Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:38 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török puccskísérlet - Több mint 250 katona és civil ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
A katonák állítólag telefonon kommunikáltak gülenista társaikkal a mozgalom ügyeiről. Van köztük többek között négy ezredes, öt alezredes, tíz őrnagy, 14 százados, 51 főhadnagy és egy hadnagy is.

Az érintett civileket azzal gyanúsítják, hogy telefonon kommunikáltak az úgynevezett "tanítómestereikkel" a gülenista mozgalmon belül. Köztük van mások mellett az ASELSAN török hadiipari vállalat 24 alkalmazottja, illetve a Török Légi és Űripari Részvénytársaság (TUSAS), a török Védelmi Ipari Igazgatóság, továbbá a török Tudományos és Technológiai Kutatóintézet (TÜBITAK) 17, gülenizmus miatt már korábban elbocsátott dolgozója is. A védelmi ipari cégek gyanús alkalmazottjai ellen folyó rendőrségi nyomozást a török hírszerzés (MIT) is segíti.

A török vezetés az 1999 óta Amerikában élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. Ankara szerint a terrorszervezetnek
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 10:01
Török puccskísérlet - Erdogan: Ankara újabb lépéseket tesz a gülenista hálózat forrásainak elapasztására
céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami-, valamint a magánszférába, és Gülen ebben a folyamatban anyagilag a szerte a világban jelen lévő vállalkozásaira, alapítványaira, biztosítótársaságaira, médiaérdekeltségeire, illetve iskoláira támaszkodott. Gülenista kötődés gyanújával országon belül csaknem 220 ezer embert vettek már őrizetbe a török hatóságok az elmúlt két és fél évben. Eddig mintegy 17 ezer embert ítéltek el közülük, nagyjából 14 ezren pedig még továbbra is előzetes letartóztatásban ülnek.

Erdogan a "száznapos tervet" ismertető csütörtöki beszédében összesen 454 projektet vázolt fel, amelyek együttes értéke körülbelül 24 milliárd líra (1 billió 276 milliárd forint) lenne.

A török elnök a legfontosabbak között kiemelte: megkezdik az Oroszországból érkező Török Áramlat földgázvezeték szárazföldi szakaszának építését a Fekete-tengertől át Kelet-Trákián. Ez a munkálat várhatóan 2019 végére fejeződik be - jelezte.

Közölte azt is, hogy januárban hirdetik meg az isztambuli
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 15:12
Katalán válság - Még két katalán politikus kezdett éhségsztrájkba a börtönben
októberben leváltott szeparatista katalán kormány tagjai voltak.

A politikusok az ellen tiltakoznak, hogy jogorvoslati kérelmeiket az alkotmánybíróság ugyan eljárásba vette, de "egy fiókban felejtette".

Hangsúlyozták: amíg ügyükben nem merítettek ki minden spanyolországi jogorvoslati lehetőséget, addig nem fordulhatnak az Emberi Jogok Európai Bíróságához. Úgy vélik, az alkotmánybíróság késlekedése ebben akadályozza őket.

Velük együtt már négyen folytatnak éhségsztrájkot az előzetes letartóztatásban lévő katalán vezetők közül, akik szerepet játszottak Katalónia elszakadási törekvéseiben tavaly ősszel.

Jordi Sánchez és Jordi Turull szombaton jelentette be a tiltakozó akcióját. "Elutasítjuk, hogy az alkotmánybíróság akadályozza az európai igazságszolgáltatáshoz való hozzáférést" - írták közleményükben, amelyet egyik ügyvédjük ismertetett nyilvánosan, hozzátéve, hogy ügyfelei nevében eddig nyolc beadványt nyújtott be az alkotmánybírósághoz, amelyekben egyebek mellett előzetes
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 15:52
Török puccskísérlet - Ismét közel százötven ember ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
A hatóságok a beszámoló szerint a gülenista kötődéséről elhíresült Kaynak Holdinggal kapcsolatos nyomozás keretében bukkantak a 96 civil érintett nyomára. A civilek közül 55-öt már előállított a rendőrség.

