Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 19:55 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Az EU főtárgyalója elégedetlen az új brit javaslatokkal
A francia politikus Heiko Maas német külügyminiszterrel folytatott megbeszélése után kijelentette, hogy London új javaslata nem nyújt kellő alapot a megállapodáshoz arról, hogy miként kerüljék el a fizikai ellenőrzést a Brexit utáni egyetlen szárazföldi vámhatáron, az EU-hoz tartozó Írország és az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország közötti határon.

Mint mondta, nehéz elképzelni, hogy a jelenlegi brit felfogás alapján miként lehetne "jogilag működőképes" megoldást találni, amely megfelel a kérdésről a kiválási szerződésben rögzített úgynevezett tartalékmegoldás (backstop) valamennyi céljának.

Az EU továbbra is nyitott a tárgyalásokra, de "a brit térfélen pattog a labda", Londonnak kell megoldást találni a backstop körüli gondokra - mondta az Európai Bizottság főtárgyalója.

Hasonlóan fogalmazott Heiko Maas is, a német diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy az új brit javaslatokból nem bontakozik ki jogilag kifogástalan és a gyakorlatban megvalósítható megoldás.

A brit
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 19:42
Lezárul a kora vaskori lelőhelyek megismerését célzó nemzetközi kutatási program
Nemzeti Múzeum. Az első évben még egy negyedik partner, a százhalombattai Matrcia Múzeum is csatlakozott a programhoz.

Elmondta, hogy három év alatt négy nemzetközi régészeti tábor, mintegy féltucat tudományos konferencia és kerekasztal-beszélgetés, nyolc kulturális útvonal, valamint egy új vaskori témájú múzeumpedagógia programcsomag valósult meg. Az eredményeket négy nagyobb kiadványban mutatták be.

Ismertetése szerint az 5 országot átfogó kutatási programban újszerű megközelítést jelentett az egységes módszertan alkalmazása és a roncsolásmentes vizsgálatok túlsúlya.

Jerem Erzsébet, az Archaeolingua Kiadó vezetője beszámolt arról, hogy a Vaskor-Duna projekt tudományos és ismeretterjesztő könyvkiadási programja keretében egy módszertani kézikönyv, kilenc kutatási területet (mikrorégiót) bemutató, gazdagon illusztrált tájrégészeti kötet, ismeretterjesztő gyerekkönyv, foglalkoztató füzet és formabontó szakácskönyv jelent meg.

Emellett a vaskori világ sajátságos kulturális örökségének
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 14:51
Önkormányzat 2019 - Karácsony Gergely szabad, zöld és szolidáris Budapestet célzó programot hirdetett
A politikus úgy fogalmazott, az ellenzéki előválasztás vitáit követően egységes javaslatot tesz a budapestiek elé, megválasztása esetén pedig egy erős közösség erős, nem pedig erőszakos vezetője akar lenni.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, Tarlós István állításával szemben a főpolgármesternek elsősorban nem a kormánnyal, hanem a budapestiekkel kell jóban lennie, és az ő érdekeikben kell partnerséget kiépítenie mindenki mással, köztük a kabinettel.

A Párbeszéd társelnöke fontosnak nevezte, hogy az embereknek visszaadják a hitét abban, hogy a közügyekről szóló döntésekben mindenki részt vehet. A városvezetők dolga ezért, hogy kinyissák a kaput, amikor az emberek el akarják mondani a véleményüket - mondta.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt kijelentette, nem enged abból, hogy a kampányban vitát folytasson Tarlós Istvánnal. Azt mondta, ezt a vitát azért is várja, mert nem tudja, a jelenlegi főpolgármester milyen programmal indul a választáson, mire kér felhatalmazást a
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 16:12
Brexit - Juncker: nem nyitható újra a Brexit-megállapodás
nyújtó eszköz, és nem öncélú módon került be a Brexit-megállapodásba. Ha a backstop célkitűzései teljesülnek, "engem nem érdekel, hogy ezt milyen eszközzel (érjük el)" - mondta az Európai Bizottság vezetője.

