Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 05:50 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Franciaországban egy nap alatt 365-tel nőtt a halottak száma, egy 16 éves lány is elhunyt
3375-en vannak intenzív osztályokon, ami 548-cal több mint 24 órával ezelőtt.

A regisztrált betegek száma 29 155, de az általános orvosok szervezete azt állítja, hogy csak a múlt hét folyamán ők 42 ezer embert diagnosztizáltak a Covid-19 fertőzéssel. A járványügyi igazgató jelezte, hogy eddig csak a kórházakban diagnosztizált betegek kerültek be az összesítésekbe, az otthonaikban lábadozók nem.

Jó hír a szakember szerint, hogy 4948-an meggyógyultak a kórházakban, és a súlyos esetek és az elhalálozások ellenére a fertőzöttek jelentős része felépül.

Az előjelzések szerint Franciaországban a következő héten várható a járvány csúcspontja.

Jérome Salomon elmondta, hogy a múlt héten a halálozások aránya nagyon megemelkedett Elzászban (+29,9 százalék), Korzikán (+39,9 százalék) Franciaország északi részén (+12,8 százalék), a párizsi régióban (+13,7 százalék) és Burgundiában (+18,8 százalék). A halálozás elsősorban az idősebb, 65 év feletti korosztályt fenyegeti - hívta fel a figyelmet a
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 21:53
Nőtt, de továbbra is a kritikus határ alatt van Szlovákiában a gyerekszületések száma
Tavaly Szlovákiában 57,5 ezer élve született gyermek jött a világra, ez mintegy kétezerrel volt több mint egy évvel korábban, ugyanakkor az elhalálozások száma hasonló mértékben csökkent, 2016-ban 52,3 ezret tett ki. Ez összhatásában ötezer főt meghaladó természetes népszaporulatot generált, ami a legmagasabb szám volt 2011 óta.

A tavalyi javulás ellenére a szlovák demográfiai adatok nagyobb időszakot figyelembe véve és hosszabb távra kivetítve távolról sem mutatnak pozitív tendenciát. Az országban mért termékenységi ráta, vagyis az egyes szülőképes korú nőkre jutó gyermekek száma, tavaly 1,48 volt, ami jóval alatta maradt a népességszám fenntarthatóságához szükségesnek tartott 2,1-es aránynál, amit Szlovákiában legutóbb 1988-ban mutattak ki.

"Ez a reprodukciós szint nem elégséges a lakosságszám fenntartásához" - szögezte le az adatokat ismertetve Zuzana Podmanická, a SÚSR lakossági statisztikával foglalkozó részlegének vezetője, aki szerint a több mint riasztónak számító jelenség a gyenge
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 12:43
Miért halnak meg hamarabb a férfiak, mint a nők?
Scientific American gerontológus szerzője szerint a nők (illetve nőstények) szaporodásban betöltött fontosabb szerepe állhat a jelenség hátterében.

A világ lakosságának születéskor várható átlagos élettartama (azaz, hogy a statisztikai valószínűség szerint hány éves kort fognak megélni) az utóbbi évtizedekben növekedett, de a nők és férfiak közti különbség nem változott lényegesen. A születéskor várható élettartamot az adott ország halálozási rátáját állandónak véve, az egyéves kor alatti elhalálozásokat figyelmen kívül hagyva, összetett statisztikai módszerekkel becsülik meg. Az ENSZ egészségügyi szervezetének (WHO) 2008-as adatai szerint a nők várható átlagos élettartama 69,5, a férfiaké 65 év, de az adat országonként nagy eltérést mutat. A leghosszabb élettartam Japánban (86,1 és 79,4 év), a legrövidebb a szegény afrikai országokban (50 év alatt mindkét nemnél) várható. Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el 78 és 69,8 évvel. Az egész világot tekintve a 85 éves korúak között nagyjából hat
horvathnemagdi, 2014. május 23. péntek, 14:43
Mi történt a szülinapomon?
A mult-kor. hu weboldalon ( múlt-kor történelmi magazin online oldala) található egy érdekesség.
A címoldal jobb oldalán olvasható a Mi történt a szülinapomon? kérdés.
Bejelölve a hónapot és napot majd rákattintva a keresésre a "gép kidobja" a találatokat. ( születések, elhalálozások,események stb...a világ történelméből)

Kíváncsi voltam, hogyha beírom az október 26-ot, akkor találat lesz-e a mosonmagyaróvári sortűz?(1956.október 26.)
Találat volt. Idemásolom, hogy mit írtak:

1956.október 26.

