Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:23 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ellenzik az olasz zsidó közösségek a volt olasz király maradványainak hazaszállítását
szembe". Az Ucei elnöke hangsúlyozta, hogy III. Viktor Emánuel súlyos bűneit Olaszországnak nem szabad elfelejtenie, és semmilyen állami megtiszteltetés nem érheti.

III. Viktor Emánuel 1900 és 1946 között volt Itália uralkodója. A Szavoja-ház királya 1946 májusában mondott le fia II. Umberto javára kevéssel azelőtt, hogy az olaszok népszavazással a köztársaságot választották a monarchia helyett.

Az olasz királyi család tagjai száműzetésbe vonultak. III. Viktor Emánuel 1947-ben az egyiptomi Alexandriában hunyt el. Maradványait vasárnap olasz katonai repülő szállította vissza Olaszországba: az egykori olasz uralkodót a Piemonte tartománybeli Mondovi mellett, a Szavoják családi kriptájában helyezték el. III. Viktor Emánuel feleségét Elenát - aki 1952-ben Montpellierben halt meg - december közepén helyezték el ugyanebben a sírhelyben.

A volt király maradványainak hazaszállítását nem jelentették be előre, de nem maradt titokban. Monarchia-pártiak csoportjai várták III. Viktor Emánuel koporsójának
velemenyezd, 2017. december 17. vasárnap, 21:03
KATALIN NAPJA (NOVEMber 25.)
Szent Katalin a IV. században élt az egyiptomi Alexandriában, keresztény hitéért halt mártírhalált. Legendája szerint szép és okos királyleány volt, akinek egyik látomásában megjelent Jézus és eljegyezte. Mártírhalálakor ismét megjelent és megígérte, hogy mindazokat meghallgatja, akik menyasszonyához, Katalinhoz imádkoznak. Így vált Katalin a házasságra vágyó leányok védőszentjévé. Okossága miatt egyetemek, tudósok, diákok védőszentje is volt. Vértanúságának az eszköze, a kerék miatt pedig a fuvarosok, kerékgyártók, bognárok, molnárok, fazekasok tisztelték.
Napjához férjjósló hiedelmek és praktikák kapcsolódtak. A vízbe tett gyümölcság ha kizöldül karácsonyig, a leány közeli férjhezmenetelét jósolja. Az ágat katalinágnak, katalingallynak nevezik. A jóslás hatékonyságát úgy igyekeztek fokozni, hogy mezítláb mentek az ágért, különböző fákról metszették, lehetőleg lopott ágat vittek a szobába. Volt, aki minden ágnak fiúnevet adott, s amelyik elsőként virágzott ki, olyan nevű férjet várt. A legények is
lenke1964, 2017. november 26. vasárnap, 13:08
Szakértő: az egyiptomi merényletek elsődleges üzenete a keresztények elleni támadás
Horváth Józsefet az M1 aktuális csatornán vasárnap arról kérdezték, hogy robbantásos merényletet követtek el vasárnap Egyiptomban két keresztény templomnál, legalább 43 ember meghalt, és a sebesültek száma a százat is meghaladja. A támadások elkövetését az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.

Úgy fogalmazott: "nem lehet nem észrevenni" annak szimbolikáját, hogy az Iszlám Állam a kereszténység ünnepére, a nagyhét kezdetére, virágvasárnapra időzítette a támadásokat.

A szakértő hangsúlyozta, az egyiptomi hatóságok komolyan veszik a keresztények védelmét, ha az öngyilkos merénylő bejutott volna Alexandriában a templomba, sokkal nagyobb tragédia történik.
velemenyezd, 2017. április 09. vasárnap, 21:43
Emmi: a kormány részvétét fejezi ki az egyiptomi templomi merénylet áldozatainak
Magyarország mély megrendüléssel értesült az egyiptomi kopt közösség ellen elkövetett újabb terrortámadásokról, amelyek a Kairótól északra lévő Tanta városában a virágvasárnapi szentmisén, a Szent György székesegyházban, valamint néhány órával ezelőtt Alexandriában történtek - olvasható a közleményben. A híradások szerint máris 30 fölé emelkedett a halottak száma, és több mint 50-en sebesültek meg - tették hozzá.

