Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 09:05 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi könnyek
Az élet folyamatos tanulás, és az egyik tantárgy, amit meg kell tanulnunk:
az emberi kapcsolatok. A világegyetem adja fel a leckéket. Ha nem tanulunk
meg egy leckét, akkor azt újra feladja nekünk. Néha osztályt ismétlünk ugyan
azzal a személlyel, néha pedig egy új emberrel, de a régi problémával.

(Andrew Matthews)
klarika47, 2020. július 06. hétfő, 06:57
Magyar nyelv és irodalomérettségi témája 2020
- Vizsga követelmények

- A magyar nyelv és irodalom kötelező érettségi tantárgy. Ezzel kezdődik az írásbeli érettségi. Első napon, általában május elején hétfő reggel 8-tól. A szóbeli érettségi vizsga június második felében zajlik egy napon a többi tantárggyal az iskolák kiírása szerint. Az írásbeli érettségi vizsga elsősorban kreativitást, nyelvi logikát, fogalmazáskészséget igényel, míg a szóbeli vizsga már a lexikális tudást is számon kéri.

Az első feladatrész egy szövegértési feladat, egy nyomtatott szöveg és ahhoz kapcsolódó kérdéssor, melyre válaszolni kell. Ez a feladatsor szövegértési, nyelvi-logikai, nyelvtani kompetenciákat igényel. A feladatsor 40 pontot ér, megoldására 60 perc áll rendelkezésre. Az egy óra letelte után a feladatlapot bele kell helyezni a borítékba, és a felügyelő tanár asztalára kell tenni.

A második feladatlap
maroka, 2020. május 04. hétfő, 19:56
Koronavírus - Jobbik: megajánlott jegyet az érettségizőknek!
Közölte: az érettségizők esetében az adott tantárgy osztályzatainak átlagából számítanák ki ezt a jegyet, a záróvizsgázóknál a tárgyak jegyeit súlyoznák azok kreditértékével és a szakdolgozat eredményével.

A politikus azt hangsúlyozta: ez egy választható megoldás volna, aki mégis szeretne vizsgázni, az futhasson neki a megmérettetésnek a kormányzat által javasolt módon, megjegyezve, hogy szerinte az számos bizonytalanságot rejt.

Brenner Koloman jelezte: a Jobbik erősen támogatja a nyelvvizsgázás online lehetőségét, mondván, ezekre a pluszpontokra nagy szükségük van azoknak, akik egyetemen kívánnak továbbtanulni.

Egyben sajnálatát fejezte ki, hogy soha nem látott mélységbe esett a felsőoktatásba jelentkezők száma, amit úgy értékelt, "beérett a Fidesz tudás- és értelmiségellenes politikája".

Ennek egyik okát abban látta, hogy a szerényebb anyagi helyzetből érkezők számára nehezen teljesíthető vagy leküzdhetetlen akadály a közoktatásban szerzett tudással nem megszerezhető nyelvvizsga
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 15:32
Koronavírus - Online érhetők el az Egyszülős Központ szolgáltatásai
A közlemény szerint továbbra is elérhető a jogi segítségnyújtás, a coaching, a pszichológiai tanácsadás, a segítő beszélgetés, az állásközvetítés és álláskeresés. Létrehoztak egy adatbázist a nagyobb települések és a budapesti kerületek önkormányzati támogatási lehetőségeiről, a köznevelési intézmények ügyeleti rendjéről és az igénybe vehető ingyenes gyermekétkeztetésekről is.

Új szolgáltatásként pedagógusok segítségével online tanulási támogatást nyújtanak a gyerekeknek hét tantárgyból, a szülőknek Énidő a karanténban címmel online egyéni és csoportos beszélgetéseket indítottak el, jógaórákat tartanak, a közösségi oldalaikon pedig rövid videókban válaszolják meg az egyszülős családokat érintő kérdéseket - tudatták.

