Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:14 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A vendéglátóhelyeken étkezők szervezetében magasabb a ftalátszint
A ftalát vegyületeket a műanyagok lágyítására használják, és a tudományos kutatások már régóta bizonyították, hogy az emberi szervezetben módosíthatják, sőt le is állíthatják a hormontermelést és más egészségkárosító problémákat is okozhatnak.

Az amerikai tanulmány az első olyan kutatás, amelyben összehasonlították a ftalát-ártalmat a vendéglátóhelyeken rendszeresen étkezők és az otthon készített ételeket fogyasztók szervezetében. A szakemberek kimutatták, hogy az előbbiek szervezetében mintegy 35 százalékkal volt magasabb a ftalátszint azokhoz képest, akik otthon a élelmiszerboltokban vásárolt termékeket fogyasztották.

"Ez a tanulmány azt jelzi, hogy a házilag elkészített ételek kevésbé tartalmazhatnak sok ftalátot, a meddőségi problémákat, terhességi komplikációkat és más egészségi problémákat előidéző vegyi anyagot. Eredményeink azt mutatják, hogy a vendéglátóipari helyeken való étkezés fontos és korábban fel nem ismert forrása az amerikai lakosság ftalátoknak való kitettségének" - idézte
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 22:13
A gyomorban lévő baktériumok növelik a sportolók teljesítményét
Az amerikai kémikusok társaságának éves tanácskozásán ismertetett kutatás célja az, hogy olyan probiotikus étrendkiegészítőket fejlesszenek ki, amelyek segíthetik a sportolók regenerálódását a kemény edzések után, illetve a tápanyag hatékonyabb átalakulását energiává.

"Kutatásunk kezdetén arra akartuk keresni a választ, felhasználható-e a genomika arra, hogy megjósoljuk, ki lesz a következő Michael Jordan. De aztán inkább arra kerestük a választ, tudunk-e meríteni Jordan biológiájából és átadni azt másoknak, hogy segítsünk nekik abban, hogy ők lehessenek a jövő Michael Jordanjei" - idézte a Science Daily tudományos-ismeretterjesztő hírportál Jonathan Scheimant, a Harvard Egyetem orvosi iskolájának kutatóját.

"A belekben lévő baktériumok hatással vannak az energia-anyagcserére, segítik lebontani a szénhidrátokat, fehérjéket, rostokat. Szerepük van ugyanakkor a gyulladásokban és az idegek működésben. Ezért a baktériumok, vírusok, gombák alkotta mikrobiom fontos lehet az állóképesség
velemenyezd, 2017. augusztus 22. kedd, 13:12
Takarékszövetkezetek - A Magyar Takarék veheti meg a Takarékbank többségi részvénycsomagját
az MFB, mind a Magyar Posta részére jelentős árfolyamnyereséget jelent. A magyar állam ezzel a törvényben foglalt kötelezettségeinek eleget téve, a Takarékbankban szerzett átmeneti többségét biztosító részvénycsomagját egy szövetkezeti hitelintézeti többségű társaság részére értékesítette. A projektcégben részt vevő szövetkezeti hitelintézetek saját tőkéből finanszírozzák részvételüket a vállalkozásban - áll a közleményben.

A kormány döntése alapján a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetében (SZHISZ) az MFB fennálló részesedését nem értékesítik, így ezen a szervezeten keresztül a magyar állam a továbbiakban is kiterjedt szabályozási és szabályzatalkotási jogokkal rendelkezik majd a szektorban. Ennek megfelelően az SZHISZ tulajdonában marad az állam által a szektor intézményvédelmére juttatott, többek közt a keresztgarancia-rendszer anyagi fedezetéül szolgáló több mint 136 milliárd forint is.

Az érvényes pályázatot benyújtó Magyar Takarék Zrt.-ben meghatározó, közel 75 százalékos
velemenyezd, 2014. március 10. hétfő, 14:13
Takarékszövetkezetek - Érvényes a beérkezett ajánlat a TakarékBank állami tulajdonrészére
lebonyolítására közös bizottságot hozott létre tavaly december 20-án. A pályázati felhívás pedig az idén január 3-án jelent meg. A pályázat szabályai a hasonló nemzetközi pályázatok követelményeinek megfelelőek voltak, az értékesítési bizottság már decemberben leszerződött a folyamatot vezérlő nemzetközi tranzakciós és jogi tanácsadóval, az érdeklődőknek adatszoba állt rendelkezésükre, valamint menedzsmentinterjúkra is lehetőségük volt.

A kormány döntése alapján a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetében (SZHISZ) az MFB fennálló részesedése nem kerülhet értékesítésre, így ezen a szervezeten keresztül a magyar állam a továbbiakban is kiterjedt szabályozási és szabályzatalkotási jogokkal rendelkezik majd a szektorban.

