Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 20:43 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Katalán válság - A katalán rendőrség előre figyelmeztetett a függetlenségi referendum megrendezésének veszélyei
Az egykori rendőri vezető felidézte: három nappal a szavazás előtt CarlesPuigdemont volt katalán elnök, Joaquim Forn volt belügyi tárcavezetővel tartottak megbeszélést, ahol felhívta a figyelmüket, hogy "súlyos konfliktushoz" vezethet, ha kétmillió szavazni akaró ember lesz az utcákon, és 15 ezer rendfenntartó, akiknek meg kell akadályozni a voksolást, mivel arról bíróság rendelkezett.

Mint mondta, ezen a találkozón tájékoztatta a katalán kormány képviselőit, hogy a katalán rendőri testület a törvények és alkotmány betartásának oldalán áll, ezért nem támogatja a függetlenségi folyamatot.

Hozzátette: nem kapott olyan utasítást, hogy a katalán rendőrség támogassa és segítse a népszavazás megtartását.

Josep Lluís Trapero hangsúlyozta: a katalán rendőrségnek nem állt szándékában a szavazás megkönnyítése, egyetlen célja azt volt, hogy eleget tegyen a bíróság döntésének, és megakadályozza a szavazást.

Felelőtlennek nevezte akkori felettesét, Joaquim Forn volt katalán belügyi tárcavezetőt,
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 21:32
Fehér léggömböket engedtek a magasba a madridi terrortámadás halálos áldozatainak emlékére
veszítette el a támadásban.

Az asszony beszédében felidézte annak az éppen 15 évvel ezelőtti napnak a gyötrelmes pillanatait, amikor gyereke után kutatott "ezer darabra tört szívvel".

Ahogy minden évben mindig, most is a spanyol főváros főterének számító Puerta del Solon kezdődött a megemlékezések sora. A beszédek nélküli rövid eseményen Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, Ángel Garrido, a madridi autonóm kormány elnöke és Manuela Carmena madridi polgármester helyezett el közös koszorút az egykori királyi posta épületének falán található, a tragédia emlékére készített bronzplakettnél. Ezzel egy időben az egész madridi autonóm közösség területén megszólaltak és öt percig zúgtak a templomi harangok.

A számos madridi rendezvényen kívül az ország más részein is megemlékeztek a tragédiáról. Több város önkormányzatánál, valamint rendőrségi épületek előtt is sokan gyűltek össze délben egyperces néma főhajtásra.

2004. március 11-én kora reggel 11 bomba robbant fel a spanyol város négy különböző
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:14
Szkripal-ügy - Szennyeződésmentesnek nyilvánították Salisburyt
A Scotland Yard bejelentése szerint a szakértők Szkripal egykori házát és tizenegy egyéb helyszínt fertőtlenítettek, és az összes érintett helyet biztonságosnak minősítették.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a brit hadsereg vegyvédelmi egységei összesen 13 ezer munkaóra alatt tisztították meg azokat a helyszíneket, amelyeken ténylegesen fellelték a Novicsok hatóanyag maradványait, illetve amelyek potenciálisan szintén szennyeződhettek.

A tavaly április 20-án kezdődött tisztítási munkálatok minden érintett helyszínen a szennyeződésnek kitett felületek teszteléséből, a szennyezett tárgyak eltávolításából és elégetéséből, a helyszín vegytisztításából és újbóli teszteléséből állt.

A tisztítás részeként teljes gyep-, talaj- és kőburkolat-cserét is elvégeztek annak a bevásárlóközpontnak a környékén, amely előtt tavaly március 4-én eszméletlenül találták Szergej Szkripalt és lányát.

A mérgezés ügyében nyomozó brit rendőrségi szakértők a méreganyagot Szkripal Salisburyben lévő házának
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 19:52
Katalán válság - Rajoy: a katalán vezetők már az első pillanattól kezdve tudták, hogy nem engedélyezem a népsza
"Világossá tettem, hogy mik a játékszabályok" - fogalmazott a konzervatív politikus, aki 2011 és 2018 között irányította a dél-európai országot.

