Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:38 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elhízás világnapja - MET: az elhízásra való genetikai hajlam felülírható
Ha elhízást befolyásoló egyes környezeti tényezők megváltoztatásával bizonyos gének érvényesülése befolyásolható, ezzel gyakorlatilag felülírható az elhízásra való genetikai hajlam - fejtette ki.

Elmondta: a nem megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás és inaktív életmódon kívül eddig harminc olyan környezeti tényezőt listáztak, amelyek jelentősen befolyásolják az elhízás kialakulását. Többek között a stressz, egyes baktériumok, az iparból és mezőgazdaságból érkező hormonháztartást módosító vegyületek is ide tartoznak - tette hozzá.

Kiemelte: globális probléma az elhízott gyermekek magas száma, ez pedig aggasztó, mivel átfogó adatok szerint a túlsúlyos gyermekek 80 százalékából elhízott felnőtt lesz.

A műsorban elhangzott, Magyarországon a felnőtt lakosság több mint kétharmada elhízott és a helyzet folyamatosan romlik.

Az elhízás világnapját 2016 óta tartják, célja, hogy ösztönözze az embereket az egészséges testsúly megőrzésére, a súlytöbblet leadására, és felhívja a döntéshozók
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 13:32
Az almaecet így,csakis így fogyasztva...
a legjobb módja az almaecet szervezetbe juttatásának, mert aszódabikarbóna semlegesíti az almaecet savját (még a savra érzékenyek is fogyaszthatják), de a hasznos nyomelemek benne maradnak az italban.
Ez a vizes-almaecetes ital azokra a problémákra jó orvosság, amelyek a túlsúlyos embereknél jelentkezik. Az almaecet jótékony hatásai közé tartozik, hogy javítja a vér összetételét, mert helyreállítja a vörösvérsejtek arányát és javítja vérkeringést.

Azok az emberek, akik hajlamosak az elhízásra, vagy legalábbis könnyen felszednek pár kilót, általában vérszegénységben szenvednek és a vérkeringésük is lassabb. Gyengeség, szédülés, verejtékezés, ezek mind azok a problémák, amik a túlsúlyos embereket sújtják. Az almaecet azonban javítja a vér összetételét, felgyorsítja és hatékonyabbá teszi az emésztést. Az almaecet fogyasztásának eredményét már te magad is láthatod két hét elteltével!

Hogyan fogyasszuk az almaecetet, hogy az a legnagyobb hatást érje el és segítse belső szerveink
vorosrozsa66, 2018. június 14. csütörtök, 18:00
Mikortól kövér egy macska és hogy kezeljük a problémát?
súlya 5 kilo körül van, a karcsú típusú macskáknál, mint például a sziámi cicáknál ez 3.5 kilo.
A nőstények cicák átlagos testsúlya 3,5 és 3,9 kilo között mozog. Minden, ami ez fölött van, az túlsúlynak számít.
Ha a cicánk 20 százalék (egy kiló) többlettel rendelkezik, az azért veszélyes, mert anyagcserezavarokat eredményez, ez pedig cukorbetegség előjele lehet.
A macskáknál a hízási hajlam egyértelműen még nem bizonyított, de elég valószínű, hogy örökletes jelek figyelhetőek meg. Az elhízásra való hajlam legtöbbször a cukorbetegségre való hajlammal is együtt jár, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a cicánk cukorbeteg lesz.
A kövér macskákat etessük készen gyártott kalória szegény étellel, amennyiben ezt nem eszi, meg akkor csökkentsük a normál élelmiszer adagját 50-60 százalékra. A túlsúlyos macskák etetésénél a rendszerességet és a mértékletességet tartsuk szem előtt.
A túlsúlyt el tudjuk kerülni, ha a cicánk naponta azonos időben és csak egyszer kap enni, így a
lizawolf, 2018. április 06. péntek, 11:47
Saláta
legjobb módja az almaecet szervezetbe juttatásának, mert a szódabikarbóna semlegesíti az almaecet savját (még a savra érzékenyek is fogyaszthatják), de a hasznos nyomelemek benne maradnak az italban.