Eldördül a mosonmagyaróvári sortűz

A tömeg az 1848-as szoborhoz vonult, majd kettévált. Egy kisebb csoport a rendőrség elé ment, a többség pedig a határőrlaktanya elé érkezett. Ott az épületen található vörös csillagot akarták leszedni, eközben végig énekeltek, vidámak voltak, s a kisebb, hangadó és erőszakosabb csoportok sem tudták befolyásolni negatív irányba a hangulatot. Egy eldördülő lövés után egy percig váltakozó intenzitással tüzeltek a laktanyából a
azenujsagom, 2014. március 22. szombat, 04:20
A luganoi tanulmány szerint működő EU 2. r.
módszereket nem lehet alkalmazni, mint pl. a Shell Nigériában, ahol az Ogoni népességet a cég bizonyíthatóan 20 éven keresztül mérgezte, és ezzel a kihalás szélére sodorta. Ez a brutalitás nagy butaság volt. Az ilyen tettek ellen maguknak a globális cégeknek is fel kell lépniük. Ugyanis az ilyen viselkedés nyílt ellenállásra ösztönzi az embereket.
Melyek is lehetnek azok a láthatatlan fegyverek, amelyeket a "grandiózus népességcsökkentési terv" megvalósítására be lehet vezetni?

Az elhalálozások számát növelő módszerek:
* kívülről kirobbantott belső háborúk: vagyis konkrét beavatkozás nélkül elintézni azt, hogy az emberek egymást öljék;
* a helyi kisebbségek, elégedetlen csoportok felfegyverzése, fegyverkereskedelem;
* esetenként közvetlen beavatkozás jól megmagyarázott indokkal;
* magánhadseregek, őrző-védő szolgálatok bevetése a kellemetlen embercsoportok ellen;
* elszegényítés, éhínség,
* a föld megszerzése a szegény országokban, rontva ezzel a helyi
furaila, 2013. augusztus 31. szombat, 19:27
Részeg orvos, műhibák, tragédiák
Részeg orvos, műhibák, tragédiák
A műhibaperek magyarországi szaktekintélyével, Dr. Ábrahám László ügyvéddel a szülészeti műhibákról beszélgettünk.

Igaz az, hogy a szülészet-nőgyógyászat az egyik legérintettebb terület az orvoslásban?

Igen. Az legtöbb ügy a szülészet-nőgyógyászati vélt vagy valós hibákkal kapcsolatban indul.

Nem csupán a médiából ismert és kórházi körülmények között történt szülés közbeni vagy azt követően történt anyai elhalálozások fordulnak elő ügyvédi praxisomban, de tartós egészségkárosodást, maradandó fogyatékosságot szenvedő ügyfelek is próbálkoznak az illető kórházzal, klinikával szemben, főleg azokban az esetekben, amikor a műtéti beavatkozást végző szülész-nőgyógyász orvos beavatkozásának eredményeként több esetben az ún. ,,életmentő" műtét elvégzése érdekében sebészorvos fejezi be vagy végez ismételt műtéti beavatkozást.

Ilyenkor általában a szülészek, nőgyógyászok a ,,szövődmény"-re utalással hárítják el a
horvathnemagdi, 2012. szeptember 29. szombat, 10:23
Brit sírfelirat-toplista
A felirat szerzője egy komikus, Spike Milligan - aki már nem él, és természetesen az ő sírján olvasható a mondat, amelynek eredetisége vitatható, mivel egy közismert vicc szerint nagyon hasonlót - "Na ugye" - íratnak a hipochonderek is saját sírkövükre. A 2002-ben, 83 évesen elhunyt Milligan ennek ellenére nagy fölénnyel győzött, a "szavazatok" kétharmadát kapta.

A második helyezett Oscar Wilde. A neki tulajdonított epitáf 10 százalékos népszerűségű: "Either those curtains go or I do" (Vagy a függönyök menjenek a szobából, vagy én - mondta állítólag halálos ágyán, ám ez máig vitatott.) Említésre méltó - a témába simul - Wilde egy másik mondása: "A halálról vagy jót, vagy semmit."

Harmadik, 7 százalékkal Frank Sinatra amerikai énekes "A java még csak most jön!" sírfeliratával.

Winston Churchill néhai brit miniszterelnök híres epitáfjával a hatodik helyre került. "Kész vagyok találkozni Teremtőmmel. Hogy ő is felkészült-e erre, az más kérdés."

A The Daily Telegraph című brit napilap
velemenyezd, 2012. május 23. szerda, 11:42
Havonta több tízezren vándorolnak Németországba a kelet-közép-európai térségből
A Destatis pénteken közölt, becslésen alapuló adatai szerint tavaly legkevesebb 240 ezerrel többen költöztek Németországba, mint ahányan elhagyták az országot. Ez a legnagyobb mértékű bevándorlási többlet 2001 óta. Egy évvel korábban - 2010-ben, amikor még egész évben érvényben voltak a munkavállalási korlátozások - nagyjából feleekkora, 128 ezer fő volt a többlet.

2011. május 1-jén valamennyi korlátozás megszűnt az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott nyolc kelet-közép-európai állam - köztük Magyarország - állampolgárai előtt.

