Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 17:11 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi .
Köszönöm szépen .
Szép estét , jó éjszakát kívánok szeretettel .

Puszillak .
Mit hoznak majd az előttünk álló évek ? Hogy fog kinézni az ember jövője a földön ? Nekünk nem adatik meg , hogy tudjuk . Bizonyos azonban , hogy sajnos az új fejlődés mellett a fájdalmas élmények nem hiányoznak majd .

János Pál pápa II
eva6, 2020. május 22. péntek, 22:08
Koronavírus - Veneto kormányzója: "nálunk a turisták nagyobb biztonságban vannak, mint a saját lakásukban"
adhassanak. A fertőzésterjedéssel szembeni gyors fellépés miatt a szakértők "venetói modellről" beszélnek. A tartományban az utóbbi három hónap alatt valamivel több mint 18 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak, ebből az aktívak száma már ötezer alá süllyedt, jelenleg negyvenen vannak még intenzív osztályon. A halottak száma túllépte az 1800-at.

Venetóban indult újra elsőként a termelés, nyitottak meg a vállalkozások a szigorúan ellenőrzött óvintézkedéseknek köszönhetően.

"Nagyon remélem, hogy az előttünk álló időszakban kevesek felelőtlensége miatt nem kell újra szigorítani" - jelentette ki.

A tartományt 2010-től vezető Luca Zaia 91 százalékos támogatottsággal bír a venetóiak között, az általa vezetett tartományi testület 92 százalékossal. A "dózsénak" is nevezett Zaiában, a venetói liga, majd az Északi Liga, most pedig a Liga politikusában sokan a párt feltörő csillagát látják. "Nem török országos politikai babérokra, és a Liga vezetésére sem, itt maradok Venetóban" - hangoztatta.

Úgy
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 13:27
húsvét 6. hét szerda 05.20
Atyámé, enyém is. Ezért mondtam, hogy az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek.“
Ezek az evangélium igéi. Jn 16,12-15

Imádság
Áldott legyél, aki azért jöttél, hogy életünk legyen. Köszönöm, hogy tőled semmi nem választhat el; hogy számodra nincs elveszett drachma vagy eltévedt bárány, mert számodra mindenki él, és senki nem szakadhat ki kezedből. Hálát adok neked, hogy a te országod törvénye nem emberi szabály, hanem új szövetség. Köszönöm, hogy első zsengeként feltárod előttünk a feltámadás reménységét!

Elmélkedés
Továbbra is az eljövendő Szentlélekről beszél Jézus a mai evangéliumban. Továbbra is az Igazság Lelkének nevezi őt és kijelenti: ,,Amikor eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet titeket a teljes igazságra."
Amikor egykor Jézus meghívta az apostolokat, akkor nem bölcseket vagy hatalmasokat választott, hanem egyszerű embereket. Most, küldetésének végéhez közeledve, ezekre az egyszerű emberekre bízza az örömhír terjesztését, művének
maroka, 2020. május 20. szerda, 13:11
Koronavírus - A vészforgatókönyvnél kedvezőbben alakul a balatoni komp forgalma
Elmondta, az első négy hónapban a kompon - amely a járványhelyzet miatt egy ideig nem szállított gyalogost, biciklist és motorost - 66 százalékos volt az utas-, 45 százalékos a jármű- és 90 százalékos a kerékpárszállítás forgalmának visszaesése.

Ezeken az arányokon jócskán javítottak az elmúlt két hét vártnál kedvezőbben alakuló adatai. Ez év január elsejétől a május 18-ig tartó időszakot nézve már csak 52 százalékos volt az utas-, 43 százalékos a jármű- és 63 százalékos a kerékpárszállítás forgalmának visszaesése a tavalyi adatokhoz képest. Ez 100 ezerrel kevesebb utast, 30 ezerrel kevesebb járművet, és 7 ezerrel kevesebb biciklit jelent.

