Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 04:00 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Lassan, de nő a forgalom a vidéki éttermekben, üzletekben, nyitnak a szállodák
megtartására.

A játszóterek és közparkok is benépesültek, a délutáni, kora esti órákban ismét többen használják a közterületre kihelyezett fitneszeszközöket.

Az MTI által megkérdezett vendéglősök örülnek annak, hogy visszatérőben vannak a vendégeik, de forgalmuk még nem éri el a korábbit.

Nyíregyházán június 2-án nyit meg újból a jósavárosi piac, a régiségpiac pedig június 7-től fogadja újra az árusokat és a vásárlókat - közölte az önkormányzat. Ezzel az intézkedéssel immár a Nyírvv Nonprofit Kft. által üzemeltetett valamennyi piac területén engedélyezett a helypénzes árusítás, és lehetőség lesz a többkapus beléptetésre.Debrecenben napról napra sokan keresik fel a nagyerdei pihenőövezetet, a belvárosi kávézók és éttermek teraszait, és immár belső tereit is. A megyeszékhely szállodái ugyanakkor eltérő időpontokban nyitnak. A patinás Aranybika szálló május 27-től fogad újra vendégeket, a pünkösdi hétvégére már sokan foglaltak - jelezte Szarvas Éva szállodaigazgató. A nagyerdei
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:52
Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját
Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) polgármester az átadáson elmondta: a szabadidőparkot a Főkert Nonprofit Zrt. beruházásában valósították meg, a kormány által biztosított 420 millió forintból.

Felidézte, 2019 áprilisában döntött úgy a kormány és a fővárosi önkormányzat vezetése, hogy - mivel abban az évben Budapest volt Európa sportfővárosa - 2,151 milliárd forintból hét családi szabadidőparkot hoznak létre Budapesten, ezek egyike a most átadott Tejút park.

Hozzátette, az elmúlt években Csepel önkormányzata nagy hangsúlyt fektetett a parkok, zöldterületek felújítására, példaként említette a Rákóczi kert-Családok partját, a Brenner János parkot, a Bringaváros - Kresz parkot, és - jegyezte meg - jelenleg is folyik a Daru-domb megújítása.

Borbély Lénárd megköszönte a kivitelezésben részt vevők munkáját, a kormánynak a finanszírozást, Tarlós István volt főpolgármesternek és Szentkirályi Alexandra volt főpolgármester-helyettesnek pedig a közbenjárásukat, amely nélkül - fogalmazott - nem kaphatta
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 15:43
Koronavírus - Sópipákat kapnak megváltozott munkaképességű emberek
A szerdai budapesti átadáson Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy a társadalom kizárólag összefogással tud úrrá lenni a koronavírus-járványon. Ezért kap most segítséget az egyik nonprofit kft., amely másfél hónapja maszkok gyártásába kezdett, elsősorban szociális intézményeknek eljuttatva a védőeszközöket - tette hozzá.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége úgy vélekedett, hogy mindez jó példa a szolidaritásra. Létrehoznak egy vállalatot, amely megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, ők hálából első osztályú munkát végeznek, világcégeknek dolgoznak, majd a veszélyhelyzetben maszkgyártásra állnak át, és ekkor egy alapítvány természetesnek veszi, hogy rajtuk segítsen. Ez egyfajta körforgás: mindenki magától értetődőnek gondolja, hogy felkaroljon másokat, és közben senki sem marad egyedül - mondta Herczegh Anita.

Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE ügyvezető igazgatója közölte, cégcsoportjuk
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 13:55
Krónika 14. rész (fegyverek, civil szervezetek)
átsorolások miatt a hazai gyártók piacokat fognak veszíteni.

Ezt követően Sneider Tamás levezető elnök lezárta az általános vitát.

Államtitkár: a kormány elkötelezett a civilek irányábaAz egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény módosításának általános vitájában Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára expozéjában arról beszélt: Magyarországon mintegy 61 ezer civil és nonprofit szervezet működik, amelyek támogatása 2010 óta 144-ről 370 milliárd forintra nőtt.

Hangsúlyozta: a rendszer célja kettős: egyfelől szakmai programok megvalósítása, működési feltételek biztosítása, ugyanakkor ösztönzés, hogy saját bevételekre tegyenek szert, például adománygyűjtés révén.

Fontosnak nevezte a szervezetek terheinek csökkentését, mondván, a jelentős adminisztráció céljaik megvalósításától vonja el az időt, energiát.

Jelezte: a Falusi Civil Alap elindulásával ötmilliárd
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 23:34
Koronavírus - Védőmaszkokat vásárolnak, varratnak vidéki önkormányzatok, segítenek a rászorulóknak
Zalaegerszegen az önkormányzat 27 millió forintért 60 ezer mosható, többször felhasználható orvosi szájmaszkot rendelt, hogy minden városlakót ellássanak, a szállítmány a következő hetekben ütemezetten érkezik - közölte Balaicz Zoltán polgármester hétfőn a közösségi oldalán.