Májustól kezdve havonta átlagosan 28 ezren érkeztek Németországba ezekből az államokból, ami 13 ezres növekedés a nyitás előtti hónapokhoz képest. A régióból érkezett bevándorlók részaránya így egynegyedről egyharmadra emelkedett a Németországba költöző külföldiek körében. Országok szerinti bontásban nem közölt adatokat a Destatis, a pénteki sajtótájékoztatón csak annyi hangzott el, hogy a nyolcas csoporton belül a lengyelek állnak az első helyen, a másodikon pedig a
velemenyezd, 2012. január 13. péntek, 18:51
folytatása
pl. a Shell Nigériában, ahol az Ogoni népességet a cég bizonyíthatóan 20 éven keresztül mérgezte, és ezzel a kihalás szélére sodorta. Ez a brutalitás nagy butaság volt. Az ilyen tettek ellen maguknak a globális cégeknek is fel kell lépniük. Ugyanis az ilyen viselkedés nyílt ellenállásra ösztönzi az embereket.Melyek is lehetnek azok a láthatatlan fegyverek, amelyeket a "grandiózus népességcsökkentési terv" megvalósítására be lehet vezetni ?Az elhalálozások számát növelő módszerek:kívülről kirobbantott belső háborúk: vagyis konkrét beavatkozás nélkül elintézni azt, hogy az emberek egymást öljék;a helyi kisebbségek, elégedetlen csoportok felfegyverzése, fegyverkereskedelem;

esetenként közvetlen beavatkozás jól megmagyarázott indokkal;magánhadseregek, őrző-védő szolgálatok bevetése a kellemetlen embercsoportok
margherita, 2011. január 21. péntek, 19:57
A Luganoi tanulmány
alkalmazni, mint pl. a Shell Nigériában, ahol az Ogoni népességet a cég bizonyíthatóan 20 éven keresztül mérgezte, és ezzel a kihalás szélére sodorta. Ez a brutalitás nagy butaság volt. Az ilyen tettek ellen maguknak a globális cégeknek is fel kell lépniük. Ugyanis az ilyen viselkedés nyílt ellenállásra ösztönzi az embereket.

Melyek is lehetnek azok a láthatatlan fegyverek, amelyeket a ,,grandiózus népességcsökkentési terv" megvalósítására be lehet vezetni ?

Az elhalálozások számát növelő módszerek:

kívülről kirobbantott belső háborúk: vagyis konkrét beavatkozás nélkül elintézni azt, hogy az emberek egymást öljék;

a helyi kisebbségek, elégedetlen csoportok felfegyverzése, fegyverkereskedelem;

esetenként közvetlen beavatkozás jól megmagyarázott indokkal;

magánhadseregek, őrző-védő szolgálatok bevetése a kellemetlen embercsoportok ellen;

elszegényítés, éhínség,

a föld megszerzése a szegény országokban, rontva
szonikk, 2009. július 15. szerda, 22:03
Halj meg időben...!
módszereket nem lehet alkalmazni, mint pl. a Shell Nigériában, ahol az Ogoni népességet a cég bizonyíthatóan 20 éven keresztül mérgezte, és ezzel a kihalás szélére sodorta. Ez a brutalitás nagy butaság volt. Az ilyen tettek ellen maguknak a globális cégeknek is fel kell lépniük. Ugyanis az ilyen viselkedés nyílt ellenállásra ösztönzi az embereket.

Melyek is lehetnek azok a láthatatlan fegyverek, amelyeket a "grandiózus népességcsökkentési terv" megvalósítására be lehet vezetni?

Az elhalálozások számát növelő módszerek:
kívülről kirobbantott belső háborúk: vagyis konkrét beavatkozás nélkül elintézni azt, hogy az emberek egymást öljék;
a helyi kisebbségek, elégedetlen csoportok felfegyverzése, fegyverkereskedelem;
esetenként közvetlen beavatkozás jól megmagyarázott indokkal;
magánhadseregek, őrző-védő szolgálatok bevetése a kellemetlen embercsoportok ellen;
elszegényítés, éhínség,
a föld megszerzése a szegény országokban, rontva
furaila, 2008. december 09. kedd, 13:43
1/2
Képek, videók
Franciaországban - BO
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:17
Franciaországban
sanci81
2014. augusztus 31. vasárnap, 18:30
Valahol Franciaországban.
mailona
2012. október 02. kedd, 19:47
Franciaországban
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:42
Franciaországban 2009.sze
judit0716
2010. április 05. hétfő, 10:01
Menton,Francíaországba n
lerzsy
2008. október 06. hétfő, 09:53
Salomon_van_Ruysdael_E so_
balatonne
2009. november 29. vasárnap, 17:35
halottak napi1101.jpg
maroka
2019. november 01. péntek, 08:19
Halottak elszállítása ism
furaila
2018. november 23. péntek, 17:42
Sortűz utáni halottak
furaila
2018. november 23. péntek, 17:41
0 halottak napján gyrtya
lovaszmarika
2018. november 19. hétfő, 16:38
2013_11_01_halottak_na pja
vorosrozsa66
2018. november 02. péntek, 22:24
halottak napi 1102.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:18
halottak napi 1102_2.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:17
halottak napi 1102_4.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:16
Címkék
reprodukciós szint, címoldal jobb, általános orvosok, halálról vagy, munkavállalási korlátozások, jelenség hátterében, Jérome Salomon, otthonaikban lábadozók, közismert vicc, Frank Sinatra, regisztrált betegek, egész világot, halálozások aránya, neki tulajdonított, másik mondása, előjelzések szerint,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.