Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 03:36 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szepes Mária : gondolatok gyógyító ereje
nem gyömöszöljük vissza a tudattalan zónákba, ahol tovább fertőzhetnének és erjedhetnének, hanem az értelem fényében kiengedjük belőlük a feszítő rossz gőzöket. Például : Valaki fél egy közelgő dátumtól, mikor nehéz körülmények között helyt kell állnia. Ez a dátum jelenthet vizsgát, egzisztenciát eldöntő bemutatkozást, bírósági tárgyalást, nyilvános szereplést stb.

A negatív egyéniség ilyenkor átengedi magát őrlő gondolatainak. Számtalanszor végigéli a különféle buktatókat, izgalmas veszélylehetőségeket. Képzelete hóhérrá, fordulatos grand guignol szerzőjévé alakul át, és saját szerencsétlen fantomalakját a legelviselhetetlenebb megszégyenítések, kínos helyzetek középpontjába állítja. E procedúra alatt önbizalmát valósággal felmorzsolja. Mire elérkezik az idő, hogy jó képességei birtokában, a pillanatnak megfelelően, spontán cselekedjék, kapkodó, remegő, félszeg idegronccsá válik. Gondolatai cserbenhagyják. Emlékezete kihagy. Reflexei ellene fordulnak. Pirul, dadog, verejtékezik. Megnyilvánulásai
pacsakute, 2020. február 17. hétfő, 12:52
A nevem Mary Page Marlowe címmel tart bemutatót a Centrál Színház
Alexandra mellett az előadásban többek között Sztarenki Dórát, Stohl Andrást és Scherer Pétert láthatja a közönség.

Mint kiemelik, a kapcsolatok és a nőket érintő témák még hangsúlyosabb szerepet kapnak a Centrál Színház idei évadában, mint korábban. Tracy Letts műve is azon darabok közé tartozik, amelyek komoly női szerepeket kínálnak. Minden jelenetben más-más korában látható Mary Page Marlowe, egyszer 19, aztán 63, majd 40, vagy 56 éves nő jelenik meg a színpadon, így mindkét színésznőnek több lehetősége van arra, hogy különböző életkorú nőket alakítson.

Tracy Letts amerikai drámaíró és színész 2008-ban Pulitzer-díjat kapott az Augusztus Oklahomában című művéért, 2013-ban pedig Tony-díjjal méltatták a Nem félünk a farkastól című darabban nyújtott George-alakítását. A nevem Mary Page Marlowe az egyik legújabb darabja, amelyet a magyarországi közönség most láthat először.

A Centrál Színház előadásában Básti Juli, Borbély Alexandra, Sztarenki Dóra, Stohl András és Scherer Péter mellett
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:10
A lélek kulcsa 8. - Lélek és szellem-
által Mivel finom energia van jelen, ezért nem alkalmazható együtt más energiai kezelésekkel, mint például a Reiki. A szellemgyógyász csatorna az isteni gyógyító energia közvetítésére. Nem csak magán, hanem bárkin képes segíteni, a technikája tanulható, egymásra épülő kurzusokon. Az Aktív Szellemgyógyászat 2. fokának beavatásával, szellemi segítőt/segítőket kap a tanuló, Őrangyali közvetítéssel, a gyógyításokhoz. Ezen kívül megismerkedünk a színek és a kövek rezgésével, az általuk való gyógyítással, és lehetőségünk nyílik távkezelésre. A 3. fokozaton különféle technikákat sajátíthat el a hallgató, például az íriszkezelést, és a hipnózisba való bevezetést. Az 1. 2. fokozat ismétlésével, komoly etikai szabályok megismerésével felkészülhet a 4. fokozatra, a pszi-sebészetre, amely koronája a szellemgyógyászatnak, ahol megnyitják a harmadik szemet. A pszi sebészettel, ínoperabilis műtétek végezhetők, ciszták eltüntethetők, epe-, vesekövek porlaszthatók, számtalan beavatkozás végezhető általa. Ezeknél a
suzymama, 2020. február 15. szombat, 21:33
Szent Bálint vértanú, aki a szerelmesek pártfogója lett
szent?
................
A Bálint név latin változata Valentinus, ami azt jelenti: erős. A Legenda Aurea úgy fogalmaz: ,,erőt bíró, azaz a szentségben állhatatos". A hagyományban több Bálint nevű szent története keveredik, miközben nagyon kevés hiteles tény maradt fenn róluk. A gyér történelmi adatok miatt 1969-ben kivették Bálint nevét az általános római naptárból, meghagyva a róla való megemlékezés lehetőségét a helyi egyházak számára.
Annyi bizonyos, hogy a 3. században élt egy Bálint nevű római pap, akit vértanúként tisztelünk. II. Claudius császár sikertelenül próbálta hittagadásra bírni, ezért átadta Aster főtisztnek, hogy végeztesse ki. Bálint meggyógyította Aster vak leányát, mire a főtiszt és háza népe megtért. A császár 269 körül mindegyiküket kivégeztette. A vértanú pap halála helyén I. Gyula pápa templomot építtetett.
- Bálint vértanú történetét a Legenda Aurea így őrizte
maroka, 2020. február 14. péntek, 10:39
Csepel Királyerdőben eladó házunk
Budapest-Csepel Királyerdőben eladó két családi házunk, nagy kerttel,
hatalmas diófával, mandulafával,meggyfával fűzfával, tujákkal és kedvencünk a fügefák!