Ez a vizes-almaecetes ital azokra a problémákra jó orvosság, amelyek a túlsúlyos embereknél jelentkezik. Az almaecet jótékony hatásai közé tartozik, hogy javítja a vér összetételét, mert helyreállítja a vörösvérsejtek arányát és javítja vérkeringést.

Azok az emberek, akik hajlamosak az elhízásra, vagy legalábbis könnyen felszednek pár kilót, általában vérszegénységben szenvednek és a vérkeringésük is lassabb. Gyengeség, szédülés, verejtékezés, ezek mind azok a problémák, amik a túlsúlyos embereket sújtják. Az almaecet azonban javítja a vér összetételét, felgyorsítja és hatékonyabbá teszi az emésztést. Az almaecet fogyasztásának eredményét már te magad is láthatod két hét elteltével!

Hogyan fogyasszuk az almaecetet, hogy az a legnagyobb hatást érje el és segítse belső szerveink
klarika47, 2016. február 24. szerda, 14:13
Az alma
ALMA

Ha eddig azt gondoltuk volna, hogy ez csak afféle ártalmatlan babona vagy legjobb esetben olyan nagybani jó tanács, amelyben az alma az általában vett egészséges étrendet szimbolizálja, akkor most újra leborulhatunk a természetgyógyászat, és a nép évezredes bölcsessége előtt.

A tudomány mai állása szerint ugyanis az alma valóban gyógyító vagy megelőző hatással lehet éppenséggel a legelterjedtebb betegségek esetében. Az alma áldásos hatásait persze valójában nem a mai orvostudománynak kellett felfedeznie: már Hippokratész (Kr. e. 460-377) is ajánlotta szívgyengeség, emésztési zavarok és veseproblémák kezelésére. Egy német orvos a XVIII-XIX. század fordulóján, bizonyos dr. Christoph Hufeland, aki többek között Goethét és Schillert is kezelte, felfedezte, hogy egy alma elalvás előtt alkalmas az álmatlanság megelőzésére.

Ez azért van, mert az elfogyasztott almának köszönhetően a vércukorszint az éjszaka során egyenletes marad.
A szívinfarktus és az érelmeszesedés
lovaszmarika, 2015. november 25. szerda, 12:03
Az elhízás genetikai hátterét vázolta fel egy nemzetközi kutatócsoport
arra, egyes emberek, miért körte alakúak, míg mások miért híznak inkább a hasra.

Azonosítottak továbbá több mint 60 genetikai területet, amely hatással van a testtömegindexre, megháromszorozva a korábban ismert ilyen génterületek számát. Néhány ilyen terület az idegrendszerrel áll kapcsolatban. Elizabeth Speliotes, a Michigani Egyetem professzora, a tanulmány egyik vezető szerzője szerint ez utóbbi meglepte őt.

"Nem járunk neurológushoz azért, hogy megvitassuk a testsúlyunkat, amikor az elhízásra gondolunk, nem gondolunk általában az idegrendszerre. Ez azonban megváltoztatja azt a módot, ahogy az elhízásra gondolunk: talán nem csupán anyagcserével kapcsolatos állapotról van szó, hanem neurológiai alapja is van" - tette hozzá.

A szakemberek úgy vélik, hogy néhány gén szerepet játszik abban, miként kezeljük az éhségünket, mások az élelmiszer körüli gondolatainkat befolyásolják.

Speliotes professzor hangsúlyozta, a feltárt genetikai területek sokfélesége azt jelzi, hogy az elhízásra való
velemenyezd, 2015. február 12. csütörtök, 15:14
Még mindég nevetek :)
<< Répa, cékla,alma - együtt többet érnekGyakran hallunk különböző csodaszerekről, gyógyító hatásukról. Most egy hasonlóról olvashattunk, s csak annyit mondunk: a három összetevő mindegyike egészséges, vitaminnal teli, s feltehetően együttes hatásuk fokozódik. Tehát mindenkinek hasznos lehet fogyasztása. Olvassuk tehát,miért ajánlják!

Miracle Drink nevű italt évtizedek óta isszák a kínaiak, azért hogy egészségesek maradjanak. Csodálatos ital és könnyű is az elkészítése. Hogy elkészítsük ezt az élettel teli italt csupán egy céklára, egy sárgarépára és egy almára van szükségünk. Megmossuk jól a hozzávalókat, kockákra vágjuk és hozzáöntünk egy kis vizet és összeturmixoljuk. Amint kész, már ihatjuk is.


