Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:44 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vártnál jobban gyorsult az euróövezeti magánszektor növekedése júniusban
londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató szerdán azt közölte végleges adatként, hogy a feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett beszerzésimenedzser-index (BMI) 52,2 pontra emelkedett júniusbanaz előző havi 51,8 pontról. Az előzetes adat 52,1 pont volt.

Ugyancsak szerdán közölt adat szerint az euróövezetben domináns szerepet játszó szolgáltatóipar beszerzésimedzser-indexe tavaly október óta legmagasabb szintre, 53,6 pontra erősödött a májusi 52,9 pontról. Az előzetesen közölt júniusi érték gyengébb volt, 53,4 pont.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi. Az előzőnél alacsonyabb 50 pont feletti érték a növekedési ütem lassulását tükrözi, a magasabb pedig a gyorsulását jelzi.

A kompozit BMI a legmagasabb értéket Írországba érte el, 54,4 ponttal, ami négyhavi csúcsnak felel meg. A francia mutató héthavi csúcsra, 52,7 pontra nőtt, gyengébb lett az előzetesben
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 11:21
Profitfigyelmeztetést adott ki a Ryanair
A légitársaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a korábbi 1,1-1,2 milliárd euróról 1-1,1 milliárd euróra csökkentették a profitvárakozásukat. Ennek oka, hogy a téli menetrendi időszakban az előzetesen vártnál nagyobb mértékben, 7 százalékkal csökkent az átlagos jegyár és az európai piacon túlkapacitás alakult ki. Ezt a két hatást pedig nem tudja ellensúlyozni a vártnál erősebb utasforgalom és az egységköltségek alacsonyabb szintje.

Három hónapon belül ez a második profitfigyelmeztetése a vállalatnak, legutóbb októberben csökkentették az előrejelzést, korábban még 1,25-1,35 milliárd eurós adózott eredményre számítottak.

Michael O'Leary vezérigazgató szerint az alacsonyabb jegyárak elsősorban versenytársaikat, az izlandi WOW Airt, a brit Flybe-t és a német Germaniát fogják az eddiginél is nehezebb helyzetbe sodorni. Hozzátette: az alacsonyabb jegyárak hosszútávon a Ryanairnek és az utasoknak kedveznek.

A társaság 75 százalékos tulajdonában álló Laudamotion légitársaság várható év
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 17:01
PM: a vártnál magasabb növekedés és alacsonyabb hiány lehet az idén
A közlemény szerint Magyarország egyre jobban teljesít, a gazdaság erőteljes fejlődésének köszönhetően eredményes év lett 2018. A kedvező folyamatok a jövőben is fennmaradnak, így stabil költségvetés mellett folytatódhat a gazdaság dinamikus bővülése.

Az aktuális makrogazdasági és költségvetési előrejelzés szerint, miután a harmadik negyedévben soha nem látott mértékű, az uniós átlag két- és félszeresét meghaladó, 5,2 százalékos volt a gazdaság bővülése, az év egészére a korábbi 4,3 százalék helyett már 4,6 százalékos növekedést vár a kormány.

Ehhez számos tényező együttesen járul hozzá, kiemelten a hatéves adó- és bérmegállapodás hatásaként a kétszámjegyű béremelkedés, a történelmi mértékű foglalkoztatottság, ezek eredményeként pedig az emelkedő fogyasztás, ami hozzávetőlegesen a felét adta a GDP növekedésének az elmúlt negyedévekben - áll a közleményben.

A gazdasági növekedés széles bázison nyugszik, minden szektor hozzájárul annak kedvező teljesítményéhez. Ennek egyik fő hajtóereje a
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:15
MÖSZ: megbízott pénzügyi biztos a szövetségnél
sajtóhoz "surranópályán" olyan adatok jutottak, amelyek nem voltak auditáltak.

Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke a megnövekedett szervezési költségeket illetően arra hívta fel a figyelmet, hogy a vb megrendezése Budapesten többe került, mint az eredetileg kijelölt Győrben, illetve, hogy az AIBA is fellépett további követelésekkel - például a szervezőknek két ringet kellett megvásárolniuk a nemzetközi szövetség szponzorától, amelyekre nem volt szükségük. A vártnál kisebb bevételeket azzal indokolta, hogy az előzetesen bejelentkezett 81 ország 500 versenyzője helyett csak 63 ország 361 ökölvívója jött el Budapestre.

A jövőt illetően az elnök úgy látja, hogy a szövetség működésében is vannak jelenleg olyan kiadások, amelyek nem szükségesek, ezért azok elhagyásával is lehet javítani a MÖSZ anyagi helyzetén.