Felidézték továbbá, hogy a tavaly december 11-én a kairói Szent Péter templomban elkövetett robbantásban 29-en haltak meg, és az akkori felajánlás eredményeként a sérültek közül két kopt nő utókezelése jelenleg is tart Magyarországon.
velemenyezd, 2017. április 09. vasárnap, 17:52
Soltész: Magyarország keresztényként szolgálja az emberiséget
muszlim - tette hozzá.

Nyugaton és keleten a civilizált világ ugyanazt a harcot vívja, és ahhoz, hogy a több vallású emberiség békében éljen egymással, a vallást a "magánszférára kell redukálni". Ha ugyanis a jogokat egyetlen vallás tagjainak tartják fenn, akkor az összes többi vallás hívei marginalizálódnak. Így történt ez a 7. századtól a Közel-Keleten, ahol a keresztény őslakosok vagy áttértek, vagy külön adót kellett fizetniük, vagy kivégezték őket - mondta a szerzetes.

Henri Boulad Alexandriában született 1931-ben, szíriai családból származik, édesapja szír, édesanyja olasz származású, a család francia anyanyelvű katolikus. A jezsuita rendbe 1950-ben lépett be, 1963-ban szentelték pappá Bejrútban. Három doktorátust szerzett és - visszatérve Egyiptomba - az ifjúság nevelése és a szociális munka területén dolgozott, emellett lelkigyakorlatokat vezetett.

Kalkuttai Szent Terézzel együttműködve megszervezte az egyiptomi Caritast. Menekülttáborokat alapított, küzdött a szudáni népirtás
velemenyezd, 2017. március 23. csütörtök, 20:31
Henri Boulad: Magyarországnak fontos szerepe lesz a világ megváltoztatásában
embert.

Kitért arra, a görög egyházatyák - köztük Órigenész, Alexandriai Szent Kelemen, Alexandriai Szent Atanáz - szemlélete sokkal pozitívabb, mint a nyugati gondolkodóké. Valamennyiük teológiája összefoglalható ebben az egy mondatban: Isten emberré lett, hogy az ember Istenné váljon.

Ezt megértve "felfedezzük, hogy a kereszténység úgy felmagasztalta az embert, ahogyan egyetlen más vallás sem". Ezért lett a kereszténység a civilizáció és a fejlődés kovásza - mutatott rá.

Henri Boulad Alexandriában született 1931-ben, szíriai családból származik, édesapja szír, édesanyja olasz származású, a család francia anyanyelvű katolikus. A jezsuita rendbe 1950-ben lépett be, 1963-ban szentelték pappá Bejrútban. Három doktorátust szerzett és - visszatérve Egyiptomba - az ifjúság nevelése és a szociális munka területén dolgozott, emellett lelkigyakorlatokat vezetett.

Kalkuttai Szent Terézzel együttműködve megszervezte az egyiptomi Caritast. Menekülttáborokat alapított, küzdött a szudáni népirtás
velemenyezd, 2017. március 18. szombat, 21:13
Henri Boulad: Európát újra ki kell találni, mert a tegnap Európája el fog süllyedni
kereszténység jelenti, s amikor Magyarország saját identitását védi, akkor egyben saját kereszténységét is védi.

Henri Boulad úgy vélte: a migrációnak két célja van, Európa iszlamizációja és az európai kereszténység tönkretétele, mindezek mögött pedig egy olyan liberális, baloldali politika áll, amely mindezt támogatja.

P. Henri Boulad S.J. egyiptomi jezsuita szerzetes, aki maga kérte, hogy felvehesse a magyar állampolgárságot, csütörtökön tett esküt az Országházban.