Első tulajdonosként ajánljuk triplakomfortos, 2 házunkat, tetőtér beépítéssel 3 lakás,
3 fürdőszoba, egyikben fürdőkád van.

Összeköltöző generációk részére, vagy bérbeadásra is alkalmas,
panzió kialakítására 2 nagyszoba és 8 félszoba lehetőséggel,
nagy ebédlővel, kertre néző panoráma ablakkal.

Első házunknak megvan az utcai külön kapuja, ami 1935-ben épült vályog 65nm,
udvari bejárattal, önálló otthon is lehet,
de folyosóval kapcsolódik a második házhoz, amelyik 1990-ben tégla építésű 100nm
a tetőtér beépítéssel 3. külön lakás ebédlőből falépcsővel, nagy Velux tetőtér ablakkal megvilágítva.

Nagy melléképület 2 helyiségből áll, ami szerszámos tároló,
a kisebb nyúlketreccel, állatok tartására is alkalmas udvarrésszel.

Ingatlaközvetítőm van!
dandej, 2020. február 11. kedd, 16:23
Piski csata 1849 - Székelyföld
Nagyszebennél elszenvedett kudarc után fordulóponthoz ért, ugyanis Puchner hamarosan rákényszerítette a szász és román nemzeti komitékat a Havasalföldön állomásozó orosz seregek behívására. Miután a cári csapatok megszállták Nagyszebent és Brassót, a császári főparancsnok teljes erejével Bem ellen fordulhatott, így február 4-én, Vízakna mellett jelentős győzelmet aratott a honvédek felett. ,,Osztrolenka véres csillagának" a súlyos vereség után már csak 1500 embere és néhány ágyúja maradt, így csupán egyetlen lehetősége volt: egérutat nyerni nyugat felé, a Maros mentén ugyanis jelentős utánpótlás haladt kelet felé, amit a Bánságból kiszoruló Damjanich János küldött Bem számára.
Miután Puchner csapatai nyomasztó túlerőben voltak, a következő napokban a honvédeknek szinte emberfeletti teljesítményt kellett nyújtaniuk, ugyanis a visszavonulással egy időben véres utóvédharcokat vívtak a császáriakkal, miközben a lengyel fővezér sebesülése miatt lényegében cselekvésképtelen volt. A Bem József helyére álló
maroka, 2020. február 09. vasárnap, 23:30
Oxigén - az életünk függ tőle
Az oxigén elengedhetetlen az életünkhöz. Szó szerint létezni sem tudnánk nélküle. Több billió évvel ezelőtt csak nagyon kevés oxigén volt a Föld atmoszférájában. Ebben a légkörben az élőlények nem léteztek, nem tudtak létezni. Az, hogy egy ilyen oxigénszegény környezetből hogyan válhatott egy élhető, oxigénben gazdag hely, még ma is vita tárgyát képezi a szakemberek között. Akárhogyan is történt, először az egysejtű élőlények vették birtokba a Földet és teremtettek oxigéndús környezetet, amely már lehetővé tette más élőlények - beleértve az ember - megjelenését és ezzel együtt az életben maradását.