Ezt én megcsináltam, minden reggel egy pohárral
sarkadykati, 2015. február 03. kedd, 02:24
Európai Bizottság: a tagállamoknak fontos az egészséges iskolai étkeztetés
jó tanulmányi teljesítményt érjenek el. Az iskolai étkeztetési programokat most először értékelő tanulmány fontos eszköz az elhízás elleni küzdelemben - vélekedett a biztos.

A jelentés górcső alá veszi az egyes országok legfrissebb szabályozásait és iránymutatásait az általános és középiskolai étkeztetéssel kapcsolatban.

A jelentés áttekintést nyújt a szabályozás helyzetéről, és ezáltal segít képet alkotni arról, hogy az egyes országok intézkedései milyen befolyással vannak a gyermekkori elhízásra.

A dokumentum alapján a nemzeti iskolai étkeztetési programok több mint 90 százaléka tartalmaz olyan előírásokat, amelyek szabályozzák az élelmiszer minőségét, illetve tápértékét. A programok 76 százaléka tartalmaz iránymutatásokat az adagok méretére vonatkozóan, az iskolai ebédek tápértékére vonatkozó előírások pedig az étkeztetési programok 65 százalékában szerepelnek.

A programok jelentős része tartalmaz korlátozásokat vagy ajánlásokat az üdítőitalok iskolai forgalmazásával kapcsolatosan. A
velemenyezd, 2014. július 16. szerda, 17:17
Ezeket figyeld a férjeden, hogy ne csak 69,8 évig éljen!
Ezeket figyeld a férjeden, hogy ne csak 69,8 évig éljen!

Fanny

Sok víz lefolyik a Dunán, mire az erősebbik nem képviselője magának is bevallja, hogy beteg. Szerencse, ha a párja rávezeti a fölismerésre. A nők tudják, miről beszélünk: a férfi önképébe nem illik bele a betegség. Hisz már gyerekkorban megtanulta, hogy ,,csak a gyengék nyafognak".

A magyar férfiak születéskor várható élettartama (69,8 év) jóval rövidebb, mint a nőké (77,8 év). Ezért lenne fontos, hogy tudomást vegyenek a panaszaikról, testük korral járó változásairól. Nézzük, mivel magyarázható néhány egyszerű férfipanasz!

Ha gyakran levert, fáradt

Sokszor egyértelmű, hogy kevés az alvás, a pihenés. Ha viszont valaki eleget aludt, ennek ellenére fáradt, az keresse meg a jelenség okát. Többnyire egyszerű hiány áll a háttérben: keveset evett vagy ivott, kevés oxigént szívott a szabad levegőn. Lehet fertőzés is a tompultság oka. Ami mindenképp segít, az a testmozgás, az esetleges
horvathnemagdi, 2014. május 02. péntek, 17:12
Mégis igaz az elhízás okaként idézett lassú anyagcsere
KSR2 mutálódott változatával rendelkeztek. A mutáció kettős hatást gyakorolt rájuk: egyrészt az étvágyukat növeli, másrészt lelassítja az anyagcseréjüket. "Ezek az emberek éhesek, és sokat akarnak enni, ugyanakkor lassú anyagcseréjük miatt nem akarnak mozogni, ráadásul valószínűleg fiatal korukban 2-es típusú diabétesz is kialakul bennük" - számolt be a kutatás vezetője, Sadaf Farooqi professzor. "Ezenkívül a kalóriaégetés képességét is lelassítja, ami azért fontos, mert ez egy újabb magyarázat az elhízásra."

A KSR2 az agyban a legaktívabb, ahol azt befolyásolja, hogyan értelmezik az egyes sejtek a vérből származó jelzéseket, például az inzulin hormont. Ez pedig a szervezet kalóriaégető képességét befolyásolja. Farooqi professzor elmondta, hogy az anyagcsere magyarázatot az orvosok és a társadalom általában kigúnyolják, mert eddig semmi sem bizonyította azt, hogy az anyagcsere lelassult volna az elhízott betegekben. Sőt, az elhízott páciensek sok esetben éppen hogy felgyorsult anyagcserével
horvathnemagdi, 2014. április 30. szerda, 08:00
Egészség
töltöd a friss levegő helyett? Túl kevés időt szánsz a sportra és mozgásra?