A török vezetés az 1999 óta Amerikában élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi mozgalmát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez.

Ankara szerint a terrorszervezetnek nyilvánított hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami- és a magánszférába, egyebek mellett a haderőbe, és Gülen ebben a folyamatban a saját vállalkozásaira, iskoláira támaszkodott.

A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés 2016 júliusa óta szakadatlan. A fegyveres erőknél több mint 8500 embert menesztettek tisztségéből, köztük 150 tábornokot, összesen pedig csaknem 220 ezer embert vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy közük lehet a Gülen-hálózathoz és azon keresztül az összeesküvéshez.
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 09:41
Az EJEB-határozat ellenére elutasította egy török bíróság a kurdbarát politikus szabadlábra helyezését
szolgálta, amelyek pedig alapelemei egy demokratikus társadalomnak" - írta közleményében az EJEB, rámutatva, hogy az előzetes letartóztatás 2017 áprilisa előtt a népszavazási, valamint 2018 júniusa előtt az elnökválasztási kampány idején is tartott.

Az EJEB november 20-ai ítélete nem jogerős, három hónapig még mindkét fél fellebbezhet.

Demirtast egy 2013-as beszéde miatt idén szeptemberben több mint négy év börtönbüntetésre ítélték terrorizmus miatt, miután csaknem két évet már előzetes letartóztatásban töltött. Számos más, szintén terrorizmussal kapcsolatos eljárás is folyamatban van ellene, s amennyiben mindben bűnösnek találják, akár 142 év szabadságvesztést is kiszabhatnak rá.

A török vezetés azt állítja, hogy a HDP a terrorszervezetként nyilvántartott szeparatista Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) politikai szárnya. A HDP ezt tagadja. Erdogan ezzel összhangban később a múlt héten kijelentette, hogy a terrorizmus támogatását jelenti az, hogy az EJEB elmarasztalta Törökországot Demirtas
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 15:11
Mogherini bízik Demirtas szabadon bocsátásában
EJEB kedden azért marasztalta el Törökországot, mert a török hatóságok több ponton is megsértették Demirtas jogait, akinek előzetes letartóztatása "kétségtelenül a politikai pluralizmus elfojtását" célozza. A török vezetés azt állítja, hogy a HDP a terrorszervezetként nyilvántartott szeparatista Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) politikai szárnya. A HDP ezt tagadja.

Mogherini egyúttal jelezte aggodalmát török egyetemi tanárok múlt pénteki őrizetbe vétele miatt, Hahn pedig a továbbra is előzetes letartóztatásban tartott újságírók nagy száma miatt fejezte ki rosszallását az ankarai tárgyalást követően.

Mogherini rámutatott: az Európai Uniónak erős Törökországra van szüksége, egy olyan demokratikus országra, amely a jogállamon alapul. Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője mindazonáltal stratégiai partnerének nevezte Törökországot, és jelezte: december elején ismét összeülnek Cavusogluval.

Hahn közölte: dolgoznak azon, hogy meggyőzzenek néhány uniós tagállamot Törökország schengeni
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 12:59
Katalán válság - Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a vádlott függetlenségi politikusokra
Lázadás és közpénz hűtlen kezelése miatt a legmagasabb büntetést, 25 éves szabadságvesztést és közügyektől eltiltást Oriol Junqueras volt katalán elnökhelyettes esetében kérvényezte, aki egy éve előzetes letartóztatásban van.

Ugyanezekben a vádpontokban a szintén előzetes letartóztatásban lévő egykori katalán kormánytagok, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva és Dolors Bassa esetében 16 év börtön és közügyektől eltiltás a javasolt büntetés.

Lázadás bűncselekménye miatt Jordi Sánchez és Jordi Cuixart katalán függetlenségi civil szervezeti vezetőkre, valamint Carme Forcadell egykori katalán parlamenti elnökre 17 éves büntetési tétel szerepel az indítványban.