Nagykanizsán elkezdték az egészségügyi intézményeknek, közintézményeknek, városi cégeknek, szociális ellátóintézményeknek, óvodáknak, bölcsődéknek, pékárugyártóknak és szállítóknak szánt, a városi tulajdonban lévő Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. által készített védőmaszkok kiszállítását. Balogh László polgármester azt is közölte: egy helyi cégtulajdonossal arról is egyeztetett, hogy várhatóan 50 ezer, 95 százalékos szűrőképességű egészségügyi maszkot szerez be a jövő hét elejére, ezeket a nagykanizsai háztartásokba kívánják eljuttatni.

Nagykanizsa polgármestere hétfőn a helyi rendelet módosításával ingyenessé tette a veszélyhelyzet idejére a parkolást a város teljes területén.

A szegedi önkormányzat hétfőn döntött a
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 20:03
Koronavírus - HM: hetvenegy vállalatnál kezdték el a munkát a honvédelmi irányító törzsek
Mint kifejtették: a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére tett kormányzati intézkedések keretében Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken tíz akciócsoport megalakulásáról döntött. Ezek egyike a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport, amelynek vezetője Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Az akciócsoport a döntést követően haladéktalanul megkezdte munkáját és azonosította az ország működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú szolgáltató és gyártó kapacitásokat. Az akciócsoporton belül működő irányító csoport feladata az volt, hogy megtervezze és megszervezze a feladatok végrehajtását. Az ország folyamatos működéséhez elengedhetetlen, létfontosságú magyar vállalatok biztonságos tevékenységét és zavartalan működését - a Honvédelmi Igazgatási Törzseken keresztül - segíteni tudják.

Csütörtökön összesen 71 vállalatnál kezdték el a munkát a honvédelmi irányító törzsek. Ezek között szerepel az MVM, a MOL, a Mátrai Erőmű, a MAVIR Zrt., a Magyar Nemzeti Bank,
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 17:12
Hétfőtől lehet jelentkezni a Déryné Programra
csak a szűk elit kiváltsága legyen, hanem valamennyi magyar állampolgár hozzáférjen a minőségi előadásokhoz - hangsúlyozta Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára hétfőn, a programról tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár szerint Magyarország rendkívül jó helyzetben van a kultúrafogyasztás területén, a lakosság több mint 40 százaléka rendszeres kultúrafogyasztó, a jelentős része színházba járó közönség.

Kis Domonkos Márk, a Déryné Művészeti Nonprofit Kft. igazgatója elmondta: a Színház mindenkinek jelmondattal egymilliárd forintból elinduló programra a kőszínházak, független társulatok és befogadó intézmények jelentkezhetnek a deryneprogram.hu oldalon a meghirdetett négy alprogramra.

Az Országjárás nevű alprogramba a befogadó intézmények, valamint kőszínházak és független színházak jelentkezhetnek előadásaikkal. A bekerülő előadásokról kuratórium hoz döntést. A sajtótájékoztatón elhangzott: ifjúsági előadással, vígjátékkal, komédiával, drámával
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 15:27
Rácz Gergő: a nyeremény motiváció a fesztiválszerepléshez
75 millió forintos nyeremény, amelyet zenei karrierjük építésére fordíthatnak, hozzásegíti őket ahhoz, hogy egy általuk elképzelt koncertet tudjanak létrehozni.

"A zenész csak úgy tud hatást gyakorolni az emberekre, ha magába néz és a zenével foglalkozik. A munkafolyamat ezután sem fog változni, de izgalmas, hogy most sok mindenre lehetőségünk nyílik. A színpadtechnikában, világításban például nincs saját felszerelésünk" - fejtette ki Rácz Gergő.

Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója a műsorban hangsúlyozta: ismét sikeres évadot zár A Dal, amely a közmédia egyik zászlóshajója, és már kilencedik éve ad teret új magyar könnyűzenei műveknek.

"Jó döntés volt, hogy idén csak magyar nyelvű dallal lehetett nevezni. Mindenki szereti, ha az anyanyelvén kap olyan gondolatokat, amelyeket szeret magában forgatni. A győztes, a Mostantól is elgondolkodtató tematikájú dal, a megbocsátásról szól. Visszaigazolódott A Dal műsorkészítőinek koncepciója
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 10:21
A fővárosi álláskeresőket segítő iroda nyílt a Városházán
Karácsony Gergely főpolgármester az eseményen apró, de fontos lépésnek nevezte az iroda megnyitását az esélyteremtő Budapest program megvalósítása szempontjából.

A főváros új vezetése szűk gazdasági mozgástere ellenére mindent megtesz azért, hogy "Budapest mindannyiunk közös otthona legyen" - jelentette ki.

A főpolgármester azt mondta, a mai munkaerőpiaci helyzetben azt kell segíteni, hogy a munkaadók és a munkavállalók igényei egymásra találjanak. Az iroda személyre szabott szolgáltatásaival abban segíti az álláskeresőket, hogy megkeressék az egyéni kibontakozás lehetőségét - tette hozzá.