Ugye sok az "IGEN"? Valószínűsíthető, hogy szervezeted túlsavasodott. A természetes sav-bázis egyensúly megbomlott és szervezetünk tiltakozik, a káros savak pedig letargikussá tesznek minket. A szervezet lúgosítása segít neked.

A túlzott savmennyiség jellemző jelei: stresszre való hajlam, idegesség, teljesítménycsökkenés, fáradtság, koncentrálóképesség hiánya, kedvetlenség, kimerültség, betegségekre, elhízásra való hajlam.

Az alábbi következményeket érzed már?

A szervezet túlsavasodásával összefüggő jellemző panaszok (sav-bázis egyensúly felborult):

- fejfájásra vagy migrénre való hajlam
- depresszió (gyakori rossz kedv, negatív gondolatok, érzések)
- izomfeszültségre és ízületi fájdalomra való hajlam
- bőrirritáció, bőrproblémák, narancsbőr, pattanás
- haj és körmök elváltozása
- gyomorégés, túlzott étvágy vagy a másik étvágytalanság a másik
piroska0101, 2014. április 29. kedd, 06:42
Ezek a leggyakoribb mézzel kapcsolatos tévhitek
A fogunkat nem méz fogyasztással, hanem a rendszeres fogmosással tudjuk valamelyest megvédeni a fogszuvasodástól. A mézet általában nem önmagában, hanem kenyérrel, kaláccsal együtt fogyasztjuk, ami könnyen a fogunk közé ragad, ami már melegágya lehet a fogszuvasodásnak.

Néhányan azt gondolják, hogy a mézben nagyon sok az energia, ezért az hizlal. Szerencsére ennek nagyon kicsi a valószínűsége, mert a méz annyira édes, hogy hamar eltelik vele az ember, nem tud belőle sokat fogyasztani. Az elhízásra való hajlam egyénenként változik. Vannak olyan emberek, akikre azt mondják, hogy még a levegőtől is híznak, és vannak olyanok is, akik bármennyit ehetnek, nem látszik meg rajtuk.

Olyan állítás is napvilágot látott, miszerint a méz azért nem hizlal, mert a tejcukrából nem lesz zsír, azt a bél hasznos mikroorganizmusai használják fel. A méz tejcukor tartalmától valóban nem lehet elhízni azon egyszerű oknál fogva, mert nincs benne. Egyesek méz-fogyasztást ajánlanak azoknak, akiknek magas a
horvathnemagdi, 2014. február 21. péntek, 18:08
1/5
Képek, videók
idosek_vilagnapja_jpg_ 175
lilagondolatok
2018. október 01. hétfő, 08:39
Ápolók világnapja.jpg
pacsakute
2018. május 12. szombat, 12:49
Víz világnapja.jpg
pacsakute
2016. március 22. kedd, 18:07
Béke világnapja.jpg
marika_godone
2016. január 07. csütörtök, 06:35
a_zene_vilagnapja_cím. jpg
erzsikepuskas
2015. december 07. hétfő, 19:08
allatok-vilagnapja.jpg
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 10:52
allatok%20vilagnapja%2 02.
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 09:01
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Idősek világnapja
sacimama
2014. október 01. szerda, 20:19
Éhes lélek elhízásról
sacimama
2016. június 15. szerda, 09:01
Az elhízásról.jpg
pacsakute
2013. február 24. vasárnap, 13:42
szerelem kialakulása.jpg
bbbarbara
2015. december 26. szombat, 14:56
Éghajlat kialakulásának t
pacsakute
2014. november 30. vasárnap, 11:23
Az élet kialakulása.gif
pacsakute
2013. május 10. péntek, 20:17
Címkék
almaecet savját, túlsúlynak számít, nemzeti iskolai, álmatlanság megelőzésére, hasonlóról olvashattunk, újabb magyarázat, emberek éhesek, kövér macskákat, másik étvágytalanság, elhízott betegekben, élettel teli, egészséges testsúly, egészséges iskolai, alma áldásos, almaecet azonban, cicánk cukorbeteg,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.