Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:04 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyarul beszélő indián törzs?
hogy Móricz kutatásai kimutatták, hogy az ecuadori nép Európába szakadt testvérei a magyarok.

Ezért - bár az ecuadori futballcsapat nem jutott Londonig a világbajnokságon - mégis képviselve van magyar testvéreinek kitűnő csapata által.

Az Európába szakadt magyar testvéreink azok, akik mint annyiszor, most is meg fogják mutatni, hogy milyen hősi küzdelemre képesek a mi hajdani őspuhuráink, éppen ezért ,,elutasítjuk a kéretlen brazil képviseletet, mert minket a legtisztább és legősibb testvéreink képviselnek a londoni világbajnokságon: a magyarok" - írja a lap.

1966. augusztus 7-én az ,,El Telegrafe" teljes oldalt szentel Móricz felfedezéseinek. Ebből a rendkívüli interjúból arról értesülhettünk, hogy a Kara törzs, amely a róla elnevezett Kara-öbölbe (Bahia de Caracuez) a VIII. század vége felé érkezett, azonos a magyar, Királyi Szkíta Kara törzzsel, amely Indián keresztül vándorolva, majd hajózva visszatért az őshazába, a jelenlegi
menusgabor, 2018. november 27. kedd, 17:00
Szent Mór püspök 10.25
ott imádsággal töltse. A szerzetesek hosszú menetben vonultak fel a becses vendégek köszöntésére, és az ifjú Imre herceg mindnyájukat csókkal üdvözölte. Atyjának viszont feltűnt, hogy némelyik bencés szerzetest csak egyszer, másokat kétszer, háromszor, ötször, de volt egy - maga Boldog Mór -, akit a herceg hétszer csókolt meg. Atyja kérdésére Imre elmondta, hogy égi sugallatot kapott, és vendéglátóit érdemük szerint csókolta meg. Boldog Mórt pedig azért hétszer, mert mindük között ő a legtisztább és legelhivatottabb szolgálója az Úrnak.
Ezután Szent István király - erről is fiának Legendája számol be - próbára tette az ifjú Mórt. A szigorú szilencium órájában odament hozzá és megszólította. Az ifjú azonban néma maradt, amiért elöljárói megfeddték - mondván, hogy a király kérdésére válaszolnia illett volna -, ám Szent István megvédte a derék szerzetest, akinek sikerült meggyőződnie feltétlen hitbuzgalmáról...
Boldog Mór immár Pécs püspökeként szerepelt azon
maroka, 2018. október 25. csütörtök, 18:26
Idézetek a Hazáról , a hazaszeretetről
származású író


Annak, aki jól ismeri Magyarország részeinek képét, tájainak gazdagságát, városainak jellegét, a hazai föld szebb lesz, tágasabb lesz, nagyobb lesz, tehát kedvesebb is lesz. Több féltése és több terve fog kapcsolódni ehhez a szóhoz: Magyarország. E több féltés és több terv, több védenivaló és több alkotnivaló elemeiből tevődik össze az, amit a szó legtisztább értelmében nevezhetünk hazafiságnak.

Szabó Zoltán


Csak a gyökér kitartson!...

Kárpátoktól az Adriáig nyúlnak a gyökerek
Tapadnak a földre, hogy termés legyen
Az örök magyar szőlőhegyen,
Hogy élni tudjon: dió, levél, ágak ...
- Adj! Uram, elég erőt a harcos diófának!...

Csak a gyökér kitartson!...

Alföldi Géza: CSAK A GYÖKÉR
menusgabor, 2018. augusztus 10. péntek, 22:00
Tallóztam
Tudtad, hogy a talpadon keresztül megszabadulhatsz a betegségektől?

Így készül a fantasztikusan gyógyító hatású
Sós-vizes lábfürdő

Régi módszerek egyike a lábak sós vízben való áztatása.
Évente elég két kezelést alkalmazni, egy kezelés 8-10 lábfürdőt jelent, heti háromszor elosztva, 30 percig.

Lavórtól függően 3-4 liter 40 C fokos 10%-os sós oldatot csináljunk, este, étkezést követően minimum két órával, áztassuk bele a lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és várjuk meg, míg a láb felmelegszik, és kitáguljanak a bőr pórusai.

A szervezet méregtelenítését elvégző kezelés mellékhatásairól nincsenek hírek, viszont 6 - 7 alkalom után a kellemes eredmények már tapasztalhatók lesznek.

A lábfürdő vizének színe változhat a terápia ideje alatt, aszerint, hogy a méregtelenítés éppen melyik belső szervben folyik, - ha citrom sárga a víz, akkor a húgyúti szervek, - ha narancssárga, akkor az ízületek, - barna színeződés
horvathnemagdi, 2018. augusztus 05. vasárnap, 06:51
Észak-Magyarország kilenc festői szépségű tava
felduzzasztásával. A víztározó jelenlegi bérlője megszüntette a korábbi fürdőzési lehetőséget és a horgászok paradicsomává alakította a tavat.

