Belépés
2020. február 18. kedd | 8. hét | 49. nap | 04:32 | Bernadett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csaba testvér Valentin napi gondolata 02.14
Nemrég, egy előadás alkalmával, egy zsúfolásig megtelt teremben megkértem, hogy emelje fel a kezét az, aki az elmúlt fél évben, de nem az elmúlt 10 évben az ő kedvesétől, férjétől kapott egy szerelmes verset. Engem is meglepett a "felmérés eredménye", hisz összesen 3-4 hölgy emelte fel a kezét! Aztán, hogy oldjam a feszültséget megkértem, hogy most az emelje fel a kezét, akinek azért igénye lenne egy szép, szívből jövő szerelmes versre! No erre minden nő felemelte a kezét, volt aki mindkettőt, kortól függetlenül!
Ezen a szép napon, (csak, hogy a férfi társaimnak súgjak) megosztok egy szép szerelmes verset Petőfi Sándortól, melyet Szendrei Júliához írt! Tudjuk, hogy Júlia előbb kikosarazta Sándort, de amint e vers is jelzi, a férfit a visszautasítás nem torpantotta meg, hisz jól tudta, hogy a lányokat és a várokat ostrommal veszik be!
Érzelmeinket megfogalmazni, kifejezni emberhez méltó dolog! E víg farsangi időszakban, február 14-én, e tavaszi szép napon egyenesen kötelező! Isten áldását, a szép
maroka, 2020. február 14. péntek, 10:54
Februárban rendezik meg a Határtalan Napokat a Miskolci Nemzeti Színházban
közleményében.

Mint írják, a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház változatos műfajokban mutatkozik be a háromnapos fesztiválon. A gyerekek egy mágikus világba nyerhetnek betekintést a Tizenkét hónap című meseelőadáson, ahol zene, tánc, humor és mély emberszeretet vegyül a történetbe - olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, Bartók Béla kárpátaljai népdalgyűjtéseit a Sodró Együttes Hallottad-e hírét Beregvár megyének című koncertelőadásán hallgathatja meg a közönség. A csaknem egyórás produkció alkalmával a kárpátaljai vidékre jellemző ismert népzenei és néptánc örökség jelenik meg a színpadon.

Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című színpadi műve a beregszászi társulat előadásában autentikus zenével és néptánccal látható. A Lila ákác című előadás alkalmával egy igazi szerelmes zenés történetet mutatnak be a miskolci színház színpadán.

A közleményben felidézik, hogy a legjobb előadás és a legjobb rendezés díját a beregszászi Liliomfi című előadás kapta a Városmajori
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 15:51
Magyar résztvevője is volt a stockholmi fiatal tudósok szemináriumának
Stanley Whittingham és Josino Akira kémiai Nobel-díjasok, valamint William Kaelin, Gregg Semenza és Peter Ratcliffe, a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj nyerteseinek előadásait.

A Nobel-díjas tudósok előadásait követő nap a tudósnövendékek 1000 svéd diák előtt prezentálhatták munkájukat, majd posztereiket kiállítva beszélgethettek kutatásukról az érdeklődő fiatalokkal. A magyar delegált a csillagászati távcsövek automatizálásáról és távvezérléséről tartott előadást.

A Nobel-fogadás alkalmával a Nordic Múzeumban tartott állófogadáson beszélgethettek a Nobel-díjasokkal és a svéd tudományos elittel, többek között az első svéd űrhajóssal.

A Svéd Fiatal Tudósok Szövetsége 1976 óta szervezi meg a fiatal tudósok szemináriumát, melynek kiemelt célja, hogy a világ minden tájáról érkező, különböző tudományterületen kiemelkedő, huszonöt, 18-24 éves fiatal bemutatásával inspirálja a svéd diákok tudomány iránti érdeklődését, továbbá előmozdítsa a résztvevők tudományos pályáját.

Vámosi Flórián
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 11:02
Több bábelőadás is látható a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon
életnagyságú mása, Adél, aki az előadás teljes értékű szereplőjévé válik. A produkcióban egy énekes, egy báb és egy táncos hármas egysége jelenik meg.

A Familie Flöz, a fizikai színház egyik úttörőjeként számon tartott berlini társulat, nem először jár Budapesten: 2016-ban Infinita című előadásával vett részt a fesztiválon, tavaly a Müpában lépett fel. Október 4-én és 5-én a Dr. Nest című új produkcióval tér vissza a társulat, karikatúraszerű maszkjaival és sajátos, fanyar humorával. Az előadás alkalmával egy elmegyógyintézet világába pillant be a közönség.

A Ledpuppets kísérleti vizuális színház, amely a bábjáték műfajából kiindulva keres tágabb lehetőségeket és új nézőpontokat. A 2014 óta fénybábokkal kísérletező csapat a "lampionok őshazájába", Japánba kalauzolja a nézőt. Az előadás címének választott kifejezés - ukiyo - az illanó világ képeire utal, és egyben egy tradicionális japán művészeti korszakot is takar. A formáció új előadása egy mese feldolgozásán keresztül ebből a virágzó kultúrából
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 15:51
Novák Katalin Frankfurtban: sok "magyarbarát" politikus van Németországban
amelyekkel kapcsolatban kiderült, hogy fontos számukra a háttérinformációk megismerése, hiszen így egészen más képet tudnak kialakítani a döntésekről, mintha csak a médiából tájékozódnának".