Karácsony Gergely kiemelte: az a dolguk, hogy ne legyen olyan álláskereső, aki csak azért nem tud elhelyezkedni, mert nincsenek megfelelő információi vagy nem kapja meg azt a segítséget, amivel jelentkezhet egy állásra.

A főpolgármester szólt arról is, egyik első döntésük volt, hogy a regisztrált álláskeresők ingyen használhatják a közösségi közlekedést.

Közölte továbbá, az esélyteremtő
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 11:02
BTF - Egy hónap múlva kezdődik a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál
programokkal jelentkezik: komoly- jazz- és világzenei koncertekkel, színházi, táncszínházi és újcirkusz-előadásokkal, kiállításokkal, filmvetítésekkel, sőt minifesztiválokkal - mondta el az eseménysorozat keddi budapesti sajtótájékoztatóján Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a BTF főszervezője.

Mint hozzátette, az elmúlt években sikerült újragondolni a Budapesti Tavaszi Fesztivált, melynek megrendezését a kormánnyal kötött stratégiai megállapodás biztosítja.

Faix Csaba, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője emlékeztetett arra, hogy a BTF a főváros arculatát jelentősen meghatározó eseménysorozat, amely rengeteg műfajjal számos közönségréteget megszólít április 3. és 19. között.

Káel Csaba elmondása szerint a 40 éves jubileum kapcsán több korábbi legendás fellépőt, együttest ismét meghívtak, ilyen például Philippe Herreweghe és a Collegium Vocale Gent, Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra, az Orfeo Kamarazenekar és a
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 13:42
Régészeti parkot és látogatóközpontot alakítanak ki a római limes magyarországi szakaszán
turisztikai célú hasznosítását tervezik. A projekt célja a világörökség-várományos helyszínek tematikus hálózattá való fejlesztése - hangzott el a csütörtöki budapesti projektindító sajtótájékoztatón.

Rezi Kató Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese elmondta: a fejlesztésre pályázó konzorcium vezetője a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM), tagja a verőcei önkormányzat, valamint az Iparművészeti Múzeum (IM), amelynek nagytétényi területén a fejlesztés egy része zajlik, továbbá a Várkapitányság Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Kiemelte: a pályázat a limes két világörökségi várományos helyszínén valósul meg, a turisztikai fejlesztés célja a területek lehetőségeinek kiaknázása. Mint mondta, a pályázatban Nagytétény és Verőce közös szereplését az indokolta, hogy a pályázat feltétele volt hálózat létrehozása. A verőcei helyszín csatlakozása formai és tartalmi szempontból is fontos, a két pályázat kiegészíti, erősíti egymást - mondta.

Az MNM, az IM és az önkormányzat a
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 14:32
A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
Hangsúlyozta, hogy a program lényege a munkahelyek felkutatása, valamint a munkalehetőség hatékony közvetítése a kormányhivatalokon keresztül az álláskeresők felé. Mint mondta, jelenleg a program hatodik ütemét vezetik be Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében, valamint a fővárosban, országos bevezetése március 31-én zárul.

Közölte: az OFA Nonprofit Kft. 34 programon dolgozik; az egyik legjelentősebb közelgő változtatás a felnőttképzési program reformja.

Hágen Tímea, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárságának főosztályvezetője kiemelte: a munkaerőpiaci reformprogram 2018 harmadik negyedévi indulása óta több mint 50 ezer ember jutott munkához, így a foglalkoztatottak száma 4 millió 520 ezer.

Hangsúlyozta: 2013 óta nő a gazdaság, 2019-ben 5 százalékos bővülést mutatott az előző évhez képest, amihez jelentősen hozzájárult a munkaerőpiaci reformprogram.

Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal
velemenyezd, 2020. február 17. hétfő, 11:21
1/80
Képek, videók
Híres éttermek
csobaizsolt
2015. augusztus 31. hétfő, 12:52
Romantikus éttermek.png
mailona
2012. június 15. péntek, 22:54
Az.Éttermek..
rodes53
2012. február 16. csütörtök, 09:39
Kikötői éttermek
fridmann
2009. augusztus 09. vasárnap, 06:12
tengerparti éttermek
szabozoli
2007. augusztus 18. szombat, 18:31
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
zoldkaszino
2011. január 12. szerda, 04:53
szarvas3.jpg
liliana01
2020. április 27. hétfő, 17:40
1fehér szarvas1.jpg
durcimarcika
2019. december 09. hétfő, 16:26
Szarvas a fa előtt. jpg.j
pacsakute
2019. május 14. kedd, 22:51
Szarvas
pacsakute
2019. május 14. kedd, 22:50
Udvarias szarvas Japánban
pacsakute
2019. május 05. vasárnap, 20:08
Szarvasok hercegnője
pacsakute
2019. március 19. kedd, 21:55
Misztikus szarvas.jpg
pacsakute
2019. február 24. vasárnap, 20:52
Szarvas.jpg
pacsakute
2019. január 29. kedd, 22:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.