Noszvaj-Síkfőkút

Fotó: Szinok Gábor
Noszvaj és Síkfőkút összeépült, ahol az 1930-as években alakították ki a tó jelenlegi környezetét. A felső tó nyaranta csónakázásra, vízibiciklizésre, az alsó tó horgászásra, a tórét pedig piknikezésre csábítja az ideérkezőket. Kutatási eredmények is alátámasztják, hogy Noszvaj - Síkfőkút az ország egyik legtisztább levegőjű települése.

Lak-völgyi tó

Fotó: Szinok Gábor
A kirándulók Bélapátfalván biztosan nem hagyják ki a Bükk alighanem legromantikusabb tavát, az erdőkkel körülvett hegyi Lak-völgyi tavat, mely igazi felüdülést jelent a megfáradt vándornak. A horgászásra és strandolásra is alkalmas tó körül kijelölt tűzrakó helyek invitálnak bográcsozásra, s néhány percnyi séta után már kortyolhatunk is a Lóczi-forrás kristálytiszta
tinka1951, 2018. július 02. hétfő, 08:11
Nagy értékű műtárgyak érkeztek Debrecenbe
(JAG) két szakembere is elkísérte az anyagot, a JAG gyűjteménykezelője és művészettörténésze a bontás, állapotfelmérés és installálás során végig felügyeli a debreceni munkálatokat.

A Magyarországon még nem látott alkotásokból nyíló tárlatra a Modemben infrakapukat és új bejáratot is építettek, emellett fegyveres őr is vigyázza majd az alkotásokat. Az Impressziók című tárlat legtöbbre becsült darabja, a több mint 3 milliárd forintra értékelt Folyópart Veneux-nél című 1881-es olajkép, amelyet a legtisztább impresszionistaként emlegetett és legképzettebb alkotónak tartott Alfred Sisley készített - hangsúlyozta az igazgató.

A tárlat hat szekcióban mutatja be a 19. század második felének és a 20. század első felének művészeti törekvéseit Süli Zakar Szabolcs kurátor munkája nyomán. Az elsősorban kronológiai elvet követő rendezés a preraffaeliták (köztük John Everett Millais és Dante Gabriel Rossetti), a barbizoni iskola (Gustave Courbet és Jean-Francois Millet), az impresszionisták (Boudin, Degas,
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 17:14
Június első reggelén ezzel a gyönyörű áldással köszöntelek
rajtunk,
a ragyogó fény áldott világossága.
Fény vegyen körül és a fény belőlünk,
a lelkünkből sugározzon tovább.
Napfényes legyen körülöttünk az élet
és melegítse fel a lelkünket is,
míg csak átragyog és bevilágít mindent .

/Ősi Ír Áldás /


Az Áldás csodája - Add tovább áldások a nagyvilágból

Az áldás a teremtő szeretetének egyik legtisztább formája. Azonnali hatása van annak az életére is, aki adja, és annak az életére is, aki fogadja.

Küldd el ezeket az áldásokat a világba :

Szent Patrik kódexbeli áldás

Az Úr legyen előtted,
hogy a jó utat mutassa neked.
Az Úr legyen melletted,
hogy téged karjába zárjon és megvédjen.
Az Úr legyen mögötted,
hogy megvédjen a Gonosz cselvetésétől.
Az Úr legyen alattad,
hogy felfogjon, ha leesel.
Az Úr legyen tebenned,
hogy
lilagondolatok, 2018. június 01. péntek, 08:34
Kryon – A leggyakrabban felmerülő kérdések
találkoztál már vele korábban, pedig még nem.

Ugyanígy nehéz érzelmi ,,benyomásokat" adni valamivel kapcsolatban, amit meglátsz. Elméd nem elég gyors ahhoz, hogy részt vegyen ezekben a dolgokban, és ezért adhatják neked vezetőid a figyelemfelhívó ,,lökést", mielőtt elméd analizálná a tudást, a benyomást.

Éveken át intuíciónak, ösztönös megérzésnek vagy déjà vunak hívtátok ezeket a jelenségeket. Most már tudod, hogy ez a vezetőkkel való kommunikáció legtisztább formája, mely az érzelmeket használja közvetítő csatornaként.

Ezért akik megengedik maguknak, hogy ,,érezzenek", megismerik a Szellem vezetését.

Adj magadnak engedélyt arra, hogy észrevedd ezeket az emocionális jelenségeket, és nyugodt állapotban, hangosan nyugtázd a ,,vételüket". Mondd el hangosan vezetőidnek, hogy szereted őket - aztán várd ki, hogy mi történik. Túl egyszerű?

Az emberi gondolkodásra vall az a nézet, hogy minden jó dologért
sz719eszter, 2018. május 20. vasárnap, 11:45
A királyfi három bánata...
Mécs László:

A királyfi három bánata...

