Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 03:16 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Recirquel produkciójával zárul a Müpa Home online sorozata
teljes egészében online.

A 2013-ban debütált Cirkusz az Éjszakában a Recirquel első produkciója, amely a repülés tudományának elsajátítását állítja a középpontba. Az előadás címe szimbolikusan arra utal, hogy a Magyarországon már-már feledésbe merült cirkuszművészetet előhívja, és ismét rangjának megfelelő helyre emelje.

A darabban a klasszikus artistatechnika mellett fontos szerepet foglal el a tánc- és a színészmesterség jelenléte, valamint a látványvilág és az egyedileg komponált élőzene. A sajátos kelet-európai cirkuszi műfaj zenei világát Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző alkotta meg.

A produkciót eddig több mint száz alkalommal adták elő. Magyarország mellett többek között színpadra állították Szerbiában, Franciaországban, Kanadában és Olaszországban is. A Cirque du Soleil meghívására 2016 őszén a montreali La Tohu-ban ezzel az előadással nyitották meg az évadot, majd a darabot ugyanebben az évben beválogatták a montreali CINARS előadó-művészeti seregszemle hivatalos
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 15:32
Múzeumi, színházi és zenei produkciók várják az érdeklődőket online
programokkal jelentkezik a Ludwig Múzeum a rendkívüli helyzetben. Exkluzív interjú jelent meg a múzeum karanténhíradójában Petra Maitz képzőművésszel a "Lassú élet. Radikális hétköznapok" című kiállításhoz kapcsolódóan, a mius X Attaray Visual zenekar tagjai pedig szombaton jelentkeznek a Facebookon. A munka ünnepén született Készman József írása az idén 97 éves festőről, Reigl Juditról. A tartalom olyan művekből összeállított sorozat, amelyek hol közvetlenül, hol áttételesen kapcsolódnak a mindenkit érintő, sajátos karantén-élethelyzethez - olvasható a közleményben.

A budapesti Szlovák Intézet tevékenységét az online térbe helyezte át, az intézet hivatalos Instagram és Facebook-oldalai nap mint nap különféle változatos tartalmakat szolgáltatnak követőik számára. Ezen a hétvégén indítják útjára új, online koncertsorozatukat, amelynek első előadója az elismert szlovák vonósnégyes, a pozsonyi Mucha Quartet. A művészek előadásában világhírű szerzők komolyzenei művei csendülnek fel. Live stream koncertjük
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 18:03
Krónika 6. rész (határozathozatalok)
indoklásában kifejtették, Káptalandomb Győr kiemelkedő jelentőségű része, ahol a város műemlékeinek többsége található: a Győri Bazilika, a Püspökvár, a Szent László Látogatóközpont, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár, a Hittudományi Főiskola és a Hotel Konferencia.

Az államilag finanszírozott színházaknál a kultúráért felelős miniszter gyakorolja a munkáltatói jogokat

Az Országgyűlés 132 igen, 31 nem és 20 tartózkodás mellett elfogadta az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008-as törvény módosítását. Ennek értelmében ha a közös működtetésre irányuló megállapodás keretében az önkormányzati fenntartású színház éves működésének pénzügyi feltételeit teljes egészében a központi költségvetés biztosítja, a színház vezető állású munkavállalója felett az alapvető munkáltatói jogokat a kultúráért felelős miniszter gyakorolja.

Az alapvető munkáltatói jogok a módosítás szerint a kinevezés, a vezetői megbízás, a felmentés, a vezetői megbízás
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 14:33
Érdekes előadás - az egészségről
A halott orvosok nem hazudnak Dr. Joel D. Wallach előadása:

Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek.
(Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.)
Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam Önökkel. Én egy farmon nőttem fel, St. Louis nyugati részén. Az 50-es években elkezdtünk marhákat tenyészteni. Ha ismerik a marhatenyésztést, bizonyára tudják, hogy a profithoz vezető egyetlen út önállóan megtermelni a kukoricát, a szójababot és a szénát. A malomban megőrölték ezeket, és rengeteg vitamint és ásványt adtak hozzájuk, így készült a marhatáp. Hat hónap múlva a marhákat piacra lehetett vinni. Gondosan szelektáltuk őket, a legjobb egyedeket magunknak hagytuk.
Az az érdekes, hogy miután ennyire gondosan, saját kezűleg készítettük a marhatápot, képzeljék el, sosem szedtük semmilyen ásványt és vitamint. Pedig fiatalok voltunk, és legalább 100 évig akartunk élni fájdalom és betegség
pacsakute, 2019. október 17. csütörtök, 00:56
A halott orvos nem hazudik...
A tudatlanságunk nagyon drága!
Az életünk a tét, nem kevesebb.

Dr. Joel D. Wallach előadása

Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek.
(Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.)
Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam Önökkel. Én egy farmon nőttem fel, St. Louis nyugati részén. Az 50-es években elkezdtünk marhákat tenyészteni. Ha ismerik a marhatenyésztést, bizonyára tudják, hogy a profithoz vezető egyetlen út önállóan megtermelni a kukoricát, a szójababot és a szénát. A malomban megőrölték ezeket, és rengeteg vitamint és ásványt adtak hozzájuk, így készült a marhatáp. Hat hónap múlva a marhákat piacra lehetett vinni. Gondosan szelektáltuk őket, a legjobb egyedeket magunknak hagytuk.
Az az érdekes, hogy miután ennyire gondosan, saját kezűleg készítettük a
lilagondolatok, 2019. október 03. csütörtök, 13:41
Az anyanyelv és a hit megőrzésére biztatta Soltész Miklós egy erdélyi lutheránus tábor résztvevőit
Az ifjúsági tábor előadói a krisztusi tanításból fakadó "szeretsz-e engem?" kérdés kapcsán vizsgálják, hogy milyen módon van jelen a család-, az egyház- és a hazaszeretet a fiatalok életében.Az államtitkár az MTI tudósítójának telefonon elmondta: arra kapott felkérést, hogy a hazaszeretetről beszéljen. Megjegyezte: a magyarság sajátos helyzetben van Európában azáltal, hogy a magyar nyelv meghatározza a magyar nemzetet. Ezért azt tartotta a legfontosabb feladatnak, hogy a fiatalok őrizzék meg a magyar nyelvet. Hozzátette: Magyarországon is az a tapasztalat, hogy azok a nemzetiségek tudnak megmaradni, amelyeknek a hit is jelen van az életükben.

"Ezeknek a fiataloknak, és vezetőiknek is az a feladatuk, hogy amit kapnak a környezetükből, az evangélikus hitet, tartsák meg, erősítsék, és a lehetőség szerint adják tovább. Ha ez sikerül nekik, akkor meg tudják őrizni a nyelvüket, magyarságukat és a szülőföldjüket is" - jelentette ki a politikus.

Az államtitkár fontosnak tartotta, hogy a
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 14:51
Olasz exportlehetőségeket mutat be három magyarországi városban a milánói főkonzulátus
Csiszár Jenő tájékoztatása szerint nem pusztán befektetés-ösztönző kezdeményezésről van szó, céljuk az olaszországi piaci környezet megismertetése, gyakorlati útbaigazítással a vállalkozók számára.

Hangsúlyozta, hogy a prezentációkkal hatékony, általános ösztönzést és célzott segítséget kívánnak nyújtani az olasz piacra egyébként is törekvő, vagy már meglévő együttműködéssel bíró, de fejleszteni és bővülni kívánó magyar cégeknek.

A találkozókat a három nyugat-magyarországi város kereskedelmi és iparkamarájával együttműködésben rendezik, amelyekkel a milánói főkonzulátus rendszeres szakmai kapcsolatban áll a tagvállalataik, valamint az olasz partnerek exportcélú kéréseivel kapcsolatos szolgáltatások és segítségnyújtás terén.

