Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 05:47 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Atlétikai vb - Lyles győzött férfi 200 méteren
A 100 méteres finálék előtt megismert fényjáték és hangulatkeltés vezette fel a 200 fináléját. A 20 éves Lyles idén 19.50 másodpercet repesztett, aminél eddig csak hárman futottak gyorsabban a világon. Az előfutamban ezüstös frizurával jelent meg, és csak másodikként jutott tovább futamából, de a hétfői elődöntőben már 19.86-os idővel jelezte, hogy ő az elsőszámú favorit. Esélyeit tovább növelte, hogy honfitársa, a 100-on aranyérmes Christian Coleman nem indult el 200-on.

A fináléban négyen is együtt fordultak a célegyenesre, bár már ekkor is Lyles volt elöl, aki az utolsó 20 méteren még tudott gyorsítani, így biztosan nyert. Mögötte a 100-on harmadik kanadai Andre De Grasse lett a második, az ecuadori Alex Quinonez személyében pedig 1999 után szerzett 200-on újra érmet dél-amerikai futó. Lyles az első amerikai győztes a félkörös távon Tyson Gay 2007-es vb-címe óta.

Három hatméteres ugró pályázott az aranyéremre a férfi rúdugrás döntőjében, ahová meglepetésre nem került be a londoni olimpiai
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 22:02
Atlétikai vb - Fraser-Pryce volt a leggyorsabb 100 méteren
4,90-en is elsőre jutott át. A riói aranyérmes görög Katerina Sztefanidi ezen a magasságon egyet rontott, majd 4,95-re emeltetett, de ez a húzása nem jött be, így be kellett érnie a bronzzal. Morris sem bírt a 4,95-tel, a semlegesként induló Szidorova viszont harmadikra sikerrel próbálkozott.

Először szerepelt a vb-programban a - majd a tokiói olimpián is debütáló - 4x400 méteres vegyes váltó. A két férfi és két női futó alkotta csapatok vetélkedésében az amerikaiak világcsúcsot futottak az elődöntőben, és a fináléban újra javítottak a rekordon. A győztes váltó tagjaként tovább gyarapította kivételes éremgyűjteményét a hatszoros olimpiai és immár 12-szeres világbajnok Allyson Felix, aki tíz hónappal szülése után került be az amerikai csapatba.

Eredmények,

férfi hármasugrás, világbajnok:

------------------------------- Christian Taylor (Egyesült Államok) 17,92 méter2. Will Claye (Egyesült Államok) 17,743. Hugues Fabrice Zango (Burundi) 17,66

női 100 m,
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 23:03
Az első élő elődöntővel folytatódik pénteken a Fölszállott a páva
megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban az előző hetekben már megismert tehetségek térnek vissza a képernyőre, az elődöntőket élőben láthatják a nézők pénteken 20 óra 25 perctől.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsorában továbbra is 4 kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek. Az elődöntőkben minden kategóriából 3-3 produkciót láthatnak a nézők.

Az első elődöntőben bemutatja produkcióját Varga József (Hajdúböszörmény), Cruz Heather Laura és Demarcsek Dániel (Nyíregyháza), Farkas Ágnes és Farkas Tamás (Békéscsaba), a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes (Budapest), a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes (Békéscsaba), a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Pünkösdi Rózsa Énekegyüttes (Tatabánya), Fekete Borbála (Eger), Ecsedi Petra (Egyek), Kőhidi Máté Péter (Pécs), a Pántlika Zenekar (Báta) és Póczos Mátyás Bendegúz (Salgótarján).

A zsűri a 4 kategória legmagasabb
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 10:30
Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal első középdöntője szombaton
A Dunán és a Duna World csatornán most szombaton 19.40-től élőben látható első középdöntőben kilenc előadó áll színpadra, közülük négy kerül be a fináléba. Három produkció a szakmai zsűri és a közönség pontjaival, egy dal pedig a nézők szavazataival jut tovább. A középdöntősöknek lehetőségük volt az elődöntőben megismert dalt újrahangszerelni, a látványt átalakítani, több produkció élt is ezzel a lehetőséggel.

Szombaton versenyez Petruska András, aki - az egy héttel később színpadra lépő Freddie-hez (Fehérvári Gábor Alfrédhoz) hasonlóan - az eddigi legmagasabb pontszámmal, 42 ponttal nyerte meg elődöntőjét, dalának címe Trouble in My Mind, a szerző maga az előadó.