Mint mondta, először Artur Mas katalán elnök, majd annak utódja Carles Puigdemont számára is nyilvánvaló volt, hogy még csak tárgyalni sem hajlandó velük egy esetleges katalán függetlenségi népszavazás megrendezéséről. Előbbivel hatszor, utóbbival két alkalommal beszélt összesen - tette hozzá.

"A spanyol nép dönt arról, hogy mi Spanyolország, és nem egy autonóm közösség, a spanyol kormány, vagy a parlament képviselői" - hangsúlyozta már korábban is hangoztatott érvelését, miszerint a spanyol nemzeti szuverenitást érintő kérdésekről nem lehet csupán az ország egy részét megkérdezni.

"Meglepő, hogy valaki a kormányfővel akar arról beszélni, hogy miként likvidálja az ország alkotmányát" - jegyezte meg Mariano Rajoy.

Hozzátette: Carles Puigdemont számára felajánlotta, hogy álláspontját fejtse ki a spanyol parlamentben, aki azonban nem élt
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 20:51
Krónika 4. rész (interpellációk)
A Fidesz egy áfacsalási ügy részleteiről érdeklődött

Szatmáry Kristóf (Fidesz) arról beszélt, hogy sajtóértesülések szerint nyomozás folyik Staudt Gábor, a Jobbik volt frakcióvezető-helyettese és társai ellen a lengyel állam kárára elkövetett áfacsalás miatt. Az ügy súlyosságát mutatja - mondta -, hogy a nyomozást tavaly decemberben áttették az adóhivataltól a nyomozóügyészséghez, és Staudt Gábor, valamint több nagyvállalkozó mellett egykori főrendőrök nevei is szerepelnek az ügyben.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt válaszolta: sajtóinformációk szerint több mint 2,5 milliárd forint értékű költségvetési csalás miatt jelentették fel a Jobbik volt képviselőjét és főrendőröket. Kifejtette: Staudt Gábor január 31-i hatállyal mondott le országgyűlési képviselői mandátumáról, nyilatkozata szerint magánéleti okokból. Az államtitkár szerint azonban kérdés, hogy vajon valóban magánéleti okokból adta-e vissza a mandátumát vagy esetleg ez az ügy áll a háttérben. Egyelőre
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 15:52
Katalán válság - Katalónia egykori elnökhelyettese szerint nem követtek el bűncselekményt függetlenségi törekvé
bármilyen erőszakos fellépést. "Soha, soha, soha (...) mindig elutasítottuk az erőszak minden formáját" - jelentette ki.

Szavai szerint az október elsejei szavazás megszervezésére nem költöttek közpénzt.

Oriol Junqueras beszélt arról, hogy az akkori spanyol kormány nem volt hajlandó velük tárgyalóasztalhoz ülni, de ajánlatuk a politikai megoldás megtalálására még mindig érvényes. Véleménye szerint "ez a kérdés nem oldódik meg az emberek börtönbe küldésével".

A vádlottak padján Joaquim Forn, az egykori katalán kormány belügyi tárcavezetője váltotta az elnökhelyettest, aki viszont kész volt a vád néhány képviselőjének, köztük az ügyészségnek is válaszolni.

Kifejtette: a katalán rendőrség nem szegte meg a törvényt, nem cselekedett az alkotmánnyal ellentétesen, és eleget tett a bírósági határozatnak is, amely arra kötelezte, hogy zárja be a szavazóhelyiségeket. Sok helyen ezért nem volt voksolás - jegyezte meg.

Joaquim Forn hangsúlyozta: a tárcája alá tartozó katalán rendőrség sosem
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 17:52
Katalán válság - Az ügyészek szerint nem politikai elveik, hanem tetteik miatt indult per a katalán vezetők ell
lázadás bűncselekményét sem a spanyol igazságügyi minisztérium alá tartozó, az állam és intézményeinek jogi képviseletét ellátó testület (Abogacía del Estado), amely szintén a vádat képviseli, és az enyhébbnek számító zendülés bűncselekménye miatt kért büntetést a katalán függetlenségi politikusokra. Utóbbi közrend ellenes bűncselekmény, amelyért 8 és 12 év közötti szabadságvesztés szabható ki.