Tájékoztattak arról is, hogy a központ megerősítette adományozási tevékenységét, és Budapesten kívül is meghirdette a támogatási lehetőségeket. A veszélyhelyzet első heteiben több száz kiló tartós élelmiszert juttattak el rászoruló egyszülős családoknak, emellett eddig tíz
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 09:33
3. Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
MEGVÁDOLNI???????
*
Ki indult előnyösebb helyzetből?
Kénytelen vagyok részletesen válaszolni, mert nem csak családon belül indultam előnytelen helyzetből, hanem a-miatt a társadalmi méretű politikai negatív MEGKÜLÖNBÖZTETÉS (diszkrimináció) miatt is, amivel az 1956 utáni megtorlás éveiben a tíz- illetve tizenéves ,,pesti srácokat" büntették.
Még csak két hónapja, hogy osztálytársaimmal ötödikes, fölső tagozatosok lettünk 1956 szeptemberében és kezdtük megszokni azt, hogy minden tantárgyat másik tanár tanítja... amikor, 1957 márciusában kiderült, hogy osztályfőnöknőnk is ,,szanatóriumba" került. Akkoriban, addig soha nem látott tanerők tűntek föl, és jöttek be helyettesíteni... A félévi bizonyítványunkat - szénszünet miatt- és osztályzatok hiányában - csak márciusban kaptuk meg.
Nem lehetett nem észrevenni, hogy az új tanárok - párunkkal az osztályból - kifejezetten ellenségesek voltak. Olyannyira, hogy nekem pl. az ötödikes félévi bizonyítványomban
furaila, 2020. március 31. kedd, 09:21
2. Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
hogy milyen nehéz volt heti három alkalommal - reggel, tanszerekkel megpakolt táskával rohanni a munkahelyre és onnan hulla fáradtan a gimibe... És minden alkalommal úgy készülni, mint ahogy a nappalisok. Ugyanannyi volt a házi, mint nekik! De hajtott a SZERELEM meg az a vágy, hogy TANÍTÓ lehessek!
*
Nem is értelek, hogy miket irkálsz itt össze a továbbtanulás TÁMOGATÁSÁRÓL, meg, hogy én voltam anya kedvence?
A lényeg, hogy sikerült az első évet a gimnáziumban - 11 tantárgyból - közepes eredménnyel befejezni és a szakmunkásvizsgám is sikerült.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=457878&aid=268641
Ehhez Ida is hozzájárult, mert egymás mellett dolgoztunk a vizsga-munkánkon a gyakorlati szakmunkásvizsgán...
- ,,Menj csak Mari! Majd készítek pár gomblyukat és leadom, mintha te készítetted volna!"
*
Drága barátnőm, betartotta ígéretét... Úgyhogy - akkor, ha ő nem segít bizony- egyik vizsgám sem sikerülhetett volna!
furaila, 2020. március 30. hétfő, 14:22
Koronavírus - Az Országos Széchényi Könyvtár is hozzájárul a digitális oktatáshoz
A nemzeti könyvtár az aktuális évfordulókhoz, ünnepekhez kapcsolódó és az általános iskolai, valamint a középiskolai tananyag különböző tantárgyaihoz használható, naponta frissülő ismeretterjesztő tartalmakat tesz közzé közösségi felületein a következő hetekben - olvasható a közleményben.

Mint írják, a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) gyűjteményében jelentős számú kötelező olvasmány nem csupán olvasható, hanem hangoskönyv formájában meg is hallgatható. Többek között elérhető az Egri csillagok, az Édes Anna, a János vitéz és A kőszívű ember fiai is. A magyar nyelv és irodalom tantárgyhoz kapcsolódva megtekinthető lesz az Örkény István életművét bemutató honlap, valamint a Nyugat folyóiratot bemutató oldal is.

A történelemoktatást és a művelődéstörténeti tájékozódást segítő tartalom a Hunyadi Mátyás híres könyvtárát bemutató Corvina-honlap, illetve az a hamarosan elinduló 3D-s szolgáltatás, amely a könyvtár 2018-as Corvina-kiállítását eleveníti fel. Szintén a történelemtanulást segíti a két
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 16:12
Varga Mihály: a pénzügyi ismereteket az alaptanterv részévé kell tenni
A miniszter hosszú távú célnak nevezte, hogy akár a Nemzeti alaptanterv része legyen a pénzügyi ismeretek oktatása, ezért a tárca egyeztet az Emberi Erőforrások Minisztériumával.

A PM szeretné, ha a Nat egyik következő felülvizsgálatánál ez megalapozott kérés lehetne - tette hozzá.

Megjegyezte azt is, hogy nem feltétlenül kell a pénzügyi ismereteket olyan gyakorisággal oktatni, mint egy hagyományos humán vagy reál tantárgyat, de félévente vagy negyedévente legalább egyszer érdemes a gyerekeknek már általános iskolában is arról beszélni, hogy mit jelent a pénzhasználat.

A kormány azt szeretné, hogy a következő generáció tudatosan használja a pénzügyi eszközöket, felelősen döntsön a megszerzett jövedelméről, megtakarításokról - mondta Varga Mihály.

Megemlítette azt is, hogy nagyon sok iskola illeszt vállalkozási vagy pénzügyi ismertet tantervébe, ilyen a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium is."Ha tudatosan döntünk egyre többen a pénzügyeinkről, akkor egyre kevesebben kerülünk
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 10:31
Megjelent az új Nat
Láttam, olvastam, hallottam, hogy - hogysem megjelent az új Nat ( a Nemzeti Alaptanterv).

