Belépés
2020. február 19. szerda | 8. hét | 50. nap | 11:02 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Teafaolaj gyógyhatásairól
hüvelygyulladás (várandósoknál is), a száj és garattér, valamint a bél Candida-fertőzéseinek terén, a légutak bakteriális és vírusos fertőzéseiben, valamint bőr- és körömgombásodásban.

A teafaolaj (Mellaleuca alternifolia) az ausztrál teafa leveléből kivont illóolaj. Ausztráliában a bennszülöttek a leveleivel sebeket, csípéseket és mindenféle bőrfertőzést kezeltek.

Megfázás és hörghurut esetére az őslakók főzeteket készítettek a levelekből, amelyeket megittak vagy inhalálták. Az elfertőződött sebeket teafa főzettel leöblítették, és az apróra vágott levelekből készült iszappakolással jól lehetett krónikus és akut bőrbetegségeket gyógyítani.

Felhasználási lehetőségek és receptek:

- Általános felületi fertőtlenítésre: tegyünk 2 ml teafaolajat 8 liter felmosóvízbe.

- Kórházi szobákban levegő fertőtlenítésére: 3-4 csepp teafaolajat aromalámpában párologtassunk el.

- Acne vagy gyulladt bőrfelület esetén: néhány csepp teafaolajat fültisztítóval
pacsakute, 2019. május 19. vasárnap, 21:18
A fokhagyma
állóképesség-javításra használták. Tutanhamon sírjába is tettek belőle. Egy rabszolgát 5 kilónyi fokhagymáért lehetett elcserélni. A világ legrégebbi orvosi írásában az Ebers-féle papirusztekercseken több mint húszféle orvosság alkotórészeként említik: többek közt fejfájásra, rovarcsípésre, szívpanaszokra és bélférgek ellen használták. A görög katonák és atléták nyersen fogyasztották. Hippokratész fertőzések leküzdésére, megfázásra, emésztési zavarokra ajánlotta. Az I. világháború során a katonai orvosok az elfertőződött sebeket fokhagyma lével kezelték. Bár 1928-ban Alexander Fleming feltalálta a penicillint, ám a II. világháborúban az antibiotikum-készletek megcsappantak, így az orosz orvosok továbbra is a fokhagymát használták fertőtlenítő, baktériumölő szerként.

Torokfájást, enyhébb megfázást akár egy gerezd fokhagyma elrágásával is meg lehet szüntetni. Aki nem bírja az erős íze miatt, összezúzva áztassa vízben vagy
jpiros, 2011. október 16. vasárnap, 10:39
Gyógyító növényeink
Datolyaszilva
Csak utóérés után használjuk fel.
(Diospyros kaki 'Vainiglia') - hurma, kákó, persimon, kakiszilva.
A gyümölcs-, és szőlőcukor tartalma eléri a 17 - 25 %, szerves sav tartalma a 9 %-ot. Csersavon kívül sok citrom- és almasavat tartalmaz. Jelentős az A, C, P, de tartalmaz még B1, B2, és E vitamint is. A mikroelemek közül: kálium, magnézium és jód, de jelentős mértékben van még jelen a vas, a kalcium, foszfor, a mangán és a réz, nagy a rost és a pektin tartalma is. 100 g gyümölcs energiaértéke 70 kalória.
Fontos szerepe van a pajzsmirigybetegségek, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, a fogínysorvadás, a vérszegénység megelőzésében és kezelésében. Fogyasztható nyersen, gyümölcsléként, aszalva, lekvárként, befőttként és tárolhatjuk lefagyasztva hűtőládában. Ázsiában bort és likőrt is készítenek belőle. Kedvelt csemege a kandírozott kakiszilva. Délkelet-Ázsiában a szétfőzött termések pépjét kis lepények formájában megszárítják. A csersavat tartalmazó bogyók elvesztik keserű
macoka65, 2011. augusztus 28. vasárnap, 17:17
Bibliai tanítások
látható világ és a szellemi láthatatlan világ között, hogy uralkodhasson a földön (nem egymáson!). Feladata végzéséhez kiváló elmebeli képességein túl a Teremtő Istentől egy csodálatos testet is kapott, amely bár mulandó, de az induláskor még maga a Teremtő Isten is azt mondta róla (egyúttal az egész emberről), hogy ,,igen jó". (1 Móz 1, 31) Ádám nem küzdött spanyol náthával, de ismeretlen volt számára az ilyen-olyan virágporok okozta allergia is. Arról sem olvasunk, hogy tüskébe lépve elfertőződött a sebe, vagy isiász gyötörte volna. Az emberiség egy olyan hatalmas életenergiával, immunrendszerrel és öngyógyító testtel lett elindítva, hogy az első emberek ötszáz-hatszáz évig éltek, de egyesek életkora megközelítette az ezer évet is.