A bírósági eljárás csütörtökön a vádlottak meghallgatásával folytatódik, akik közül az első Oriol Junqueras egykori katalán elnökhelyettes lesz. Ő az egyetlen, akire a legmagasabb, 25 éves szabadságvesztést kérte büntetésként az ügyészség.

A per második napja nyugodtabban telt mint az első, kevesebb újságíró jelent meg a bíróság épületénél, és nem voltak tüntetők sem a környéken, ahol a rendőrség kiemelt biztonsági intézkedéseket vezetett be.

Az eljárás első napján, kedden utcára vonultak a per ellenzői és támogató is. A bíróság épületétől néhány saroknyira egymással szemben, ugyanannak az utcának a két
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 19:22
Katalán válság - Ügyvédeik szerint a függetlenségi vezetők alapvetői jogait sérti a bírósági eljárás
"Minden alkotmányos jogot korlátoztak ebben a folyamatban" - jelentette ki Andreu Van den Eynde, aki a tizenkét vádlott közül Oriol Junqueras, volt katalán elnökhelyettest, valamint Raül Romevát, a katalán kormány egykori külügyi tanácsosát képviseli.

Az ügyvéd szerint az eljárás "támadás a politikai véleménykülönbségek", továbbá az olyan alapvető jogok ellen mint az ideológiai szabadság, a szólásszabadság, illetve a tiltakozáshoz való jog, amelyeket "kriminalizálnak" ebben a "politikai perben".

Mint mondta, a bírósági eljárás célja, hogy a volt kormánytagokat eltávolítsa a "politikai arénából". Egy politikai problémát nem a büntetőjoggal kell megoldani - hangsúlyozta.

A védő kifogásolta, hogy a bíróság több, általuk benyújtott bizonyítékot elutasított, ezért követelte nemzetközi megfigyelők részvételét a perben.

"Bírák legyenek, ne a haza megmentői" - szólt a hét tagú bírói testülethez Jordi Pina védőügyvéd, aki három vádlottat is képvisel az eljárásban, hangot adva azon
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 18:32
Nagyszabású tüntetésen követeltek előrehozott parlamenti választásokat Madridban
kimondjuk: a nemzeti egység nem tárgyalás része.(...) Követeljük a miniszterelnöktől a parlamenti választások azonnali kiírását, hogy minden spanyol dönthessen saját jövőjéről" - hangzott el.

A felvonulást szervező Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt és a konzervatív Néppárt (PP) a spanyol kormány Katalónia-politikája ellen is tiltakozott. Felhívásukhoz csatlakozott a VOX radikális és több más kisebb jobboldalipárt is.

A tüntetésen a pártok vezető politikusai mellett ott volt Manuel Valls egykori francia szocialista miniszterelnök, aki a májusi spanyol önkormányzati választáson Barcelona polgármesteri posztjáért indul az Állampolgárok párt támogatásával, valamint Mario Vargas Llosa Nobel-díjas perui író is.

A felvonulást azután hirdették meg, hogy a szocialista központi spanyol kormány a héten bejelentette: javaslatot tett a katalán autonóm kormánynak egy kerekasztal-megbeszélésre, amelyen a két kormány és a katalán parlamentben képviselettel rendelkező pártok vennének részt. A
velemenyezd, 2019. február 10. vasárnap, 14:21
Évértékelő - Fokozta a függetlensége elismertetését célzó erőfeszítéseket Koszovó 2018-ban
szerb-koszovói konfliktus lezárását követően az ENSZ Biztonsági Tanácsa által meghozott 1244-es határozattal, Pristina a könnyűfegyverzetű biztonsági erőket hadsereggé alakította át, amivel nemcsak Szerbia, de a NATO és Oroszország bírálatát is kiváltotta.

