Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:22 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Novemberben lassult a termelői árak emelkedése az Egyesült Államokban
Novemberben az előző havihoz képest 0,1 százalékkal emelkedtek a termelői árak az Egyesült Államokban az októberi 0,6 százalékos havi emelkedés után. A piac nem számított a termelői árak emelkedésére novemberben.

A szolgáltatások árai 0,3 százalékkal nőttek novemberben az előző havihoz képest, a javaké viszont 0,4 százalékkal csökkent. Az energiaárak 2017 szeptembere óta a legnagyobb mértékben csökkentek novemberben, 5,0 százalékkal az októberi 2,7 százalékos csökkenés után. Az élelmiszerárak 1,3 százalékkal emelkedtek novemberben az októberi 1,0 százalékos emelkedés után

Az energia és élelmiszerárak változását figyelmen kívül hagyó havi árváltozás 0,3 százalék emelkedés lett novemberben a várt 0,1 százalék növekedés helyett. Az előző hónapban, októberben 0,5 százalék volt a termelői árak havi emelkedésének a mértéke energia és élelmiszerárak nélkül.

Az egy évvel korábbihoz képest a vártnak megfelelően 2,5 százalékkal emelkedtek a termelői árak novemberben a Egyesült Államokban, a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 15:19
Nőttek a német gyáripari megrendelések októberben
A német statisztikai hivatal (Destatis) csütörtökön azt közölte, hogy szezonális és naptárhatással kiigazítva októberben 0,3 százalékkal nőtt a német gyáripari megrendelések volumene az előző havihoz képest.

Elemzők 0,4 százalékos csökkenést vártak októberről a szeptemberi alig 0,1 százalékos emelkedés után.

Éves összevetésben 2,7 százalékkal csökkentek a német gyáripari megrendelések októberben az előző hónapban mért 2,6 százalékos visszaesés után.

Októberben a belföldi megrendelések 3,2 százalékkal csökkentek, a külföldiek ugyanakkor 2,9 százalékkal nőttek az előző hónaphoz viszonyítva. Az euróövezeti országokból feladottúj megrendelések 7,3 százalékkal emelkedtek, a világ többi részéről érkezők pedig 0,3 százalékkal nőttek szeptemberhez viszonyítva.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 08:40
Októberben nőtt a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben
Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán azt közölte, hogy a kiskereskedelmi forgalom volumene 0,3 százalékkal bővült szeptemberhez képest az euróövezetben és 0,1 százalékkal nőtt az Európai Unióban.

Elemzők szerényebb, 0,2 százalékos növekedést vártak októberre az euróövezetre.

Szeptemberben az euróövezet 19 tagállamában 0,5 százalékkal, az Európai Unióban 0,3 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző havihoz képest.

Októberben a tavalyival összevetve naptári kiigazítással az euróövezetben 1,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene, az Európai Unióban pedig 2,1 százalékkal.

A kiskereskedelmi forgalom legnagyobb havi növekedését Szlovéniában regisztrálták októberben, 7,9 százalékosat. Portugáliában 2,3 százalékkal, Ausztriában 1,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom októberben az előző havihoz képest.

A legnagyobb havi csökkenés Finnországban volt, 2 százalékos,Dániában és Svédországban pedig egyaránt 1,2
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 12:21
Októberben nőttek az ipari termelői árak az euróövezetben
Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden azt közölte, hogy októberben 0,8 százalékkal nőttek az ipari termelő árak az előző havihoz képest az euróövezet 19 tagállamában és 0,7 százalékkal az Európai Unió 28 tagállamában.

Szeptemberben mindkét térségben 0,6 százalék volt az ipari termelő árak havi növekedése.

Az egy évvel korábbihoz képest az euróövezetben 4,9 százalékkal, az Európai Unióban 5,4 százalékkal nőttek az ipari termelői árak októberben. Szeptemberben az éves növekedés az euróövezetben 4,6 százalék, az EU-ban 4,9 százalék volt.

A piac az ipari termelői árak ténylegesnél kisebb, 0,5 százalékos havi és 4,5 százalékos éves növekedését várta októberre az euróövezetben.

A legnagyobb havi növekedést Belgiumban (+3,6 százalék), Olaszországban(+1,8 százalék), Romániában (+1,6 százalék) és Szlovákiában (+1,3 százalék) mérték.

Magyarországon 0,7 százalékkal nőttek az ipari termelői árak októberben havi bázison, a szeptemberi 0,8 százalék után.

A
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 13:01
Nem csökkent tovább a munkanélküliségi ráta októberben az euróövezetben
ezelőtt 2017 októberében 8,8 százalékos volt a munkanélküliség az euróövezetben.

Az Európai Unió 28 tagállamában szezonális kiigazítással 6,7 százalékos, szintén az előző havival megegyező munkanélküliségi rátát mutattak ki októberben, a statisztikák 2000 januári kezdete óta a legalacsonyabbat.