Érvelésében az ügyészség hangsúlyozta: a vádlottak veszélybe sodorták Spanyolország alkotmányos rendjét, Katalónia függetlenségére irányuló tervük pedig minden, a céljuk eléréséhez szükséges eszközt, így az erőszakot is tartalmazta. Erre példaként említve a tömegrendezvények "megfélemlítő erejét", valamint a katalán
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 13:50
Pittsburghi lövöldözés - Az elkövető ellen 44 rendbeli bűncselekmény miatt emeltek vádat
A 46 éves Bowers múlt szombaton 11 embert agyonlőtt és többeket - köztük négy rendőrt - megsebesített a pittsburghi Élet Fája zsinagógában.

Scott Brady államügyész már a vádemelés bejelentése előtt közölte: halálbüntetést fog kérni a tettesre, aki a támadás közben antiszemita megjegyzéseket kiabált. A vádirat megjegyzi: őrizetbe vételekor Robert Bowers egyértelművé tette, hogy "zsidókat akart ölni".

"Ma megkezdődik az a folyamat, amely igazságot kíván szolgáltatni e gyűlöletes cselekmények áldozatainak" - fogalmazott közleményében Brady államügyész. Rámutatott egyúttal arra, hogy a vádemelés hozzájárulhat az áldozatok családtagjai, a zsidó közösség és a város gyógyulási folyamatához is. Scott Brady leszögezte, hogy hivatala erőforrásokat nem kímélve munkálkodik majd azon, hogy az áldozatok emlékének elégtételt adjon.

Robert Bowers, aki kamionsofőr, előzetes letartóztatásban van, elutasították, hogy óvadék fejében szabadlábon védekezhessen. Első kihallgatására csütörtökön kerül
velemenyezd, 2018. november 01. csütörtök, 07:04
Életfogytiglanra ítéltek Romániában első fokon egy nőt, aki a metró elé lökött egy fiatalt
Az áldozat életét vesztette.

A 37 éves vádlott azelőtt egy másik áldozatot is kiszemelt egy másik metrómegállóban, őt is megpróbálta a szerelvény elé taszítani, de az ellenállt és megmenekült. Második áldozata már nem volt ennyire szerencsés. A gyilkos nő annyira elszánt volt, hogy miután belökte az éppen a megállóba érkező metró elé áldozatát, még vissza is rúgta őt a sínekre, hogy ne tudjon visszamászni a peronra. Mindezt a metróban felszerelt kamerák rögzítették.

A 37 éves nőnek egyik áldozatával sem volt semmilyen kapcsolata, nem ismerte őket. A per során elmezavarodottságra hivatkozott, azt állította, hogy időnként elveszíti józan ítélőképességét, és depressziós lesz. Mint mondta, ez történt tavaly decemberben is. A vádlott beismerte tetteit, és bocsánatot kért.

A bukaresti törvényszék életfogytiglanra ítélte a 37 éves nőt, akinek 30-30 ezer euró kártérítést kell fizetnie, emellett folytatni kell orvosi kezelését. A bírák elismerték, hogy pszichikai problémákkal küzd, de úgy ítélték
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 17:42
Szenátorok levélben kérték Donald Trumpot, hogy járjon a végére az eltűnt szaúdi újságíró ügyének
meggyilkolták.

A köztéri kamerák által rögzített felvételeken főként annak a 15 szaúdi állampolgárnak a mozgása látható Isztambulon belül, akik ugyanazon a napon érkeztek két külön repülőgéppel a török nagyvárosba és hagyták is el az országot, amikor Hasogdzsinak nyoma veszett.

