Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 14:57 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Parragh László: az elemzők alábecsülik Magyarország teljesítőképességét
Kiemelte: az elmúlt évek adatai szerint az előrejelzéseknél mindig nagyobb volt a gazdasági növekedés. A világgazdasági folyamatok hatásaitól tartó elemzésekről azt mondta, a magyar gazdaság stabil, kitettsége sokkal kisebb mint a 2008-as világválság idején volt.
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 11:41
Brexit - Financial Times: az előrejelzéseknél jóval kevesebb munkahelyet telepítenek máshová a londoni bankok
A londoni gazdasági napilap a City 15 legnagyobb bankjának legutóbbi vezetői nyilatkozataira, illetve tucatnyi bankvezetővel készített saját interjúira alapozva arra a következtetésre jutott, hogy a londoni nagybankok összesen 4315 állást telepítenének külföldre.

A Deutsche Bank londoni befektetési részlege, amelynek egyik vezetője nemrég négyezer munkahely áttelepítését helyezte kilátásba, a Financial Times becslése szerint valójában csak 350 állást vinne el a Cityből. Ez a Deutsche Bank londoni alkalmazotti állományának 5 százaléka.

Jamie Dimon, a JP Morgan elnök-vezérigazgatója már a brit EU-tagságról tavaly júniusban tartott - a kilépést pártolók által szűk többséggel megnyert - népszavazás előtt szintén négyezer londoni munkahely áttelepítését helyezte kilátásba arra az esetre, ha Nagy-Britannia távozik az Európai Unióból. A JP Morgan londoni központjában jelenleg 16 ezren dolgoznak. A Financial Times csütörtöki elemzése szerint azonban a cég londoni részlegéből áthelyezett állások száma
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 12:52
Krónika 3. rész (zárszámadás)
Fidesz: minden magyar teljesítménye benne van az eredménybenLászló Tamás, a Fidesz vezérszónoka azt hangoztatta, hogy minden magyar ember büszke lehet a 2016-os gazdasági eredményekre, abban mindenki munkája benne van. Mint mondta, a kormány folytatta a fegyelmezett költségvetéspolitikát, az államháztartás helyzete mindvégig stabil volt, a makrogazdasági mutatók pedig sok tekintetben kedvezőbbek voltak az előrejelzéseknél.

A 2,2 százalékos növekedés az uniós átlag feletti, a hiány 1,9 százalékon teljesült, miközben a GDP-arányos bruttó államadósság 73,9 százalékra csökkent.

A kormánypárti politikus kiemelte azt is, hogy mérséklődött az ország devizakitettsége, s tavaly mindhárom nagy hitelminősítő a befektetésre ajánlott kategóriába emelte Magyarországot.

László Tamás beszámolt arról is, hogy egy alkalommal, a megtakarítások miatt kellett módosítani a tavalyi költségvetést. A 420 milliárd forintos többletet egyebek mellett oktatásra, a családok támogatására, gazdaság- és
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 12:52
Görög adósság/BMI - Londoni elemzők: Közép-Európa ipara nem vesz tudomást a görög válságról
William Jackson, az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokkal foglalkozó vezető közgazdásza közölte, hogy a cég által a magyar, a cseh, a lengyel, az orosz és a török gyáriparra kiszámított, súlyozott BMI-átlag júniusban 50,7-re emelkedett az e térségre májusban kiszámított 50,1-ről, vagyis még mindig a növekedés és a visszaesés elméleti határának tekintett 50-es érték közelében jár.

A Capital Economics által a magyar, a cseh és a lengyel feldolgozószektorra külön kiszámolt, ugyancsak súlyozott átlagolással kalkulált aktivitási mérőszám ugyanakkor a szélesebb európai felzárkózó térség átlagánál sokkal jobb, 55,0 volt júniusban az előző havi 53,6 után.

Jackson szerint ez a BMI-érték a ház számítási modellje alapján 7-8 százalékos éves összevetésű pillanatnyi ipari termelésbővülési ütemnek felel meg a három közép-európai EU-gazdaság átlagában.