A Dal 2016 mezőnyének elődöntőiből továbbjutott énekesnők közül látható és hallható lesz Agárdi Szilvia az It Is Love című dallal, továbbá Tolvai Reni, aki a Fire című számot adja elő. Benji (dalának címe: Kötéltánc) és Oláh Gergő (Győz a jó) egyaránt másodikként jutott tovább elődöntőjéből.

Négy együttes lép színpadra az első
velemenyezd, 2016. február 12. péntek, 13:02
Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal második középdöntője szombaton
Az M1-en és a Duna World csatornán élőben látható második középdöntőben kilenc előadó áll színpadra, közülük három a zsűri, egy a közönség szavazataival kerül a fináléba. Akárcsak az egy héttel ezelőtti első középdöntőben, a versenyzőknek lehetőségük volt az elődöntőben megismert dalt újrahangszerelni, a szöveget megváltoztatni, a látványt átalakítani, a legtöbben éltek is ezzel a lehetőséggel.

Két produkcióban is testvérek szerepelnek most szombaton. A fiatal zenészek által alkotott négytagú Passedban, amely megnyerte a január 24-i első elődöntőt Mesmerize című dalával, a Nizalowski ikrek lépnek színpadra: Dorottya énekel, Fanni hárfázik. Éliás Gyula Jr. Run to You című dalát a Fourtissimo együttessel közösen adja elő: a formációban négy testvér zenél, Kuna Valéria és Gyula trombitán, Kuna Bence kürtön, Kuna Márton pedig harsonán játszik.

Éliás Gyula Jr. már harmadszor indul az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóján, akárcsak a még mindig csak 17 éves Dallos Bogi, aki idén World of
velemenyezd, 2015. február 20. péntek, 10:51
Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal első középdöntője szombaton
Az M1-en és a Duna World csatornán élőben látható első középdöntőben kilenc előadó áll színpadra, közülük négy jut a fináléba, három a zsűri, egy a közönség szavazataival. A középdöntősöknek lehetőségük volt az elődöntőben megismert dalt újrahangszerelni, a látványt átalakítani, több produkció élt is ezzel a lehetőséggel.

Most szombaton versenyez Csemer Boglárka Boggie és Szabó Ádám, akik az idei eddigi legmagasabb pontszámmal, 46-46 ponttal nyerték meg elődöntőiket: előbbi Wars For Nothing, utóbbi Give Me Your Love című dalával.

A Dal mezőnyének elődöntőiből továbbjutott énekesnők közül látható és hallható lesz Antal Timi a Woke Up This Way című dallal, továbbá Tóth Vera, aki a Gyémánt című számot adja elő. Mujahid Zoltán és a Beside You a múlt szombati harmadik elődöntőből került a középdöntőbe a zsűri döntése alapján. Négy együttes lép színpadra az első középdöntőben: a Karmapolistól a The Time Is Now, a Spoontól a Keep Marching On, a Pankastic!-tól a Kicsi a világ, de nagy világ, a New
velemenyezd, 2015. február 13. péntek, 11:01
Eurovíziós Dalfesztivál - Elkészült a középdöntők beosztása
Február 14-én, szombaton Antal Timi, Csemer Boglárka Boggie, a Karmapolis, Mujahid Zoltán, a New Level Empire, a Pankastic!, a Spoon, Szabó Ádám és Tóth Vera lesz látható és hallható A Dalban - közölte az MTVA kedden.

Közülük Boggie és Szabó Ádám megnyerte elődöntőjét, Antal Timi, a New Level Empire és a Spoon pedig egyaránt a közönség voksaival került a középdöntőbe.

Február 21-én, a második középdöntőben Dallos Bogi, Éliás Gyula Jr. és a Fourtissimo, Gájer Bálint, Ív, Oláh Gergő, az Other Planet, a Passed, Szűcs Gabi és Wolf Kati lép színpadra.

A 18 középdöntőbe jutott indulónak lehetősége van az elődöntőben már megismert dalát újrahangszerelni, a közlés szerint a legtöbb produkció élt is ezzel a lehetőséggel.