A társaság járványhelyzet miatt kidolgozott vészforgatókönyve júniusban még csak a tavalyi forgalom felével számol, aminél már az elmúlt hetekben jóval kedvezőbben alakult a helyzet, ha nem is állt még vissza teljesen az ilyenkor szokásos forgalom - mondta Kollár József. Amúgy a teljes éves forgalomban nem meghatározó tételek az év első hónapjai. Reményekre
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 19:03
Koronavírus - Törökországban stagnál az új fertőzöttek száma
újranyithattak hétfőtől a bevásárlóközpontok, azok egyes üzletei, továbbá a borbélyok, a fodrászatok, illetve a szépségszalonok.

A hatóságok mindemellett az utóbbi napokban megnyitottak 16-ot a személyforgalom előtt korábban lezárt 31 tartományból, beleértve a külföldi turisták körében is népszerű Antalyát, Muglát és Aydint, de zárva maradt mások mellett Isztambul, Ankara és Izmir is. A fennmaradó 15 tartományban továbbra is érvényben van a hétvégékre elrendelt kijárási tilalom, ráadásul a korlátozás az előttünk álló hétvégén nem csupán kétnapos, hanem négynapos lesz, mert egészen a keddre eső nemzeti ünnepig meghosszabbítják.

Miközben a közösségi élet és a távolsági közlekedés országszerte még mindig szinte teljesen korlátozott, Ülkay Atmaca, a Professzionális Szállodavezetők Egyesületének (POYD) elnöke az NTV török hírtelevízió pénteki beszámolója szerint a június 1-jén induló turistaszezonról beszélt. Rámutatott, hogy a vendégek fogadásának a legfontosabb eleme a távolságtartás lesz, de az
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 20:26
Megkezdődhet a kelenföldi állomásépület felújításának előkészítése
támogatás mértékét tavaly októberben jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

"A kelenföldi indóház egy olyan közlekedéstörténeti emlék, amely a megváltozott közlekedési rendszer miatt mára egykori rendeltetését elveszítette. A Közlekedési Múzeum küldetésének érezte az épület megmentését, mely az egyik legrégebbi épített vasúti emlék Budapesten. A 130 éves épületben létrejövő új kiállítóhely és kulturális központ abban is segít majd, hogy kisebb kiállításokkal abban az előttünk álló néhány évben is meg tudjunk jelenni Budapesten, ameddig az új kőbányai otthonunk elkészül. Utóbbin a kelenföldi munkákkal párhuzamosan, ugyancsak friss kormánydöntésnek köszönhetően szintén gőzerővel dolgozunk" - idézik a keddi közleményben Vitézy Dávidot, a Közlekedési Múzeum főigazgatóját.

Mint írják, a régi kelenföldi indóház, melyet a MÁV korábban bezárt, eredeti, vasúti funkcióit az elmúlt években elvesztette, a 4-es metró átadása óta a jegyvásárlást és egyéb vasúti szolgáltatásokat
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 12:11
Koronavírus - Törökországban 1000 közelébe süllyedt az új esetek száma
követően beszédet tartott. Bejelentette, hogy a személyforgalom előtt április 4-én lezárt 31 tartományból a múlt kedden megnyitott hét után ezúttal további kilenc tartomány, úgymint Adana, Denizli, Diyarbakir, Kahramanmaras, Mardin, Ordu, Sanliurfa, Tekirdag (Rodostó) és Trabzon esetében oldják fel a korlátozást. A legnépesebb tartományok - köztük Isztambul, Ankara és Izmir - továbbra is zárva maradnak.

A török államfő egyúttal közölte, hogy a hétvégi kijárási tilalmakban érintett tartományokban az előttünk álló hétvégén az intézkedés nem csupán kétnapos, hanem négynapos lesz, mert egészen a keddre eső nemzeti ünnepig meghosszabbítják.

