Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:50 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Apró zserbó recept
margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.

A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk, két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd egy dinnyevágó hátoldalával kis mélyedést készítünk rajtuk. (Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egyszerűen az ujjunkkal nyomjunk bele egy szélesebb lyukat.)

Helyezzük az előkészített sütőlapra egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben terülnek. Majd a lyukakat megtöltjük a diós töltelékkel. Nekem kb. 1 csapott kávéskanálnyi jutott minden egyes sütibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal vegyük ki. Hagyjuk kihűlni.

A csokoládét az olajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele.

Tipp:
Végtelenül egyszerű és mégis
suzymama, 2018. december 08. szombat, 12:10
Karácsonyi receptek
dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 kávéskanál gyömbér, szegfűszeg és fahéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, kevés zsemlemorzsa.
Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat, és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit keverjünk bele. Ezután öntsük az előkészített formába. Közepesen meleg sütőben 40 percig süssük.

Gyümölcskenyér szentestére
20 dkg aszalt szilva, 30 dkg aszalt körte, 20 dkg aszalt füge, 1,1 liter víz, 24 dkg mazsola, 12 dkg dió, 12 dkg mogyoró, 12 dkg cukrozott citromhéj. 12 dkg kristálycukor, 1/2 teáskanálnyi őrölt fahéj, csipetnyi őrölt szegfűszeg, ánizs és só, 0,5 dl rum, 1 citrom leve, 35 dkg finomliszt, 6 púpozott evőkanál búzakorpa, 1 dkg élesztő, hámozott, félbevágott mandula, és tetszés szerint kandírozott gyümölcs a
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Piskóta alapok
cukrot hozzáadjuk a tojássárgájához, és forró vízfürdőben habosra keverjük. A sűrű, fehéres krémet kiemeljük a vízfürdőből. A lisztet beleszitáljuk a tojáskrémbe. Ne keverjük! Hozzáöntjük a folyékony, langyos vajat.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. (Jobban verhető, ha előtte lehűtjük!). A tojáshab egyharmadát, óvatosan a tojáskrémbe keverjük, hogy fellazítsuk. A maradék tojáshabot hozzáadjuk a fellazított masszához. Az anyagokat óvatosan elkeverjük. A piskótamasszát az előkészített formába öntjük, és elsimítjuk. A formát a 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. A sütemény kb. 35 perc múlva kész. Éles késsel körülvágjuk. A forma szélét levesszük. A rostélyt a meleg süteményre tesszük. Kiborítjuk a piskótát, leemeljük a sütőforma alaplapját.

A süteményt kb. 60 percig hűlni hagyjuk a rostélyon.

Változatok:

A tésztához adhatunk 100 g diót, mogyorót, amerikai mogyorót, pisztáciát vagy mandulát, 100 g reszelt vagy durvára vágott csokoládét, két
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Puha mézeskalács
szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglágyítjuk, belekeverjük a lisztbe, elmorzsoljuk. A mézet kézmelegnél valamivel jobban felmelegítjük (kb. 50-60 fok), hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Beleadjuk a tojást és a sárgáját, majd fakanállal alaposan elkeverjük-dagasztjuk. Ha nem állna össze, pár csepp vízzel segíthetjük.
Hagyjuk hűlni 5-10 percig. Ezután szilikonos sütőlapra borítjuk. 3 részletben dolgozunk vele tovább. 3-5 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és az előkészített sütőlemezre tesszük őket. Nagyon pici lisztet szórhatunk alá és fölé, de nem mindig szükséges.

Sütés: Középső szint, 180 fok, légkeverés nélkül, alsó-felső sütéssel, 8 perc.

Egyenes felületre szedjük, hagyjuk hűlni. Finom, puha, omlós. Ezután dekorálhatjuk is. Zárt fémdobozban, hűvös helyen tároljuk.


Íróka:

120-150 g porcukor, 1
bkisseva, 2015. december 11. péntek, 14:30
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2
kávéskanál gyömbér, szegfűszeg és fahéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, kevés zsemlemorzsa.
Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A
vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára
vágott narancshéjat, és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit
keverjünk bele. Ezután öntsük az előkészített formába. Közepesen meleg sütőben 40 percig süssük.
Gyümölcskenyér szentestére
20 dkg aszalt szilva, 30 dkg aszalt körte, 20 dkg aszalt füge, 1,1 liter víz, 24 dkg mazsola, 12 dkg dió, 12
dkg mogyoró, 12 dkg cukrozott citromhéj. 12 dkg kristálycukor, 1/2 teáskanálnyi őrölt fahéj, csipetnyi
őrölt szegfűszeg, ánizs és só, 0,5 dl rum, 1 citrom leve, 35 dkg finomliszt, 6 púpozott evőkanál
búzakorpa, 1 dkg élesztő, hámozott, félbevágott mandula, és tetszés szerint kandírozott
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
Tallóztam
dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 kávéskanál gyömbér, szegfűszeg és fahéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, kevés zsemlemorzsa.
Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat, és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit keverjünk bele. Ezután öntsük az előkészített formába. Közepesen meleg sütőben 40 percig süssük.

Gyümölcskenyér szentestére

20 dkg aszalt szilva, 30 dkg aszalt körte, 20 dkg aszalt füge, 1,1 liter víz, 24 dkg mazsola, 12 dkg dió, 12 dkg mogyoró, 12 dkg cukrozott citromhéj. 12 dkg kristálycukor, 1/2 teáskanálnyi őrölt fahéj, csipetnyi őrölt szegfűszeg, ánizs és só, 0,5 dl rum, 1 citrom leve, 35 dkg finomliszt, 6 púpozott evőkanál búzakorpa, 1 dkg élesztő, hámozott, félbevágott mandula, és tetszés szerint kandírozott gyümölcs a
horvathnemagdi, 2014. december 07. vasárnap, 10:57
1/4
Képek, videók
Mézes zserbó
irmus
2018. március 01. csütörtök, 12:16
Mézes zserbó
irmus
2018. január 11. csütörtök, 08:25
MAKOS ZSERBO 01.JPG
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:16
DIOS ZSERBO 02.JPG
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:56
TUROS ZSERBÓ.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:21
Zserbó
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:44
mézes zserbó.jpg
zsokica45
2015. november 10. kedd, 18:39
grizes zserbó.jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:09
Ádámnak csomagolva 2013.j
dnemethk
2014. január 03. péntek, 11:36
Ádámnak csomagolva 2013 (
dnemethk
2014. január 03. péntek, 11:36
Szeretetbe csomagolva.jpg
pacsakute
2013. február 23. szombat, 23:04
Csomagolva -egy-egy kolle
kar-pa-mer
2009. december 27. vasárnap, 17:34
csomagolva.jpg
m-irene
2009. október 20. kedd, 19:52
csomagolva.jpg
idgie1975
2008. december 12. péntek, 17:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.