Határozott igennel válaszolt ugyanakkor arra a kérdésre, hogy ha az Egyesült Királyság a Brexit jelenleg érvényes október 31-i határnapján megállapodás nélkül lép ki az EU-ból, akkor ismét megjelenik-e a fizikai határ Írország és Észak-Írország között.

Kijelentette: meg kell védeni az EU egységes belső piacának érdekeit. Példaként azt hozta fel, hogy ha nincs Brexit-megállapodás, de határellenőrzés sincs az ír-északír határon, akkor az Észak-Írországba érkező élőállat-import ellenőrzés nélkül megjelenhet az Európai Unió piacán is.

Juncker szerint "ez nem fog megtörténni", mivel meg kell védeni az EU-állampolgárok egészségét és biztonságát.

Hozzátette, hogy mindezért nem az EU lenne a felelős, a Brexit szuverén brit döntés. Az Európai Unió a Brexit semmiféle következményéért
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 12:01
Németh Zsolt: Erdélyt Bukarest és Budapest szövetségesévé kell tenni
Európájáért.

A politikus kijelentette: azok a határon túli politikai szervezetek állnak a legközelebb hozzá, amelyek a magyarság megmaradásának és önrendelkezésének ügyét immár évtizedek óta következetesen képviselik. Ilyennek mondta az EMNP-t és a Székely Nemzeti Tanácsot (SZNT) is, mellyel közös célnak tekintette a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés sikerre vitelét.

Csomortányi István elnök beszámolójában elmondta: az elmúlt hat hónapban elvégzett munka eredménye, hogy mára egy egységes és tettre kész néppárt áll a közelgő önkormányzati választások előtt. A politikus sajnálatának adott hangot amiatt, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) sem az államelnökjelölt-állításban sem a marosvásárhelyi polgármesterjelölt-állításban nem tartott igényt az EMNP által javasolt koalícióra.

Csomortányi István javaslatára a küldöttgyűlés megszavazta, hogy az EMNP kössön országos koalíciós megállapodást a Magyar Polgári Párttal (MPP) az önkormányzati választásokra, és ahol a
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 19:12
A Berlini Művészeti Akadémia gyászolja Konrád Györgyöt
Kiemelték, hogy a hosszan tartó, súlyos betegség után szeptember 13-án budapesti otthonában elhunyt Kossuth- és Herder-díjas író, esszéista és szociológus a kelet-európai ellenzékiek "egyik legfontosabb értelmiségi hangjának számított a létező szocializmus Magyarországán", a rendszerváltás után pedig "az egységes Európa útmutató gondolkodójaként" tisztelték.

Konrád György - aki 1997-től 2003-ig vezette az AdK-t - "szerencsés választásnak bizonyult, elnöki tevékenységének hat éve alatt a vasfüggöny leomlását követő új európai gondolkodásmódról folytatott élénk viták színhelyévé tette" az intézményt, és "a felvilágosodás legjobb hagyományához tartozó kritikus értelmiségiként elkötelezetten küzdött az egykor elszigetelt kelet-európai államok integrációjáért egy új Közép-Európába".

A közleményben idézték Konrád György utódja, az AdK elnöki tisztségét 2003-tól 2006-ig betöltő Adolf Muschg nekrológját, amely szerint a kilencvenes évek végén konszolidálni kellett a kelet-berlini és nyugat-berlini
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 19:21
Brexit - Juncker: van lehetőség a megállapodásra Londonnal
mondta.

Az előző brit miniszterelnök, Theresa May által tavaly novemberben elért, a londoni alsóházban háromszor is elutasított jelenlegi Brexit-megállapodás egyik sarkalatos eleme a backstop, amelynek alapján az Egyesült Királyság egésze vámuniós viszonyrendszerben maradna az Európai Unióval, ha - illetve amíg - nem sikerül olyan kétoldalú kereskedelmi megállapodásra jutni, amely önmagában feleslegessé tenné a tartalékmegoldás alkalmazását.