Tavaly októberben 7,4 százalék volt a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.

Októberben 16,626 millióan voltak munka nélkül az Európai Unióban, ebből 13,172 millióan az euróövezetben. Az előző havihoz képest a munkanélküliek száma 4 ezerrel csökkent az Európai Unióban és 12 ezerrel nőtt az euróövezetben. A tavaly októberihez képest az Európai Unióban 1,523 millióval, az euróövezetben 1,121 millióval csökkent a munkanélküliek száma.

A legkisebb munkanélküliségi rátát októberben a Cseh Köztársaságban regisztrálták, 2,2 százalékosat. A második legkisebb munkanélküliségi rátával Németország büszkélkedhet, 3,3 százalékossal, a harmadik-negyedik legkisebbel, 3,7 százalékkal pedig Magyarország
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 11:51
Lassult novemberben a kínai szolgáltatóipari növekedés
A CFLP (China Federation of Logistics & Purchasing) és a CLIC (China Logistics Information Centre) logisztikai szakmai képviseleti szervezetek kimutatása szerint novemberben a várt 53,8 pont helyett 15 havi mélypontra, 53,4 pontra csökkent a szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) az előző havi 53,9 pontról.

Az új megrendelések beérkezésének a mutatója nem változott az előző havihoz képest, 50,1 pont lett novemberben is. A foglalkoztatás azonban már sorban a harmadik hónapban zsugorodott novemberben, a mutató 48,7 pontra csökkent 48,9 pontról.

A feldolgozóipari BMI 2016 júliusa óta a legalacsonyabbra, a stagnálást mutató 50,0 pontra csökkent novemberben az októberi 50,2 pontról. A piac az októberivel megegyező értéket várt novemberre is.

Az új megrendelések beérkezésének növekedése lassult, a mutató 50,4 pontra csökkent 50,8 pontról, az exportmegrendeléseké pedig már sorban a hatodik hónapja zsugorodott, a mutató 47,0 pont lett novemberben az októberi 46,9 pont után. A
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 08:21
Nőttek a személyi jövedelmek és kiadások az Egyesült Államokban októberben
Októberben az előző havihoz képest 0,5 százalékkal emelkedett a személyes jövedelem az Egyesült Államokban a szeptemberi 0,2 százalékos havi emelkedés után. Elemzők 0,4 százalékos növekedést vártak októberre.

A személyes jövedelmek összegben legnagyobb összetevője a bérek és fizetések. Ez októberben a szeptemberivel megegyező 0,3 százalékkal emelkedett havi bázison.

A személyi kiadások októberben 0,6 százalékkal, március óta a legnagyobb mértékben emelkedtek az előző havihoz képest. Szeptemberben 0,2 százalékkal csökkentek a személyes kiadások havi bázison. Elemzők 0,4 százalékos havi növekedést vártak októberre. https://www.bea.gov/news/2018/personal-income-and-outlays-october- 2018
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:07
Csökkent a tartós javak rendelésállománya októberben az Egyesült Államokban
Az amerikai kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete szerdán azt közölte, hogy októberben a feldolgozóiparban az előző havihoz képest 11,5 milliárd dollárral (4,4 százalékkal) 248,5 milliárd dollárra csökkentek a tartós javak iránti megrendelések.

A statisztikai intézet a megrendelések előző havi, szeptemberi ütemét 0,8 százalék növekedésről 0,1 százalék csökkenésre korrigálta szerdán.

Elemzők a megrendelések állományának szerényebb, 2,5 százalékos csökkenésére számítottak októberről.

Az októberi csökkenés alapvetően arra vezethető vissza, hogy a repülőgépekre leadott rendelésállomány - amely rendkívül változékony adat - jelentősen csökkent.

A közlekedési eszközök nélkül számított tartós javak rendelései 0,1 százalékkal nőttek, elemzők 0,4 százalékos bővüléssel számoltak a szeptemberi 0,1 százalék növekedésről 0,6 százalék csökkenésre módosított adat után.

Az elmúlt hónapok gyenge adatai miatt elemzők attól tartanak, hogy az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:32
Szeptemberben megállt a kiskereskedelmi forgalom növekedése az euróövezetben
Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene nem változott az előző havihoz képest az euróövezetben, 0,1 százalékkal csökkent viszont az Európai Unióban. A piac 0,1 százalékos növekedést várt szeptemberre az euróövezetre.

Augusztusban az euróövezet 19 és az Európai Unió 28 tagállamában egyaránt 0,3 százalékkal nőtt átlagosan a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző havihoz képest.

Az idei szeptemberit a tavalyival összevetve naptári kiigazítással az euróövezetben 0,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene, az Európai Unióban pedig 1,5 százalékkal.

