Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 13:42 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hólabda torta
csomag sütőpor
7 evőkanál olaj
1 vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
fél liter tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor

Máz:

3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
3 evőkanél kakaópor
5 dkg vaj

Díszítéshez:

kókuszreszelék

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába
(22 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre
sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

A krémhez először a szokásos módon megfőzzük a pudingot, hagyjuk hűlni.
Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal elegyítjük.

Az így kapott krémet kenjük a lapok közé. Pici krémet hagyva a felső lapra
és a torta oldalára. A torta oldalát meghintjük kókuszreszelékkel.

A mázhoz a cukrot, kakaóport, vizet felforraljuk, míg a cukor elolvad, majd
klarika47, 2020. április 26. vasárnap, 14:29
4-5 cm-es kis mini kiflik lesznek. 😀
Hozzávalók:
500 g liszt
100 ml olaj
300 ml tej
40 g friss élesztő vagy 1 csomag szárított
1 teáskanál cukor
2 csapott teáskanál só

+ 30-40 g olvasztott vaj a kenéshez
+ 150 g reszelt sajt

1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítése:
A liszt közepébe kis fészket igazítunk ide tesszük az élesztőt, a cukrot, a langyos tejet és hagyjuk felfutni. Ezután a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát három egyenlő részre vágjuk és mindegyiket vékony kör alakúra nyújtjuk.
Olvasztott vajjal lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk és mindegyiket 16 cikkre vágjuk.
A cikkeket a szélesebbik felüknél fogva feltekerjük, az így kapott kis kifliket sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk.
Tojássárgával megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
suzymama, 2020. április 08. szerda, 10:29
Ez a legfinomabb házi kenyér!
Nagyon finom, puha, és nem morzsolódik.

Ennek a kenyérnek nagyon egyszerű az elkészítése, és az íze össze sem hasonlítható a boltban vásárolt kenyérével.

Hozzávalók:

500 g liszt
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
260 - 270 ml víz (langyos legyen)
1 tasak porélesztő (7 g)
40 g vaj
1 db tojás vagy 1 - 2 evőkanál tej (a kenyér lekenéséhez)

Elkészítés:

Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos vizet és kavarjuk össze, majd tegyük bele a vajat és dolgozzuk össze a tésztát a robotgép segítségével kb. 15 perc alatt. Kézzel is dagaszthatjuk a kenyeret, akkor kissé hosszabb ideig tart, de úgy is finom lesz.

Formázzuk meg hosszúkás alakúra a kapott tésztát (ebből az adag tésztából 1 db kenyeret kapunk). Tegyünk a tepsibe sütőpapírt, majd helyezzük rá a kenyeret.

Takarjuk
eva6, 2020. március 31. kedd, 10:22
Bögrés vajas zsömle
Hozzávalók:
50 dkg fehérliszt (kb. 4 bögre),
2.5 dl langyos tej,
2 csomag száraz élesztő (2×7 gramm),
1 ek kristálycukor,
2 teáskanál só,
1 tojás,
5 dkg olvasztott vaj, vagy RAMA.
A tetejére 1 darab tojás felverve, a kenéshez.
A tészta elkészítésénél dagasztógépet használjunk. A tojást, az előmelegített tejet, a vajat, a sót és a cukrot egy tálba tesszük, és 2-3 perc alatt habosra verjük.

Beleszitáljuk a lisztet, amihez az élesztőt is hozzáadjuk. Ezután a géppel 10 percig dagasztjuk, majd pihentessük a tésztát 20-30 percig. Amikor az edényben elkezd feljönni, akkor jó. Sütőpapírral bélelt szilikonos tepsibe tesszük a 8 egyenlőre részre osztott tésztát. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással.

Fontos, hogy a sütést hideg sütőben kezdjük! 200 fokon (légkeveréses sütő) 18 perc alatt készre sütjük. Nem kell feltétlenül ragaszkodnunk a zsemleformához, ebből a tésztából készíthetünk kiflit, vagy akár fonott kalácsot
eva6, 2020. március 31. kedd, 10:18
Sváb kifli, a recept nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni!
Sváb kifli, a recept nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni!

