Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:30 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Parragh László: az elemzők alábecsülik Magyarország teljesítőképességét
Kiemelte: az elmúlt évek adatai szerint az előrejelzéseknél mindig nagyobb volt a gazdasági növekedés. A világgazdasági folyamatok hatásaitól tartó elemzésekről azt mondta, a magyar gazdaság stabil, kitettsége sokkal kisebb mint a 2008-as világválság idején volt.
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 11:41
Francia elnökválasztás - Fillon szerint a felmérések tévednek, ő lesz a következő államfő
azonnal visszautasították, ugyanis a legtöbb intézet jelezte Fillon hirtelen, dinamikus előretörését az előválasztás első fordulója előtt, s a kampány utolsó két napjában már ő számított a favoritnak.

Fillon stábja azt is kijelentette, hogy a közösségi oldalakon és általában az interneten sokkal kedvezőbb Fillon megítélése, mint amit a felmérések mutatnak. Thomas Guénolé politológus - aki a jelölteknek az internetes megjelenését vizsgálja - nem zárta ki, hogy Francois Fillon támogatottságát alábecsülik a közvélemény-kutatások. Ugyanakkor szerinte ennek elsősorban az az oka, hogy maguk a közvélemény-kutatások is az interneten készülnek, ahol az idősebb korosztályt a legnehezebb megfigyelni, márpedig ők azok, akik elsősorban Fillon szavazótáborához tartozhatnak.

Yves-Marie Cann közvélemény-kutató szerint ez esetben már a 2012-es elnökválasztáson és az azt követő európai parlamenti vagy regionális választásokon is hibázniuk kellett volna a felméréseknek, de ez nem így volt, mivel az intézetek olyan
velemenyezd, 2017. április 03. hétfő, 11:02
Londoni elemzők: a piacok alábecsülik Le Pen megválasztásának kockázatait
A City egyik legnagyobb pénzügyi-gazdasági elemzőháza, a Capital Economics csütörtökön ismertetett helyzetértékelésében kiemeli, hogy az irányadó tízéves lejáratú francia szuverén kötvény hozama alig 70 bázisponttal haladja meg az euróövezeti alapmércének tekintett, összehasonlítható futamidejű német állampapírét.

A ház megítélése szerint ezzel az árazással a kötvénypiac nem veszi figyelembe teljes mértékben a francia frank újbóli meghonosításának, és ezután valószínűsíthető meredek árfolyamzuhanásának kockázatát.

A Capital Economics londoni elemzői szerint nyilvánvaló, hogy a frank nem maradhatna hosszú ideig paritáson az euróval, annak ellenére sem, hogy Marine Le Pen választási ígéretei alapján a régi-új francia fizetőeszköz az euróhoz mérve 1:1-es kötött árfolyamon kerülne forgalomba Franciaország euróövezeti tagságának megszűnése után.

A cég szerint a feldolgozószektor egységnyi termékértékre jutó munkaköltségének mércéjén mérve a francia gazdaság versenyképessége rosszabbul alakult
velemenyezd, 2017. február 16. csütörtök, 16:22
PwC: a hűtlen kezelés a legelterjedtebb gazdasági bűncselekmény Magyarországon
A PwC kétévente végzi el a gazdasági bűnözést vizsgáló globális kutatását. A legfrissebb vizsgálat a 2015 július-decemberi időszakra terjedt ki, a PwC online elérhető kérdőívére világszerte 6337, Magyarországon pedig 95 vállalat vezető beosztású munkatársa válaszolt.

A PwC az MTI-hez csütörtökön eljutatott közleményében a vizsgálat megállapításai alapján ismerteti: a hűtlen kezelésen kívül Magyarországon a négy leggyakoribb gazdasági bűncselekmény a korrupció és vesztegetés (38 százalék), az adócsalás (21 százalék), a számítógépes bűnözés (17 százalék) és a közbeszerzési csalás (17 százalék).

A felmérés szerint Magyarországon a gazdasági bűncselekmények előfordulása a legutóbbi eredményekhez képest 1 százalékkal 25 százalékra csökkent, az elmúlt hét év távlatában a mérséklődés 5 százalékos az adatok szerint. A gazdasági bűnözés előfordulásával globálisan a cégek 36 százaléka szembesült, arányuk az előző adatfelvételkor 37 százalék volt - olvasható a felmérésben.

A csalások leleplezését
velemenyezd, 2016. február 25. csütörtök, 17:57
A globális bankok zöme még az idén Fed-kamatemelést vár a Financial Times felmérése szerint
A londoni gazdasági napilap 46 vezető amerikai, európai és ázsiai pénzügyi szolgáltató csoport közgazdászait kérdezte, és 65 százalékuk azt válaszolta, hogy decemberre várja a Fed irányadó szövetségi célsávjának első emelését.

Azt egyetlen megkérdezett sem várja, hogy a Federal Reserve monetáris politikájáért felelős nyíltpiaci bizottság (FOMC) már a legközelebbi, október 28-án esedékes kamatdöntő ülésen szigorításba kezdene, 85 százalékuk viszont azt jósolta, hogy a Fed jövő júniusig kétszer is emeli irányadó kamatcélját.