A zsűri szavazatai alapján a középdöntőkből hárman-hárman jutnak a döntőbe, a negyedik finalista mindkét esetben a nézők szavazatai alapján folytathatja a versenyt. A döntő február 28-án lesz, akkor derül ki, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot májusban a bécsi
velemenyezd, 2015. február 10. kedd, 14:52
Eurovíziós Dalfesztivál - A Compact Disco csúcsot döntene
negyedik lett. Tavaly Wolf Kati Düsseldorfban a döntőben 22. lett What About My Dreams (Szerelem, miért múlsz) című dalával.

Mint Walkó Csaba énekes kifejtette, számukra három hónapja folyamatos a hajtás, hiszen már a januári-februári A Dal című magyar nemzeti verseny óta nagyon sűrű és időnként fárasztó a programjuk. "Persze nagy öröm számunkra, hogy helyzetbe kerültünk, és ez elnyom minden fáradtságot bennünk" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a hangja szempontjából nagyon fontos, hogy az első elődöntőben léptek fel először, ezért több idejük volt pihenni, mint másoknak. Mint mondta, külön izgalmas, hogy másodikként lépnek színpadra, éppen a brit legenda, Engelbert Humperdinck után.

"Olvassuk, halljuk, érzékeljük az otthoniak szurkolását, bíztatását, és ez óriási erőt ad számunkra" - hangsúlyozta az énekes. Lotfi Begi ehhez hozzátette, hogy Magyarországról 95 százalékban dicséreteket, lelkesítő szavakat kaptak, a maradék 5 százalékkal pedig nem foglalkoznak.

A jó eurovíziós szereplés Walkó
velemenyezd, 2012. május 25. péntek, 15:02
Olimpiai összefoglaló
Kövesse velünk a pekingi eseményeket!
Parádés magyar nap a vízen és az asztalnál
Ismét magyar parádé a kajak-kenu pályán
2008. 08. 19. Gedei Szilárd
/Hírextra/

Jakab János továbbjutott, Lovas Petra kiesett az asztaliteniszezők egyéni versenyében. Ismét parádéztak a magyarok a kajak-kenu pályán, Kovács Kati egyesben és Janiccsal párosban is bejutott a döntőbe. Kikapott viszont az elődöntőben női vízilabda csapatunk, Görbiczék pedig lelépték a románokat.

Még mondják, hogy az európaiaknak semmi közük az asztaliteniszhez. Az első fordulóban mégis két öreg kontinensbeli pingpongos játszotta legjobb meccset, de ami nekünk fontosabb, hogy az egyik közülük Jakab János volt.

Óriási csatát nyert Jakab

Tényleg óriásit. Ugyan ki bízna még az európaklasszis francia Patrick Chila ellen 0-3-nál a győzelemben? Jakab hitt és feljött 2-3-ra. Aztán a játszmán belül is hátrányba került, 3-8-ról is volt visszaút. Ezzel pedig még nincs vége. Jakab ugyanis a
korall44, 2008. augusztus 19. kedd, 15:31
Képek, videók
Christian Morgenstern idé
cuppika59
2017. november 12. vasárnap, 15:33
Christian-Louboutin-Me xib
zskadi
2017. október 22. vasárnap, 19:37
10959342-gold-christia nit
bobecili
2017. szeptember 14. csütörtök, 16:08
Psychoanalysis Christiana
chillik
2017. április 03. hétfő, 06:57
Christian-and-Ana-fift y-s
charlotteani
2016. november 24. csütörtök, 14:37
christian2.jpg
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:53
happy easter christian im
dandej
2016. március 24. csütörtök, 20:17
A.J.Christian.jpg
jozsuzsa
2015. október 09. péntek, 08:33
Christian Clemenson
kazikanyuszi
2015. július 25. szombat, 07:52
kisspng-ornamental-gra ss-
kathyvp
2018. szeptember 29. szombat, 11:03
grass-texture-spots-sn ow-
kathyvp
2018. szeptember 20. csütörtök, 16:59
grass_02_png_by_gd08-d 33g
kathyvp
2018. augusztus 30. csütörtök, 21:10
tall_grass_4__large_.p ng
kathyvp
2018. augusztus 18. szombat, 12:08
Grass0016_13_S.jpg
kathyvp
2018. augusztus 16. csütörtök, 22:41
LD_AMH_GRASS_4_zps80c7 e88
kathyvp
2018. július 11. szerda, 22:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.