A bűnbeesést követően Isten azt tapasztalta, hogy az ember nem csupán jóra fordítja adottságait, hanem Teremtőjével szembeni engedetlenségre, lázadásra, egymás feletti hatalmaskodásra, erőszakoskodásra is. Nem kis szerepe volt ebben Sátánnak, aki szellemi
korall44, 2010. szeptember 22. szerda, 13:44
Természetes antibiotikumok(14)
kezdték üldözni és kiirtani őket, mindig is tisztában voltak a teafa gyógyító erejével.
A leveleivel sebeket, csípéseket és mindenféle bőrfertőzést kezeltek. Ausztrália korai fehér telepesei, az arany-és opálbányászok, a favágók és kalandorok távol a nyugati civilizációtól sokszor kénytelenek voltak életük mentése érdekében az őslakosok tudására támaszkodni.

Megfázás és hörghurut esetére az őslakók főzeteket készítettek a levelekből, amelyeket megittak vagy inhalálták.

Az elfertőződött sebeket teafafőzettel leöblítették, és az apróra vágott levelekből készült iszappakolással jól lehetett krónikus és akut bőrbetegségeket gyógyítani.

A teafakutatás tudományos háttere:

A teafakészítmények csodával határos gyógyító erejéről szóló feljegyzések kíváncsivá tették a biokémiai laboratóriumokban dolgozó kutatókat. 1925-ben egy ausztrál vegyész, Arthur Penfold Sydneyben megjelentette hároméves kutatómunkája eredményeit, amelytől felhördült az orvostársadalom.
pacsakute, 2010. július 26. hétfő, 18:40
Dohány
Az amerikai indiánok leveleiből készült borogatással rándulást, elfertőződött sebeket, csípéseket, bőrbajokat kezeltek. Nedve belsőleg enyhíti az arcidegzsábát. A beáztatott levelek gyorsan hatnak az aranyeres csomóra.
tundihugi, 2010. március 05. péntek, 16:43
Dohány
A dohány
Az amerikai indiánok leveleiből készült borogatással rándulást, elfertőződött sebeket, csípéseket, bőrbajokat kezeltek. Nedve belsőleg enyhíti az arcidegzsábát. A beáztatott levelek gyorsan hatnak az aranyeres csomóra.
szerika68, 2010. február 28. vasárnap, 15:41
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
12-Legutóbb frissítve.jpg
baratha
2014. április 11. péntek, 20:28
Legutóbb frissítve16.jpg
erzsi01
2013. március 09. szombat, 18:45
légúti fertőzések.jpg
dnemethk
2013. január 31. csütörtök, 11:17
Eddig talán ez a legütőse
basikele
2012. december 17. hétfő, 23:11
Legutóbb frissítve158.jpg
erzsi01
2012. október 17. szerda, 23:44
Legutóbb frissítve107.jpg
erzsi01
2012. február 01. szerda, 14:12
Legutóbb frissítve74 (2).
erzsi01
2012. február 01. szerda, 14:11
Legutóbb frissítve73 (2).
erzsi01
2012. február 01. szerda, 14:11
Legutóbb frissítve1.jpg
istvan41
2011. július 10. vasárnap, 16:49
Legutóbb frissítve7.jpg
baratha
2011. március 15. kedd, 07:53
Legutóbb frissítve51.jpg
erzsi01
2011. január 30. vasárnap, 14:07
Legutóbb frissítve.jpg
erzsi01
2011. január 30. vasárnap, 14:03
Címkék
nyugati civilizációtól, orosz orvosok, ausztrál vegyész, Alexander Fleming, csersavat tartalmazó, leveleivel sebeket, teafa gyógyító, magas vérnyomás, őslakók főzeteket, csodálatos testet, mikroelemek közül, elfertőződött sebeket, világ legrégebbi, arany-és opálbányászok, fokhagymát használták, gerezd fokhagyma,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.