A piaci és az elemzői vélemények jó ideje eltérnek a Fed várható kamatpályájáról és a szigorítás időzítéséről.

A Moody's Analytics - a hitelminősítői és pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végző Moody's Corporation cégcsoport gazdaságelemző részlege - által elvégzett számítás szerint a Fed-kamatra szóló határidős kontraktusokból levezethetően a piaci szereplők jelenleg mindössze 38 százalékos valószínűségűre árazzák azt a lehetőséget, hogy a FOMC a decemberi ülésen
velemenyezd, 2015. október 19. hétfő, 12:31
Londoni elemzők: a piac alábecsüli a Fed várható szigorításának mértékét és ütemét
százalékponttal emelte a meghatározó kamatot.

A Capital Economics londoni elemzői a határidős kamatpiaci kontraktusok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a piac jelenleg átlagosan egy százalékpontnál kisebb mértékű Fed-szigorítást vár 2015 szeptembere - amikor a konszenzusos várakozás szerint a szigorítási ciklus elkezdődik - és 2016 szeptembere között.

A ház szerint a befektetők most is ugyanazt a hibát követik el, mint az előző három nagy Fed-kamatemelési ciklus előtt, vagyis alábecsülik a várható szigorítás mértékét.

A Capital Economics saját becslése szerint a Fed irányadó kamatcélja 2016 szeptemberében az 1,75-2,00 százalékos sávban lesz, a határidős kontraktusokból következtethetően azonban a piaci várakozás arra a hónapra 0,8 százalék körüli kamatcélt valószínűsít.

A cég szerint a Federal Reserve irányadó kamata 2016 végére már a 2,25-2,50 százalékos sávban lesz.

A londoni elemzői közösségben eltérőek a vélemények arról, hogy a Fed közelgő szigorító ciklusa mekkora
velemenyezd, 2015. július 28. kedd, 18:07
Ukrán válság - Idei mélypontján a magyar CDS-árazás Londonban
A McGraw Hill-S&P Capital IQ globális pénzügyi szolgáltató konglomerátumhoz tartozó CMA piaci adatszolgáltató csoport szakelemzői az MTI-nek elmondták, hogy a magyar szuverén törlesztéskockázatra köthető piaci biztosítási cseretranzakciók (credit default swaps, CDS) középárfolyama a csütörtöki londoni kereskedésben 192 bázispont környékén mozgott.

Az elmúlt egy évben a magyar szuverén devizakötvények CDS-árfolyama még nem járt 200 bázispont alatt. A magyar CDS-kontraktusok a tavalyi évet 257,25 bázisponton zárták az egy negyedévvel korábbi 277,33 bázispontos zárószint után. A tavalyi második negyedév végén 317,44 bázispont volt az irányadó ötéves magyar devizakötvényre számolt CDS-középárfolyam Londonban.

A csütörtökre kialakult magyar CDS-díjszabás azt jelenti, hogy egységnyi, tízmillió euró névértékű ötéves magyar államkötvényre most 192 ezer euró körüli középárfolyamon kínálnak határidős törlesztéskockázat-biztosítási szerződéseket a londoni piacon, több mint 65 ezer euróval olcsóbban,
velemenyezd, 2014. május 08. csütörtök, 13:25
Mi lesz ha a külföldi szakértők alábecsülik a teljesítőképességünket?
"Nehéz magyarázni" a magyar jó hírt a londoni elemzők szerint...
Nehéz segget csinálni a saját szánkból az biztos....

http://hvg.hu/gazdasag/20120402_magyar_gazdasagi_jo_hir
hatibacsi, 2012. április 02. hétfő, 16:56
LMP: Papcsák eladósítja Zuglót
Várnai László önkormányzati képviselő és Schiffer András LMP-s frakcióvezető, a deviza-eladósodás okainak feltárását vizsgáló albizottság tagja az MTI-hez szerdán eljuttatott nyílt levelében azt írja, Papcsák Ferenc előterjesztése nyomán a Zuglói önkormányzat 5,5 milliárd forint értékben deviza (euró) alapú kötvényt szándékozik kibocsátani. A kötvénykibocsátás nyilvánvalóan szembe megy az Orbán-kormány államadósság elleni, és különösen a devizában eladósodottság csökkentését prioritásként kezelő célkitűzéseivel - fűzik hozzá.

Mint fogalmaznak, a "Zugló fejlesztéséért" címen kiadni szándékozott kötvény előterjesztésében nincsen semmilyen konkrétan megnevezett fejlesztési cél, nincsenek csatolva megnevezett, kidolgozott projekttervek, és így megtérülési, vagy más hatásvizsgálatok sem. Úgy gondoljuk, a burkolt cél az évi 1,5-2 milliárd forintos működési hiány betömése lehet - jegyzik meg.

Az LMP-s politikusok szerint a kibocsátani tervezett kötvény a 2008-ban kibocsátott 5 milliárd forintnak
velemenyezd, 2011. november 16. szerda, 15:22
Képek, videók
parrag-emil-anyai-szer ete
yaskane
2008. december 01. hétfő, 07:45
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
Auralato es elemzo Zoli
agi56
2008. szeptember 09. kedd, 17:34
Böecsök Tibor közg.elemző
agica2004
2008. április 24. csütörtök, 22:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.