Jóllehet az adatfelvétel a június közepi állapotot tükrözi, vagyis még nem mutatja teljes
velemenyezd, 2015. július 01. szerda, 19:13
Kamatdöntés - Elemzők: a kilátásjavítás is növelte a kamatcsökkentés biztonságosságát
lassulásnak indult, ami szintén érv lehetett a monetáris enyhítés mellett.

A szakértő szerint egyre valószínűbb, hogy Magyarország befektetésre ajánlott kategóriába kerül vissza, talán már az év vége előtt. A hazai piacon a szereplők még egy kamatvágásra számítanak - írta Bebesy Dániel.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője MTI-hez eljuttatott kommentárjában kifejtette, hogy az olajárak zuhanása, valamint a deflációs európai környezet hatására importált negatív infláció a korábbi előrejelzéseknél lényegesen mélyebbre "nyomta" az inflációt, így az MNB inflációs prognózisa is érdemben csökkent.

A külső monetáris feltételek szintén adottak voltak a kamatcsökkentés folytatásához: az Európai Központi Bank március elején indította el a havi 60 milliárd euró értékű kötvényvásárlási programját, az amerikai adatok közelmúltbeli várakozások alatti teljesítménye pedig a Fed később kezdődő és jóval lassabb kamatemelési sorozatát jelzi előre.

Suppan Gergely kiemelte: mivel mind az inflációs, mind
velemenyezd, 2015. május 26. kedd, 15:42
Kamatdöntés - A monetáris tanács négy külső tagja szavazott a csökkentésre
monetáris kondíciók óvatos lazítását.

Más tanácstagok ugyanakkor úgy vélekedtek, hogy a forint augusztus óta tartó gyengülésében fontos szerepet játszottak az eddigi és beárazott kamatcsökkentések, ezért mind az inflációs cél középtávú elérése, mind a lakosság - még mindig magas - nyitott devizapozíciója szempontjából kockázatos lehet a további kamatcsökkentés, helyette kiváró, óvatos monetáris politika indokolt.

Az inflációs kilátásokkal kapcsolatosan a tanács egyetértett abban, hogyaz előrejelzéseknél visszafogottabb ütemű év elejei áremelések, valamint a maginfláción kívüli tételeket érintő kormányzati intézkedések következtében a rövid távú inflációs kilátások jelentős mértékben javultak. A középtávú inflációs folyamatok szempontjából azonban bizonytalanságot jelenthet, hogy a vállalati szektor a kormányzati intézkedések hatására emelkedő termelési költségeit milyen mértékben képes beépíteni az árazásába.

Ezért a tanács továbbra is kiemelt figyelemmel követi az inflációs alapfolyamatok
velemenyezd, 2013. március 13. szerda, 15:42
Visszaeső kínai külkereskedelmi forgalom
9,5 százalékkal esett vissza az előző hónaphoz viszonyítva, míg éves szinten a kivitel növekedése 15,9 százalékos volt, az elmúlt 8 hónapban a legalacsonyabb.

A külkereskedelmi többlet kevéssel haladta meg a 17 milliárd dollárt, ami 36,5 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi értéknél. A többlet szeptemberben 14,5 milliárd dollár volt, a 31,5 milliárd dolláros éves csúcsot júliusban mérték.

Éves viszonylatban az októberi kivitel az elemzők várakozásai alatt volt, míg a behozatal az előrejelzéseknél nagyobb mértékben, 28,7 százalékkal bővült - derül ki a főhivatal közleményéből.

A kínai külkereskedelmi forgalom értéke októberben 8,3 százalékkal volt alacsonyabb a szeptemberihez viszonyítva, de még mindig 21,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Megfigyelők a külpiaci tendenciák, illetve a belső kereslet mérséklődése miatt az exportban és az importban egyaránt csökkenésre számítanak. A legfrissebb statisztikai adatok a kínai gazdaság növekedésének folyamatos lassulásának jelei -
velemenyezd, 2011. november 10. csütörtök, 07:06
Képek, videók
parrag-emil-anyai-szer ete
yaskane
2008. december 01. hétfő, 07:45
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
Auralato es elemzo Zoli
agi56
2008. szeptember 09. kedd, 17:34
Böecsök Tibor közg.elemző
agica2004
2008. április 24. csütörtök, 22:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.