak Szepesi György tiszteletére Angyalföldön
Az ünnepségen Tóth József, a kerület polgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy a majdnem egy éve elhunyt Szepesi György Angyalföldön nőtt fel, gyerekkora a Váci úthoz és környékéhez kötődött: ott lakott, ott járt elemi iskolába, majd a Berzsenyi Dániel Gimnázium diákja volt.

"Valóságosan és képletesen is Angyalföldön élt, lelke mélyén mindig XIII. kerületi maradt" - fogalmazott a polgármester, aki emlékeztetett arra, hogy minden idők leghallgatottabb rádiós sportriportere 1941-től a Vasas pártoló tagja volt, s 1997-ben választották a kerület díszpolgárává.

Tóth József többek között felidézte, hogy Szepesi 1948-tól 2012-ig, azaz Londontól Londonig - Peking kivételével - minden nyári olimpián ott volt, s 49 magyar olimpiai aranyérmet közvetített. A számos állami és szakmai díjat és elismerést kapott rádiós sportriportert a polgármester a gólok királyának nevezte, akinek népszerűsége a leghíresebb focistákéval vetekedett. Véleménye szerint Szepesi halhatatlanságát mutatja, hogy a róla
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 13:46
Krónika 2. rész (napirend előtt: egészségügy, közfoglalkoztatás, Budapest, családok)
laborszolgáltatás.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerint a szocialisták egyfajta rekordot állítottak fel azzal, hogy 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, amióta a mostani kormány van, azóta 700 milliárd forint pluszforrást biztosítottak a területnek. Elmondta, a nagyatádi CT megvásárlására 130 millió forintot adott az állam, nem a környéken kalapozták össze a szükséges pénzt.

Szerinte a javuló ellátást mutatja, hogy a krónikus betegségben elhunytak aránya az EU-ban 2010 óta 10, Magyarországon 15 százalékkal csökkent. Míg 2008-ban elvettek minden egészségügyi dolgozótól egyhavi bért, 2010 óta béremelés volt, az orvosok alapbére például 2,5-szeresére nőtt - ismertette.LMP: meg kell vizsgálni, az emberek miért ragadnak a közfoglalkoztatásbanHohn Krisztina (LMP) kifogásolta, hogy a kormánypártiak egyetlenegy módosító indítványt sem támogattak a 2020-as költségvetéshez benyújtott több mint 800 ellenzéki
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 15:31
Ne őket sirassuk, hanem magunkat
halált a mi Urunk szempontjából kell néznünk. A János 17,24-ben elmondott imájának teljesülése az: ,,Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, azok is ott legyenek velem, ahol én vagyok, hogy lássák az én dicsőségemet, amelyet nekem adtál...". Ha szeretteink megtérnek Hozzá, akkor ebben az Úr az Ő lelki gyötrelmeinek a gyümölcsét látja, és megelégszik (lásd Ézs 53,11). ,,Drágának tekinti az Úr híveinek halálát" (Zsolt 116,15).

Azután azt is meg kell értenünk, mit jelent a halál az elhunyt számára. Az Úr hazavitte őt, hogy teljes szépségében lássa a Királyt. Mindörökre megszabadult a bűntől, betegségtől, szenvedéstől és fájdalomtól. Elvitte őt Isten a veszedelem elől (lásd Ézs 57,1). ,,Semmi sem hasonlítható Isten egy-egy szentjének hazatéréséhez... hazatérni, elhagyni ezt a régi agyagedényt, megszabadulni a test bilincseitől, és az angyalok megszámlálhatatlan seregétől üdvözöltnek lenni." Ryle (John Charles, 1816— 1900, anglikán püspök és szerző) írja: ,,A hívő emberek
kalmanpiroska, 2019. június 22. szombat, 15:36
Egyszer mindenkinek nyílnak a virágok...
kedvenc virágom,
melyik szebb, nem prédikálom.
Mind szeretem, mind csudálom,
tavasszal mind alig várom.
És szeretem én a fákat,
amennyit csak szemem láthat.
Szeretem, ó, a fanépet,
a fák is oly szépek, szépek.
Nem mások ők, nézz csak rájok:
égig érő zöld virágok.Szkítia: Virágok, virágok

dalszöveg

Meggyalázták büszke népünk
Kiontották drága vérünk
virágok, virágok elhunyt szent királyunk
Ránk száll minden átok
Elveszett a büszkeségünk.
Minden regős azt regélje
Minden hírnök azt beszélje
virágok, virágok elhunyt szent királyunk
Ránk száll minden átok
Alvad már a sólyom vére.
Vörös felhő fenn az égen
A jó istent arra kérem
virágok, virágok elhunyt szent királyunk
Ránk száll minden átok
Legyen minden ahogy régen.
Ha meghalok eltemetnek
Frissen hantolt sírba tesznek
virágok, virágok elhunyt szent
menusgabor, 2019. június 13. csütörtök, 22:15
Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja 06.10
mi nagyasszonyunk és patrónánk. Az ő közbenjárására add meg, hogy nemzetünk békében és egyetértésben gyarapodjék és boldoguljon!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
4. Urunk, Szűz Anyád a mi édes reménységünk. Az ő közbenjárására nyerjen védelmet az erőtlen és az elhagyott, találjon rá az igazságra a tévelygő, és térjen hozzád a bűnös!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
5. Urunk, Szűz Anyád a mennyország ajtaja. Az ő közbenjárására engedd el (N. testvérünk és összes) elhunyt testvéreink hátralevő büntetését, és vezesd be őket az örök életre!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
Pap: Urunk, szálljon fel imádságunk dicsőséges trónusodhoz, és ne engedd, hogy csalódottan, üres kézzel távozzunk! Szűz Anyádnak, mennyei édesanyánknak közbenjárására hallgasd meg kéréseinket! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

Imádság
Hozzád fordulok, Atyám, mindenható Isten: őszinte szívvel és kicsinységem tudatában hálát adok neked, s egész
maroka, 2019. június 10. hétfő, 11:42
1/205
Képek, videók
kelemen konráddd.jpg
zsokica45
2018. március 01. csütörtök, 11:33
Kennedy-Konrad Adenauer 1
agica2004
2017. augusztus 22. kedd, 19:55
kelemenné és konrádd.jpg
zsokica45
2016. szeptember 04. vasárnap, 18:10
konrád név....jpg
zsokica45
2016. szeptember 02. péntek, 09:09
konrad_krieger_krieger hof
charlotteani
2016. április 20. szerda, 01:59
KONRÁD.gif
1951anna
2015. június 25. csütörtök, 05:56
petrides konrád vándor a
klara50
2013. október 11. péntek, 20:05
Konrád.gif
kicsoda57
2013. március 08. péntek, 18:02
névnap Konrád.gif
kicsoda57
2013. március 08. péntek, 15:08
Konrád takarója
mariann44
2013. január 21. hétfő, 06:16
Witz-Konrad.jpg
gigi55
2012. május 18. péntek, 15:39
konrad-wothe-b-r-r-r-r -r-
boraborella
2011. június 23. csütörtök, 19:41
Cica-pénteken.jpg
agica2004
2017. június 04. vasárnap, 14:00
pénteken, Budán
orban47
2013. április 19. péntek, 20:40
Veritől pénteken
csalogany13
2011. szeptember 10. szombat, 09:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.