Az emberi testnek ahhoz, hogy megfelelően tudjon funkcionálni, oxigénre van szüksége. A légzés nem más, mint egy gázcsere, vagyis oxigént veszünk fel és szén-dioxidot adunk le. A légzésnek két típusa létezik, az egyik az anaerob, a másik az aerob légzés. Az anaerob légzés főként
pacsakute, 2020. február 09. vasárnap, 21:40
„Ha elvész a híd, elvész Erdély!” - Bem József)
elszenvedett kudarc után fordulóponthoz ért, ugyanis Puchner hamarosan rákényszerítette a szász és román nemzeti komitékat a Havasalföldön állomásozó orosz seregek behívására. Miután a cári csapatok megszállták Nagyszebent és Brassót, a császári főparancsnok teljes erejével Bem ellen fordulhatott, így február 4-én, Vízakna mellett jelentős győzelmet aratott a honvédek felett. ,,Osztrolenka véres csillagának" a súlyos vereség után már csak 1500 embere és néhány ágyúja maradt, így csupán egyetlen lehetősége volt: egérutat nyerni nyugat felé, a Maros mentén ugyanis jelentős utánpótlás haladt kelet felé, amit a Bánságból kiszoruló Damjanich János küldött Bem számára.
Miután Puchner csapatai nyomasztó túlerőben voltak, a következő napokban a honvédeknek szinte emberfeletti teljesítményt kellett nyújtaniuk, ugyanis a visszavonulással egy időben véres utóvédharcokat vívtak a császáriakkal, miközben a lengyel fővezér sebesülése miatt lényegében cselekvésképtelen volt. A Bem József helyére álló Czetz
maroka, 2020. február 08. szombat, 20:01
Fogyást segítő tápanyagok
zsírsejtek lebontásában. Naponta 100 mg fogyasztása ajánlott.

32. Resveratrol

Az orvosok a resveratrol miatt ajánlják a napi egy pohár vörösbor elfogyasztását, ám emellett étrendkiegészítőként is kapható, a fogyást megkönnyítő tápanyag. Segíti a rossz koleszterinszint csökkentését, amely a szív egészségét és a vérben található glükózszint érzékenységét is javítja. Ezzel a két hatással segíti a sikeres fogyást és a testsúly kontrollban tartását is.

Arra is megvan a lehetőség, hogy hosszabb életet biztosít, a kísérletet még csak rágcsálókon végezték el, az emberi kísérletek eredményei még váratnak magukra. Mindenféleképp pozitív hatása lenne és mégegy ok fogyasztására, ha az eredmények embereken is sikeresnek bizonyulnának.

33. Szennabokor

Gyakran alkalmazzák hashajtó hatása miatt, tehát ha emésztése lassú, segítheti kitisztítását szennával, amely után szervezete könnyebben fogja emészteni a különféle ételeket. Arra figyeljen oda, hogy semmiképpen
pacsakute, 2020. február 07. péntek, 16:26
A cigányság úgy tudja: a magyarok is ingyen jutnak lakáshoz
gyermekük, akkor alá kellett írni legalább 2 gyermek vállalásáról szóló szerződést, valamint a lakás vásárlási árának 30 %-át készpénzben.

Mit jelentett ez akkor, amikor egy szakmunkásnak átlag 2.000,- Ft volt a havi (teljesítmény)bére?! Ebből nem lehetett takarékoskodni!!! Mindenképpen szükség volt a napi 8 órai hivatalos munkahelyi munkavégzésen TÚLI MUNKÁVAL MEGSZEREZHETŐ JÖVEDELEMRE! ISMERTEM OLYAN PÁLYAKEZDŐ ORVOS HÁZASPÁRT, AKIK MOSÓKONYHÁBAN LAKTAK ALBÉRLETBEN 2 KISGYEREKKEL ÉS NEM KAPTAK LEHETŐSÉGET A LAKÁSVÁSÁRLÁSRA!