Deák Attila, a sportért felelős államtitkárság osztályvezetője kijelentette: az állam a kialakult helyzet konszolidálását tűzte ki célul, a két felmerült megoldás közül a magasabb összegű támogatás
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 14:52
Elemzők: bár a szeptemberi infláció magasabb a vártnál, nincs inflációs nyomás
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden kiadott jelentése szerint szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 3,6 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál, augusztushoz viszonyítva átlagosan 0,3 százalékkal nőttek. A szezonálisan kiigazított éves maginfláció 2,4 százalék volt, annyi, mint az augusztusi 2,2 százalékot megelőző négy hónapban. Az élelmiszerek ára átlagosan 4,6 százalékkal nőtt, az idényáras élelmiszerek ára 21,2 százalékkal emelkedett. Az üzemanyagok 14,9 százalékkal, a dohányáruk 7,0 százalékkal kerültek többe.

Horváth András, a Takarékbank elemzője szerint az idényáras zöldség, gyümölcs és az üzemanyagok árának jelentős emelkedése miatt a szeptemberi infláció felülmúlta a várakozásokat. A valós inflációs nyomás hiányát tükrözi viszont egyelőre, hogy a maginfláció 1,2 százalékponttal alacsonyabb a fogyasztó árak emelkedésének mértékénél - tette hozzá.

Kifejtette, a bérköltségek és a kereslet növekedése továbbra sem érzékelhető az árakon, viszont az elmúlt
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 13:41
Elemzők: az augusztusi ipari termelés a GDP növekedése szempontjából is kedvező jelzés
elkerülhetetlenek a technológiai és gépesítési beruházások - állapította meg Suppan Gergely.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője is kiemelte, hogy az augusztusi ipari termelésről közzétett munkanaphatással igazított éves index lényegesen jobbnak bizonyult a vártnál, és a havi növekedés is kiemelkedően magas az előző két hónap visszaesése után. A júniusi és a júliusi vártnál jóval gyengébb ipari termelési statisztikák után a nyár vége tehát élénkülést hozott a szektorban, ami az előzetesen vártnál nagyobbnak bizonyult.

A rövid távú kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanságok azonban egyelőre nem csökkennek, leginkább az autóipart sújtó szabályozási változások miatt. Összességben úgy látják, hogy a szektor hozzájárulása a GDP növekedéséhez kisebb lehet a korábban gondoltnál az idén. Mivel azonban a piaci szolgáltatások és az építőipar bővülése a vártnál erősebbnek tűnik, összességében továbbra is úgy látja, hogy az idén 4 százalékot meghaladó mértékben bővülhet a magyar
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 14:11
Laurent Wauquiez-t választották meg a legnagyobb francia ellenzéki párt vezetőjének
A 42 éves volt oktatási miniszter, Franciaország második régiójának, a 8 millió lakosú Auvergne-Rhone-Alpes elnöke már az első fordulóban megszerezte az abszolút többséget a szavazatok 74,64 százalékával, míg a két másik jelölt, a Francois Fillon volt miniszterelnökhöz és elnökjelölthöz közelálló Florence Portelli 16,11, az Alain Juppé volt miniszterelnök és külügyminiszter táborához tartozó Mael de Calan pedig 9,25 százalékot ért el - jelentette be a szavazásért felelős párthatóság.

"Ma este új korszak kezdődik a jobboldal számára. Ma este visszatér a jobboldal" - mondta Laurent Wauquiez az eredmény bejelentését követően.

A párt elnökét a Köztársaságiak tagsága választotta meg, a szavazáson a 235 ezer tagból 100 ezren vesztek részt, ami 42,46 százalékos részvételt jelent. Ez alacsonyabb, mint az előző elnök, Nicolas Sarkozy 2014-es megválasztásakor (56 százalék), de a vártnál valamivel magasabb.

"Azt mondták, hogy alig néhány tízezren fognak részt venni, 50 ezret jósoltak, és közel
velemenyezd, 2017. december 10. vasárnap, 22:03
Elemzők: nem okozott meglepetést a novemberi infláció
kondíciókat nem-konvencionális eszközök használatával. 2019-ben azonban már tartósan elérhető lesz a 3 százalékos inflációs cél - állapította meg.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2,5 százalékos novemberi inflációs adat alacsonyabb lett az általuk várt 2,7 százaléknál és a 2,6 százalékos Bloomberg piaci konszenzusnál is. Bár a vártnál valamivel lassabban növekvő infláció kisebb meglepetést okozott, az adat belső szerkezete megfelelt az előzetesen gondoltnak.A legfrissebb adatok összességében nem írják felül az Erste inflációs folyamatokról alkotott várakozásait. Decemberben - döntően a bázishatásnak köszönhetően - ismét lassul majd az éves index, várhatóan 2,2-2,3 százalékra. 2018-tól pedig egy lassú, fokozatos emelkedésre számítanak, és az év második felében az infláció eléri majd a jegybank 3 százalékos középtávú célját.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője megállapította, hogy összességében az infláció tehát a
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 13:12
Vártnál gyengébb lett a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban
A Michigan Egyetem szokásos havi felmérésének végleges adata szerint októberben a fogyasztói hangulatindex 100,7 pontra csökkent az előzetesen várt 101,1 pontról, ugyanakkor jobb lett a szeptemberi 95,1 pontnál.