Amikor születtem, nem jeleztek nagyot
messiás-mutató különös csillagok,
csak az anyám tudta, hogy királyfi vagyok.

A többiek láttak egy síró porontyot,
de anyám úgy rakta rám a pólyarongyot,
mintha babusgatná a szép napkorongot.

Maga adta nékem édessége teljét,
úgy ajándékozta anyasága tejét,
hogy egyszer földnek bennem kedve teljék.

Isten tudja, honnan, palástot kerített,
aranyos palástot vállamra terített,
fejem fölé égszín mosolygást derített.

Ma is úgy foltozza ingemet, ruhámat,
ma is úgy szolgál ki, főzi vacsorámat,
mint királyi ember királyi urának.

Amerre én jártam, kövek énekeltek,
mert az édesanyám izent a köveknek,
szíve ment előttem előre követnek.

Amíg o van, vígan élném a világom,
nem hiányzik nekem semmi a világon,
három bánat teszi boldogtalanságom.

Az egyik
aranyoslila, 2018. április 30. hétfő, 19:37
Az Isten szerint férfi mint közszereplő/ Barátok
kapcsolatosan. Ezért érezhetjük megnyugtatónak az olyan emberek közelségét, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak és éreznek. A szelektív kitárulkozás törvénye azt sejteti, hogy a meggyőződésünket, alapelveinket megkérdőjelezni látszó információkat nagy ívben elkerüljük. A barátság valószínűleg a legtisztább formája saját propagandánk megválogatásának. A hozzánk hasonló emberekkel létesített kapcsolataink segítenek abban, hogy jól érezzük magunkat a saját bőrünkben."

A barátság nemcsak jó érzéseket kelt; a barátok rossz hatással is lehetnek másokra. Tudniillik "ha valakinek azt mondom, hogy te a barátom vagy, ez egy másik embernek azt
kalmanpiroska, 2018. április 30. hétfő, 14:37
A magok királynője: a lenmag
A magok királynője: a lenmag

Eleinte a ruhaiparban használták előszeretettel ezt a növényt. Mindannyian ismerjük a lenvászon anyagokból készült ruhák előnyeit. Később, a kutatások során rájöttek, hogy a lenmagban számtalan olyan anyag van, ami elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez.

Talán az első, és egyik legfontosabb az esszenciális zsír, ami az egyik legtisztább tápanyagforrásnak számít napjainkban. Megfigyelték, hogy azok az emberi sejtek, amelyek lenmagolajjal vannak telítve, sokkal inkább ellenállóbbak és kevésbé sebezhetőek, mint a közönséges zsírral telítettek.

A lenmag gyógyhatásai:

• Amennyiben megfelelő mennyiséget fogyasztunk belőle, úgy kivédi a káros zsírok lerakódását az erek falán, ily módon védi a kapillárisokat,
sanci81, 2018. április 22. vasárnap, 12:05
Urunk születésének hírüladása ...04.19
kitárta az istálló ajtaját: meghívta a fecskéket, Isten madarait, hogy házában fészkeljenek, mert az öregek hite szerint a fecskék jelenléte felért egy tűz ellen való biztosítással. A madarak érkezése azt is jelezte, hogy eljött a tavaszi munkák ideje. Azt tartották, hogy a derült idő Gyümölcsoltó Boldogasszony napján bő termést jósol.
.............
,,A föld és a menny a Te »igen«-edre vár, ó legtisztább Szűz. Szent Bernát szavai ezek, híres, szép szavak. Várják ,,igen"-edet, Mária. Várják ,,igen"-edet. Egy édesanya, akinek szülnie kell. Egy férfi, akinek személyes, családi, társadalmi felelősséget kell vállalnia, várja igenlésedet. S itt következik Mária válasza, itt a válasz, melyet egy édesanya ad, íme egy fiatal asszony válasza: egy igen, mely egész életre szól."
Szent II. János Pál páp
Istenünk, te azt akartad, hogy örök Igéd a Szent Szűz méhében emberi
maroka, 2018. április 09. hétfő, 20:34
1/52
Képek, videók
Diana-királyi család.jpg
agica2004
2018. július 19. csütörtök, 20:46
Királyi család.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:05
Királyi menyasszonyruhák.
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:04
királyi család-koncert.jp
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 17:01
Királyi eskóvők.jpg
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:59
Királyi család-.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:21
királyi család.jpg
agica2004
2018. február 23. péntek, 21:45
királyi vár 002.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:19
királyi vár 001.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:18
Királyi.jpg
pacsakute
2017. szeptember 25. hétfő, 22:37
futballcsapat zászlók
lacipecsenye
2013. január 08. kedd, 13:53
Én, Világbajnokságon!!
nykly
2006. december 16. szombat, 22:59
Egy mosoly amit kéretlenü
suzymama43
2017. február 06. hétfő, 15:56
Kéretlen vendég
sanci81
2015. április 01. szerda, 16:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.