A szektor szempontjából a szervezet döntő jelentőségű intézményvédelmi feladatokat lát el, és meghatározó szerepet játszik a szektor szavatoló tőkével történő ellátásában. Az MFB-nek az integrációs szervezetben fennálló részesedése az állami befolyás és a hosszú távú
velemenyezd, 2014. február 12. szerda, 20:16
CORYOL 25 mg tabletta
testszerte fenntartsa a vérkeringést.
- Ha anginája van, ez elősegíti a mellkasi fájdalom megszűnését.
Betegsége enyhítése érdekében orvosa más gyógyszereket is rendelhet Önnek a Coryol tablettán kívül.
2. TUDNIVALÓK A CORYOL SZEDÉSE ELŐTT
Ne szedje a Coryol-t:
- ha allergiás (túlérzékeny) a karvedilolra vagy a Coryol egyéb összetevőjére (lásd 6. pont További információk).
- ha szívelégtelensége nemrégiben rosszabbodott (ha jelentős mennyiségű folyadék halmozódott fel a szervezetében vagy még ülő helyzetben is fullad), és ha a szíve munkáját elősegítendő, a vénájába kap gyógyszert.
- ha a kórelőzményében tüdőasztma vagy más tüdőbetegség miatti nehézlégzés szerepel.
- ha Ön májbeteg.
- ha szívproblémái vannak (pl. szívblokk, vagy lassú szívverés). A Coryol tabletta nem megfelelő egyes, bizonyos típusú szívproblémákban szenvedő emberek számára.
- ha nagyon alacsony a vérnyomása.
- ha azt mondták Önnek, hogy metabolikus acidózisa van (a szervezet sav-bázis
basikele, 2013. március 15. péntek, 06:57
Egymillió forint értékű kábítószert talált a rendőrség Pécsen
A Pécsi Rendőrkapitányság kedden, a rendőrség honlapján közölte: két férfit és egy nőt a belvárosban, marihuána adásvétele közben, egy férfit a "további adatgyűjtést" követő házkutatáson fogtak el. Előbbieknél az értékesítésre szánt drogot, utóbbinál több tő vadkendert, más kábítószereket, és az előállításukhoz szükséges anyagokat foglaltak le. A gyorsteszt mindegyikük szervezetében kimutatta kábítószer jelenlétét.

A harminc év körüli fiatalokkal szemben visszaélés kábítószerrel megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, egyiküket őrizetbe is vették.
velemenyezd, 2012. május 22. kedd, 14:12
Arcodra van írva a betegséged
komoly betegségek állhatnak.
A Yale Egyetem orvosi karán, a közelmúltban végeztek egy kutatást. A 40-es, 50-es éveikben járó nőket kértek fel, hogy számolják meg, hány ráncot találnak az arcukon, majd röntgenfelvételt készítettek róluk. Az eredmény tudósokat is meglepte: minél több redőt talált valaki az arcán, annál gyengébbek voltak a csontjai. Ennek az oka, hogy a csontok, és a bőr felépítésében egyaránt fontos anyag a kollagén, amiből az idő előrehaladtával egyre kevesebb van az ember szervezetében. A bőr veszít a feszességéből, a csontok pedig kevésbé lesznek ellenállóak - mondta egy, a kutatásban résztvevő, orvos.

Az eredmény hatására, a brit orvosok is el kezdtek foglalkozni azokkal a tünetekkel, melyek szó szerint kiülnek az arcunkra. Dr. Helen Stokes- Lampard szerint a legapróbb jelek meglepő dolgokat árulhatnak el egészségügyi állapotunkról. Íme, néhány hétköznapinak látszó jelenség, amikre érdemes odafigyelni.

A vörös szem effektus

A kipirosodott
tinka1951, 2011. június 15. szerda, 16:58
Az ember és a földsugárzás
testrészére.
A fizikai mérőműszerekkel nem mérhető kauzális és asztrális síkú jelenségek, ha lehet mondani, még meghatározóbbak a betegségek létrejöttében. Másképpen előbbieket oksági és tudatsíknak, utóbbit érzelmi síknak is nevezhetjük. pl. C vitamin hiánya, ásványi síkon pedig a vashiány. A Szaturnusz a törvény jelképe (ne ölj, ne lopj, ne hazudj). Aki ezt nem tartja be, pl. nemtudásból, butaságból, annál csonttörés, bőrproblémák, D-vitamin-hiány, kalciumhiány és ólommérgezés léphet fel szervezetében.
Ugyanezt levezethetjük az összes szervre, érzelemre, gyógynövényre, vitaminra, ásványi anyagra is. A rezgések nemcsak belsőleg hatnak az emberi energiarendszerre, hanem asztrálsíkon keresztül külsőleg is kifejtik hatásukat. Hagyományosan a mellkason hordva a vér és nyirokkeringésen keresztül töltik fel az emberi energiarendszert. De friss növényi termékek, pl. néhány vadgesztenye zsebben hordása is néhány napig hatásos lehet bizonyos energiahiányos állapotban. A népi gyógymódok a vadgesztenyét
csiri, 2008. november 23. vasárnap, 08:09
Az otthoni tiltás a dohányzás
Az otthoni tiltás visszatartja a kamaszokat a dohányzástól
Egy új tanulmány szerint a dohányzás otthoni tiltása valóban visszatartja a tinédzsereket a cigaretta korai kipróbálásától, ezáltal elősegítheti a dohányzásellenes magatartásmód minél korábbi kialakulását. Ez abból a szempontból lehet különösen fontos eredmény, mert a cigarettafüst - mind aktív, mind passzív formában belélegezve - sokkal károsabb hatást fejt ki a gyermekek fejlődő szervezetére, mint a felnőttekére.
A Boston Egyetem Közegészségügyi Intézetének kutatói 2001-től 3834 tizenkét és tizenhét év közötti serdülő dohányzási szokásait vizsgálták. A vizsgálatot megismételték két évvel később - ebben a korábbi szereplők 73%-a vett részt - majd négy év múlva is, amikor már csak az eredeti csoport 58%-át sikerült elérni. Mivel egy régebbi vizsgálat már bizonyította, hogy a dohányzó szülők gyermekei háromszor akkora eséllyel szoknak rá a cigarettára, mint a füstmentes környezetben élők, ezért a szakamberek most a dohányzás otthoni
brozsika, 2008. szeptember 08. hétfő, 12:55
A megritkított emléktörvények
emlékének megünneplésérol.