Telefonon adott nyilatkozatában hozzátette: partnere "elismeréssel nyugtázta", hogy húszéves csúcsra emelkedett a nők foglalkoztatottsága, a gyermekvállalási kedv és a házasságkötések száma, ami mutatja, hogy vannak eredményei a magyar kormány családpolitikájának.

Novák Katalin elmondta, hogy látogatása alkalmával hivatalba lépett Magyarország új Hessen tartományi tiszteletbeli konzulja, Jürgen Illing, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) korábbi ügyvezető elnöke. Munkája "plusz erőforrás", amely tovább erősíti a Magyarország és Hessen közötti kapcsolatokat a gazdaság, a tudomány és a kultúra területén is - emelte ki az államtitkár.

Arról is szólt, hogy a Nobel-díjas közgazdász és filozófus, Friedrich August von Hayek eszmeiségének terjesztésérése szerveződött Hayek Társaság (Friedrich A.
velemenyezd, 2019. június 18. kedd, 09:41
A Mária evangéliuma című művet mutatják be Csíksomlyón és Déván
Csaba ferences szerzetes nevével fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyermekek javára - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Mint elhangzott, a művet tizenegy éve oratóriumi átiratban játsszák, a nézők igényeihez igazítva. Az így átalakított előadás alkalmassá vált templomokban való bemutatásra is.

A Mária szerepét alakító Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színművész elmondta: Magyarországon már régóta ezt a változatot játsszák, a határon túl pedig e turné alkalmával mutatják be először a produkciót.

Mint mondta, a színházi előadás egyes részeit, táncbetéteit kivették a darabból és egy 1 óra 20 perces műsort mutatnak be egy részben, a mű esszenciáját adva a nézőknek.

Mint a műsorban elhangzott, az előadássorozat a Csíksomlyói Passió című előadással elkezdett misszió folytatásának tekinthető.

Petneházy Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa arról beszélt, hogy az előadássorozat
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 13:35
Gang Színház - Közösségi színházi előadások a hetedik kerületben
júniusban és szeptemberben összesen húsz gangos ház udvarán játsszák a lakóközösségeknek és a lakók meghívott vendégeinek - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, idén először a lakóközösségek maguk jelentkeztek, pályáztak arra, hogy lakóházuk udvarán és gangján valósulhasson meg az előadás. A Gang Színház olyan rendhagyó előadás, amikor nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik - egy előadás erejéig - a nézők udvarába.

Az előadássorozatot, amelynek alkalmával azok is részesülhetnek színházi élményben, akiknek erre kevéssé lenne lehetőségük, Erzsébetváros Önkormányzata támogatja, így eddig elsősorban 7. kerületi lakóházakban valósultak meg a produkciók.

A Gang Színház keretében, a projektalapon működő Pulzus Társulás kezdeményezésére, 2014 nyarán mutatták be Carlo Goldoni Terecske című művét, amelyet két évadon át játszottak. Ezt követte az Egy kis térzene című Békés Pál-darab, amelynek bemutatóját tavaly májusban a szerző 7. kerületi szülőházának
velemenyezd, 2019. május 25. szombat, 09:32
Március 15. - Csehországi magyar megemlékezések március 15-ről
A központi ünnepségre, amelyet a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetsége (CSMMSZ) rendezett több más szervezettel együtt, szombaton délelőtt Prágában került sor. A csehországi magyar szervezetek és a prágai magyar nagykövetség képviselői Boros Miklós nagykövettel koszorúkat és virágokat helyeztek el II. Rákóczi Ferenc emléktáblájánál a Kisoldali téren, amely már hagyományosan a márciusi megemlékezések központja.

A megemlékezésen elhangzott beszédek méltatták a több mint másfél évszázaddal ezelőtti márciusi események történelmi jelentőségét, valamint azok tanulságait a mai magyarság számára.

Az ünnepség délután a nyugat-csehországi Pilsenhez közeli Dobranyban folytatódott, ahol a résztvevők megkoszorúzták Ormai Norbert honvédezredes, az első aradi vértanú szülőházán tavaly elhelyezett háromnyelvű - cseh, magyar, angol - emléktáblát.

A Prágai Magyar Intézet a helyi önkormányzattal együttműködve ebből az alkalomból nagy érdeklődéssel kísért magyar kulturális napot rendezett a
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 15:41
Latorcai: erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország
nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy a kormány döntései meghozatalakor mindig egy nemzetben gondolkodik, éljenek a magyarok bárhol is a világon.

Emlékeztetett, 2018 a külhoni magyar családok éve volt, amikor programjaikkal mintegy 6500 családot és 10 ezer gyermeket értek el szerte a Kárpát-medencében, idén pedig a külhoni magyar gyerekek évét hirdették meg.