A koszovói politikusoknak az év végére is jutott esemény, ami miatt fájhatott a fejük. Évek óta tartó hallgatás után végre megszólalt a koszovói háborús bűnöket vizsgáló különleges ügyészség, és berendelte meghallgatásra az első gyanúsítottakat. Az egykori Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) volt parancsnokainak januárban kell megjelenniük Hágában az ügyészség előtt. A háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság és az ügyészség feladata az 1998-1999-es koszovói konfliktus idején gerillaakcióiról elhíresült UCK által elkövetett - feltételezett - háborús bűnök vizsgálata. Az UCK tettei máig vitatottak. Még azzal is vádolták, hogy szervkereskedelmi hálózatot működtetett, amelynek keretében állítólag fogságba ejtett vagy elrabolt szerb és albán
velemenyezd, 2018. december 26. szerda, 12:37
Koszovói szerbeket fogott el a Rosu különleges rendőri alakulat
koszovói szerbek békés tiltakozást jelentettek be a nap folyamán.

A Rosu akciója egy egyébként is feszült időszakban történt, Koszovó ugyanis a napokban megduplázta a Szerbiából érkező áruk vámját, ami Belgrád felháborodását váltotta ki.

Aleksandar Vucic már csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy koszovói csapatok tartanak a szerbek lakta északi országrész felé, de aKFOR, vagyis a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő ezt a híresztelést tagadta.

Koszovó, Szerbia egykori déli tartománya 2008-ban egyoldalúan kikiáltotta függetlenségét, ezt azonban Belgrád azóta sem hajlandó elismerni, és mindent megtesz, hogy fenntartsa befolyását északi részében, ahol a koszovói szerb kisebbség döntő része él.

A brüsszeli közvetítéssel 2013-ban megkötött szerb-koszovói megállapodásban foglaltak tiltják a szóban forgó különleges rendőrsi egység Észak-Koszovóba vonulását a NATO és a helyi szerb vezetés beleegyezése nélkül, valamint azt is tiltják, hogy a szerb hadsereg bevonuljon
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 10:51
Katalán válság - Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a vádlott függetlenségi politikusokra
Lázadás és közpénz hűtlen kezelése miatt a legmagasabb büntetést, 25 éves szabadságvesztést és közügyektől eltiltást Oriol Junqueras volt katalán elnökhelyettes esetében kérvényezte, aki egy éve előzetes letartóztatásban van.

Ugyanezekben a vádpontokban a szintén előzetes letartóztatásban lévő egykori katalán kormánytagok, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva és Dolors Bassa esetében 16 év börtön és közügyektől eltiltás a javasolt büntetés.

Lázadás bűncselekménye miatt Jordi Sánchez és Jordi Cuixart katalán függetlenségi civil szervezeti vezetőkre, valamint Carme Forcadell egykori katalán parlamenti elnökre 17 éves büntetési tétel szerepel az indítványban.

Érvelésében az ügyészség hangsúlyozta: a vádlottak veszélybe sodorták Spanyolország alkotmányos rendjét, Katalónia függetlenségére irányuló tervük pedig minden, a céljuk eléréséhez szükséges eszközt, így az erőszakot is tartalmazta. Erre példaként említve a tömegrendezvények "megfélemlítő erejét", valamint a katalán
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 13:50
1/23
Képek, videók
Figyelmeztetés
sacimama
2017. október 28. szombat, 22:06
baby-figyelmeztetés.jp g
agica2004
2014. június 22. vasárnap, 19:35
Udvarias figyelmeztetés.j
snbela44
2013. február 25. hétfő, 13:31
figyelmeztetés.jpg
dnemethk
2013. január 31. csütörtök, 11:26
figyelmeztetek mindenkit.
sarkadykati
2012. november 27. kedd, 03:25
Lakossági Figyelmeztetés!
lyceum
2012. október 01. hétfő, 10:42
főoszt.vez.figyelmezte tés
lacipecsenye
2012. szeptember 23. vasárnap, 21:29
Figyelmeztetés.jpg
basikele
2012. szeptember 03. hétfő, 00:17
Figyelmeztetés
tvnati
2011. szeptember 22. csütörtök, 18:38
tel-aviv függetlenségi pa
lacipecsenye
2012. augusztus 13. hétfő, 19:26
Függetlenségi Kapu teteje
goonybird
2006. július 08. szombat, 11:31
Függetlenségi Kapu előtt.
goonybird
2006. július 08. szombat, 11:31
Függetlenségi Emlékmű.jp
goonybird
2006. július 08. szombat, 11:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.