MINDEN CIGÁNYNAK ÉS NEM CIGÁNYNAK MEG KELL TUDNIA VÉGRE, HOGY ez a KOROSZTÁLY - az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS IDEJÉN napi 16 órát dolgozott azért, hogy be tudjon fizetni egy OTP értékesítésű "öröklakás" nevezetű betonkalodára!!!! Ez, az 1969-től az 1970-es évek MUNKÁS-FIATALJAIRA volt érvényes.
Éppen ezért, ideje, hogy MEGTUDJA AZ UTÓKOR (MAGYAROK ÉS CIGÁNYOK) AZ 1970-ES ÉVEK IFJÚSÁGÁNAK RÁMENT AZ EGÉSZ ÉLETE ARRA, HOGY EGYÁLTALÁN LAKJON VALAHOL!!!!
furaila, 2020. február 06. csütörtök, 12:56
Orbán: a konzervatív politika előfeltétele a gazdasági sikeresség
kereszténydemokrácia.

A migrációs krízissel kapcsolatban jelezte, hogy Magyarországon egyetlen muszlim migráns sincs, ezzel teljesen különbözik a nyugat-európai országoktól, ahol a muszlim közösség aránya nő, a keresztény közösség pedig csökken. A liberálisok szerint ez helyes, ők ugyanis nem szeretik a keresztény társadalmat - tette hozzá, megjegyezve, hogy ez az ő dolguk, de azt kérte, ne akarjanak ráerőltetni Közép-Európára egy ilyen folyamatot.

Azt is jelezte ugyanakkor: a migrációs válság lehetőséget teremtett arra, hogy az identitásról beszéljenek, arról, "kik vagyunk".

A miniszterelnök azt is hangoztatta, hogy Európában új kihívásokra és energiával teli új mozgalmakra van szükség, különben a kontinens nem lesz versenyképes.

A kormányfő az Európai Unióról szólva kifejtette, hogy ma két eltérő megközelítés létezik Európa felépítésének kérdésében: az egyik alulról szeretné építeni a kontinenst, ami a nemzetek egyfajta együttműködését jelenti; a másik koncepció szerint viszont felülről
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 19:42
Elkészült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat logisztikai és raktárközpontja Kecskeméten
további ötmilliárd forintot fordít a karitatív szervezetek hasonló programjainak megvalósításához. Így a beruházások mellett folytatódhatnának az eszközbeszerzések is.

Soltész Miklós emlékeztetett: a Kecskeméten folyó tevékenység minta volt az országos hajléktalanellátás átalakításakor. Az egyik szempont ugyanis az volt, hogy az elesettek emberi méltóságát úgy kell visszaadni, hogy a segítésük és támogatásuk mellett legyen elvárás a közösségért és a saját magukért folytatott tevékenység. A kitörés lehetőségét kell ugyanis megteremteni - fűzte hozzá az államtitkár.

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke elmondta: Kecskemét nagy szerepet vállalt abban, hogy a szolgálat gyökeret verjen Magyarországon. A segélyszervezet nevet azért cserélték szeretetszolgálatra, mert arra gondoltak, hogy "annyi segély nincs a világon, amennyire szükség van, de a szeretet sosem fogy el, mindössze olyan emberi szívek kellenek hozzá, amelyek az ember méltóságát Istenre hivatkozva minden elé
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 16:02
1/2154
Képek, videók
Szepes Mária- A valóságot
pacsakute
2020. február 17. hétfő, 21:38
Szepes Mária- Ne kivülről
pacsakute
2020. február 17. hétfő, 21:32
Szepes Mária.png
bbbarbara
2016. október 21. péntek, 22:14
Szepesi Mária.png
bbbarbara
2015. április 12. vasárnap, 19:54
Szepes Mária..jpg
jozsuzsa
2015. január 22. csütörtök, 18:38
Szepesi Mária.jpg
bbbarbara
2015. január 07. szerda, 21:56
Szepes Mária idézet.jpg
pacsakute
2014. szeptember 01. hétfő, 16:35
Szepes Mária Nincs jogom
mester126mari
2014. március 08. szombat, 19:58
Szepes Mária(1).jpg
zsu74
2013. november 24. vasárnap, 21:10
Szepes Mária(2).jpg
zsu74
2013. november 24. vasárnap, 21:09
Szepes Mária - A gyógyító
pacsakute
2013. március 24. vasárnap, 13:39
A-tudattalan.jpg
menusgabor
2016. október 04. kedd, 19:01
dicsőség fényében0317.jpg
maroka
2019. március 17. vasárnap, 20:34
Szerelm fényében
sanci81
2018. április 08. vasárnap, 15:19
Pünkösd fényében.jpg
kkm
2017. május 24. szerda, 20:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.