A finom kiflit mindenki szereti, most elárulom, hogyan szoktam sütni, nem lehet elrontani.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
1 csapott ek só
1 tk cukor
3-3,5 dl tej
1 db tojás
1 ek olvasztott zsír
A lapok lekenéséhez:
2 ek puha zsír
A tetejére:
köménymag ( de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is)
A kiflik kenéséhez:
1 db felvert tojás
ELKÉSZÍTÉSE:

Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót készítünk belőle.

Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük. A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle. Tetejét felvert egész
koszegimarika, 2020. március 23. hétfő, 16:25
Kakaós kevert
Hozzávalók:

2 ek kakaópor
12 dkg zsír
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 ek lekvár

Elkészítése:

Az összes hozzávalót egy tálba mérem.
Jól összekeverem, sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm.
200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha megsült, még melegen porcukrot szórok a tetejére, vagy megvárom amíg kihűl, ketté vágom és lekvárral megkenem.
eva6, 2020. március 23. hétfő, 12:17
Jojó fánk Mézes Otthontól
tej
3 db tojássárgája
8 dkg finomliszt
2 csomag bourbon vaníliás cukor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
A tetejére
5 dkg csokoládé

elkészítés

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk 22 dkg lisztben elkevert szalakálit.
Reggelig letakarva pihentetjük, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és jól összegyúrjuk.
Nagyon vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk.
(Én most kisebb szaggatót használtam.)
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük, vigyázva, mert nagyon
hamar sül a tészta.
A tejet, a lisztet és a tojássárgát csomómentesre kikavarjuk és sűrű krémet főzünk
belőle, majd hagyjuk hűlni.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, és több részletben hozzákeverjük
a kihűlt tojásos krémet.
A krémet habzsákba tesszük, két korongot krémmel összeragasztunk és a tetejét
gőz felett megolvasztott csokival díszítjük. A kész jojófánkokat egy
klarika47, 2020. március 04. szerda, 09:22
Diós – vaníliás kifli
porcukor a forgatáshoz

Elkészítés : a lisztet a porcukorral, és a darált dióval elkeverjük. Adjuk hozzá a puha vajat, és morzsoljuk össze a masszát. Végül tegyük hozzá a tojás, és gyúrjunk belőle egy puha tésztát. Pihentessük 1 órát a hűtőszekrényben, majd sodorjunk belőle kb. 3 cm-es átmérőjű hengert. Vágjunk belőle 1 cm-es szeleteket, és formázzuk kiflikké. Én most kifli formázó sablonnal készítettem, ezért lettek ilyen egyformák.

Helyezzük a kifliket sütőpapíros tepsire, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 7 - 8 perc alatt süssük készre, ami persze függ a sütők teljesítményétől. Szinte azt sem kell a sütésnél megvárni, hogy szint kapjon az alja, mert akkor már egy kicsit szárazabb lesz. Nem forrón ( mert törhet ), de még melegen forgassuk vaníliás porcukorba. Ha a sütését nem rontjuk el akkor egy nagyon finom, puha, omlós diós kiflit kapunk.

Mérettől függően 50 - 60 db kifli készülhet a megadott mennyiségből.
Andi
suzymama, 2020. január 31. péntek, 16:12
Királyi rakott krumpli
Hozzávalók

1,5 kg héjában főtt burgonya
0,5 kg darált hús
1 db vöröshagyma
1 db csiperkegomba konzerv (kb. 200 g lecsepegtetett gomba)
1 db paradicsom
30 dkg reszelni való sajt
220 ml főzőtejszín
ízlés szerint só, bors, egyéb fűszerkeverék

Elkészítés

A darált húst fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a
félhold alakúra szeletelt vöröshagymát, a lecsepegtetett, szeletelt
csiperkegombát és a felkockázott paradicsomot.