Az amerikai törvényhozás 2012-ben szavazta meg a Magnyitszkij-törvényt, amelyet egy orosz könyvvizsgálóról neveztek el. A feltételezett orosz állami visszaéléseket feltáró, 37 éves Szergej Magnyitszkij 2009-ben előzetes letartóztatásban halt meg, és az amerikai törvény beutazási tilalommal sújtotta mindazokat, akiket a halálában felelősnek véltek. A törvény eredetileg orosz tisztségviselők vagyonának befagyasztásáról és őket érintő utazási tilalom bevezetéséről rendelkezett, Washington azonban 2016-ban kiterjesztette a jogszabály hatáskörét más országokra is.

Eközben Ernest Moniz, volt amerikai energiaügyi miniszter bejelentette, hogy felfüggeszti munkáját a szaúd-arábiai NEOM projekt tanácsadójaként addig, amíg ki nem
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 07:05
Barcelonai gázolás - Vádat emeltek három gyanúsított ellen Spanyolországban
nappal a barcelonai terrortámadást megelőzően. A detonáció abban a házban történt, ahol a terrorista sejt a robbanószereket előállította, amelyekkel nagyszabású merényletekre készültek forgalmas barcelonai helyszíneken. Ezt Smelál vallomásában be is ismerte.

A hatóságok szerint Szajíd Ben Iazza iratait és furgonját adta kölcsön a támadásra készülőknek, előbbi felhasználásával vásárolták a robbanószerek előállításához szükséges anyagokat.

Mindhárom vádlott több mint egy éve van előzetes letartóztatásban.

A vádemelésben a bíró kifejtette: a 2015-ben létrejött csoport Abdelbak esz-Szatti imám vezetésével működött, aki fokozatosan radikalizálta a Marokkóból származó fiatal tagokat.

Körülbelül három hónappal a merényletek előtt kezdtek robbanószer készítésére alkalmas anyagokat vásárolni, amelyekből nagy mennyiséget halmoztak fel.

A 2017. augusztus 17-én és 18-án végrehajtott merényletekben összesen 16-an veszítették életüket, és több mint 150-en megsérültek, köztük egy magyar
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 13:31
Katalán válság - Véleménykülönbség miatt a függetlenségi pártok elveszítették parlamenti többségüket
A konfliktus alapja, hogy a spanyol legfelsőbb bíróság még júliusbanfelfüggesztette Carles Puigdemont volt katalán elnök és további öt, külföldön vagy előzetes letartóztatásban lévő függetlenségi politikus parlamenti mandátumát.

Az Együtt Katalóniáért (Junts pel Catalunya) és a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) hosszas vita után végül abban egyezett meg, hogy a politikusokat nem helyettesítik, hanem szavazatuk delegálását kezdeményezik a parlament elnökségénél.

Csakhogy a katalán törvényhozás jogászainak állásfoglalása szerint a parlamenti szavazásokon ezek a voksok érvénytelenek lennének, ezért az ERC visszakozott a korábbi megállapodásból.

Ennek eredményeként a katalán parlament délutáni ülésén több, a függetlenségi pártok által benyújtott javaslat nem ment át, így például az a kezdeményezés, amelyben elmarasztalták volna VI. Fülöp spanyol királyt tavaly október 3-án mondott televíziós beszéde miatt. Az uralkodó ebben a függetlenségi pártok törekvéseit bírálta.

Nem ez az első
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 19:02
1/121
Képek, videók
török zöldséges...jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:55
török pasiu.jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:55
török pasik.jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:55
török pasi.jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 20:54
Török Gyula emlékkönyvébe
chillik
2018. június 05. kedd, 04:03
Török Pálnak.jpg
chillik
2018. április 04. szerda, 06:38
Török Ferenc
irmus
2018. április 02. hétfő, 10:28
török barát.jpg
zsokica45
2018. március 18. vasárnap, 11:01
SZKT-Faggyas-Török-Vaj as.
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 20:04
SZKT- Nemes-Török-Tóth.I.
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 20:02
Igazgatóság
ungurneirma
2010. december 11. szombat, 08:58
Vízügyi Igazgatóság palot
caris11935
2009. szeptember 08. kedd, 17:20
A mai Vizügyi Igazgatóság
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 10:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.