A magyarországi roadshow előadó vendége a Forumagenti olasz országos ügynökhálózat elnöke. A főkonzul kiemelte, hogy a Forumagenti olaszországi ügynökhálózati rendszere kulcsfontosságú segítség lehet a magyar vállalkozók számára a tájékozódásban, az üzleti
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 07:04
Átadták az Artisjus-díjakat
Méltatásában Czutor Zoltán hangsúlyozta: Szabó Tibornak rendíthetetlen, nyitott és sajátját szívvel átadó hozzáállással születnek számai.

Az év könnyűzenei szövegírója Bérczesi Róbert, a Hiperkarma alapítója és vezetője lett, aki az elismerést a Napsütötte rész című dal szövegéért kapta. Az énekes, gitáros, dalszerző a hazai mainstream alternatív zenei színtér meghatározó arca. Dob+basszus című szerzeménye (2000) szállóigévé vált, dalszövegei egyéni látásmódúak és kegyetlenül őszinték, a szerző sajátos stílusával, asszociatív csavarjaival és lendületével hozott színt a magyar zenei életbe. "Szövegei főleg arról a küzdelemről szólnak, amit a mai társadalomba való beilleszkedés jelent - számára is, de láthatóan sok ezer rajongója tud azonosulni gondolataival" - írta róla Szabó Áron.

Az év produkciója a Modern Art Orchestra (MAO) Bartók: Tizenöt magyar parasztdal című lemeze lett. Az albumon, amelyet tavaly Bartók Béla születésnapján, március 25-én a BMC-ben mutattak be, David Liebman, Harcsa
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 18:03
Kettős diplomát adó kínai-közép-kelet-európai MBA képzés az MNB támogatásával
International Executive Project Center fő feladata az MBA program koordinálása, valamint a Corvinus Egyetem nemzetköziesítésének támogatása.

A pénzügyi képzés megvalósításáról 2018. október 5-én írt alá háromoldalú megállapodást a világ legjobb egyetemei közé rangsorolt kínai Fudan Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és a magyar jegybank.

A program az állami szervezetek, vállalatok, valamint a pénzügyi szféra azon munkavállalóit célozza meg, akik kiemelten érdeklődnek Kína, Ázsia sajátos kultúrája, gazdasága és innovatív oktatási módszerei iránt, illetve a munkájuk során ezen ismereteket szeretnék hasznosítani. A résztvevők betekintést nyerhetnek az üzleti menedzsment aktuális trendjeibe, valamint aktuális nemzetközi módszertani tudást szerezhetnek.

A Fudan-Corvinus Double Degree MBA Program hallgatói a képzés elvégzésével a Fudan Egyetem Master of Finance (MSc) és a BCE Master of Business Administration (MSc MBA) diplomáját kapják meg. Az első évfolyam 18 fővel indult el, és már a
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 17:11
Hardstyle
Stíluseredet
hard trance, hardcore techno
Kulturális eredet
Hollandia, Belgium, Olaszország
Hangszerek
szintetizátor szoftverek, audioszűrő, torzító
Népszerűség
közepes-erős
Társműfajok
trance, hardcore techno
Alműfajok régiók szerint
Hollandia, Belgium, Ír-sziget, Ausztrália, Portugália, Dánia, Olaszország, Görögország

A hardstyle (Hard Dance) elektronikus zenei stílus, amely a 2000-es èvek elejèn alakult ki a trance-ből és a hardcore technóból. A hardstyle mint zene külföldön már rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Elsősorban Hollandiában, Olaszországban, Németországban és Belgiumban a közkedvelt.

Sokan hasonlítják a technóhoz, pedig attól eltér. Sokkal dallamosabb, és annál sokkal keményebb, talán a "Hard" szó utal is erre.