Henri Boulad Alexandriában született 1931-ben, szíriai családból származik, édesapja szír, édesanyja olasz származású, a család francia anyanyelvű katolikus. A jezsuita rendbe 1950-ben lépett be, majd 1963-ban szentelték pappá Bejrútban. Három doktorátust szerzett és - visszatérve Egyiptomba - az ifjúság nevelése és a szociális munka területén dolgozott, valamint lelkigyakorlatok vezetője lett. Kalkuttai Szent Teréz anyával egyetértésben szervezte meg az egyiptomi Caritast. Menekülttáborokat szervezett, küzdött a szudáni
velemenyezd, 2017. március 17. péntek, 23:00
Állampolgársági esküt tett P. Henri Boulad jezsuita szerzetes
hangsúlyt.

Kiemelte: Magyarország, mint ahogy az egyetemes kereszténység, keletről kapta a hitet és az evangéliumot, s tudja a kötelességét a keleti keresztények felé most, amikor nehéz helyzetben vannak.

Szavai szerint egy olyan teológus, világhírű professzor tette le a magyar állampolgársági esküt, akit nagy tekintélyként tartanak számon. Hozzátette: nagy megtiszteltetés Magyarországnak és a kormánynak, hogy az állampolgárság kötelékében és Szent István örökségében egyek lehetnek.

Henri Boulad Alexandriában született 1931-ben, szíriai családból származik, édesapja szír, édesanyja olasz származású, a család francia anyanyelvű katolikus. A jezsuita rendbe 1950-ben lépett be, majd 1963-ban szentelték pappá Bejrútban.

Három doktorátust szerzett és - visszatérve Egyiptomba - az ifjúság nevelése és a szociális munka területén dolgozott, valamint lelkigyakorlatok vezetője lett. Kalkuttai Szent Teréz anyával egyetértésben szervezte meg az egyiptomi CARITAS-t.

Menekülttáborokat
velemenyezd, 2017. március 16. csütörtök, 13:52
Mit jelent számunkra a vallás?
A vallás csak egy részterülete az életünknek, vagy valami egészen más?

Írta: Urbán Ákos
,,Ameddig mi Istent úgy gondoljuk el, mint aki a földi világon túl létezik, aki tőlünk messze, elszigetelten él, addig érthető, hogy a vallást az emberi lét mellékterületének gondoljuk."

A napokban a kezembe került Henri Boulad: Sámuel, Sámuel c. könyve (még tavaly szülinapomra kaptam ezt a könyvet) és az első oldal első lapján megakadt a szemem ezen a mondaton. Rövid merengés után nyomban tovább is olvastam.

A könyv első rövid fejezete arról értekezik, hogy a vallás a napi élet egyik mellékterületévé vált. A vallást valami különálló dolog lett, ugyanúgy, mint a sport vagy a művészetek. De vajon elgondolkozom-e azon, hogy nekem személyesen milyen érték adódik a vallásból?