A kiskereskedelmi forgalom legnagyobb havi növekedését Írországban regisztrálták szeptemberben, 2,9 százalékosat. Lettországban 1,5 százalékkal, Észtországban pedig 1,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom szeptemberben az előző havihoz képest.

A legnagyobb havi csökkenés Portugáliában volt, 1,7 százalékos, Ausztriában 1,0 százalékos, Belgiumban és az Egyesült Királyságban pedig 0,8 százalékos.

Éves
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 11:31
Tízéves mélyponton stagnált a munkanélküliségi ráta szeptemberben az euróövezetben
meghaladja a 2007-2008-as pénzügyi világválság előtti év 7,4 százalékos átlagát.

Szeptemberben az EU egészében az augusztusban regisztrált 6,7 százalékon, 2000 januárja óta, az Eurostat által havonta közzétett uniós munkanélküliségi ráta közlésének kezdete óta a legalacsonyabb szinten stagnált a mutató. Egy évvel korábban 7,5 százalék volt a munkanélküliségi ráta az EU-ban.

Szeptemberben 16 millió 574 ezren voltak munka nélkül az EU-ban, ebből 13 millió 153 ezren az euróövezetben. Az előző havihoz képest az EU-ban 35 ezerrel csökkent, ezen belül az euróövezetben viszont 2 ezerrel emelkedett a munkanélküliek száma. Az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban 1 millió 793 ezres, az euróövezetben pedig 1 millió 309 ezres volt a csökkenés.

A legalacsonyabb, 2,3 százalékos munkanélküliségi rátát szeptemberben a Cseh Köztársaságban regisztrálták, a sorrendben következő Németországban és Lengyelországban pedig egyaránt 3,4 százalék volt a munkanélküliségi ráta szeptemberben.

A legmagasabb
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 12:11
Szeptemberben a megszokott ütemben nőttek a személyes kiadások az Egyesült Államokban
A Fed monetáris politikai döntéseiben leginkább figyelembe vett mutató, a személyes fogyasztásra fordított lakossági kiadások indexe 0,1 százalékkal nőtt az előző havihoz képest szeptemberben, az előző három hónappal megegyező mértékben. Ezen belül a szolgáltatásokra fordított kiadások indexe 0,2 százalékkal emelkedett, szintén az előző három havival megegyező mértékben. A javakra fordított kiadások indexe 0,1 százalékkal csökkent, az augusztusi csökkenéssel megegyezően. A tartós javakra 0,4 százalékkal kevesebbet költöttek szeptemberben mint augusztusban, amikor 0,3 százalék volt a havi csökkenés.

Szeptemberben a személyi jövedelmek az előző havihoz képest 0,2 százalékkal, 2017 júniusa óta a legkisebb mértékben nőttek az Egyesült Államokban az augusztusi 0,4 százalékos havi növekedés után. A piac 0,3 százalékos havi növekedést várt szeptemberre.

A személyes kiadások az előző havihoz képest a várakozásoknak megfelelő 0,4 százalékkal nőttek szeptemberben az augusztusi 0,5 százalékos havi
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 14:12
Emelkedett a tartós javak rendelésállománya szeptemberben az Egyesült Államokban
Szeptemberben a feldolgozóiparban az előző havihoz képest 2,0 milliárd dollárral, 0,8 százalékkal 262,1 milliárd dollárra nőttek a tartós javak iránti megrendelések.

A statisztikai intézet a megrendelések előző havi, augusztusi növekedésének ütemét 4,5 százalékról 4,6 százalékra javította.

Elemzők a megrendelések állományának 0,9 százalékos csökkenésére számítottak szeptemberről.

A szeptemberi lassulás alapvetően arra vezethető vissza, hogy a repülőgépekre leadott rendelésállomány - amely rendkívül változékony adat - 17,5 százalékkal csökkent, míg augusztusban 63,7 százalékkal emelkedett.

Hadiipari megrendelések nélkül 0,6 százalékkal csökkent a tartós javak rendelésállománya, míg augusztusban még 2,5 százalékkal növekedett.

Az üzleti beruházások fokmérőjének tekintett kategóriában, a közlekedési eszközök nélkül számított tartós javak rendelései 0,1 százalékkal nőttek, de elemzők az augusztusival megegyező ütemre, 0,3 százalékra számítottak. Az utóbbi hónapokban mutatott
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 15:32
1/41
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Novemberben 01.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 02.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 03.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
Novemberben 04.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
köd előttem novemberben
bocsortany
2010. november 16. kedd, 11:19
Novemberben...2
caris11935
2010. május 16. vasárnap, 10:33
Novemberben Kenderesen...
caris11935
2010. május 16. vasárnap, 10:32
Napozas novemberben
gyjozsi
2007. december 04. kedd, 09:04
Én novemberben
zsani1210
2007. március 18. vasárnap, 20:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.