Emellett Észak-Írországban érvényben maradnának az EU egységes belső piacának egyes szabályai is.

Az Európai Bizottság eddigi álláspontja szerint az unió egységes belső piacának és a vámunió integritásának megőrzése végett szükséges a backstop-megoldás ahhoz, hogy a Brexit után se kelljen fizikai határellenőrzést meghonosítani Írország és az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország határán. Ez a 499 kilométeres határszakasz lesz a Brexit után az Európai Unió és az Egyesült Királyság egyetlen szárazföldi vámhatára.

London azonban mereven elveti a
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 22:52
Uniós bíróság: nem sért uniós jogot az adós ellen indítható végrehajtás
Az ügy előzménye, hogy egy magánszemély és egy bank lakásvásárlás céljából devizahitel-szerződést kötöttek. A szerződés egy olyan feltételt tartalmaz, amely szerint a hiteladós tartozásának mindenkori összegét a pénzintézet az adós nála vezetett számláin, valamint a saját nyilvántartásain és könyvein alapuló egyoldalú nyilatkozata állapítja meg úgy, hogy e nyilatkozatról olyan közjegyzői okirat állíttatható ki, amellyel az adóssal szemben közvetlenül végrehajtás indítható.

Az érintett keresetet indított annak megállapítása érdekében, hogy a kölcsönszerződés említett feltétele tisztességtelen-e, mivel e feltételből adódóan vita esetén neki kell bírósághoz fordulnia a végrehajtás megszüntetése vagy korlátozása céljából úgy, hogy a bizonyítási kötelezettség őt terheli. A bank vitatja a keresetben megfogalmazott állításokat, az ügyben eljáró magyar hatóság pedig e jogvitával összefüggésben a fogyasztói szerződésekben a tisztességtelen szerződési feltételek alkalmazását tiltó uniós irányelv értelmezését
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 16:41
Illegális bevándorlás - Seehofer: az új olasz kormány lehetőséget kínál a migrációs politika továbbfejlesztésér
elutasítja az elképzeléssel szembeni német belpolitikai bírálatokat. "Hihetetlen, hogy hajótörött emberek mentése miatt kell magyarázkodnia a belügyminiszternek" - fogalmazott.

Arra kritikára, miszerint az Olaszországba érkező menedékkérők 25 százalékának átvétele úgynevezett szívó - pull - hatást válthat ki, aminek következtében még többen vágnak neki a tengernek, kijelentette, hogy nem kell ilyen hatástól tartani, és a tervezett megállapodás csupán az utóbbi 15 hónapban kialakult gyakorlatot szervezi egységes rendszerré.

Rámutatott, hogy a Földközi-tengeren az Európai Unió felé igyekvő menedékkérőket a fedélzetükre felvevő hajók az utóbbi 15 hónapban 2199 embert szállítottak az olasz kikötőkbe, és Németország közülük 565 ember átvételét vállalta. A befogadásra jelölt személyek közül eddig 225 fő jutott el Németországba. Az eltérés legfőbb oka az, hogy a német biztonsági szervek minden egyes személyt teljeskörűen ellenőriznek, méghozzá helyben, még Olaszországban, és ez az ellenőrzés számos
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 16:41
Brexit - Downing Street: a brit kormány informális dokumentumokat nyújtott át az EU-nak
Brexit-megállapodás egyik sarkalatos eleme az a tartalékmegoldás - backstop -, amely az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező fizikai ellenőrzés újbóli bevezetésének elkerülését célozza.

A backstop-mechanizmus alapján az Egyesült Királyság egésze vámuniós viszonyrendszerben maradna az EU-val, ha - illetve amíg - nem sikerül olyan kétoldalú kereskedelmi megállapodásra jutni, amely önmagában feleslegessé tenné a tartalékmegoldás alkalmazását.