Elemzők az október közepén ismertetett előzetes adathoz képest kevésbé romló mutatóra, 100,9 pontra számítottak.

A Michigan hangulatindex a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.

A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felméréskor legalább ötszáz embert kérdeznek meg.
velemenyezd, 2017. október 27. péntek, 17:33
A vártnál kevésbé lassult a szolgáltatási szektor bővülése az Egyesült Államokban szeptemberben
A londoni székhelyű kutatóintézet szerdán azt közölte, hogy az amerikai szolgáltatási ágazat szeptemberi beszerzésimenedzser-indexe 55,3 pontra csökkent az augusztusi 56,0 pontról. Elemzők előzetesen 55,1 pontos szeptemberi adatra számítottak.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 54,8 pontra csökkent az augusztusi 55,3 pontról. Elemzők előzetesen 54,6 pontos szeptemberi mutatóra számítottak.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését jelzi. Az előzőnél magasabb, 50 pont feletti érték a gazdasági aktivitás fokozódását tükrözi.

Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza szerint a vártnál kedvezőbb végleges BMI-adatok adatokból arra lehet következtetni, hogy az amerikai gazdaság éves összevetésben több mint 2 százalékkal bővülhet a harmadik negyedévben, a hurrikánok hatással voltak az adatok alakulására. A Harvey hurrikán előtti előrejelzés még 3,5 százalékos növekedést valószínűsített.
velemenyezd, 2017. október 04. szerda, 16:11
A vártnál nagyobb ütemben nőttek brit lakóingatlan-árak
A közöltek szerint a június-augusztusi időszakban átlagosan éves szinten 2,6 százalékkal emelkedett a nagy-britanniai lakóingatlanok ára. Az előző időszakban regisztrált 2,1 százalékos adat a drágulás ütemének csaknem négyéves mélypontját jelentette.

Elemzők előzetesen 2,1 százalékos éves szintű emelkedésre számítottak a június-augusztusi időszakra.

Havi szinten 1,1 százalékkal nőtt a lakóingatlanok ára a korábbi 0,7 százalékos emelkedés után, elemzők előzetesen mindössze 0,2 százalékos drágulással számoltak.
velemenyezd, 2017. szeptember 07. csütörtök, 16:13
Bemutatta választási kampányát a Német Szociáldemokrata Párt
Hubertus Heil, a párt főtitkára elmondta, a kampány és a plakátok a család, az oktatás, a nyugdíj és a munka témái köré szerveződnek.

Az SPD szerint többet kell fektetni az oktatásba, ugyanis az előzetesen vártnál több gyerek születik, így egyre több helyre lesz szükség az iskolákban. 2021-ig bevezetnék az egész napos iskolát, és fejlesztenék a digitális oktatást is.

Szeretnék elérni azt is, hogy megszűnjön a nők és férfiak közötti bérkülönbség, jelenleg ugyanis a nők átlagosan 21 százalékkal kevesebbet keresnek a férfiaknál Németországban.

Emellett pedig megerősítenék az ország gazdasági bázisát azzal, hogy "okos ötletekbe és emberekbe" fektetnek.

Martin Schulz, az SPD kancellárjelöltje nem vett részt a kampánybemutatón. Hubertus Heil ezt azzal indokolta, hogy "nem találja jónak, ha a jelölt maga mutatja be a plakátjait", és egyébként is az a szokás, hogy a főtitkár ismerteti a kampány részleteit.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy a választási kampány 24 millió euróba
velemenyezd, 2017. augusztus 01. kedd, 17:07
1/8
Képek, videók
Hold növekedése, majd csö
sarkadykati
2009. június 15. hétfő, 04:39
A kastély növekedése
zlako
2007. április 17. kedd, 14:44
Repülőnapi előzetes.jpg
agica2004
2016. szeptember 05. hétfő, 15:25
Anyáknapi előzetes.jpg
borigit
2016. április 28. csütörtök, 09:47
0 5f614 előzetes karács
lovaszmarika
2015. december 27. vasárnap, 12:56
tavaszi előzetes
szelgyongyi
2015. január 15. csütörtök, 04:19
Húsvéti előzetes.jpg
sznejuci
2014. április 15. kedd, 17:24
Film előzetes.gif
pacsakute
2012. szeptember 14. péntek, 19:38
Húsvéti előzetes
teaivo
2012. február 13. hétfő, 15:50
tavaszi előzetes.gif
marika4528
2012. február 13. hétfő, 11:16
0902elozetes-karneval. jpg
durcimarcika
2012. január 09. hétfő, 23:32
20110210mubarak előzetesb
agica2004
2011. április 13. szerda, 15:48
BUÉK előzetes
lovaszmarika
2010. december 07. kedd, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.