Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:12 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bécsi túrós palacsinta.
Hozzávalók: kb 12 db-hoz
2 db tojás
2 dl tej
1,5-2 dl szénsavas ásványvíz
2 ek,rum
2 ek olaj
1/2 evőkanál cukor
kb 20 dkg liszt
csipet só
Túrótöltelék:
45 dkg túró
10-15 dkg porcukor
2 cs.van.cukor
2 db tojás
1 ek rum
10 dkg mazsola
8 dkg vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja,csipet só

Öntet:
1 dl tejszín
1 db tojás
1 cs.van.cukor
1 ek porcukor

A tojásokat a cukorral,sóval rummal és a tejjel keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet,olajat és apránként az ásványvizet.Palacsinta sütőben süsük ki.
A mazsolát langyos vízbe áztassuk be.A tojássárgáját a vajjal vagy
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:44
Saslik
Saslik sütőben sülve

Hozzávalók:
Csirkemell
Sertéshús (ki milyet szeret)
Baconszalonna
Burgonya
Kígyóuborka
Fehér paprika
Cukkini
Vöröshagyma
Só,bors,delikát
Olaj

A húsokat kis kockákra vágtam,edényekbe téve sóval és borssal megszórtam,egy kis olajjal meglocsoltam,és összekevertem.Bacon szalonnát is felkockáztam A zöldségeket felkarikáztam,burgonya,kígyóuborka,fehér paprika,cukkini,vöröshagyma,delikáttal összekevertem,és egy kicsit állni hagytam. A saslikpálcára felváltva húzogattam fel a húst és a zöldséget,mindegy milyen sorrendbe. Külön készítettem el a csirkéset és a sertést. A maradék Cukkinit pedig egy külön pálcán sütöttem meg. kb 200 fokra előmelegített
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:38
Lekváros papucs, Sós kocka
Szilvalekváros papucs
1 kg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag szárított élesztő
50 dkg margarin
20 dkg zsír
4 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál só (sótól függ)
1 üveg szilvalekvár
Lekenésre:
1 tojás
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük,a sóval,sütőporral, élesztővel,elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral,majd hozzáadjuk a tojássárgáját,tejfölt.
Jól összegyúrjuk,ne legyen kemény,esetleg,ha szükséges még adhatunk hozzá tejfölt. Vékonyabbra kinyújtjuk (nem kell pihentetni),felcsíkozzuk,úgy ,hogy kockákat kapjunk,( a nagysága attól függ, ki mekkora papucsot szeretnénk sütni,ez most 2.5x2,5 cm volt).
Minden kockába lekvárt teszünk,két sarkát összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe ,légkeverésesnél 2 tepsit is tehetünk egyszerre.
Készre sütjük kb 25-30 perc alatt. Ebből a tésztából pogácsát,sajtos rudat is lehet készíteni. Sokáig el áll! Kiss Imréné
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:19
Szilvás sütemény
Hozzávalók:
15 dkg ráma
30 dkg liszt
5 dkg cukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 db tojás
1 1/2 kg szilva

Az édes morzsához:
15 dkg ráma
15 dkg cukor
20 dkg liszt

Készítés:
Az élesztőt keverjük össze a langyos tejjel és kevés cukorral , dolgozzuk össze a lisztet a puha rámával, a cukorral és a tojással ,gyúrjunk egy sima tésztát.1/2 órát pihentessük meleg helyen,magozzuk ki a szilvát és készítsük el a morzsát a következő képen: keverjük össze a puha rámát ,a cukrot és a lisztet.
Nem tészta készül,hanem morzsa !
Nyújtsd ki a tésztát a belisztezett gyúródeszkán a tepsi méretének megfelelően , fektessük a rámával kikent tepsibe , és sűrűn rakjuk rá a szilvát úgy , hogy a belseje felfelé nézzen, szórjuk rá az apró morzsát.
Süssük meg előmelegített sütőben.Akkor kész , hogyha a morzsa barnulni kezd.
Villany sütő : én 180 fokon
Gáz : 4 -es fokozat
Sütési idő : kb 25 - 30 perc
De sütő
suzymama, 2019. szeptember 11. szerda, 13:19
Brokkoli
A brokkoli az ősz egyik legfinomabb alapanyaga, ráadásul sokat segít egészségünk megőrzésében is. Ismerjék meg közelebbről, recepteket is ajánlunk hozzá!
A brokkoli nem éppen a legkedveltebb zöldségek közé tartozik, ráadásul sokan nem is az íze, hanem harsány zöld színe miatt utasítják el, pedig egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait nagyban ennek köszönhetjük. Élénk színéért ugyanis a klorofill a felelős, egy természetes flavonoid, melynek köszönhetően igen erős antioxidáns hatással is rendelkezik. Az antioxidánsok fontos szerepet töltenek be immunrendszerünk védelmében, hiszen megakadályozzák a szervezet számára káros szabadgyökök elszaporodását. Az őszi-téli időszakban rendszeres fogyasztása ezért kifejezetten tanácsos.
Erős daganatellenes hatás
Bár antioxidáns tulajdonsága valóban kiemelkedő, emellett bőségesen tartalmaz még vitaminokat, így A-, C, B- és K-vitamint, és ásványi anyagokat, így
lovaszmarika, 2019. augusztus 30. péntek, 10:30
Nagyon egyszerű köménymagos sós rúd
Hozzávalók a köménymagos sós rúdhoz:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál só
- 2 dl tejföl

A tetejére:
- 1 tojás
- köménymag

Köménymagos sós rúd elkészítése:
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél centi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, megszórjuk köménymaggal, , és derelyevágóval csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
suzymama, 2019. augusztus 26. hétfő, 14:21
Rigó Jancsi
zselatin
100 ml tej
A tetejére
200 g étcsokoládé
50 g vajelkészítés


A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a kakaót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, és a habból 1-2 evőkanállal is hozzáadva elkeverjük. Ezután az összes tojáshabot beletesszük, és óvatosan keverve beledolgozzuk.
Kipapírozott tepsibe simiítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
Ha megsült, kivesszük, lehúzzuk a sütőpapírt, kihűtjük, és keresztben, vízszintesen kettévágjuk.