Emellett Észak-Írországban érvényben maradnának az EU egységes belső piacának egyes szabályai is.

Az Európai Bizottság álláspontja szerint az egységes belső piac és a vámunió integritásának megőrzése végett szükséges ez a megoldás, mivel a 499 kilométeres ír-északír határ lesz a Brexit után az Európai Unió és az Egyesült Királyság egyetlen szárazföldi vámhatára.

London azonban mereven elveti a backstop-záradékot, és alternatív megoldásokat kíván. A brit kormány szerint ugyanis a tartalékmegoldás az Egyesült Királyság alkotmányos integritását és
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 14:31
Orbán: a modern magyar államnak szüksége van alkotmányvédelemre
Unióban, és ennek vannak következményei a rivális államokra nézve is. A fokozott érdeklődésről "tudnunk kell, ezt szabályoznunk kell, és ott, ahol kell, el kell hárítanunk" azt - tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta, hogy a titkosszolgálatok minden mérhető szempontból jól, sőt kiválóan teljesítettek az elmúlt kilenc évben, és ez nem csupán az ő véleménye, hanem a belügyminiszteré is.

Kiss Zoltán, az AH főigazgatója emlékeztetett: a kormány 2016 májusában döntött arról, hogy egységes elhelyezést kell biztosítani az AH-nak, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központnak, valamint a Kormányzati Adatközpontnak.

A döntést azért volt indokolt meghozni, hogy még hatékonyabb legyen a rendvédelmi szervek működése - jelentette ki, megjegyezve: az Alkotmányvédelmi Hivatal korábban Budapest négy, egymástól távoli pontján működött, ami gyengítette az információáramlást, és így a teljesítményt.

A kivitelező kiváló munkát végzett - értékelt Kiss Zoltán. Közölte, hogy a
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 12:21
óra-átállítás
órát.(nyerünk egy órát)
Az óraátállítás első kipróbálása 1916-ból Amerikában történt meg próba jelleggel pár évig. Európában Franciák alkalmazták először az óraátállítást még 1976- ban.Az energia hiány és a spórolás lehetősége miatt terjedt el.

Európában 2020-től akarják megszüntetni a téli/nyári időszámítást.


Ez azt jelenti, hogy a tagállamok önállóan eldönthetik, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretnék használni. A jogalkotási javaslat a szomszédos országok egységes időszámítását szorgalmazzák, hogy elkerüljék a széttöredezettséget és megóvják a belső piac megfelelő működését.

Az Európai Bizottság javaslata megszüntetné az unióra kiterjedő óraátállítást, a hatálybalépéshez egy egyszerű és gyors ütemtervet javasol és ösztönzi a nemzeti és európai szintű konzultációt.

Az utolsó nyári időszámításra való átállás 2019. március 31-én lesz.

Ezután azok akik a téli időszámítást választják még egyszer utoljára 2019. október 27-én átállítják
lovaszmarika, 2019. szeptember 19. csütörtök, 09:26
1/416
Képek, videók
Javaslatok Karácsonyra
pacsakute
2014. december 20. szombat, 18:04
Javaslatok
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:55
Elégedetlen ifjú panasza
chillik
2016. október 25. kedd, 04:12
Dsida Jenő -Elégedetlensé
jakabgasparne
2009. november 07. szombat, 06:50
elegedetlen2.gif
koalaszem
2009. július 16. csütörtök, 15:35
elegedetlen-felhasznal o
zsoka40
2006. december 30. szombat, 14:42
Heiko20940.gif
mailona
2010. április 30. péntek, 08:26
1250729963heikos.jpg
yusuke87
2010. február 27. szombat, 14:30
Heiko_vom_Hause_Enzian 3.j
trisha16
2006. július 15. szombat, 19:52
Heiko_vom_Hause_Enzian 1.j
trisha16
2006. július 15. szombat, 19:51
Heiko_vom_Hause_Enzian .jp
trisha16
2006. július 15. szombat, 19:50
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.