A Kossuth rádióban épp most beszél Kásler Miklós miniszter róla ( 02.03.hétfő 6:35).
A Nat ,,a jelennek és a jövőnek készült, és a múlt értékeire épít". - mondja.

Mint semmi, ez sem tetszik mindenkinek, nem ért vele mindenki, hiányolják az egyeztetést stb ...

Én itt most csak az egyik "új" tantárgyról írok,méghozzá az állampolgári ismeretek-ről, ami azért nem annyira új, hiszen nekünk, a 80-as évek elején például már volt.
Nagyon jól emlékszem, hogy miket tanultunk, gyakoroltunk.
Örülök, hogy újra lesz!
azenujsagom, 2020. február 03. hétfő, 06:48
A fiatalok figyelmébe
szerint a mai fiatalok nem sok értelmet látnak az életükben, magas közöttük az öngyilkosságot megkisérlők száma.
Egy brit felmérés szerint 10-ből kilenc fiatal (16-29 év közti ) csalodotnak érzi magát mert nem talál célt vagy értelmet az életében. Érdekes módon a témával foglalkozó cikk szerint ennek egyik oka, hogy a fiatalok túl kevés időt szánnak saját magukra, pedig a megkérdezettek több mint fele állitja, azért vannak a földön, hogy megtalálják boldogságukat. Lehet , hogy ha a logika mint tantárgy bevezetnék az iskolákba már javitana e helyzeten.
Az öngyilkosság kérdése többször felmerült mindenmhol,igazából nem is ezzel akarok foglalkozni, csupán szeretném figyelmeteket kérni, hogy ha legközelebb undok, agyontetovált,ciklámenhajú, vagy akár beültetett szarvakkal ékeskedő fiatalt láttok, akkor kis előadás vagy felcsoválás helyett probáljátok elmondani nekik, hogy az életnek igenis van értelme ! Persze ezt is anélkül, hogy fejbe vágnánk őket a jóhir börkötéses változatával. A elrettentő külső
wob, 2019. november 11. hétfő, 15:19
Krónika 1. rész (napirend előtt: Down-szindrómások, iszlám iskola, gyermekbántalmazások, önkormányzatok)
Beszélt arról is, hogy 18 ezerről 41 ezerre emelkedett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása. Hozzátette: többszörösére növelték a Down-szindrómásokat segítő szervezetek támogatását.DK: a kormány örömmel fogad egy, a radikális iszlámhoz kötődő iskolátArató Gergely (DK) szerint a kormány úgy harcol a radikális iszlám ellen, hogy örömmel fogad Budapesten egy, a radikális iszlámhoz kötődő iskolát. Elmondta, Maarif alapítvány által létrehozott iskolában a Korán kötelező tantárgy és ott az egyik legfontosabb tudnivaló "Erdogan elnök szeretete és tisztelete". Hozzátette: az iskola működését világszerte botrányok kísérik, Albániában egyik tanáruk az Iszlám Állam propagandavideóját vetítette le és azt magyarázta, a terroristák jó ember.

Szerinte az alapítvány több szállal is kötődik különböző iszlamista terrorszervezetekhez, jelenlegi alelnöke alapítója volt az IHH-nak, egy "úgynevezett jótékonysági szervezetnek", amelyet a CIA már 1996-ban radikális szervezetnek minősített.
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 13:41
1/40
Képek, videók
Andrew Matthews - Az erőf
sanci81
2018. január 17. szerda, 15:26
andrew Matthews.jpg
sarkadykati
2014. január 24. péntek, 05:54
Andrew Matthews.png
sarkadykati
2013. szeptember 15. vasárnap, 01:14
Andrew Matthews idézet.gi
szalai0913
2010. augusztus 30. hétfő, 20:58
Andrew Matthews idézet.jp
szalai0913
2010. április 18. vasárnap, 18:58
Andrew Matthews idézet6.j
szalai0913
2010. január 21. csütörtök, 11:20
Andrew Matthews idézet5.j
szalai0913
2010. január 21. csütörtök, 11:19
Az élet folyamatos tanulá
charlotteani
2007. december 22. szombat, 18:39
tantárgy-.png
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:43
tantárgyam.png
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:43
emberi kapcsolatok.png
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:28
Az emberi kapcsolatokban.
pacsakute
2014. július 02. szerda, 20:33
Emberi kapcsolatok.png
mailona
2012. június 15. péntek, 22:52
Emberi kapcsolatok
sarkadykati
2009. november 06. péntek, 06:18
emberi%2520kapcsolatok .jp
frega
2009. március 07. szombat, 21:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.