Kevés vízzel felöntjük és 15 percig főzzük.

Közben a sajtot lereszeljük.

Ezután hozzáadjuk a felkarikázott, puha főtt burgonyát, felöntjük a
tejszínnel, rászórjuk a reszelt sajt felét. Óvatosan elkeverjük.

A burgonyát kevés vajjal kikent hőálló tálba tesszük.
Rászórjuk a maradék sajtot, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük
és kb. 20 perig sütjük.

TIPP: A burgonyát és a darált húst akár rétegezve is belepakolhatjuk a tálba.
klarika47, 2020. január 06. hétfő, 08:47
Csirkemell őzgerincben
Hozzávalók:

80 dkg csirkemell
20 dkg bacon
15 dkg reszelt sajt

bors
petrezselyem ízlés szerint
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás

Elkészítése:

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel,
10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a
sajtos-tejfölös masszához .

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük
szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát
kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.
Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó
szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából
(
klarika47, 2019. december 21. szombat, 10:33
Rózsaszín süti, nagyon könnyed és puha, első kóstolásra kedv
HOZZÁVALÓK
Tészta:
6 db tojás,
21 dkg porcukor,
3 cs puncspudingpor,
1 cs. vaníliapuding,
0,5 cs. sütőpor
24×34 cm tepsi,
főzős pudingpor
Krém:
3 tojássárgája,
3 kanál liszt,
3 dl tej,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
rumaroma ízlés szerint.
ELKÉSZÍTÉS



A 6 tojásfehérjét a porcukorral gőz felett felverjük, majd beledolgozzuk a sárgáját és végül a pudingokat a sütőporral. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Közben a tojássárgájából, a lisztből és a tejből krémet főzünk.

A margarint kihabosítjuk a porcukorral és a kihűlt krémmel összekeverjük .Ízlés szerint tehetünk bele rumaromát. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

A 3 tojásfehérjét gőz felett 15 dkg cukorral felverünk és a tetejére kenjük. Gyermekkorom egyik sütijét sütöttem meg most. A nevét nem tudom, mi Rózsaszín sütinek hívtuk. Nálunk ez a nyerő, mert igen “krémes" a család többi
suzymama, 2019. december 20. péntek, 11:13
Almás
HOZZÁVALÓK

3 tojás,
150 g liszt,
200 g cukor,
4 nagy alma.

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább.
A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. Az almát mossuk
meg, ha szeretnénk meg is hámozhatjuk, vágjuk vékony szeletekre.

Egy 23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki vajjal és
öntsük bele az almaszeleteket. A tésztát öntsük rá és egy kicsit keverjük
össze, hogy mindenhova jusson belőle.

180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig süssük.
Ellenőrizzük, hogy átsült, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk
kicsit hűlni, kapcsoljuk le a tortaformát és porcukorral
megszórva kínáljuk.
klarika47, 2019. december 20. péntek, 06:27
1/1822
Képek, videók
Hólabda torta
irmus
2018. augusztus 15. szerda, 05:48
Hernyó tészta
dandej
2019. december 06. péntek, 22:33
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
Pestós tészta
irmus
2018. január 25. csütörtök, 08:39
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
Pestós tészta olasz pesto
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
HUSOS TESZTA 01.JPG
gurmika
2017. március 15. szerda, 12:21
Sertéspörkölt tésztával
irmus
2017. március 07. kedd, 07:19
Sertéspörkölt tésztával t
irmus
2017. március 06. hétfő, 07:17
Pörkölt tésztával savanyú
irmus
2017. február 04. szombat, 13:48
Ránctalanító krém.jpg
pacsakute
2018. december 27. csütörtök, 15:01
Francia mákos krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 04. vasárnap, 13:20
Kekszes-krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 03. szombat, 15:54
Oreós-tejszínes krémes.jp
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 15:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.