Míg hűl a tészta, elkészítjük a habkrémet.
A tejszínt felverjük majdnem teljesen keményre, beletesszük a cukrokat, és így verjük keményre. Ha kész, beleszitáljuk a kakaót, és óvatosan belekeverjük.
A zselatint elkeverjük egy kis edénykében a tejjel, feltesszük melegedni, és kevergetve addig melegítjük, míg elolvad a zselatin benne. Forralni nem szabad!
koszegimarika, 2019. augusztus 22. csütörtök, 21:00
A mai nap fénypontja !!!!!
tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.

A bekevert tésztát háromfelé osztjuk, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverünk.

Két őzgerinc formát kikenünk olajjal, és meghintünk morzsával.(használhatunk helyette sütőpapírt is)

Alulra a sárga massza felét a tetejére majd a másik felét, közé pedig a csokis és a puncsos masszát rétegezzük.
Mind a két formába így tesszük a masszát.

A formákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, kifordítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.

A csokoládét a margarinnal és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemények tetejét. Hűvös helyen száradni hagyjuk.

Szeleteléskor, egy igazán mutatós, tarka süteményt fogunk kapni.
BÖBE- Recept
suzymama, 2019. augusztus 03. szombat, 18:06
Szűzpecsenye paradicsomos
hozzávalók /

2 adag
½ vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
75 g zsenge spenótlevél
2 ek apróra vágott friss rozmaring
400 g szűzpecsenye
6 szelet bacon
1 ek olaj

bors
cukor
1 ek sűrített paradicsom
200 ml passzírozott paradicsom
100 g főző tejszin

elkészítés
Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább
koszegimarika, 2019. augusztus 02. péntek, 20:03
Krémes-szilvás pite
Hozzávalók / 6 adag:

Tészta:

- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 3 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só

Krém:

- 3 db tojássárgája
- 5 db tojásfehérje
- 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 1.5 dl tejföl (egy kis doboz)
- 4 ek cukor
- 1 kg szilva
- fahéj ízlés szerint
- 5 evőkanál búzadara

Elkészítés:

Tészta:

1. A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.

2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.

3. Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott
suzymama, 2019. augusztus 02. péntek, 19:25
Házi praktikák
tőle.

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.
Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.

Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.
A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst
pacsakute, 2019. július 18. csütörtök, 23:38
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs

A lédús és édes sárgabarack a nyár igazi sztárja. Imádjuk a fáról szedve, imádjuk lekvárban, süteményben, smoothie-ban és joghurtban is. Még jó, hogy egy szuperegészséges gyümölcsről van szó

Antioxidáns

C-vitamin-tartalma igen magas. Ez azért is jó hír, mert a C-vitamin egy természetes antioxidáns, ami hozzájárul az immunrendszer egészségéhez, és még a bőr öregedését is késlelteti.

Béta-karotin
A sárgabarack az A-vitamin probiotikumát, a béta-karotint tartalmazza. Két-három szem már fedezi a napi A-vitamin-szükségletünket. Ennek pedig rengeteg jótékony hatása van: segíti a látás és az immunrendszer egészségének megőrzését, és serkenti a máj méregtelenítő működését. De a bőr, a fogak és a csontrendszer is meghálálják.

Víztartalom

Rendkívül magas víztartalma miatt (kb 85 százalék) hidratál és méregtelenít. A sok víz miatt ráadásul a kalória is igencsak kevés benne, így az egyik
koszegimarika, 2019. július 11. csütörtök, 09:14
1/1886
Képek, videók
bécsi túrós palacsinta
paariza
2011. szeptember 28. szerda, 13:06
Keverjük-kavarjuk
pacsakute
2012. február 03. péntek, 12:35
Mazsola és manócska
eva6
2018. május 05. szombat, 18:27
Mazsola.jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:15
Japán mazsolafa.jpg
pacsakute
2016. szeptember 24. szombat, 20:01
Mazsola.jpg
pacsakute
2016. július 28. csütörtök, 20:18
Mazsola
tnemarika
2016. április 20. szerda, 19:13
angol mazsolás kenyér.jpg
gaby73
2014. október 06. hétfő, 05:10
Almás-mazsolás chutney.jp
gaby73
2014. október 05. vasárnap, 23:36
mazsolas_csiga.jpg
erzsikepuskas
2014. március 02. vasárnap, 16:19
Zabpelyhes mazsolás teasü
csipkerozsi
2014. március 01. szombat, 22:41
Nah vajjon ki???
hajnaltunder
2007. április 12. csütörtök, 17:57
nah vajjon mit néznek...x
iduka
2007. március 17. szombat, 14:23
Címkék
szuperegészséges gyümölcsről, őszi-téli időszakban, kakaóport keverünk, forró vízbe, BÖBE- Recept, sima tésztát, antioxidánsok fontos, immunrendszer egészségének, tejszínt felverjük, szilva levét, sárgákat habosra, szárított zeller-, nyár igazi, túrógombócot érdemes, természetes antioxidáns, liszthez hozzáadjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.