A könyvben tovább lapozva egy közvélemény kutatás eredményéről olvashatunk, ahol azt a kérdést tették fel a diákoknak, hogy mit jelent számukra a vallás? Az egyik válasz így hangzott:
sacimama, 2017. február 03. péntek, 00:50
Egyetemes egyháztörténet
zsinatot 325-ben Niceaban tartották. Tárgya - röviden összefoglalva - az Atya Isten és Krisztus közötti viszony tisztázása volt. Arius kétségbe vonta Jézus valóságos Istenségét, és azt mondta, hogy csak isteni méltóságban részesült. A zsinaton elítélték Arius tanítását és kimondták, hogy Krisztus, a Fiú (1) az Atya lényegéből, (2) született és nem teremtetett, (3) egylényegű (homoousios) az Atyával.
Hogyan keletkezett a vita? Diocletianus idején heves üldözések kezdődtek az egyiptomi Alexandriában. Az akkori püspök, alexandriai Péter, sokak szerint nem viselkedett elég bátran az üldözések idején. Ha az üldözéskor elfogtak egy gyülekezeti előljárót és meggyilkolták, akkor hosszú időbe került, amíg Péter püspök az üres helyre egy másik előljárót nevezett ki. Végül egy másik püspök, Melitius, saját szakállára körbejárta az egyházkerületet és mindenütt presbitereket iktatott be. Közéjük tartozott valószínűleg Arius is (336). Ebből nagy ellentét lett és sokan kiléptek a hivatalos egyházból, amint
kalmanpiroska, 2016. július 12. kedd, 14:05
Hogyan elemeznék a tudósok az özönvíz buktatóit?
Biztosan tudod, Piktorom, hogy Julius Caesar egyiptomi hadjárata során, Krisztus előtt 48-ban, Alexandriában leégett a Muszeion, vagyis az alexandriai nagykönyvtár. (Egyes feltevések szerint [állítólag] a hadvezér csapatai gyújtották fel, de én ezt kétlem. Caesar igen művelt ember volt [még a saját korában is magas műveltségűnek számított], kizárt, hogy ilyen parancsot adott volna. Inkább valamelyik barom katonája okozhatott tüzet a közelben, a város elfoglalása közben, és az terjedhetett tovább.)
A lényeg: ott, abban a könyvtárban TÖBB, MINT 700 000 PAPÍRUSZ-TEKERCSET ŐRIZTEK! Az emberiség ősi ismeretanyagának döntő hányada odaveszett akkor!
Döbbenetesen lélekbemarkoló veszteség ez az emberiség számára, amit soha többé nem lehet pótolni! Csak gondolj bele, mi-mindenre derülhetne fény, ha visszamehetnénk az időben! Egy sor titok és talány világosságot nyerne!

Egyébiránt van egy könyv, Wolfgang Jeschke: 'A teremtés utolsó
foxworkinspace, 2016. június 15. szerda, 22:37
153 éve született görög költő.
Konsztandínosz Kaváfisz (Κωνσταντίνο ;ς Π. Καβάφης, Alexandria, 1863. április 29. - Alexandria, 1933. április 29.) görög költő.
1863. április 29-én, Alexandriában született kilencedik gyermekként, mindkét ágon gazdag konstantinápolyi görög ortodox családok leszármazottjaként. Apjának és apja fivérének eredetileg Isztambulban volt vállalkozása, később áttették székhelyüket Alexandriába. Apja cége Egyiptom egyik legjelentősebb mezőgazdasági exportőre lett, mezőgazdasági termékeket, főleg gyapotot forgalmazott, elsősorban Angliában. (1926-ig Egyiptom brit protektorátus volt.) Apja azonban 1870-ben meghalt, anyja a hat fiával együtt 1872-ben Liverpoolba költözött. Kaváfisz tehát 9-től 16 éves koráig angol környezetben nőtt fel. 1877-ben a fivérek - egy kivétellel -
gabfe, 2016. április 29. péntek, 14:27
1/8
Képek, videók
Aradi vár maradványai.jpg
06mohild
2013. szeptember 25. szerda, 04:11
A Rezi Vár Maradványai.jp
viktor_helli
2012. július 31. kedd, 20:49
Régi strand maradványai
dnemethk
2008. augusztus 26. kedd, 09:34
Mars maradványait.jpg
szidi001
2008. március 26. szerda, 15:17
A kolostor maradványai
jbal
2007. augusztus 09. csütörtök, 15:12
A Lőportorony maradványai
zlako
2007. április 23. hétfő, 18:06
emánuel névv.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:51
emánuel név.jpg
zsokica45
2018. március 29. csütörtök, 18:20
Március 26. Emánuel
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:43
Emanuell Cicka tuto.jpg
mbartis
2016. január 11. hétfő, 23:25
EMÁNUEL.gif
1951anna
2015. június 25. csütörtök, 05:37
Emanuelle.jpg
cady89
2014. szeptember 22. hétfő, 00:22
Emanuelle.jpg
mbartis
2014. június 26. csütörtök, 11:13
Emánuel.jpg
agica2004
2014. március 26. szerda, 21:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.