A népszuverenitás talaján létezo Országgyulés a folyamatos nemzeti létezés
jegyében minden idoben azonos minden ido országgyulésével, ebbol következoen
az osök jogalkotását, mint sajátját, tisztelnie kell, korábbi törvényeket
akkor változtathat meg, ha azok az új országgyulés szerint meghozatalukkor
kifejezett céljuk betöltésére alkalmatlanok, ha a jelen életviszonyaiba
ütköznek, muködési zavart okoznak az állam és társadalom szervezetében. Ez
nyilvánvaló a hatályba lépteto, más törvényt módosító és egyéb teljesedésbe
ment törvények esetében, de nem lehetséges valamely korszak ítéletét,
történelemszemléletét, lelkiségét kifejezo törvényekkel, kivéve akkor, ha
tudomásul vesszük, hogy bármely korszak törvényhozása bármikor, bármit tehet
a megelozo kor törvényeivel, ha tagadjuk a szerves folyamatosságot!

Ez az eljárás - mivel a törvényhozó sem ismeri valójában az összes 1989.
október 23.
furaila, 2007. július 06. péntek, 05:15
Tavasz közeledtével
A tisztítóterápiának két fő hatása van: segíti az egészséges anyagok felszívódását, és megszabadítja a szervezetet a testidegen anyagoktól
Tavasz közeledtével kapjon új erőre!

Ha végigköveti programunkat, teste és szelleme felfrissül, és nemcsak néhány kilótól, de a lelki terhektől is megszabadulhat.

A három alapkérdés

Tisztázza magában az alábbi három alapkérdést, mielőtt tisztítókúrába kezd!

Mit? Tanulmányozza alaposan a kúrákat, és válassza ki, melyikre van szüksége. Ha megszületett önben az elhatározás, akkor szerezzen be minden kelléket, ami nélkülözhetetlen lehet a sikeres végrehajtáshoz.

Miért? Fontos, hogy tisztázza a méregtelenítő kúra célját, mert így lesz a leghatásosabb! Naponta tudatosítsa, miért csinálja, mit szeretne elérni. Legyen őszinte önmagához, célja legyen reális!

Hogyan? Tervezze meg, hogyan építi fel a kúrát, milyen eszközök állnak rendelkezésére, melyek segítik a testi és lelki tisztulást. A kúrák alatt nemcsak
bulac57, 2007. február 08. csütörtök, 00:27
Képek, videók
Az ifjúság szervezetei
furaila
2015. június 04. csütörtök, 12:18
Magyar Civil Szervezetek
kmmmarika
2009. július 28. kedd, 09:52
UA4FTA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
oie_ftA5s1fwXdyM.png
gizellalapu
2013. június 03. hétfő, 15:37
805p055fTa5.gif
maflika
2012. április 30. hétfő, 16:54
2972487251_1_3_9QC8ftA 4.g
margoka59
2011. április 28. csütörtök, 17:44
ftabla2.jpg
katicafeher
2010. szeptember 28. kedd, 14:00
FTA adók a műholdakról
raczandris
2010. május 05. szerda, 01:18
Műholdlista FTA csatornák
raczandris
2010. május 05. szerda, 01:17
ftámas7.gif
drciccancs
2009. április 13. hétfő, 14:40
Linda+fta
mumu4959
2008. november 10. hétfő, 17:36
muanyagokbol.jpg
katicacska
2010. október 14. csütörtök, 10:13
belső műanyagok 2.JPG
ujlakimisi
2010. április 11. vasárnap, 19:23
belső műanyagok 1.JPG
ujlakimisi
2010. április 11. vasárnap, 19:22
Katfot-Műanyagok selektál
evergreen1
2008. január 18. péntek, 21:28
Címkék
kórelőzményében tüdőasztma, belekben lévő, mellkason hordva, sikeres végrehajtáshoz, Jonathan Scheimant, csontok pedig, vörös szem, kutatásban résztvevő, karvedilolra vagy, összes 1989, közelmúltban végeztek, szakamberek most, állam által, amerikai tanulmány, kemény edzések, projektcégben részt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.