Erdogan múlt hétfőn ismertette a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésére vonatkozó terv első ütemét, amelynek keretében egyebek mellett most hétfőn bizonyos feltételekkel újranyithattak a bevásárlóközpontok, azok egyes üzletei, továbbá a borbélyok, a fodrászatok, illetve a szépségszalonok.

A járvány elleni védekezés második fázisa a
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 21:12
Pio atya és Karol Wojtyla egy misztikus barátság története
.Fojtatásos.....

A következőkben álljon előttünk egy újabb körülmény leírása annak megvilágítására, hogy milyennek is láthatta Pio atya Karol atyát a távoli 1948-ban, találkozásuk idején. Pio atya egyik lelki gyermekének, Galeone atyának tanúságtétele szerint mialatt Wojtyła atya a San Giovanni Rotondo-i kolostor kicsiny templomában tartózkodott, Pio atya a fiatal lengyel pap felé intett. Galeone atya nem értette pontosan e gesztus jelentését, de Pio atya felhívására odalépett Wojtyła atyához, hogy megkérdezze, nincs-e szüksége valamire. Apró jel lehetett ez, amely azt bizonyítja, hogy a zarándokok tömegében Pio atya felfigyelt a lengyel papra, és bár fizikai kapcsolatba, vagy hosszabb beszélgetésbe, mint mondtuk, nem elegyedtek egymással, a két misztikus lélek mégis összetalálkozott, és erre egész életük folyamán emlékeznek majd. Amikor tizennégy évvel később Karol Wojtyła püspök majd segítséget kér Pio atyától, ő ezt válaszolja neki, mint régi ismerősnek tenné az ember: ,,Nem mondhatok
maroka, 2020. május 10. vasárnap, 07:56
Krónika 5. rész (kiskereskedelmi adó)
szereplői óriási nehézségeket állnak ki, az állam lényegében semmilyen segítséget nem biztosít a vállalatoknak. A kormány úgy próbálta beállítani magát, hogy adócsökkentéssel próbálkozik, miközben a sokadik új adónemet vezeti be - fogalmazott.

A kormány tudatos árfolyamrontással elérte, hogy tízegynéhány év alatt száz forinttal dráguljon az euró - jelentette ki. Az államadósság is növekedett az utóbbi tíz év alatt, most négymilliárd euró értékben bocsátanak ki kötvényt, hogy át lehessen vészelni az előttünk álló időszakot - tette hozzá.

Végre tegyenek valamit a vállalkozások tönkremenetele ellen és biztosítsanak jövedelmet az emberek számára - szólított fel.

Párbeszéd: a hazai kis- és közepes vállalkozás támogatása patrióta intézkedés lenne

Burány Sándor (Párbeszéd) azt kérte, a kormány döntse el, hogy a multinacionális cégek érdekeit képviseli, vagy pedig patrióta.

A korábban végrehajtott társaságiadó-csökkentésről az ellenzék már annak vitájában elmondta, hogy azzal a multikat
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 14:31
Krónika 13. rész (biztonság, fegyverek)
arról beszélt: lényegiek mellett olyan kismértékű változtatásokat is tartalmaz az előterjesztés, amelyeket nem lett volna érdemes külön benyújtani.

Mindegyik módosítás az állampolgárok és a hatóságok hétköznapi életét egyszerűsíti, könnyíti meg, csökkentve a bürokráciát, az adminisztrációs terheket. A javaslat a magyar emberek biztonságát szolgálja - fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő.

Bár rengeteg lépést tettünk meg az elmúlt években a bürokráciacsökkentés útján, még mindig vannak előttünk álló területek, ahol további lépéseket lehet tenni - tette hozzá, jelezve, ez az emberek életét is könnyíti és az állam működését is hatékonyabbá teszi.

Az ügyintézés digitalizálását és e folyamat gyorsulására gyakorolt hatása mellett a vezetői engedélyek megszerzésének egyszerűsítését emelte ki Nacsa Lőrinc, utalva arra, hogy jövő februártól teljes mértékben elektronikussá válik az első jogosítvány kiadása.