Kitért arra is, hogy az Országházban elsősorban a törvényhozás munkája zajlik, de fontos az is, hogy a különböző ünnepek alkalmával a családokat is vendégül lássák, ezért hívtak meg a szombati programra 600 gyereket, akik közül 500-an határon túlról érkeztek.

Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a kormány 2018-at a teljes Kárpát-medencében és a diaszpórában is a családok évének nyilvánította kifejezve, hogy "a családbarát nemzetet együttes erővel, közösen építjük, és a nemzet nem áll meg a közigazgatási határoknál+.
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 13:21
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
egyenesen az a szándéka, hogy az ópiummal megmérgezze magát. Ekkor nem ugyanaz történik, hanem - és ez nagyon érdekes - rögtön bekövetkezik az, ami a gyenge ópiumélvezetnek csak a második szakaszában lép fel. Ami a gyenge ópiumfogyasztás végén történik, az az erős ópiumfogyasztás elején jelenik meg. Ekkor ugyanis az ember azonnal elalszik. Az ész tehát nem fokozatosan száll el, hanem hirtelen lép ki az emberből, egészen gyorsan. De mégis ott marad az emberben valami, ami a gyenge fogyasztás alkalmával egészen kihúzódott belőle. Ezt jól megfigyelhetjük.

Mondjuk, valaki olyan sok ópiumot vesz magába, hogy azzal valóban megmérgezi magát. Először csak elalszik. Azután a teste nyugtalanná válik, az ember hörögni, horkolni kezd. Majd görcsök jelentkeznek. És ekkor egy érdekes dolgot vehetünk észre: az arca teljesen vörös lesz, az ajkai pedig kékek.

Emlékezzünk most mindarra, amit a múltkor mondtam, hogy minden légzészavar a kilégzéskor történik. Miről van szó például akkor, ha
eposz, 2019. január 10. csütörtök, 10:44
Pénteken kezdődik az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál
Iskolája is - hangzott el a műsorban.

Gryllus Samu zeneszerző, a fesztivál kurátora elmondta, hogy a rendezvény pénteken a MAMŰ Galéria kiállításával indul, ahol fiatal zeneszerzők és képzőművészek közös munkáit mutatják be, a fesztivál nyitókoncertjét pedig a Zeneakadémián tartják vasárnap. A programban számos hangverseny, interaktív beavató foglalkozás, zenepedagógiai műhelyfoglalkozás, családi- és gyerekszínházi előadás, kiállítás és moziest is szerepel.

Mint mondta, a beavató foglalkozások alkalmával a darabokról nemcsak beszélnek, hanem kipróbálnak egy pár olyan ötletet, amelyet a zeneszerző használ. Mint mondta, megpróbálják a zeneműveket úgy bemutatni, hogy érthetőek legyenek, a zeneszerzői szándékokról is szó lesz.

Arról beszélt, hogy az idén egy-egy est kurátori feladatait fiatal zeneszerzők, karmesterek látják el, a programot együtt állítják össze. Minden évben egy tematikára fűzik fel a programokat, az idén az alternatív rendszerek, illetve rendszeralternatívák az, amivel
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 20:41
Előadás a sortűz áldozatairól
November 5-én, az őszi szünet utáni első tanítási napon, a Nemzeti Gyásznap ( november 4.) alkalmával tartottam előadást a Gulyás Lajos Kollégiumban, a mosonmagyaróvári 1956. október 26-ai sortűz áldozatairól. Arról az ötvenegyről, akikről ma tudomásunk van. A másik ötvenvalahány csak elbeszélés/ emlékezet szintjén létezik. Rájuk tárgyi bizonyítékot még senki nem keresett/talált.

De nagy munka volt a meglévő ötvenegy hősi halott élettörténetének elkészítése is.Hetven percben az ötvenegy áldozatra emlékeztünk, mi kollégisták és tanárok.

Hamarosan ebben a blogban induló 1956-os életrajzi lexikonban is szerepelni fognak mind az ötvenegyen.
azenujsagom, 2018. november 06. kedd, 05:06
1/29
Képek, videók
Idézetek..Márai Sándortól
mailona
2012. április 13. péntek, 17:58
Húsvétra Sándortól
csalogany13
2011. április 25. hétfő, 00:38
Idézetes kép Sándortól
csalogany13
2011. január 12. szerda, 18:19
85, Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:52
104. Szendrei Júlia.png
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:46
176. Szendrei Julianna.jp
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:22
216. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 22:49
217. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 22:49
496. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:18
497.Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:18
498. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:18
499. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:18
500. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:06
501. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:05
502. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:05
Címkék
közleményben felidézik, legjobb rendezés, projektalapon működő, gyenge ópiumélvezetnek, változatot játsszák, kormány döntései, első svéd, Rákóczi Ferenc, programot együtt, Peter Ratcliffe, múltkor mondtam, Csíksomlyói Passió, Emberi Erőforrások Minisztériuma, tudósnövendékek 1000, résztvevők tudományos, Békés Pál-darab,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.