A stílust torz dobhang, illetve basszus jellemzi. Hollandiában és Belgiumban alakult ki. Az első hardstyle bulik 1999. végén, 2000. elején kerültek megrendezésre Hollandiában, amiket
eposz, 2019. február 07. csütörtök, 23:00
Jaggalo fesztivál 2018
stílus is megtalálható a dalaikban. ezt keverik a tipikus rap-pel. A Detroit-i csapat 1988-ban "Inner City Posse" néven egy trióként indult, aminek Violent J (Joseph Bruce), Shaggy 2 Dope (Joseph Utsler) és John Kickchazz voltak a tagjai. Az ICP a menedzserükkel, Alex Abbiss-szel együtt megalapította a Psychopathic Records nevű kiadót. (a jelenlegi menedzser Billy Bill). A Carnival of Carnage megjelenése után (az első a 6 Joker's Card közül), John elhagyta a csapatot. Ekkor kezdett kialakulni a csapat sajátos rajongótábora, akik magukat Juggalo-knak nevezik.

A Juggalo-kat nem tipikus rajongóknak és groupie-knak kell értelmezni, hanem mint egy, a zene által összekötött nagy családot. Sokszor ők is arcfestéssel jelennek meg, ami a szoros kapcsolatukat jelképezi az ICP és egymás felé. Persze nem mindenkinek van bohócsminkje, Anybody Killa (ABK), a Psychopathic Records egy másik előadója például indiánnak festi magát - így a rajongói is. Nekik olyan sokat jelent az, hogy Juggalok, hogy senki
schuro, 2018. augusztus 01. szerda, 17:43
A hypertonia kezelése: ajánlások és a valódi világ
vazodilatátorokat csak terápiarezisztens vagy speciális hypertoniaformákban, a gyógyszer-kombinációk részeként tartották alkalmazhatónak (1).

Fentiektől eltérően a béta-receptor-blokkoló monoterápiát első választásként az angolszász nyelvterület szakemberei elutasítják (2, 3, 5).

Az ESH/ESC 2013. szerkesztői szerint az individuális gyógyszerelés a kontraindikációk betartásán múlik. Az esetleges speciális előnyökről ugyanis megállapították, hogy nem kétségtelen bizonyítékokon nyugszanak, hanem sajátos feltételek, meghatározott körülmények és fennálló szervkárosodások esetén figyelték meg (IIa/C). Az előnyös hatás pedig kombinációs kezelés esetén a belépő gyógyszerek számával párhuzamosan módosulhat (1). Az angolszász nyelvterületen megjelent irányelvek az egyéni gyógyszerválasztás szempontjából az európaihoz hasonló előnyöket emelnek ki (2, 3, 5), ez pedig mégiscsak biztonságot nyújt orvosnak, betegnek egyaránt.

Összegzés

A hypertonia megelőzése és kezelése az
yaskane, 2018. július 05. csütörtök, 12:33
1/21
Képek, videók
Mupa_orgona.jpg
feviroza
2015. február 04. szerda, 19:51
MÜPA előtere (1)
drozdikata
2012. február 08. szerda, 19:27
MÜPA előtere (2)
drozdikata
2012. február 08. szerda, 19:26
MÜPA előtere (3)
drozdikata
2012. február 08. szerda, 19:25
Kilátás a MÜPA tetejéről
drozdikata
2012. február 08. szerda, 19:24
TN_Mupa_B_Proba-(45).j pg
koszegimarika
2011. március 13. vasárnap, 08:37
TN_Mupa_C_Eloadas-(14) .jp
koszegimarika
2011. március 13. vasárnap, 08:36
TN_Mupa_B_Proba-(26).j pg
koszegimarika
2011. március 13. vasárnap, 08:35
műpálma, amúgy antenna
msz303
2007. október 06. szombat, 15:56
Amikor debütáltam, mint k
macbeltine
2006. augusztus 18. péntek, 22:12
Gonosz csókok tudománya 0
chillik
2016. június 13. hétfő, 15:53
A hallgatás tudománya.jpg
pacsakute
2014. július 07. hétfő, 08:10
tudományát a.jpg
szidi001
2008. május 19. hétfő, 14:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.