Kifogásaikat sorolta az MSZP vezérszónokaAz előterjesztés támogatott
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 22:14
Orbán Viktor: a Magyarországról álhíreket terjesztők kérjenek bocsánatot a magyar emberektől!
Orbán Viktor értékelése szerint az elmúlt hetekben egy Magyarország ellen zajló "példátlan támadás és dezinformációs kampány tanúi lehettünk. Akkor, amikor világszerte a koronavírus-járvány elleni eredményes fellépésért küzdünk, amikor emberéletek forognak kockán, egy valós alap nélküli, koordinált támadást indítottak ellenünk. Engem és országomat már korábban is támadtak igazságtalanul, részrehajló ideológiai propaganda alapján, de a mostani volt a legaljasabb és legcinikusabb, amit tapasztaltam. Szándékosan figyelmen kívül hagyták, hogy egy olyan kormányt vettek célkeresztbe, amely épp emberéletek mentésén fáradozik" - szögezte le a Fidesz elnöke.

Levelében megállapította: az összehangolt politikai támadás résztvevői hamis információt és hazugságokat terjesztettek. "Azt híresztelték, hogy az Országgyűlés bezárt, holott rendszeresen ülésezik, és heves vitáknak biztosít helyszínt. Azt is állították, hogy korlátlan hatalmat szereztem magamnak. Pedig éppen ellenkezőleg: az Országgyűlés hatásköre a
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 17:32
Koronavírus - Nemzetközi párbeszédet kezdeményezett a Magyar Divat & Design Ügynökség
A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleménye felidézi, hogy áprilisban e-konferenciát szerveztek elősegítendő a divatipar régiós szereplői közötti tudásmegosztást és kollaborációt. Az esemény mindemellett kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy Magyarország iránymutató szerepet töltsön be a régió válságkezelő folyamataiban, ezzel is erősítve meghatározó szerepét a közép-európai régióban - mutattak rá a közleményben.

Mint hozzátették, a konferencia legfőbb célja az volt, hogy a közös gondolkodás és együttműködés elindításával információáramlást segítsen elő a környező országok között, hiszen a koronavírus-járvány, valamint annak kedvezőtlen hatásai bár nem egyformán, de mindenkit érintenek.

Összegzésük szerint a környező országok a közelgő divatesemények övezte bizonytalanságot élik meg a legnagyobb kihívásként, ugyanis számos országban rendezvényeket érintő korlátozásokat vezettek be, valamint további problémát jelent a divattervezők által tapasztalt nagymértékű keresletcsökkenés is.
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:00
1/131
Képek, videók
Szervusztok gyerekek,....
jucinenadov
2016. december 07. szerda, 23:10
Télapóra-Szervusztok, ham
jucinenadov
2016. december 02. péntek, 00:55
Szervusztok gyerekek.gif
borigit
2015. december 05. szombat, 14:00
szervusz.gif
rneckernusz
2010. március 02. kedd, 14:40
szervusz
1csendes
2007. június 29. péntek, 03:18
János pál pápa0517.png
maroka
2020. május 17. vasárnap, 11:57
jános pál pápa0511.png
maroka
2020. május 11. hétfő, 11:33
idézet János pál pápától0
maroka
2020. április 19. vasárnap, 10:41
győrfi pál és arany jános
maroka
2020. április 16. csütörtök, 16:43
János pál pápa0309.jpg
maroka
2020. március 09. hétfő, 21:55
jános pál pápa0228.jpg
maroka
2020. február 28. péntek, 17:37
jános pál pápa nagyböjti
maroka
2020. február 23. vasárnap, 14:11
jános pál pápa hamvazó sz
maroka
2020. február 23. vasárnap, 14:10
jános pál pápa0205.jpg
maroka
2020. február 05. szerda, 14:48
jános pál pápa0131.jpg
maroka
2020. január 31. péntek, 17:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.